Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Espanjan muukalaislegioona taistelee sotilaiden ylipainoa vastaan

Armeijan eliittiyksikkö on huolissaan maineestaan, selviää sen sisäisestä raportista.

Suomalainen merikapteeni miehistöineen pakeni Maria-hurrikaanin alta Karibialla: "Ei tässä hommassa ole sijaa pelolle"

Suomalainen merikapteeni kertoo hurrikaanin alta pakenemisesta ja tuhoista, joita Maria-hurrikaani sai aikaan Saint-Martinin saarella Karibialla.

Maorisotilaita, muukalaislegioona ja trikolori taivaalla – Ranskan kansallispäivän paraati kuvina

Trikolorit liehuivat ja sotilasparaati valtasi Champs Élyséesin torstaina, kun Ranska aloitti kansallispäivänsä vieton. Päivää vietetään sen kunniaksi, että vallankumoukselliset valtasivat 14. heinäkuuta 1789 Bastiljin linnoituksen Pariisissa.

Näkökulma: Pärjäisikö eurohylkiöiden Muukalaislegioona EM-kisoissa?

Lopulliset maajoukkueet ensi viikolla alkavaan jalkapallon EM-turnaukseen on nyt julkistettu. Parhaat pelaavat, mutta moni hyvä ei syystä tai toisesta mahtunut mukaan. Yle Urheilun Otto Rönkä pohtii miltä EM-hylkiöistä koottu Muukalaislegioona näyttäisi.

Alpeilla viime viikolla tapahtunut lumivyöry vaati kuudennen kuolonuhrin

Ranskan muukalaislegioonaan kuulunut 23-vuotias unkarilainen sotilas kuoli lumivyöryssä saamiinsa vammoihin.

Viisi muukalaislegioonalaista kuoli lumivyöryssä Alpeilla

Viisi Ranskan muukalaislegioonan sotilasta on kuollut ja kuusi loukkaantunut lumivyöryssä. Sotilaat olivat hiihtoharjoitusleirillä Ranskan Alpeilla.

Öljyvaltio teki sensaation MM-käsipallossa

Qatarin miesten käsipallojoukkue venyi MM-kilpailuissa historialliseen temppuun kotiyleisön silmien edessä.

BBC: Ulkomaalaiset voivat liittyä Venäjän armeijaan – helpottaa venäläisyksiköiden sijoittamista ulkomaille

Aiemmin venäjän armeijaan ovat voineet liittyä vain Venäjän kansalaiset, tai henkilöt, jolla on ollut kansalaisoikeudet. Nyt riittää, kun on halu auttaa Venäjää ja kielitaito. Venäjän armeijan toiminta ulkomailla helpottuu ulkomaalaisten vapaaehtoisten myötä.

Marokko

Marlene Dietrich eksoottisena kapakkalaulajana.

Muukalaislegioonan malliin Joensuun Mehtimäellä

Joensuun Mehtimäellä avataan uudenlainen Treetop-seikkailupuisto. Kyseessä on maailmanlaajuiseen toimintamalliin pohjautuva idea, jossa puiden lomaan rakennetut sillat tehtävineen kohoavat jopa 10 metrin korkeuteen.

Mohamed Merahin taival mujahideeniksi

Ranskaa järkyttäneellä joukkomurhaajalla on rikollinen tausta.

Afgaanisotilas tappoi kaksi ranskalaissotilasta

Afganistanilainen sotilas on ampunut kaksi ranskalaissotilasta Afganistanin itäosassa. Muukalaislegioonaan kuuluvat ranskalaissotilaat olivat iskun sattuessa yhteisoperaatiossa afganistanilaissotilaiden kanssa. Talibanin mukaan afgaanimies oli liittynyt armeijaan tehdäkseen iskun Naton sotilaita vastaan. Afgaaniviranomaiset eivät toistaiseksi ole pystyneet vahvistamaan, oliko ampuja varmasti sotilas vai oliko hän vain sonnustautunut sotilasvarusteisiin.

NYT: Pahamaineinen palkkasoturipomo rakentaa yksityisarmeijaa Abu Dhabissa

Irakin sodalla rikastunut palkkasoturipomo rakentaa yksityisarmeijaa Arabiemiraattien Abu Dhabissa, kertoo New York Times. Lehden mukaan Blackwater-yrityksellä miljardööriksi rikastunut amerikkalainen palkkasoturijohtaja Eric Prince värvää 800 miehen joukkoa Abu Dhabin kruununprinssin laskuun.

Marokon Kauhu nousi legendaksi Kollaalla

Aarne Edward Juutilaisen kutsumusammatti oli sotilas. Juutilainen kertoo, ettei hän ollut nuoruudessaan voinut kuvitella itselleen mitään muuta kuin upseerin uran. Tie unelma-ammattiin oli pitkä ja kivinen, mutta Kollaanjoen taisteluissa Juutilainen nousi talvisodan legendaarisimmaksi rintamaupseeriksi.

Kyösti Pietiläinen – entinen legioonalainen

Kyösti Pietiläinen palveli Ranskan muukalaislegioonassa

Ranskalaissotilas jäi kiinni Tshadissa

Neljän ihmisen surmasta epäilty ranskalainen sotilas on pidätetty Tshadissa. Maan viranomaisten mukaan paikalliset santarmit ottivat miehen kiinni, kun tämä yritti ottaa vettä Abechen kaupungin läheisestä kaivosta.

Muukalaislegioonalaista jahdataan Saharassa

Saharan autiomaassa on käynnissä kansainvälinen miesjahti. Tshadissa kolme rauhanturvaajaa ja paikallisen maanviljelijän surmannut sotilas pakeni varastamallaan hevosella Saharaan, missä häntä jahdataan nyt muun muassa helikopterein.

Viimeinen ensimmäisen maailmansodan veteraani haudan lepoon Ranskassa

Ranskassa on vietetty ensimmäisen maailmansodan viimeisen veteraanin hautajaisia. Lazare Ponticelli kuoli viime viikolla 110 vuoden iässä.

Viimeinen ranskalainen ensimmäisen maailmansodan veteerani kuollut

Ranskan viimeinen ensimmäisen maailmansodan veteraani on kuollut, presidentti Nicolas Sarkozy ilmoitti keskiviikkona. Italiassyntyinen Lazare Ponticelli menehtyi 110-vuotiaana.

Palkkasoturin pakomatka

Ensio Tiira kertoo vaiheistaan muukalaislegioonassa.