Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

onkilahden kioskin terassia

Upouusiin kahvilatiloihin ei ole löytynyt yrittäjää Vaasan Onkilahdessa – pahimmassa tapauksessa tänä kesänä ei puistossa myydä jäätelöä

Vaasan kaupunki sai yhden tarjouksen, jonka se joutui hylkäämään. Nyt monimutkaisesta hankintamenetelmästä on luovuttu. Toiminnasta kiinnostuneet kutsutaan neuvottelemaan ehdoista kaupungin kanssa.

Iloisesti hymyillen kameraan katsova tummahiuksinen nainen, taustalla useita kymmeniä moottoripyörävarusteisiin pukeutuneita henkilöitä.

Motoristien vakipaikka avautui yli vuosikymmenen tauon jälkeen Eurajoella

Alle kaksi viikkoa auki ollut kahvila on luonut itselleen jo vakituisen asiakaskunnan. Oikeastaan asiakkaat odottivat yli vuosikymmenen ajan legendaarisen kokoontumiskahvilan uudelleen avaamista.

Puista kahviota, piirakkapajaa ja terassia rakennetaan Joensuun torilla.

Joensuun Marttakahvio tarvitsee vielä tavaratoimituksia ja terassin ennen avajaisia

Pohjois-Karjalan Martat yhdistyksen tavoitteena on avata kahvio toukokuun lopussa.

Kuntsis museum i Vasa.

Suosittu terassiravintola ei ole päässyt sopuun vessavuokrista Vaasan kaupungin kanssa – saattaa nyt joutua vähentämään asiakaspaikkoja murto-osaan

Vaasan kaupunki ja Sisäsataman terassi ovat aikeissa solmia uuden sopimuksen kahvilapalvelujen tuottamisesta Kuntsin modernin taiteen museolle. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta ei kuitenkaan sellaisenaan hyväksynyt sopimusluonnosta torstain kokouksesssaan.

Uuden kahvilan näyteikkuna Kajaanissa.

Kajaaniin aukeaa uusi kahvila: asialla on yrittäjä seinän takaa

Robert's Coffee avaa ovet Kauppakadulla vapun jälkeen.

Savonlinnan torikahvilat

Sirkka Makkonen avasi jälleen kahvionsa ensimmäisenä Savonlinnan torilla, myös Lippakioski on avautunut

Yrittäjä Makkonen on tuonut veden kantamalla kahvioonsa, sillä kaupunki avaa vesihanat torille vasta ensi tiistaina.

Uteservering inredd på två parkeringsplatser längs Lilla Robertsgatan.

Parkkiruudun tilalla viihtyisä kahvilaterassi, tämä voi olla totta Rovaniemellä jo ensi kesänä

Parklet-ruudut sopisivat hyvin alueille, joilla liikkuu paljon jalankulkijoita, ja kapea jalkakäytävä estää tavanomaiset terassin rakentamisen.

Etualalla näkyy tyhjillään olevia puisia terassipöytiä, niiden takana punainen ratikkakahvilan raitiovaunu.

Muutama vuosi sitten Tampereen keskustaan tuotiin vanha ratikka nostattamaan ratikkahuumaa – into hiipui ja nyt kulkupeli siirretään pois

Tampereella puhuttiin aiemmin, että kaupunki lahjoittaisi Helsingistä saadun vanhan raitiovaunun eteenpäin Turkuun. Turussa vaunulle ei kuitenkaan ollut käyttöä.

Vaalikahvila Helsingissä Oulunkylän ala-asteella.

Oulunkylän viidesluokkalaisten vaalikahvilan mokkapalat houkuttivat asiakkaita – lapset muistuttivat äänestämisen tärkeydestä

Vierailimme vaalipäivänä Oulunkylän ala-asteella Helsingissä. Äänestyspaikan ohessa toimii myös vaalikahvila, jonka kahvilan tuotolla kerätään rahaa leirikoulua varten.

Torimaisemassa pyöreällä terassipöydällä turkoosi kahvikuppi ja metallinen kaartiotuhkakuppi. Taustalla pöytien ääressä muutamia miesoletettuja. Kauempana torin poikki kävelee vihereätakkinen hahmo. ääressä istumassa tuu mies

Terassimaksut hiertävät Lahdessa – keskustan yrittäjät vetoavat kaupunkiin maksujen kohtuullistamiseksi

Korona-alennus terassimaksuista poistuu, ja yrittäjän on haettava terassilupaa nyt joka vuosi. Neliöiden mukaan perittävä maksu latistaa intoa satsata terassin viihtyisyyteen.

Suomen pääministeri Sanna Marin ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden Ukrainan presidentin toimistossa Kiovassa.

Tuesday's papers: Sanna Marin and the fighter jets, a tax warning and the price of coffee

Sanna Marin's visit to Kyiv continues to stir up a hornet's nest.

Kahvilan tiskillä oleva kyltti, jossa mustalla pohjalla on teksti: "Arvoisa asiakkaamme, toivomme teidän viihtyvän kahvilassa ilman tietokonetta. Lämpimästi, Pyynikintorin Liha ja Kahvi."

Tamperelaiskahvilan yrittäjä ei halua läppäreitä tiloihinsa, koska ilmapiiri kärsii: ”Tunnelmasta tulee kirjastomainen”

Kaikkiin kahviloihin läppäri ei ole tervetullut. Pyynikintorin liha ja kahvi -kahvila toivoo, etteivät asiakkaat käytä tietokoneita, sillä se tekee tunnelmasta jäykän.

Väkeä jonottamassa Maunulan majan palvelutiskille.

Suosittu kahvila metsän uumenissa avattiin kuukausien tauon jälkeen – Monica Sourander tuli paikalle kissoineen: ”Kuin olisi tullut kotiin”

Helsinkiläisen Maunulan ulkoilumajan kahvila toimi kaupunkilaisten henkireikänä korona-aikaan. Perinteikäs maja on nyt avannut ovensa yhdeksän kuukauden kiinniolon jälkeen uuden yrittäjän voimin.

G Livelabin terassi Tampereella.

Tampere sallii ravintoloiden ja kahviloiden laajentaa terassejaan – tavoitteena eurooppalaisempi katukuva

Kahviloiden merkitys osana tamperelaista terassikulttuuria on kasvanut viime vuosina. Tätä kehitystä kaupunki aikoo tukea jatkossakin, ja kannustaa nyt yrityksiä kehittämään terassejaan.

Vetinen talvisää ja puupinnotteinen moduulikahvila Vaasan onkilahden puistossa.

Vaasa etsii kahvilayrittäjää Onkilahteen – yrittäjä voi vaikuttaa tilan vuokratasoon

Onkilahden puistoalue kehityy kovaa vauhtia. Vaasan kaupungin mukaan puistoalue on yksi Suomen suosituimmista. Kahvilarakennus on valmistettu kierrätetyistä tilamoduuleista.

Etualalla näkyy tyhjillään olevia puisia terassipöytiä, niiden takana punainen ratikkakahvilan raitiovaunu.

Tampereen ytimessä on vanha ratikka, joka ei liiku eikä toiminut kahvilana – tamperelaiset heivaisivat sen Turkuun

Ratikkakahvila nostatti aikanaan ratikkainnostusta Tampereella. Nyt se on tehtävänsä tehnyt ja joutaa muuttamaan.

Niihanan ulkoilumajan kahvilayrittäjä Juho Jokinen.

Tampereen Niihaman ulkoilumajan yrittäjä jää eläkkeelle, suositun taukopaikan jatko vielä epävarma

Majan kahvilassa on poikennut väkeä niin hiihdon, kävelyn kuin muunkin ulkoilun tauolla. Toiminnan jatkajasta ei vielä ole tietoa.

Nainen mustassa housupuvussa tuulettaa PRO-gaalan lavalla. Vaalean naisen toisessa kädessä on kuohuviinipullo. Taustalla näkyy kimaltelevia somisteita ja esiintymislavan valoja.

Kirjalan kahvipaahtimon barista Anna Siitari palkittiin PRO-gaalassa vuoden tulokkaana

Siitarin ura baristana sai alkunsa koronakeväänä 2020, kun hän palasi pandemian takia maailmalta kotikaupunkiin.

Elias Tammilehto.

Hiihtäjien munkkilenkit menivät mönkään, kun legendaarinen kahvila sulki ovensa Helsingin keskuspuistossa – uutta yrittäjää etsitään

Perinteinen ulkoilijoiden ja hiihtäjien taukotupa Maunulan Maja Helsingin keskuspuistossa on ollut suljettuna kesästä alkaen. Hiihtäjät ovat harmissaan.

Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen silta.

Metsähallitus uudistaa Repoveden kansallispuiston pääsisäänkäyntiä ja etsii uutta kahvilayrittäjää – nykyinen yrittäjä ei tiennyt asiasta

Repoveden tärkeimmälle pysäköintialueelle Lapinsalmelle halutaan entistä tiiviimpää parkkeeraamista. Lisäksi Lapinsalmelle haetaan uutta kahvilayrittäjää.

Mikkelin keskusta, kävelykatu.

Kahviloita on Mikkelissä nyt enemmän kuin ennen pandemiaa ja tyhjille liikehuoneistolle on löytynyt käyttöä

Poikkeusaika hiljensi toimintaa Mikkelin keskustassa, mutta moni tyhjistä liiketiloista on saatu täytettyä. Lauantaisin palvelevia liikkeitä on kuitenkin vähemmän, kuin ennen pandemiaa.

Kahvila Aitoleivän tuotteita vitriinissä.

Kahvilaketju lopetti käteisen vastaanoton, koska se ei käynyt kannattavaksi – käteistä kuljettava yritys ihmeissään

Vuosien mittaan vähentynyt käteismaksaminen on saanut yrittäjät päivittämään maksutapojaan. Käteisen vähentynyt käyttö kasvattaa käteisen ylläpidon hintaa.

Vuoden mikkeliläisinä 2022 palkitut Pirita Huikuri, Raimo Liedes ja Jonna Liedes.

Ramin konditoria on Vuoden mikkeliläinen 2022

Perheyrityksessä työskentelee tällä hetkellä kolme sukupolvea.

Valkoinen kani häkissä Jyväskyläläisessä Puputin -pupujen kahvilassa.

”Eläin ei ole koriste-esine eikä kuulu kauppoihin”, sanoo aktivisti – pupukahvila Puputin saa kovaa kritiikkiä somessa, nyt puhuu sen yrittäjä

Jyväskylään avautui pop-up-kahvila Puputin pari viikkoa sitten. Kahvilan pupujen olot huolestuttavat nyt sosiaalisessa mediassa. Yrittäjä vakuuttaa, että toiminta on eläinlähtöistä.

Tyhjiä myyntikoppeja Oulun kauppahallissa.

Vajaakäytöllä olevaan Oulun kauppahalliin olisi tulossa kahvila- ja ravintolayrittäjiä, mutta nykyinen toiminta-ajatus ja tilat eivät anna myötä

Perinteinen kauppahalli kärsii sekä kävijä- että yrittäjäpulasta. Joulumyynti piristää hallia, kun tyhjillään oleviin looseihin saadaan pop-up-yrityksiä.

Vaaleahiuksinen nainen, yrittäjä Anastasia Lahti musta-valkoisessa mekossa kahvilan myyntitiskin edessä. Hymyilee kuvaajalle. Myyntitiskillä erilaisia leivonnaisia.

Venäläinen Anastasia Lahti perusti pikkukaupunkiin kahvilan, joka työllistää ukrainalaisia: kahvi loppui heti ensimmäisenä päivänä

Juuri marraskuussa ihmiset tarvitsevat Anastasia Lahden mukaan paikkaa, mistä saada iloa ja valoa. Hänen kahvilansa on rauhan kahvila. Yrittäjällä on sukua sekä Venäjällä että Ukrainassa.

Hattupäinen mies seinoo vanhan hirsirakennuksen sisällä.

Oulussa Loppulan luontokeskuksen päärakennuksen remontti alkaa – kustannusten nousu pakotti pilkkomaan koko urakan

Oulussa Sanginjoen luonnonsuojelualueen tulevan luontokeskuksen remontti pääsee vihdoin alkamaan. Remontti osoittautui kuitenkin arvioitua kalliimmaksi ja osa suunnitelluista töistä tehdään myöhemmin.

Matti ja Marja-Liisa Kuosmanen Aku-koiransa kanssa.

Kuosmaset toivovat Kuopiosta koiraystävällisempää kaupunkia – Aku-koiran avulla lemmikit halutaan tervetulleiksi myös torille

Nilsiäläiset Matti ja Marja-Liisa Kuosmanen kannustavat kahviloita, ravintoloita ja kauppoja kertomaan koiraystävällisistä paikoista jo liikkeen ulkopuolella.

Kahvila Amurin Helmi Tampereen Amurissa.

Suosittu kahvila joutui laittamaan ovet säppiin maanantaisin, koska ei ole työntekijöitä – uutta ratkaisua alalle toivotaan kaukomailta

Matkailu- ja ravintola-alalta lähti koronapandemian aikana yli 10 000 työntekijää muille aloille.

Ihmisiä kuvaamassa maisemia Lappeenrannan vesitornissa.

Lappeenrannan vesitornissa kävi kesällä 2 000 ihmistä – kaupunki toivoo jatkoa ensi kesäksi

Lappeenrannan kaupunki toivoo, että kahvilatoiminta jatkuu vesitornissa myös ensi kesänä. Myös kahvilayrittäjällä on mahdollisuudet kehittää toimintaansa.

Maija Salminen istuu kahvikuppi kädessä.

Radio Suomi kerää kahvitteluhetkiin liittyviä tarinoita – kerro ikimuistoisesta kahvihetkestäsi!

Aamukahvit, päiväkahvit, iltakahvit, saunakahvit, läksiäiskahvit, mitalikahvit vai vaalikahvit – mikä on sinun suosikkisi?

Ihmisiä katselemassa maisema Lappeenrannan vesitornissa.

Lappeenrannan vesitornia ei kunnosteta ainakaan nopeasti – tornin vetovoima selviää viiden vuoden sisällä

Lappeenrannan vesitorni avattiin kesällä niin sanotulla matalalla kynnyksellä. Toiminnan jatkoa pohtivat nyt kaupunki, yrittäjät ja Lappeenrannan Energiaverkot

Susanna Lindroth ja Reima Qvintus roolivaatteissa Hobittikahvilan ovensuussa.

Savonlinnan Hobittikahvilan pitäjät käänsivät lyhytkasvuisuutensa bisnesvaltiksi – "Ei elämän tarvitse olla niin vakavaa"

Oman kahvilan perustaminen lähti Susanna Lindrothin intohimosta leipoa. Paikaksi valikoitui vanha hevostalli Ala-Särkilahdella.

Kotkan poliisiaseman ulko-ovet

Voikkaalla sijaitsevaan kahvilaan murtauduttiin maanantain vastaisena yönä – poliisi pyytää havaintoja

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan kahvilasta anastettiin pohjakassa, jossa oli satoja euroja.

Lappeenrannan kauppahallin kahvilan yrittäjä Niina Hytti istuu kahvilansa pöydässä.

Epätietoisuus kiusaa kauppahallin yrittäjiä Lappeenrannassa – suunnitelmat jäissä, koska tulevaisuudesta ei kukaan tiedä

Kauppahallin ja koko kauppatorin tulevaisuus puhuttaa asiakkaita päivittäin, kertovat Lappeenrannan kauppahallin yrittäjät.

Starbucksin tilalle avautui Moskovassa tutun oloinen kahviljaketju Stars Coffee.

Putinia tukeva räppäri avasi Moskovaan Starbucksin korvaajan – tällainen on "Stars Coffee"

Starbucks hylkäsi Venäjän markkinat Ukrainan sodan myötä. Monet länsimaiset yhtiöt on sittemmin korvattu venäläisillä kopioilla.

Ravintola Olivia.

Pietarsaarelainen Station 23 valittiin viihtyisimmäksi ravintolaksi

Mukana kilpailussa oli yhteensä 52 ravintolaa ja ääniä annettiin yhteensä 549.

Leipomoyrittäjä Jukka Hämäläinen seisoo tavaroiden keskellä palon jälkeen remontoitavassa leipomotilassa.

Kotileipomo Hämäläisen 96-vuotinen taival oli lähellä päättyä tulipaloon Mustasaaressa – "Katastrofi oli 20 minuutista kiinni"

Heinäkuisen tulipalon taloudellisista tappioista on vielä liian aikaista puhua, mutta koko leipomo remontoidaan sisältä, sillä savuhaitat olivat mittavia. 

Nina Maalahti ja skotlanninterrieri Maya kauppakeskus Iso-Kristiinassa.

Laki sallii koirat ruokakaupoissa – käytännössä se on silti kielletty: "Suomalaiset ovat tarkkoja hygieniasta"

Asenteet muuttuvat hitaasti koiramyönteisemmiksi. Lemmikinomistajan on vielä vaikea tietää, saako koiran ottaa mukaan kahvilaan tai kauppaan.

Cafe Sillan Alla Kuopion Saaristokaupungissa

Kuopiolaisen kahvilan vedenhaku kaupan vessasta ihmetytti puskaradiossa – terveystarkastaja vastaa, miksi se on sallittua

Terveystarkastajan mukaan veden ottaminen wc-tiloista on sallittua, jos sen tekee hygieenisesti. Kahvila aikoo kuitenkin jatkossa ottaa veden muualta epäselvyyksien välttämiseksi.

Turun Kauppiaskadun puolella kauppatoria aloittaa Agnes-ravintola paviljonkirakennuksessa.

Turun kauppatorin paviljongit täyttyvät kahviloista ja ravintoloista – ensimmäinen jo auki, seuraava avautuu keskiviikkona

Turku kilpailutti tulevat vuokralaiset toripaviljonkeihin jo vuonna 2020. Nyt paviljongit ovat avautumassa, kun pitkän toriremontin loppusuora häämöttää.

Lappeenrannan vesitorni

Lappeenrannan vesitornin ylätasanne on jälleen avoinna yleisölle – katso tästä avajaisaamun tunnelmia ja komeita maisemia

Lappeenrannan vesitornin huipulle pääsi perjantaina kiipeämään ensi kertaa vuosikymmeniin.

Vanhempi mies purkaa muovissa olevaa taideteosta.

Kun Jussi-palkittu lavastaja löysi Kom-teatterin hylätyn O-kirjaimen, ei entiseen ollut enää paluuta: "Tästä lähtien otan kirjaimen mukaan aina"

Markku Pätilä rakentaa Haminan tyhjillään olevaan uimahalliin viikon ajan toimivaa O-galleriaa. Steriileitä gallerioita boikotoiva Pätilä toivoo, että ihmiset antaisivat taiteelle enemmän aikaa.

Nuori nainen ojentaa pullaa kohti kameraa.

Kesäbistron yrittäjältä loppuivat keinot saada nuoret ymmärtämään, mitä töissä oleminen tarkoittaa – päätti aloittaa kesän työnohjauksella

Kausityössä edes työtehtäviin perehdytys ei aina ole kunnossa. On aniharvinaista, että työntekijöihin satsataan työnohjauksella.

Lappeenrannan vesitorni.

Lappeenrannan vesitornin ovet avautuvat yleisölle – tornin juurella aloittaa kahvila heinäkuun alussa

Tulevat yleisön vierailut ylös vesitorniin ovat pääsymaksullisia. Tornin näköalatasanteelle kuljetaan jalkaisin nousemalla noin 160 porrasta.

Kokkolan vanha punatiilinen vesitorni kesäisessä kuvassa.

Kokkolalaiset haluavat säilyttää vanhan vesitornin ympäristön ennallaan – liikenneturvallisuus on suurin huoli

Kokkola kysyi kaupunkilaisten ajatuksia vanhan vesitornin ympäristöstä ja sen kehittämisestä. Uudistuksista halutuimpia olisivat kahvilatoiminta ja liikenneturvallisuuden parantaminen.

Pieksämäen juna-asema. Joukko ihmisiä seisoo laiturilla odottamassa junaa.

Juna-asemilla ei enää hengailla entiseen tapaan – reaaliaikainen junien seurantamahdollisuus on pienentänyt asemien roolia odotustiloina

VR arvioi omistamiensa asemien tilannetta asemakohtaisesti. Esimerkiksi Pieksämäellä asemarakennus odotustiloineen on suljettu ilkivallan vuoksi, eikä sen avaamisesta ole tehty päätöksiä. Moni kaipaisi kahvilaa ja vessaa junan vaihtoa odotellessa.

Fontanka-lehden Twitterissä jakama kuva Poetti-brändin Leggenda-kahvipaketista (vasemmalla) ja Pauligin Presidentti-kahvin tuotekuva (oikealla).

Venäjän markkinoille tulee Pauligia kopioiva kahvibrändi – yritys ei ole tietoinen asiasta

Pietarin talousfoorumissa tarjoiltiin kahvia, joka muistutti vastikään Venäjän markkinoilta poistunutta Pauligia.

Eemil Airo kärrykahvilansa takana.

Pääomaa, paistohommia ja paperisotaa – 13-vuotias Eemil Airo tuntee kesätyössään yrittäjän arjen

Tamperelainen Eemil Airo ryhtyi koulun kesälomalla yrittäjäksi. Puistoon pystytetty kahvila vaati vuoden säästämisen, tukirahan pankista ja kaikenikäisille yrittäjille tuttua hikistä lomakkeiden täyttöä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle