Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näyttelijä Antti Hovilainen.

Kajaaniin etsittiin teatterinjohtajaa koko syksy, mutta päättäjät eivät tienneet siitä mitään – tästä tietokatkot ja sekaannukset johtuivat

Teatterinjohtajan valinnan sekaannusten syyksi näyttävät paljastuvan tahattomat tietokatkokset. Kajaanin sivistyslautakunnan puheenjohtaja pahoittelee valintaprosessista aiheutunutta mielipahaa.

Anni Mikkelsson.

Kajaanin teatterin johtajan valinta jätti arvet henkilökuntaankin – Anni Mikkelsson toivoo kaupungilta selvitystä, ettei kukaan joudu kokemaan samaa

Kajaanin teatterinjohtajan haku käynnistyi jo syksyllä. Valittu Anni Mikkelsson koki prosessin pitkäksi ja raskaaksi. Sivistysjohtaja luottaa, että Mikkelsson saa työnsä hyvin alkuun viivästyksestä huolimatta.

Silmälasipäinen miehen (amanuenssi Ilkka Kuhanen) katsoo käsissään olevia pellistä valmistettuja, litteitä, korkillisia pulloja. Miehen edessä vitriini, jossa vanahnaikaisia valokuvauslaitteita.

Teatterit purkavat koronan aiheuttamaa dominoefektiä vielä vuosia: ensi-iltoja on syksyllä ruuhkaksi asti

Lahden kaupunginteatteri siirsi kevään ensi-iltojaan myöhemmäksi, ja niin tekee moni muukin teatteri. Lahdessa nähdään ennätysmäärä ensi-iltoja ensi syksynä.

Arkistokuva. Työväen näyttämöpäivien lippu Mikkelin teatterin edustalla.

Eturivin suomalaiset taiteilijat nousivat puolustamaan talousvaikeuksiin ajautunutta Työväen Näyttämöpäiviä

Työväen Näyttämöpäivien järjestäjätahot kertoivat tiistaina jääneensä toistamiseen vaille tärkeää Taiteen Edistämiskeskus Taiken tukea. Järjestäjien mukaan tapahtuman toteuttaminen hankaloituu jatkossa, mikäli rahoitushaasteita ei saada ratkaistua.

Skådespelarna på scenen i Colorado Avenue på Vaasan kaupunginteatteri.

Vaasan kaupunginteatteri avaa kauden ensi viikolla

Teatteri avaa ovensa koronaturvallisuudesta huolehtien. Teatterissa noudatetaan voimassa olevia viranomaisohjeistuksia ja yleisöä pyydetään tutustumaan etukäteen teatterin kotisivuilta löytyvään turvallisuusohjeistukseen.

Sarianne Paasonen

Kemin entinen teatterinjohtaja valitti uuden johtajan valintaprosessista hallinto-oikeuteen

Valitus koskee Kemin hyvinvointilautakunnan päätöstä, jolla se hylkäsi Sarianne Tursaan jättämän oikaisuvaatimuksen. Tursas hakee myös korvauksia perusteettomista määräaikaisista virkasuhteista.

Vaasan kaupunginteatterin teatterijohtaja Seppo Välinen istuu ikkunasyvennyksessä.

Vaasan kaupunki hyödyntää sopimuksen optiovuodet – Seppo Välinen jatkaa Vaasan kaupunginteatterin teatterinjohtajana

Välinen on johtanut Vaasan kaupunginteatteria suurimman osan sopimuskaudestaan koronapandemian rajoitusten alaisuudessa. Osapuolet toivovat normaalia tomintaa teatterille.

Anna-Elina Lyytikäinen Hämeenlinnan teatterissa esiripun edessä. Kuva otettu 28.1.2022.

Anna-Elina Lyytikäinen ottaa ohjat Hämeenlinnan Teatterissa: maakuntateatteri pyrkii uuden johtajan myötä valtakunnallisesti kiinnostavaksi

Anna-Elina Lyytikäistä kuvaillaan voimakastahtoiseksi ja monipuoliseksi. Hän paikkaa vuoden vaihteessa lähteneen Kari-Pekka Toivosen, joka ei halunnut jatkaa teatterissa organisaatiomuutoksen jälkeen.

Tampereen Työväen Teatteri ulkoa.

Tampereen Työväen Teatteri peruu kaikki esitykset 20. helmikuuta asti – kuusi kevään ensi-iltaa siirretään myöhemmäksi

Teattereiden koronakurimus jatkuu. Tampereen suuret teatterit ovat nyt kertoneet kevätkauden esitysten peruutuksista sekä ensi-iltojen siirrosta syksyyn.

Varkauden teatterin johtaja Kari Suhonen pukeutuneena ruskeaan 1960-luvun miesten pukuun.

Varkauden teatteri etsii uutta johtajaa

Kari Suhosen kausi teatterin johdossa päättyy kuluvan vuoden lopussa. Suhonen on hoitanut pestiä elokuusta 2015 alkaen.

Porin Teatterin kyltti.

Porin ja Rauman teatterit avaavat kevätkauden vasta maaliskuussa

Teatterit ennakoivat, että kokoontumisrajoituksia tullaan jatkamaan vielä helmikuussa.

Kuvakollaasi, suljetun teatterin sisäänkäynti, rapistunut julkisivu

Teatterien tulevaisuus näyttää synkältä – Edunvalvoja: “Kentän luottamus on rapautunut siihen, että päättäjät ovat puolellamme”

Teatterit suunnittelevat tulevaisuuttaan yhä täydellisessä epävarmuudessa. Tuoreiden rajoitusten takia selkeää näkymää ei ole edes parin viikon päähän. Eteenpäin siirrettyjä esityksiä on “pakkasessa” ainakin vuoteen 2023 asti.

Helka-Maria Kinnunen

"Kaupunginteatterin täytyy olla kaikkien teatteri", sanoo Lappeenrannan teatterinjohtajaksi valittu Helka-Maria Kinnunen

Kinnunen on kiinnostunut muun muassa lastenteatterista ja ajankohtaisten puheenaiheiden tuomisesta näyttämölle.

Sarianne Paasonen

Lappeenrannan kaupunginteatterin johtoon on nousemassa Sarianne Tursas

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päättää valinnasta ensi keskiviikkona.

Robin Hood -näytelmän näyttelijöitä rooliasuissaan.

Kolme hakijaa jatkoon Lappeenrannan teatterinjohtajavalinnassa

Haastatteluryhmä valitsi jatkoon menijät viiden haastatellun joukosta.

Finnkino kauppakeskus IsoKristiinassa

Viisi Lappeenrannan teatterinjohtajan pestiä hakenutta kutsutaan haastatteluun

Nykyisen teatterinjohtajan sopimus päättyy ensi heinäkuussa.

Kolme miestä junavaunussa: konduktööri ja kaksi matkustajaa.

15 hakijaa Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajan tehtävään

Yli puolella hakijoista on kokemusta teatterin johtajan työstä.

Kemin kaupunginteatterin uusi johtaja Mikko Bredenberg.

Kemin uusi teatterinjohtaja Mikko Bredenberg tulee rakentamaan teatterin tulevaisuutta yhdessä muiden kanssa: "Olen tosi toiveikas"

Uusi teatterinjohtaja suunnittelee järjestävänsä rentoja tapaamisia päästäkseen keskustelemaan yleisön kanssa teatterista.

Rovaniemen teatteri edestäpäin kuvattuna, ikkunassa lukee teatterin nimi isoin kirjaimin.

Kulttuuritapahtumiin saa nyt Rovaniemellä ottaa enemmän väkeä sisään – teatterinjohtaja: "Tämä on oikein tervetullut tieto!"

Rovaniemellä esitettävien konserttien ja teatteriesitysten katsomoista saa nyt täyttää kolme neljäsosaa. Maskisuositus sekä muut hygieniaohjeet pysyvät edelleen voimassa.

Kotkan Ruusu -näytelmän  näyttelijät lavalla

Parturi sai prostituoidun leiman, koska oli aikaansa edellä – nyt hänen maineensa halutaan puhdistaa: "Nykyään tuossa ei olisi mitään ihmeellistä"

Vanhoista iskelmistä tutuksi tullut Kotkan Ruusu nähdään pian teatterin näyttämöllä. Kotkan Ruusu ei ollut pelkkä legenda, vaan parturi nimeltään Rosa Mäkinen. Hän sai ammattinsa ohessa vähintään kyseenalaisen maineen.

Savonlinnan teatteri

Teatterit Etelä-Savossa aloittavat syyskautensa epävarmoissa olosuhteissa – koronapandemiasta koituvat rajoitukset edelleen uhkakuvana

Teattereista kerrotaan, ettei heidän suurin huolenaihe ole se, riittääkö kiinnostunutta yleisöä, vaan miten mahdolliset koronarajoitukset rajaavat teattereiden mahdollisuuksia järjestää näytöksiä.

Anna Takanen istuu Lilla Teaternin näyttämöllä harjoitustauolla. Takanaan liitutaulu, jossa roikkuu Suomen ja Ruotsin lippuja. Hän esittää monologia, joka pohjautuu omiin kokemuksiin sotalapsen lapsena.

"Olin finne, jotain rumaa ja naurettavaa" – Anna Takasta kiusattiin lapsena Ruotsissa, aikuisena hän raivasi tietä suomalaisjohtajille

Anna Takanen johti Ruotsin kahta suurinta teatteria, kunnes sai tarpeekseen ja palasi näyttelijäksi. Nyt hänet nähdään ensi kertaa isänsä entisen kotimaan näyttämöllä Helsingissä. Aiheena ovat sotalapset.

Jyväskylän Kaupunginteatterin The Addams Family -näytelmän harjoitukset.

Jyväskylän kaupunginteatteri saa avata 60-vuotisjuhlakautensa ilman 2 metrin turvavälejä, teatterinjohtaja: "Tuntuu tosi helpottavalta"

Päänäyttämö aukeaa ensi viikolla kahden kolmasosan kapasiteetilla. Nyt toiveena on, että ihmiset uskaltavat lähteä liikkeelle.

Jyväskylän teatteritalon julistetaulu, syksyn 2021 näytelmien julisteita.

Jyväskylän kaupunginteatteri aikoo toteuttaa syyskauden ensi-illat, vaikka yleisömäärä onkin jäämässä koronarajoitusten takia pieneksi

Jyväskylän kaupunginteatterilla on kaksi ensi-iltaa heti syyskuun alussa. Teatterinjohtaja Marietta Kunnas sanoo, että ensi-illat on tarkoitus toteuttaa, vaikka yleisömäärä jääkin koronarajoitusten takia vähäiseksi.

Hämeenlinnan teatterin johtaja ulkona.

Teatterinjohtaja Kari-Pekka Toivonen on tyytyväinen, että teatterit on vihdoin mainittu: "Toivoisin nopeita ratkaisuja"

Teatterialan edustajat vaativat kahden metrin turvaväleistä luopumista teattereiden katsomoissa ja koronapassin käyttöönottoa mahdollisimman pian. Hämeenlinnan Teatterissa syksyn harjoitukset aloitetaan varovaisen toiveikkaissa tunnelmissa.

Kajaanin Kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen.

Teatteriala kokee koronarajoitteet syrjiviksi – Kajaanin kaupunginteatterin johtaja perää ennustettavuutta alalle

Teatteriala vaatii, että esittäviä taiteita kohdeltaisiin tasapuolisesti koronarajoituksissa. Nyt teatterit kituvat yleisön puutteessa, vaikka teatterin salissa istuminen ei epidemian kannalta liene sen turvattomampaa kuin junassa tai ravintolassa istuminen.

Anu Panula.

Näyttelijä ja teatterinjohtaja Anu Panula on kuollut

Panula perusti Tampereelle Suomen ensimmäisen kehitysvammaisteatterin vuonna 2009. Hän pyöritti sitä pitkälti talkootyönä. Viimeisinä vuosinaan Panula toimi myös muusikkomiehensä omaishoitajana.

Kaksi hattupäistä miestä katulyhdyn alla lähes pimeässä.

Teatteri Imatra saa kuuden vuoden valtionavustuksen

Päätöksen taustalla on ensi vuoden alussa voimaan tuleva uusi teatteri- ja orkesterilaki.

Otto Kanerva hymyilee lähikuvassa

Elämältä kaiken sain -musiikkikomedia ei soi Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa tänä kesänä

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri on päättänyt siirtää Pepe Willbergin musiikkiin perustuvan esityksensä ensi kesään. Kesäteatterifaneille on kuitenkin luvassa erilaisia kesätapahtumia, lupaa teatterin johtaja Otto Kanerva.

Kemin kaupunginteatterin kevään esitysten infotilaisuus

Kemin teatterinjohtaja kannattaa yhteiskäyttöisen salitilan rakentamista lumilinnan yhteyteen

Kemi on joutunut muuttamaan suunnitelmia kulttuuritalon rakentamisesta yhteiskäyttöiseen salitilaan hankalan taloustilanteen vuoksi.

Seppo Välinen

Musikaali Katri Helenan elämästä tähdittää Vaasan kaupunginteatterin ensi syksyä

Vaasan kaupunginteatteri julkaisi tiistaina ensi syksyn ohjelmistonsa. Syksyllä on kaikkiaan neljä ensi-iltaa.

 Mikkelin teatteri värjättynä oranssiksi. 25.11. vietettiin YK:n kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää, jonka aikana eri puolilla maailmaa rakennuksia valaistaan kampanjan tunnusvärillä oranssilla.

Koronarajoitukset hankaloittavat teattereiden toimintaa Etelä-Savossa – "aikataulut on heittänyt häränpyllyä niin monta kertaa, ettei itsekään pysy mukana"

Viime kuukausina Etelä-Savossa pahentuneen koroanvirustilanteen vuoksi on teattereissa jouduttu perumaan ja siirtämään näytöksiä sekä esittämään tuotantoja suunniteltua pienemmille yleisöille.

Vaasan kaupunginteatteri

Teatteriin pääsyä joutuu vielä odottamaan – Vaasan kaupunginteatterin esitystauko jatkuu

Aluehallintovirasto linjasi perjantaina, että kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan Vaasan sairaanhoitopiirin alueella 1. maaliskuuta saakka.

Teatteri Imatran Viidakkokirja-musikaalissa Mowglin roolissa näyttelijä Antti Laine.

Korona painoi Imatran ja Lappeenrannan teatterien katsojamäärät alas – "Olen erittäin pettynyt tähän vuoteen"

Kuluneen vuoden aikana peruttiin useita näytöksiä ja syksyllä katsomoihin sai ottaa puolet normaalista katsojamäärästä.

Kokkolan kaupunginteatteri ulkoa.

Ministeriön koronatuki ei pelasta Kokkolan kaupunginteatteria yt-neuvotteluilta

Yt-neuvottelut aloitetaan tuesta huolimatta vielä tämän vuoden puolella.

Niko Karjalainen, Outi Kärpänen ja Irina Parviainen esittämässä Väinö Linnan Päämäärää.

Kokkolan kaupunginteatteri peruu loppuvuoden esitykset koronarajoitusten takia – myös yt-neuvottelut alkavat

Seuraava näytös teatterissa nähdään uudenvuodenaattona, jos rajoitukset sallivat.

Kokkolan kaupunginteatteri.

Kokkolan kaupunginteatterin katsojarajoitukset voimassa vuoden loppuun

Toistaiseksi Kokkolan kaupunginteatterissa saa myydä vain osan istumapaikoista.

Maija Poppasen harjoitus, Svenska Teatern

Svenska Teatern peruuttaa lähes sata esitystä ensi keväältä koronan tähden

Maija Poppanen -musikaalin lähes sata näytöstä siirretään ensi vuoden syksylle.

Kouvolan teatteri ulkoa

Teatterit torjuvat tartuntariskiä – koronan takia katsojien määrää vähennetään ja turvatoimia lisätään

Kymenlaakson teattereissa on käytössä varotoimia esimerkiksi katsojamääriin, turvaväleihin ja väliaikatarjoiluihin liittyen.

Sanna Heikkinen tuijottaa ikkunaa.

Kajaanin kaupunginteatteri varautuu koronaan ottamalla digiloikan

Toteutettavaa videota voidaan näyttää esimerkiksi kouluilla.

Kuusankoskitalon sisääntulon päällä kruunu

Valtava leikkuri uhkaa Kouvolan kulttuuria − 2 teatteria loppuisi ja orkesterista tulisi toimintakyvytön

Talouden sopeuttamista pohtineen työryhmän tavoitteena on ollut etsiä kaupungin eri toimialoilta yhteensä viiden miljoonan euron säästöt.

Näyttelijöitä makaa lavalla.

Käsidesiä mutta ei käsiohjelmia, katsomon siivousta väliajalla - Jyväskylän kaupunginteatteri lähtee koronavalmiudessa syyskauteen

Jyväskylässä kaupunginteatteri ottaa syyskaudella käyttöön monia erityistoimia koronaepidemian torjumiseksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle