Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Cafe Bruketin ravintolapäällikkö Sini Marttinen osoittaa kahvilan seinällä olevaa Bruket vastaan korona tilastotietoa.

Lounaskahvilan viimeinen keino: kisaa nyt koronaa vastaan, asiakkaat seuraavat ottelua somesta: "Valitettavasti hallitus on koronan puolella"

Kaksi vuotta koronaa on vienyt monta pientä yritystä lopetusuhan tai konkurssin partaalle. Nyt pienyrittäjät ovat alkaneet tehdä sosiaalisessa mediassa näkyväksi taloudellista ahdinkoaan.

Noora Hautakangas, yrittäjä, Relove second hand -vaatekaupan ja kahvilan omistaja ja vakioasiakas Liisa Zilliacus (oik.) istuu pöydän ääressä ja katsoo ikkunasta ulos.

Töölön kivijalkayrittäjät pelkäävät uusia koronarajoituksia: "Nyt lähtee se rytinä, tulee hirveästi konkursseja"

Helsingin Töölöntorin ympäristössä yrittäjät sinnittelevät korona-arjen keskellä. Kahvila- ja second hand -yrittäjä Noora Hautakangas veikkaa konkurssiaaltoa, jos koronarajoituksia vielä lisätään.

Espresso Housen entiset työntekijät Ana-Maria Albastroiu ja Linh Tran kertovat videolla Pohjoismaiden suurimman kahvilaketjun sisäisistä ongelmista.

Yötöitä 190 tuntia kuussa, ruskeaa vettä hanasta, kuskaamista kesärenkailla pakkasilla – Espresso Housen keskuskeittiön työntekijät kertovat kokemuksistaan

Ylen MOT-toimituksen haastattelemat Espresso Housen keskuskeittiön entiset työntekijät pitävät työoloja pahimmillaan jopa hengenvaarallisina ja tuotteiden hygieniatasoa heikkona. Espresso House myöntää ongelmat, mutta kertoo ratkaisseensa niitä.

Kouvola-talo

Kouvolan kulttuuritalojen kahvilaravintolat saavat uudet yrittäjät – tilojen markkinointia pyritään muutenkin tehostamaan

Kouvolan kaupunki toivoo ihmisten tuovan häänsä ja muut perhejuhlansa Kouvolataloon ja Kuusankoskitaloon.

Kuvassa on kerrostalo, joka on palanut.

Katja Miettisellä piti olla tavallinen työpäivä, mutta sitten hän havaitsi savun – nopea toiminta pelasti yläkerran naapurin viime hetkillä

Varkautelaisessa kerrostalossa syttyi tulipalo aamupäivällä maanantaina. Talossa kahvilaa pyörittävä yrittäjä havaitsi savun nopeasti. Tulipesäke löytyi lopulta ensimmäisen kerroksen välipohjasta.

raippaluodon silta

Mustasaaren kunta sai elinkeinokoordinaattorin – marraskuussa uusi elinkeinokoordinaattori tapaa paikallisia yrittäjiä

Elinkeinokoordinaattorin tehtävä on uusi ja osa kunnan strategiaa parantaa yrittäjämyönteisyyttä.

Tuomas Jokelainen ja Sari Jokelainen suunnitelmissaan olevan kauppakeskuksen tontilla Paltamossa.

Paltamoon motellin paikalle kauppakeskus – yrittäjäpariskunta: "Hyvä paikka löytyi lähempää kuin arvata saattaa"

Jos asiat etenevät suunnitellusti, uuden kauppakeskuksen rakentaminen alkaa ensi vuoden aikana. Kauppakeskukseen tulisi ainakin K-market, mahdollisesti myös kahvila ja yritystiloja.

Sanna Marin helsinkiläisessa "Levain" kahvilassa

Pääministeri Marin: Kerron vapaa-ajastani, koska nyt sellaista on

Moni on ihmetellyt, mihin pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin pyrkii viesteillä vapaa-ajastaan ja yksityiselämästään. Marinin mukaan hän ei pyri mihinkään. Hän sanoo kertovansa vapaa-ajastaan, koska nyt sitä hänellä on, toisin kuin kiivaimpina koronakuukausina.

Kahvila Asemapäällikön pitäjä Soile Ylä-Jääski ottaa vitriinistä piirakkaa lautaselle. Etualalla lasin läpi näkyy piirakoita ja täytettyjä sämpylöitä.

Korona kuritti, mutta myös kiritti tuoretta kahvilanpitäjää – vaikeat ajat eivät ole estäneet ihmisiä toteuttamasta yritysunelmiaan

Lahden seudulla yrityksiä perustettiin viime vuonna samaan malliin kuin koronaa edeltävänä aikana. Myös muualla maassa uusia yrityksiä rekisteröidään kiihtyvään tahtiin.

Tuoleja kumollaan torikahvilan teltassa

Torikahvilan yrittäjä ehdottaa nuorille kotiintuloaikoja Kouvolassa – yritti saada ilkivallan kuriin kaikin keinoin, mutta tilanne vain paheni

Kouvolassa on alettu ratkoa ilkivaltaongelmaa, joka vaivaa asukkaita ympäri kaupunkia. Kaupungissa järjestetään lyhyen ajan sisään jo toinen keskustelutilaisuus, jossa etsitään ratkaisuja nuorten ilkivaltaan.

Kirkkopuiston kioskiin liitetty uudisrakennus Jyväskylän kirkkopuistossa.

Pitkä odotus päättyy – Jyväskylän Kirkkopuiston kahvila-ravintola avaa ovensa ensi viikolla

Kirkkopuiston kioski sijaitsee keskeisellä paikalla Jyväskylän keskustassa. Vanha, asemakaavalla suojeltu rakennus on saanut kylkeensä mittavan uudisosan.

Tampereen yliopistollisen sairaalan pääsisäänkäynti ja suihkulähteetsia

Tampereella on voinut altistua koronavirukselle useassa paikassa: listalla kaksi kahvilaa, ravintola ja huoltoasema

Tampereen yliopistollinen sairaala tiedottaa jälleen uusista mahdollisista altistumispaikoista. Koronavirukselle on voinut altistua listalla olevissa paikoissa viimeisen viikon sisällä.

Kahvila Houkutus Kuopion Kauppakadulla.

Suositut Houkutus-kahvilat vaihtavat omistajaa Kuopiossa ja Joensuussa, toiminta jatkuu entisellään

Houkutus-kahviloiden kauppa allekirjoitettiin torstaina, omistajuus vaihtuu syyskuun alusta alkaen. Kuopion ja Joensuun Houkutukset jatkavat tauotta toimintaansa entiseen malliin. Ostajina ovat kuopiolaiset Burtsowin yrittäjät.

Koronapassi jakaa mielipiteitä Ranskassa

Ranskan koronapassi jakaa mielipiteitä: Maaseudulla kahvilanpitäjä ei halua tarkastaa passeja, Pariisissa terasseilla kiertää poliisi – katso video

Ranskassa koronapassin käyttö laajeni viime viikolla muun muassa kahviloihin ja ravintoloihin. Passi on mahdollistanut palveluiden avaamisen, mutta Ranskassa on nähty myös laajoja mielenosoituksia passia vastaan. Kahviloissa käytäntöä sekä oudoksutaan että kiitellään.

Poliisi tarkasti asiakkaiden koronapasseja pariisilaiskahvilassa maanantaina.

Pariisissa ei kahvia passittomille – Ranskassa vaaditaan koronapassi nyt ravintoloissa, kahviloissa ja kaukojunissa

Koronapassi on aiheuttanut myös kiihkeää vastustusta ja suuria mielenosoituksia.

Jyväskylän Yliopiston Kirjasto Lähde

Tuhansille opiskelijoille tuttu Jyväskylän yliopiston kirjasto avautuu täysremontin jälkeen – uuden nimen saaneesta rakennuksesta tulee kaikille avoin tiedeolohuone

Jyväskylän kuuluisan kampusalueen porttina seisoo yliopiston kirjasto. Arkkitehti Arto Sipisen suunnittelema kirjasto on tullut tutuksi tuhansille opiskelijoille vuosikymmenten mittaan. Nyt Lähteeksi nimetty rakennus on avautumassa peruskorjauksen jälkeen.

Taysin julkisivu.

Pirkanmaalla on voinut altistua koronavirukselle useissa paikoissa: TAYSin listalla paikkoja Tampereelta, Ylöjärveltä ja Pirkkalasta

Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi taas perjantaina uusista, mahdollisista altistumispaikoista. Listalla on muassa muassa ravintoloita, kahviloita ja busseja.

Nurmes-talon julkisivu remontin jälkeen elokuussa 2021.

Nurmeksen kaupunginkirjasto avautuu kahden vuoden tauon jälkeen uusituissa tiloissa Nurmes-talolla

Kaupunginkirjaston tilat uudistettiin kaksivuotisen remontin aikana täysin. Nurmes-talon remontti maksoi noin neljä miljoonaa euroa.

Lappu suljetun kanttiinin säleikössä.

Kanttiini lopetti Länsi-Pohjan keskussairaalassa – palvelu pyritään saamaan takaisin elokuun alussa

Osasto- ja tutkimuspotilaille sekä heidän läheisilleen tärkeä kahvila avautuu parhaassa tapauksessa jo elokuun ensimmäisellä viikolla.

Auto ajaa kadulla Rovaniemen keskustassa yökerho Half Moonin edessä.

Rovaniemen koronatilanne yltyi viikossa – katso, missä olet voinut altistua

Rovaniemellä on kuluvan viikon aikana todettu jo 35 uutta koronavirustartuntaa, jotka ovat lähtöisin yökerhoista. Kyseessä on herkästi tarttuva deltamuunnos. Rovaniemen kaupunki on lisännyt testauskapasiteettia viikonlopuksi.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Othellon leipomo-kahvila avaa uudelleen Vaasassa

Palosaarella sijaitseva perinteinen leipomo-kahvila saa kuin saakin jatkajan.

Anonyymeja 7.-luokkalaisia poikia istumassa Lauritsalan koulun käytävällä.

Asenne ry tekee vauhdikkaasti hyväntekeväisyystyötä

Asenne ry on keväästä asti remontoinut tyhjilleen jäänyttä huoltoasemaa Forssassa nuorten kokoontumispaikaksi. Yhdistys on myös esimerkiksi palkannut paikallisia muusikoita antamaan nuorille musiikkitunteja.

Oulussa Ouluhallin laajennusosa on valmistunut. Kuvassa uusi telinevoimistelutila.

Ouluhallin laajennusosa on otettu nyt käyttöön Oulussa

Rakennuksen uudisosan ovet avautuivat tänään maanantaina kello 7. Laajennusta on rakennettu noin kahden vuoden ajan. Uuden ja vanhan Ouluhallin osan yhdistää aula, jossa on hallin upouusi kahvila.

Nainen seisoo kesähostellin vastaanottotiskin takana.

Kehitysvammaiset ja osatyökykyiset saivat hostellin pyöritettäväkseen – yksi työntekijöistä on Sara Kakkonen: "Välillä juostaan, välillä ei"

Kotkassa on avautunut kesähostelli hiljaiseloa viettäneeseen Kärkisaaren huvilaan. Huvila ja kahvila työllistävät kesän aikana kahdeksan kehitysvammaista ja osatyökykyistä. Kyseessä on työtoiminta, josta ei makseta palkkaa.

Ilmakuvassa on Eduskuntalo toukokuussa 2021.

Friday's papers: Finns Party top municipal poll, EU Covid cash, café corruption case

Outlets explore the battle to approve an EU Covid recovery package and track how parties are performing in the polls.

Lyijykynä karanteenitekstin päällä

Hämeenlinnassa on voinut altistua koronalle parturissa ja kahvila–ravintolassa

Parturiliike J&R:ssä käyneitä kehotetaan aloittamaan välittömästi omaehtoinen karanteeni ja ottamaan yhteyttä Hämeenlinnan kaupungin terveyspalveluihin.

pullia

Othello lopetti Vaasassa – leipomo ja myymälät on suljettu

Perinteikäs, yli 60 vuotta Vaasassa toiminut leipomo joutuu lopettamaan korona-ajan vaikeuksen vuoksi. Leipomo ja kahvilat sulkivat ovensa maanantaina.

Kakkumestari Jenni Höijerin rintakuva peilin kautta otettuna.

Kuukausi sitten kakkumestari Jenni Höijer itki autossa eikä ollut enää yrittäjä – konkurssin tehneiden tuki on hajallaan, mutta asiaan on tulossa muutos

Moni yrittäjä hakee apua liian myöhään taloudellisiin vaikeuksiin. Avuntarjoajat aikovat järjestäytyä verkostoksi tavoittaakseen heidät entistä paremmin. Päämääränä on myös, ettei kenenkään tarvitsisi Höijerin tavoin tuntea konkurssihäpeää.

"Minulla on varmaan vieläkin maailmanennätys lukunopeudessa"

Heikki Kahila jännitti ensimmäistä uutisankkurivuoroaan: “Minulla on varmaan vieläkin maailmanennätys lukunopeudessa”

Työ uutisankkurina teki Heikki Kahilasta valtakunnanjulkkiksen. Jättimäisellä suosiolla oli myös kääntöpuolensa. Nykyiseen julkisuuden tavoitteluun Kahila suhtautuu hämmästellen.

Tammerkoskea Mältinrannan kohdalta

Kahvila peittäisi asukkaiden koskimaisemia Tampereella: taloyhtiö valitti hallinto-oikeuteen

Tampere suunnittelee kesäkahvilaa Aleksandra Siltasen puistoon. Kahvila tulisi noin 50 metrin päähän lähimmästä kerrostalosta. Taloyhtiön mukaan kahvilan paikka on huono, koska uusi rakennus peittäisi näkymiä Tammerkoskeen.

Palmuja Kallaveden rannalla

Yrittäjä pystytti nelimetrisiä palmuja Kuopion suosituimmalle uimarannalle – Mautonta vai ei? Katso videolta kaupunkilaisten kommentit

Kuopion Väinölänniemelle pystytettyjä palmuja sekä kiitellään että moititaan. Yrittäjän mukaan palmut sopivat hyvin rantakahvilaan.

Cafe Jazz.

Cafe Jazzin myynti varmistui

Rantamakasiini myydään MHR-Yhtiölle. Suunnitelmien mukaan makasiini avataan kesällä.

Havainnekuva torin suunnasta

Kangasalan kauppahallisuunnitelma käy kaupungille: yhteistyösopimus hyväksyttiin

Kauppahalli on määrä rakentaa keskustaan torin kulmille.

Aurinkoinen terassi vei voiton sukkapuikoista

Aurinkoinen terassi vei voiton sukkapuikoista – osa ravintoloista avasi ovensa, seurasimme terassitunnelmia Lappeenrannassa

Lappeenrantalainen Pikku Pete avasi heti maanantaina. Esimerkiksi osa Eekoon paikoista on vielä kiinni.

Tiina Tolvanen ja Tiina Jämsen aamukahvilla kahvilassa.

Ravintolasulku päättyi Etelä-Savossa – mikkeliläinen yrittäjä: "Kaikki on paremmalla tuulella"

Pitkän sulun ja muiden rajoitusten aiheuttamia taloudellisia vaiktuuksia paikkaillaan vielä pitkään. 

Aurinkoinen terassi vei voiton sukkapuikoista

Nyt pääsee terassille, mutta tiukin rajoituksin – kävimme seuraamassa meininkiä pienessä lähiöpubissa: "Pääsee ihmisiä näkemään"

Ravintoloiden kannattavuus on huteralla pohjalla, koska asiakaspaikkoja ja aukioloa on rajoitettu, eivätkä yritykset saa enää valtion sulkemiskorvausta.

Cafe Jazz.

Porin Etelärannan rantamakasiini esitetään myytäväksi rakennusyhtiö MHR Oy:lle

Porin tekninen lautakunta käsittelee rantamakasiin myyntiä ensi viikolla.

Kahvila suljettu kokonaan poikkeusolojen vuoksi.

Ravintola-ala pöyristyi ravintoloiden avaamissuunnitelmista – "Ehkä lauantain brunssit saattavat onnistua – ei juuri muu"

MaRa arvioi, että suurin osa lounasravintoloista ja kahviloista aukeaa maanantaina.

Mika Kankaansyrjä

Kahvilatuokion tapahtumista sakkoja – kuntavaalien ääniharavalle tuomio kunnianloukkauksesta ja lievästä pahoinpitelystä

Pitkäaikainen Kauhavan kaupunginvaltuutettu Mika Kankaansyrjä määrättiin maksamaan asianomistajalle myös korvauksia.

Heikki Levola, Akseli Alanko ja Kalle Laurila Porin Kallossa

Porin Kallon kahvila sai uudet isännät – vanhat kiistat on jätetty menneisyyteen

Teini-ikäiset nuorukaiset ottavat vetovastuun Porin Mäntyluodossa sijaitsevasta näköalakahvilasta.

Cafe Jazz.

Cafe Jazzin tarjouskilpailu päättyi: "Kiinnostuneita enemmän kuin yksi"

Porin kaupunki on jo aiemmin yrittänyt myydä Etelärannan rantamakasiinia, mutta eri käänteiden jälkeen kauppoja ei kuitenkaan solmittu.

Närbild på en kåsa fylld med kaffe.

Leivonmäen kansallispuistoon avataan pääsiäisenä puistokahvila

Kansallispuistokahvilan on tarkoitus olla avoinna aluksi viikonloppuisin.

Egenandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala katselevat aurinkoisena päivänä Tulliniemen rannan purje- ja leijalautailijoita.

Tulliniemen ranta, Hanko

Tulliniemen ranta on hankolaisten suosikki ympäri vuoden.

Kemin keskusta droonilla kuvattuna

Asukaskysely: Pruntsin asuinalueelle halutaan yhteisöllisyyttä, virikkeitä, rauhaa sekä puisto ja kahvila

Kemin kaupunki teetti asukaskyselyn Pruntsin alueesta. Alueelle on suunniteltu ikäystävällistä asuinaluetta.

Keilapatteri ja keilahallin koneistoa.

Oulun keilahallissa saa sittenkin keilata, kun kahvilatoiminnat suljettiin kävijöiltä

Epäselvyys valtioneuvoston asetuksesta ja sulkutoimista ravintolatoimintaan sulki hallin keilaajilta.

Hiljainen lontoo.

Toimittajalta: Englannissa vitkuttelu rajoitusten kanssa johti kovaan koronasulkuun

Kaikkialla Lontoossa näkyy pysyvästi suljettuja kauppoja, kahviloita ja pankkikonttoreita, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Läheltä

Kangasalan Kirkkoharjun näkötorni sai kahvilan

Rakennus valmistui tornin viereen viime vuonna. Myös kahvilanpitäjä on saatu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle