Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotkaan suunnitellaan uutta elokuvafestivaalia – luvassa indie-elokuvia, dokumentteja ja fiktiota

Kolmipäiväinen tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran kesällä 2021.

Teeman kevään 2018 elokuvat ja Teemalauantait

Elokuvia viitenä päivänä viikossa.

Mies hassussa hatussa on elokuva-alan ravistelija: "Tuodaan Hollywood tänne Suomeen ja Kainuuseen"

Miika J. Norvannon nimi on tuttu monille indie-elokuvista kiinnostuneille. Sotkamolaisen elokuvantuottajan uusin teos Rendel jäi kauas katsojatavoitteesta, mutta silti se on tekijälleen kuin timantti.

Lapissa kuvataan isolla rahalla TV-sarja Elisa Viihteelle ja Ylelle

Lapissa aletaan kuvata suomalais-saksalaista draamasarjaa Arctic Circle tämän vuoden aikana. Sarjan tuottavat suomalainen indie-tuotantoyhtiö Yellow Film & TV sekä saksalainen Bavaria Film.

Moonlight kahmi kuusi palkintoa indie-juhlassa

Oscareiden aattona jaettujen indie-elokuvien Spirit Awardsien voittaja oli Moonlight-elokuva.

Kinonyrkki Samuel Fuller on Teemalauantain sankari

Shokkikäytävä shokeeraa yhä.

Viisi tärppiä Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalille

Helsingissä käynnistynyt festivaali nostaa tänä vuonna esiin naistekijät. Luvassa on myös viime vuosien suurimman elokuvatapauksen Boyhoodin ohjaajan uusi elokuva. Aamu-tv:n Tähtihetkessä käytiin läpi leffatärppejä festivaalin taiteellisen johtajan Pekka Lanervan kanssa.

"Joku on lopettanut kiusaamisen nähtyään leffani" – tubettajan uutta trilleriä odotetaan malttamattomina

Elokuvia tekevä Katja "Marakatti" Reponen teki viime syksynä yli puoli miljoonaa kertaa katsotun lyhytelokuvan. Nyt seuraajat odottavat, millainen uusi trilleri on ja "milloin se tulee tubeen".

First Finnish feature film with gay theme set for 2017

First-time full-length film director Mikko Mäkelä is filming a movie with two homosexual protagonists this summer. The director says he wonders why so few fiction movies with LGBTQIA themes are made in Finland.

Suomalaista homodraamaa kuvataan mökkimaisemissa – vihdoin kotimainen elokuva miesten välisestä rakkaudesta

Ensimmäistä pitkää elokuvaansa ohjaava Mikko Mäkelä ihmettelee, miksei suhteellisen liberaalissa Suomessa ole tehty enemmän fiktioelokuvia homoista.

Unkarilainen indie-elokuva menestyi Karlovy Varyn elokuvajuhlilla

Unkarilaiselokuva nappasi pääpalkinnon Karlovy Varyn elokuvajuhlilla Tšekissä.

Harrastajaelokuville uusi festivaali: "Ei yhtään puhelimella kuvattua ja äkkiä kasaan räiskittyä mukana"

Uusi tapahtuma Kouvola Film Festival haluaa päästää harrastajaelokuvien tekijät töineen parrasvaloihin. Tarjolla on teatterikankaan lumon lisäksi myös mahdollisuus kilpailla.

Vastavärit

Alex Ross Perryn musta komedia sisarusten automatkasta

Täyskäsi-elokuva ja uusi dokumentti Robert Altmanista Teemalauantaissa 26.9.

Ilta on omistettu amerikkalaiselle mestariohjaajalle.

Napapiirille sijoittuva elokuva kylvää kauhua juhannusyössä

Syrjäinen kesämökki, viisi kaverusta ja juhannusyönä heräävä tappaja. Amerikkalaisen kauhuelokuvan Rage: Midsummer´s Eve tapahtumat sijoittuvat Napapiirille.

Arnold Schwarzeneggeria yritetään kaupata Suomessa uudella tavalla

Suomessa on kokeiltu pari kertaa elokuvan julkaisua netin videopalveluissa vain pari viikkoa teatteriensi-illan jälkeen. Yhdysvalloissa käytäntö on jo tuttu indie-elokuvien kohdalla.

Yle rakentaa Suomenlahden Titanicin – kyydissä kultaa ja merirosvoja

Yli 500 vuotta sitten uponnut ja nyt mahdollisesti löytynyt aarrelaiva Hanneke Wrome nousee uudelleen Ylen uudessa seikkailusarjassa. Esituotannossa olevan sarjan ohjaa kansainvälistäkin uraa parhaillaan tekevä AJ Annila.

Elokuvafestivaali uhmaa Venäjän lakeja – "omatoimisella katselulla" ohi ennakkosensuurin

Moskovassa sunnuntaina päättyneillä dokumenttielokuvafestivaaleilla on kierretty lainsäädäntöä venäläisistä LGBT-nuorista kertovan elokuvan näyttämiseksi. Festivaalivieraat katsoivat esityslupaa vailla olevan dokumenttielokuvan omalta tai järjestäjien lainaksi antamalta kannettavalta tietokoneelta.

Kiina sulki Pekingin itsenäisen elokuvafestivaalin

Hallitusta arvostelevia elokuvia esittävä festivaali suljettiin avajaispäivänään. Tänä vuonna tapahtuma olisi järjestetty 11. kerran.

Suomalaislaulaja esiintyi Hollywood-tähden kanssa Sundance-festivaalilla

Oman taiteen lataaminen yhteisöllisen tuotantoyhtiön sivuille vei Peppina Pällijeffin esiintymään Yhdysvaltoihin näyttelijä Joseph Gordon-Levittin kanssa.

Indie-elokuvan Meryl Streep sanoo ei Hollywoodille

Frances Ha -tähti Greta Gerwig on nyt nosteessa. Hollywood-elokuviakin tehnyt nuori näyttelijätär on päättänyt kulkea omaa tietään.

Suomalaisdokumentti kilpailee elokuvafestivaaleilla Britanniassa - tuomarina Julian Assange

Suomalainen Body of God kertoo kehonmuokkauksen historiasta. Dokumentti kilpailee Britannian suurimman indie-elokuvafestivaali Raindancen kilpailusarjassa, jonka tuomarina on Wikileaksin perustaja Julian Assange.

Tähtihetki arvosteli elokuvat White House Down, Kirottu ja My Life with Liberace

Elokuvallisen syksyn alkajaisiksi vieraillaan kolmenlaisissa taloissa, kun esittelyssä ovat elokuvat White House Down, Kirottu ja My Life with Liberace. Tähtihetken lopuksi puhutaan hetki suomalaisesta indie-elokuvasta, kun sohvalla istuvat teatteri ensi-iltansa saavan Pahaa verta -elokuvan toinen ohjaaja Miika Hakala ja kotimaisen indie-elokuvan teattereihin nostanut levittäjä Miika J. Norvanto.

Ilmaisista digilehdistä suurmenestys

Ulkomaisista digilehdistä tuli pääkaupunkiseudun kirjastoissa välittömästi hitti. Keväällä lanseerattu palvelu on antanut jokaiselle kirjastokortin omaavalle mahdollisuuden ladata tuhansia ulkomaisia digilehtiä omalle mobiililaitteelle. Digilehtipalvelun laajentamista suunnitellaan myös muualle Suomeen.

Pienet elokuvateatterit eivät jää Suomessa Finnkinon jalkoihin

Elokuvateattereiden digitoituminen pelasti monen pienen teatterin Suomessa. Filmiaikana elokuvat levisivät hitaammin, nykyään "indie-teattereihinkin" saadaan uudet elokuvat nopeammin.

Pystyssä on tehty ilman rahallista tukea

Elli on taloudellisten ongelmien kanssa kamppaileva opiskelija. Kun eräs yhden illan tuttu jättää hänelle aamulla rahaa, saa Elli ahaa elämyksen ja ryhtyy myymään seksiä.

Julkkikset eivät Cannesin elokuvajuhlien osastoilla hengaile

Suomen markkinointi elokuvien tekomaana on pitkiä päiviä maaosastolla, ihmisten tapaamista ja oikeiden ihmisten löytämistä. Suurimpia elokuvatähtiä ei kuitenkaan maiden osastoilla tapaa. Cannesin elokuvajuhlilla ensiesityksen saanut lyhytelokuva The North on saanut kutsuja kansainvälisille filmifestivaaleille.

Suomalainen lyhytelokuva voitti Sundancessa

Jenni Toivoniemen ohjaama lyhytelokuva Treffit (The Date) on voittanut Sundancen elokuvajuhlien kansainvälisen lyhytelokuvakilpailun. Kilpailuun osallistui yhteensä 14 lyhytelokuvaa.

Konservatiiviryhmä vastustaa Sundance-elokuvajuhlia Yhdysvalloissa

Ryhmän mukaan elokuvajuhlien tarjonta on säädytöntä ja Utahin osavaltion kulttuuri- ja perhearvojen vastaista. Ryhmän mukaan elokuvat kuvaavat muun muassa "arveluttavia ihmissuhteita".

Ohjaajan lista: Parhaat pienen budjetin elokuvat

Merkittävän elokuvan saa aikaan jo verraten pienellä budjetilla. Kotimaisen indie-elokuvan ohjannut Jarmo Lampela listasi Yle Uutisten pyynnöstä omat suosikkinsa halvalla tehdyistä elokuvista.

Kotimainen indie-elokuva on kielletty alle kolmekymppisiltä

Elokuvaohjaaja Jarmo Lampela ohjasi kotimaisen indie-elokuvan, jota suositellaan yli 30-vuotiaille. Miesten välisiä keskusteluja saa ensi-iltansa perjantaina.

Elokuvien teko tyssäsi rahapulaan Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa on tuotettu jo pitkä liuta elokuvia ja tv-ohjelmia. Elokuvamaakunnaksi halajava alue tunnetaan myös elokuvafestivaaleista kuten Viscultista ja Rokumentista. Tänä vuonna kamera ei ole alueella kuitenkaan käynyt.

FUFF tuo findie-elokuvat Jyväskylän Lutakkoon

Suomalainen independent-elokuva elää ja voi hyvin. Jyväskylän Tanssisali Lutakossa lauantaina järjestettävä yksipäiväinen Finnish Underground Film Festival tarjoaa puitteet sille, mitä "findie"-elokuva ehkä eniten kaipaa: yleisöä.

Suomalainen indie-elokuva voittoon Raindance-festivaalilla

Ohjaaja Márton Jelinkón esikoiselokuva Pystyssä on toistaiseksi jäänyt vähälle huomiolle Suomessa.

Indie-elokuva on riippuvainen elokuvateattereiden rohkeudesta

Pienen budjetin lähes talkoovoimilla tehty elokuva ei päädy valkokankaalle, ellei elokuvateatteri ole valmis ottamaan taloudellista riskiä sen vuoksi. Käräjävuorentie-elokuvan tekijät luottavat teattereiden hyvään tahtoon ja yhteisöllisyyteen.

Keskustele: Kaipaatko Suomeen lisää pienten elokuvan tekijöiden tuotoksia?

Scifi-komedia Iron Sky on toistaiseksi kallein elokuvatuotanto Suomessa. Samalla se on osoitus siitä, että pieni porukka pystyy tekemään suuren mittaluokan elokuvan. Kaipaatko elokuvateattereihin lisää vaihtoehtoja?

Finnish Indie rockers ride viral wave

Finnish indie rock musicians are using social media to reach new audiences. In a break from tradition, Finland's alternative music groups are low on melancholy and high on energy.

Poliittiset aiheet ovat yhä arkoja kiinalaiselokuvassa

Tampereen elokuvajuhlilla nähdään tällä viikolla useiden kiinalaisohjaajien uutta, riippumatonta elokuvatuotantoa. Uusi kiinalainen elokuva kertoo nykypäivästä henkilökohtaisten tarinoiden kautta. Poliittiset aiheet ovat Kiinassa edelleenkin arkoja.

Nuorten hätä ja naisten selviytyminen esillä Tampereen elokuvajuhlilla

Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpailuun tarjottiin tänä vuonna kaikkiaan noin 300 elokuvaa. Mukaan valittiin mm. Iiris Härmän Omaa luokkaansa ja Mia Halmeen Ikuisesti sinun, jotka käsittelevät omalla tavallaan lasten ja nuorten hätää. Elina Kivihalmeen Tuntematon emäntä antaa äänen talvi- ja jatkosodasta selvinneille naisille.

Animal Kingdom ahdistaa, mutta onnistuu

Sundancen elokuvajuhlilla viime vuonna Grand Jury Pricen voittanut Animal Kingdom on kovien Oscar-huhujen kohteena. Esko Rautakorpi antaa neljä tähteä viidestä.

Naisten Iran esillä Tampereen elokuvajuhlilla

Tampereen elokuvajuhlat näyttää vuoden 2011 yhtenä erityisteemana iranilaisten naisten tekemiä elokuvia. Mukana on ennen kaikkea dokumentteja, mutta myös fiktioita.

Hämeenlinnalaisen indieryhmän käsissä syntyy seuraavaksi dekkarielokuva

Tuore rikosylikonstaapeli Riku Hartikainen alkaa tutkia entisen esimiehensä Kari Falckin murhaa. Siitä se lähtee; hämeenlinnalaisen TM-Filmsin uusi jännityselokuva. Se valmistuu noin vuoden kuluttua. Samojen tekijöiden käsialaa on 2009 ensi-iltaan tullut Uuteen kesään -elokuva.

Lyhytelokuvaa vaalitaan verkossa

Kotimaista lyhytelokuvaa tehdään tunnetuksi Joensuusta. Suomen vanhin lyhytelokuvia julkaiseva sivusto on Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ylläpitämä Pixoff.net, jossa on viitisensataa lyhytelokuvaa. Katseluelämysten lisäksi sivusto on lyhytelokuvantekijöiden kohtaamispaikka.

Australia kielsi homozombie-elokuvan

Australiassa elokuvatarkastamo on kieltänyt paikallista elokuvafestivaalia esittämästä kanadalaista L.A. Zombie -indie-elokuvaa ohjelmistossaan. Viranomaisten mukaan elokuvan sisältö on homozombiepornoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle