Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Bottaksen voittotaisto suli omaan virheeseen ja tekniseen vikaan, Räikköselle aikasakko ennätyskisassa – myös voittaja-Hamilton teki F1-historiaa

Valtteri Bottas koki valtavan pettymyksen Nürburgringin kilpailun voittotaistossa sekä myös mestaruustaistossa Lewis Hamiltonia vastan.

Huono sää esti harjoitukset Nürburgringillä – toinenkin sessio peruttiin

Lauantaina pyritään ajamaan yksi harjoitussessio ennen aika-ajoja.

Nürburgring sai luvan ottaa 20 000 F1-katsojaa lokakuussa

Nürburgringin kisa ajetaan 11. lokakuuta.

Lahti kaasutteli kolmanneksi EM-sarjan päätöskilpailussa ja toivoo villiä korttia ensi kaudeksi

Speedwaykuljettaja Timo Lahti tavoitteli nousua sarjan viiden parhaan joukkoon.

Jääspeedwayssa murheellinen talvi – kauden ensimmäinen ja viimeinen kilpailu ajettiin Varkaudessa: "Onhan tämä hullun hommaa"

On hämmästyttävää, millaiseen vauhtiin kuusikymppinen Stefan Svensson tai 16 vuoden tauon jälkeen starttiviivalle palannut Aki Ala-Riihimäki yltävät

Porin moottorikerhon tiloja tuhottiin Yyterissä

Moottorikerhon speedway-osasto on vielä käyttänyt Yyterin kerhotiloja.

Suomalaisen moottoripyörähuipun raju onnettomuus vei teho-osastolle Saksassa – kolme kilpailijaa jyräsi yli sadan kilometrin tuntivauhtia

Jesse Mustonen on hoidettavana teho-osastolla Bielefeldissä, mutta hengenvaaraa tai halvaantumisriskiä ei ole.

Ylitornio vahvistanut paikkansa jääspeedwayn areenana

Lauantaina Ylitornion Ainiovaarassa ajetaan jo toisena peräkkäisenä vuotena jääspeedwayn MM-tason kilpailu.

Jääspeedwayn MM-kilpailu jälleen Ylitorniolle

Ylitornion kunnan satsaukset puitteiden luomiseksi Jääspeedway-tapahtumalle on huomioitu kansainvälisessä moottoriurheilun keskusliitossa.

Niska ja selkä murtunut, polvea leikattu neljästi – speedwaykuski: "Olen yllättävänkin vähillä vammoilla selvinnyt"

Sanontaa "Vauhtia ja vaarallisia tilanteita" käytetään monessa muussakin yhteydessä, mutta speedwayn kohdalla siinä ei ole ainakaan kovin paljoa suolaa päällä.

Kymi Ringin kilparadan rakentaminen alkaa

Iittin rakennettavan suuren keskuksen moottoriradan rakentaminen käynnistyy kesäkuussa. Moottoriurheilutoiminnalle suunniteltu rata on 4,7 kilometrin pituinen.

Jääspeedwaytä järven jäällä – jännitystä, pelkoa ja nautintoa

Ylitornion Reväsjärven jäällä pidetään viikonvaihteessa kansainväliset jääspeedwayn harjoitukset. Valmentajien joukossa on mm. lajin ainoa suomalainen maailmanmestari Jarmo Hirvasoja. Tammikuussa Ylitornion Ainiovaarassa järjestetään lajin mm-karsinnat.

Suomeen formulamitat täyttävä rata – sirkus ei kuitenkaan pysähdy maahamme

Suomesta ei löydy resursseja formulakisojen järjestämiseen.

Ylitorniolla suuret suunnitelmat matkailijoiden houkuttelemiseksi: Jääspeedwayta, ampumahiihtoa ja uusi laskettelurinne

Ylitornio hakee matkailuun vauhtia talviurheilusta. Kunnassa halutaan parantaa Aavasaksan lasketteluolosuhteita ja uusien talvilajien harjoitusmahdollisuuksia. Parhaillaan rakennetaan jääspeedwayrataa ja hiihtoreittejä varustetaan kansainvälisen tason ampumahiihtäjille sopiviksi.

Lahti juhli uransa toista speedwayn Suomen mestaruutta

Timo Lahti ajoi speedwayn SM-kultaan Haapajärvellä.

Ratinan stadion korjaukseen tänään – Eliittikisat pystyttäneen järjestämään

Työmiehet tekevät tarkistuksen stadionilla ja korjaavat vauriot. Stadionin todellinen kunto selviää vasta tarkistuksen jälkeen.

Moottoriurheilijat haluavat jatkaa Yyterissä – asukkaat valittavat melusta

Porin Yyterin moottoriradalla on ajettu 70-luvulta saakka. Radan vuokraaja eli Porin Moottorikerho hakee uutta ympäristölupaa, vaikka kaupungin ympäristötoimessa on toivottu radan siirtämistä muualle.

Vanhalla speedwaykuskilla on röntgenkuvia siinä kuin kilpailukuviakin

Speedwayn MM-osakilpailu ajetaan lauantaina Tampereen Ratinan stadionilla. Hiekkapintainen rata on rakennettu juoksuradan päälle. Lajissa ei välty kolhuilta, mutta elämyksiä karttuu.

Piikit syövät jälleen rataa – jääspeedwayn huiput kisaavat Joensuussa

Piikit hakkaavat jäätä viikonloppuna Joensuussa, kun kymmenet kuskit mittelevät jääspeedwayn suomenmestaruusta Iiksenniemellä.

Ratinan stadionilla speedwayta ja rockia remontista huolimatta

Tampereen Ratinan stadionin jalkapallokenttää levennetään parhaillaan kansainvälisen tason otteluihin sopivaksi. Kentästä tulee Huuhkajien kotikenttä ensi syksystä vuoteen 2018 saakka.

Speedwayssa kiidetään jäällä satasta – pitoa tuovat pitkät piikit

Jääspeedwayssa kiidetään 500-kuutioisilla moottoripyörillä jääradalla, jossa vauhti nousee yli sataan kilometriin tunnissa. Ylitorniolle kokoontuu viikonvaihteessa lajin harrastajia ulkomaita myöten.

Antti Vuolas ajoi speedwayn PM-pronssille Seinäjoella

Voitto meni ennakko-odotusten mukaisesti Tanskaan, mutta Vuolas pääsi juhlimaan pronssimitalia kotiyleisön edessä Seinäjoella.

Kylmäkorpi pettyi Tampereen MM-osakilpailussa

Yli 10 000 katsojaa näki, kuinka slovenialainen Matej Zagar juhli speedwayn MM-sarjan kolmannen osakilpailun voittoa lauantaina Tampereen Ratinan stadionilla. Suomen Joonas Kylmäkorpi ajoi 13:ksi ja Kauko Nieminen 14:ksi.

Tampereen Ratinalla viikonloppuna harvinaista moottoriurheiluherkkua

Speedwayn MM-sarjaa ajetaan lauantaina ensimmäistä kertaa Suomessa.

Hurjapäät ajavat piikkirenkaisilla pyörillään lujaa Joensuussa

Joensuussa on mahdollisuus lauantaina seurata perinteistä moottoriurheilua, jossa kylmähermoiset aikuiset miehet ajavat polvi jäässä hurjaa vauhtia jarruttomilla ja piikkirenkaisilla moottoripyörillään pellolle rakennetulla radalla. Tapahtuma on jääspeedwayn SM-finaali.

Seinäjoki satsaa jalkapallostadioniin ja jääurheiluun

Seinäjoen liikuntapaikkarakentamisessa satsataan tulevaisuudessa jalkapallostadioniin sekä jääurheilun olosuhteisiin. Jalkapallostadioniin on tarkoitus käyttää kaupungin rahoja reilut kaksi miljoonaa euroa neljän vuoden aikana. Myös panostukset jääurheiluun ovat miljoonien luokkaa. Lopulliset päätökset investoinneista tekee kaupunginvaltuusto.

Tampereen speedway-radalle hiekka tuli laboratorion kautta

Ratinan stadionille on ajettu hiekkaa 150 rekkalastillista. MM-osakilpailujen speedway-radan pohjaksi ei kelpaa mikä tahansa santa, vaan oikea sekoitus löytyi laboratoriosta.

Lahden Pipon speedwayrata menetti lupansa – ajot loppuvat

Vuosikausien kiista Lahden Pipon ympärillä on ratkaistu speedwayn osalta. Ajot loppuvat, sillä Korkein hallinto-oikeus ei ole muuttanut Vaasan hallinto-oikeuden ratkaisua, joka vei luvan suositulta radalta.

Speedwayn MM-kisasta halutaan tehdä perinne Tampereella

Hiekkarekkojen ralli Tampereen keskustassa muuttaa Ratinan stadionin speedwayradaksi. Jos ensimmäinen Tampere GP sujuu hyvin keväällä 2014, rekkarallista voi tulla jokavuotinen.

Speedwayn MM-osakilpailu ensimmäistä kertaa Suomeen

Tampereen maineikas historia Speedway-kisojen parissa vaikutti suuresti siihen, että Ratinan stadionilla järjestetään ensi keväänä speedwayn MM-sarjan osakilpailu.

Urheilukisoja 50-luvun Helsingissä

Urheilukisoja 50-luvun Helsingissä

Niemelälle sopimus NASCAR K&N Pro -sarjaan

Markus Niemelä ajaa NASCAR K&N Pro -kilpailun 13. lokakuuta Kaliforniassa. Hänen sopimuksensa kattaa myös option kaudesta 2013.

Speedwayn SM-liigavoitto Kuusankoskelle

Kuusankosken Moottorimieskerhon joukkue nappasi tiistaina kultamitalin SM-liigassa. Joukkueen kuskilla Tero Aarniolla oli syytä juhlaan myös toisesta syystä.

Speedway loppuu Pippossa

Pippon moottoriurheilukeskuksen speedwayrata joudutaan sulkemaan. Vaasan hallinto-oikeus ei ole myöntänyt speedwayradalle ympäristölupaa. Salpausselän moottorikerhossa ollaan pettyneitä ympäristöluvan päätökseen.

Aakko mestariksi sulavalla jäällä

Antti Aakko kaasutti jo uransa kahdeksanteen jääspeedwayn Suomen mestaruuteen Seinäjoella. Lämmin keväinen sää puuttui kilpailun kulkuun, ja kisa jouduttiin keskeyttämään 12 erän jälkeen.

JÄÄSPEEDWAY: Suomi jäi ulos MM-mitaleilta

Suomen joukkue ei pystynyt hyödyntämään hyviä asetelmiaan jääspeedwayn joukkueiden MM-finaalin toisena päivänä. Suomi jäi ulos mitaleilta - lopputuloksissa neljänneksi.

SPEEDWAY: Kauko Niemiselle kolmas SM-titteli

Kauko Nieminen Seinäjoelta voitti Haapajärvellä jo kolmannen peräkkäisen speedwayn Suomen mestaruuden. Hopealle ajoi Juha Hautamäki ja kolmanneksi Tero Aarnio.

SPEEDWAY: Kylmäkorpi pettyi MM-karsintafinaalissa

Speedwayn MM-karsintojen finaali ajettiin lauantaina Ruotsissa. Panokset olivat kovat, sillä vain kolmelle parhaalle oli tarjolla paikka GP-sarjaan kaudelle 2012. Joonas Kylmäkorpi tavoitteli unelmasijoja mutta joutui pettymään.

Hyväksi speedway-kuskiksi harjoittelu alkaa jo nuorena

Seinäjoen Routakalliolla ajetaan tulevana viikonloppuna speedwayn alle 19-vuotiaiden nuorten EM-osakilpailu. Kovatasoiseen kilpailuun saapuu 18 nuorta kuskia Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta.

SPEEDWAY: Aarnion moottorin tehot eivät riittäneet

Tero Aarnio oli 11:s Italian Terenzanon MM-karsinnoissa. Kisan yhdeksän parasta eteni välieriin.

Kylmäkorpi sivusi speedwayhistoriaa

Joonas Kylmäkorpi teki suomalaista speedwayhistoriaa Abenbergissä Saksassa ajetussa speedwayn MM-karsinnassa maanantaina.

SPEEDWAY: Nieminen Seinäjoki speedwayn valtias

Kauko Nieminen ajoi perinteisen Seinäjoki speedwayn voittoon sunnuntaina. Nieminen jätti A-finaalissa taakseen Jari Mäkisen, Teemu Lahden ja Marko Suojasen tuloksella 14+3.

Mikroauto tehtiin vaikka itse

Nykypäivän karting-autot ovat virtaviivaisia ja tehokkaita. Kisat ovat kova, ammattimainen ponnistus. Kilpa-autoilun alkutaipaleella sen sijaan puhuttiin mikro-autoista, jotka innostivat tarttumaan itse hitsipilliin ja jakoavaimeen.

JÄÄSPEEDWAY: Järfin kausi päättyi loukkaantumiseen

Suomen ainoana edustajana jääspeedwayn MM-sarjassa ajanut Mats Järf joutuu jättämään kauden kaksi viimeistä MM-finaalia ajamatta oikean polven loukkaantumisen takia. Järf ei pysty myöskään osallistumaan Ruotsin Elitserienin finaaliin. Järf loukkasi polvensa jo helmikuun alussa Venäjällä.

Pipon moottoriradan käyttäjät toiveikkaina

Moottoriurheilukeskus Pipon käytön toivotaan jatkuvan vielä vuoden 2016 jälkeenkin. Salpausselän moottorikerhon puheenjohtaja Jari Jerkku korostaa, että alueen käyttö olisi järkevää uuden tierampin valmistumisen jälkeenkin. Kilpailujen määrää on karsittu viidestätoista kymmeneen ja toimintaa keskikesällä on tuntuvasti supistettu aiemmasta.

JÄÄSPEEDWAY: Suomi viides Berliinissä

Suomi teki jääspeedwayn joukkueiden MM-finaalissa Berliinissä ryhtiliikkeen toisena ajopäivänä ja nousi viimeiseltä sijalta viidenneksi. Pisteitä suomalaiset keräsivät yhteensä 25.

SM-jääspeedwayssä odotettu mestari

Jääspeedwayn SM-kisoihin Hyvinkäälle suurimpana suosikkina lähtenyt Mats Järf hallitsi finaaliajoa alusta loppuun. Henri Malinen oli toinen ja Seppo Siira kolmas.

JÄÄSPEEDWAY: Jussi Nyrönen 12:s EM-finaalissa

Jussi Nyrönen sijoittui Venäjällä ajetussa jääspeedwayn EM-finaalissa 12:nneksi. Euroopan mestariksi kruunattiin isäntämaan Junir Bazeev.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle