Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ilmavoimien pääsotaharjoitus on ulottunut tällä viikolla myös Kajaaniin – koko maassa mukana 3 300 henkilöä, joista 1 500 on reserviläisiä

Ilmavoimat harjoittelee kuluvan viikon ajan ilmapuolustusoperaatioita ympärivuorokautisesti ympäri maata. Puolustavan joukon hävittäjät tukeutuvat Rissalan ja Pirkkalan tukikohdan lisäksi Savonlinnan, Varkauden, Kokkola–Pietarsaaren, Seinäjoen ja Kajaanin lentokentille.

Asiantuntijat: Kiinalla ei ennen pitkää ole muuta vaihtoehtoa kuin hyökätä Taiwanille, lentohäiriköinnillä on kuitenkin toinen tarkoitus

Kiinan ja Taiwanin suhteet ovat huonoimmillaan kymmeniin vuosiin. Asiantuntijat pohtivat, ovatko Kiinan sotilaskoneiden lennot Taiwanin rannikon tuntumaan vain uhittelua, vai onko Kiina valmistautumassa sotaan.

Ilmavoimien pääsotaharjoitus valtaa pohjoissavolaisen maantien – katso videolta, miltä yleisöltä suljetussa maantietukikohdassa näyttää

Yksitoista lentokenttää, viitisenkymmentä lentokonetta ja noin 3 300 henkilöä. Nämä luvut kuvaavat ilmavoimien vuoden merkittävimmän harjoituksen mittasuhteita.

Ilmavoimien pääsotaharjoitus näkyy ja kuuluu tällä viikolla myös pohjoisen taivaalla

Ruska 21 -ilmapuolustusharjoitukseen osallistuu noin 3300 henkilöä, joista reserviläisiä lähes puolet. Harjoituksessa on mukana 11 tukikohtaa eri puolilla Suomea ja Luulajan kenttä. Harjoitus on myös osa Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä

Ilmavoimien Ruska 2021 -harjoitus näkyy ja kuuluu pohjalaiskunnissa

Ilmavoimien suuri harjoitus alkaa tänään ja kestää koko viikon. Harjoitukseen osallistuu 3300 ihmistä, joista 1500 reserviläistä.

Ilmavoimien pääsotaharjoitus alkaa maanantaina: Näkyy ja kuuluu Itä-Suomessa lähes koko viikon

Ilmavoimien pääsotaharjoituksessa lennetään maanantaista lauantaihin. Itä-Suomessa tukikohtia on Joroisissa, Kajaanissa, Savonlinnassa ja Vieremällä.

Kiina lennätti ennätysmäärän sotilaslentokoneita Taiwanin puolustusvyöhykkeelle

Kiina ärsytti Taiwania lennättämällä noin 60 sotakonetta Taiwanin puolustusvyöhykkeelle eilen ja tänään. Taiwan on tuominnut Kiinan lennot.

Jyrinän ja pamahdusten syy selvisi: Ympäri Kainuuta kuuluneet äänet olivat peräisin Hornet-hävittäjien harjoituslennosta

Ilmavoimien esikunnan mukaan lennoilla valmistaudutaan ensi viikolla alkavaan suureen Ruska 21 -harjoitukseen. Ensi viikolla hävittäjien jyrinää ja mahdollisia yliäänipamauksia tullaan kuulemaan siis enemmänkin.

Marja Sannikka: Hävittäjät ostetaan autopilotilla

Historiamme kalleinta asekauppaa on perusteltu harmillisen vähän. Tekeekö reilu 60 uutta hävittäjää meistä todella niin uskottavia, kun Venäjällä on kuitenkin ylivoima, kysyy Marja Sannikka videoblogissaan.

Hawkit ja Hornetit voivat näkyä myös Pohjois-Savon taivaalla Häjy 21 -lentotoimintaharjoituksessa

Harjoituksessa lennetään 14 Hawk-suihkuharjoituskoneella sekä neljällä Hornet -monitoimihävittäjällä lentokoulutusohjelmien mukaisia lentoja, joihin sisältyy matalalentoja.

Hornetit tekevät nousuja ja laskuja Virttaan varalaskupaikalla

Lentotoimintavaihe alkaa ensi maanantaina kello 10 ja päättyy torstaina kello 14 mennessä.

Lahtelaissukeltajat etsivät sodanaikaista lentokonetta Päijänteestä – "Tärkeintä olisi saada vänrikki kotipaikan multiin"

Syyskuussa 1943 järveen syöksynyttä harjoitushävittäjää ja sen mukana kadonnutta lentäjää on etsitty tuloksetta useita kertoja. Aiempaa tarkemmat sijaintitiedot johdattivat sukellusseura Lahden Pingviinit etsimään hylkyä uuden huipputekniikan avulla.

Venäjä tekee arviointikäynnin Karjalan lennostoon

Kyseessä on ETYJin Wienin asiakirjan mukainen arviointi, jonka tarkoituksena on lisätä luottamusta ja turvallisuutta.

Ilmavoimien kansainvälinen lentotoimintaharjoitus alkaa maanantaina Rovaniemellä – taivaalla saattaa näkyä hetkellisiä valoilmiöitä

Lapin lennosto isännöi maanantaina alkavaa AFM 21 -lentotoimintaharjoitusta. Harjoituksessa on mukana hävittäjiä Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimista.

Ainoa sodan käynyt suomalaishävittäjä rakennetaan uudelleen – VL Myrsky ei kuitenkaan enää koskaan lennä

Vantaan ja Tikkakosken ilmailumuseoissa on meneillään Suomen suurin lentokoneen restaurointityö. Sodanaikaista Myrsky-hävittäjää rakennetaan uudelleen. Myrsky oli ainoa kotimainen hävittäjä, joka osallistui sotaan. Yhtään ei ole säilynyt.

Kauhavan taivaalla lennetään taas, kun Lakeus21 -harjoitus toi hornetit lentosotakoululle – ilmavoimille jokainen kiitorata on tärkeä

Ilmavoimien Lakeus 21 -lentotoimintaharjoituksessa lennetään Jyväskylä–Oulu–Vaasa -akselilla ja tukikohtana on Kauhavan entinen lentosotakoulu. Lentosotakoulun lentokoulutus loppui itsenäisyyspäivänä 2014. Ilmavoimien paluuseen kentälle meni lähes seitsemän vuotta.

Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks jylisee Rovaniemen yllä torstaina

Lapin lennoston ilmailutapahtumassa voi nähdä myös sotakoiria. Tapahtumaan on ilmainen bussikuljetus Someroharjun varuskunnasta.

Helsingin taivas täyttyi lentokoneista jättinäytöksessä, katso kuvat ja videot – Hävittäjäehdokkaat esittäytyivät, taitolentoryhmät revittelivät

Lentokoneista kiinnostuneita hemmoteltiin perjantaina Helsingissä koko illan ajan. Taivaalle nousivat yhtä lukuunottamatta kaikki Suomen ilmavoimille ehdolla olevat hävittäjät.

“Hiki tulee, kun lentää siinä siivellä” – suomalaispilotti ihasteli Suomeen tulevan Patrouille de France -taitolentoryhmän lentoa

Yle kävi seuraamassa Ranskan ilma- ja avaruusvoimien taitolentoryhmän harjoituslentoa Ranskassa. Mukana oli myös Suomen ilmavoimien taitolentoguru, Midnight Hawksin entinen johtaja Marc Fuss. Taivaan taitureita voi ihastella Kaivopuistossa tulevana perjantaina.

Ilmavoimien Hornetissa järjestelmähäiriö, laskeutui Tikkakoskelle ongelmitta

Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä laskeutui varotoimenpiteenä Tikkakosken lentokentälle. Lentokentällä on pysäytysvaijerijärjestelmä, jonka avulla voidaan varmistaa turvallinen lasku mahdollisessa vikatapauksessa.

Yli 20 yksikköä hälytettiin tehdaspalon takia Juupajoelle

Millogin tehtaalla Juupajoella syttyi tulipalo. Hälytys Varikontielle tuli puoli yhdentoista aikaan tiistaina aamupäivällä.

Karjalan lennostossa palveluksensa aloittaa tänään 162 alokasta

Uudet alokkaat astuvat tänään palvelukseen myös Siilinjärven Rissalassa. Alokastarkastuksen yhteydessä kaikilla alokkailla on mahdollisuus ottaa koronarokote, mikäli sitä ei ole vielä saanut. Palvelusta suoritetaan edelleen koronaturvallisesti kohorteissa.

Ilmasotakoulun Hawkit harjoittelevat Rissalassa – meluhaittoja pyritään minimoimaan

Ilmasotakoulun Pihti 21 -lentotoimintaharjoitus Rissalan tukikohdassa kestää viisi päivää, maanantaista perjantaihin. Lennot ajoittuvat aamukahdeksan ja iltayhdeksän välille. Ilmasotakoulu pyrkii välttämään asutuskeskusten yllä lentämistä.

Ilmasotakoulun entinen johtaja tuomittiin sakkoihin läheisensä suosimisesta

Käräjäoikeuden mukaan Mikko Punnala oli suosinut läheistään lentoreserviupseerikurssin lisähaussa. Punnala oli aktiivisesti vaikuttanut siihen, että hänen läheisensä valittaisiin mukaan koulutukseen.

Ilmasotakoulun entistä johtajaa syytetään sukulaistensa suosimisesta oppilasvalinnoissa, käsittely alkaa käräjäoikeudessa

Eversti Mikko Punnalaa vastaan on nostettu syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä. Hän on kiistänyt rikosepäilyt.

Arctic Challenge -ilmasotaharjoitus käynnistyy jälleen pohjoisessa

Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmatilassa harjoittelee kahden viikon aikana yli 70 konetta. Norjalaiset F-35-hävittäjät ovat mukana ensimmäistä kertaa.

Mielenosoittajat protestoivat Suomen ja Yhdysvaltojen yhteistä lentoharjoitusta: "Rauhaa ja yhteistyötä, ei sotaharjoittelua"

Mielenosoittajat paheksuvat Karjalan lennoston ja Yhdysvaltain merijalkaväen lento-osaston yhteisharjoitusta. Harjoitus on osa Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälistä puolustusyhteistyötä. Mielenosoittajien mielestä rajoille tarvitaan rauhaa.

Tanskan ilmavoimat aikoo kokeilla sähkölentokoneita ensimmäisenä maailmassa

Tanskan ilmavoimat on vuokrannut kaksi Pipistrel-merkkistä sähkölentokonetta koulutuskoneiksi. Tanskalaistietojen mukaan maan ilmavoimat ottaa sähkölentokoneet käyttöön ensimmäisenä maailmassa.

Puolustusvoimien lippujuhlapäivä: Hornetit jyrisivät aamutaivaalla, tasavallan presidentti nosti Suomen lipun salkoon Mäntyniemessä

Koronavirustilanne pakottaa Puolustusvoimat viettämään lippujuhlan päiväänsä toistamiseen ilman perinteistä paraatia. Ohjelmaan kuuluu muun muassa lipun nostaminen salkoon Mäntyniemessä ja Ilmavoimien ylilentoja.

Yhdysvaltojen merijalkaväen hävittäjät ja 250 sotilasta saapuivat harjoittelemaan Suomeen – Everstiluutnantti: “Ehdottomasti meidän etu”

Karjalan lennoston ja yhdysvaltalaisen lento-osaston ilmasotaharjoitukset alkavat huomenna. Yhdysvaltojen merijalkaväki on tuonut Suomeen kymmenen hornet-hävittäjää ja 250 sotilasta. Lennot jatkuvat melkein 3 viikkoa.

Finnairin työttömiksi jääneet mekaanikot löysivät markkinaraon vintage-lentokoneista: "Niihin koneisiin mitä on jäljellä, liittyy poikkeuksetta suuria tarinoita"

Korona pysäytti Finnairin lentoliikenteen viime keväänä, ja joukko työntekijöitä jäi ilman työtä. Kaksi suomalaisyhtiön entistä mekaanikkoa perusti yrityksen, joka entisöi vintagelentokoneita lentokuntoisiksi käytöstä poistetulla lentosotakoululla Kauhavalla.

Hornetit jylisevät Helsingin yllä – ilmavoimat harjoittelee taktisesti haastaviin tilanteisiin

Parhaillaan on menossa Merivoimien Ritva21-harjoitus, johon liittyy myös Ilmavoimien lentotoimintaa.

Ilmavoimien Vinka-alkeiskoulutuskone huomasi tulipalon Jyväskylän Saukkolassa – pelastuslaitoksella vaikeuksia löytää palopaikka

Tulipalossa tuhoutui täysin kolme varastorakennusta, jotka pelastuslaitoksen mukaan olivat tyhjillään. Palo paikallistettiin aluksi väärin kaksi kertaa.

Jytiseekö teilläkin? Karjalan lennosto järjestää päättöharjoituksen myös Kajaanissa

Päättöharjoitukseen osallistuu Kajaanissa lähes 100 varusmiestä ja henkilökuntaan kuuluvaa. Harjoituksessa käytetään hävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia heitteitä, jotka voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä. 

Hyppää 18-vuotiaan Vilma Hyvärisen kyytiin, kun hän lentää pienkonetta – ammattilentäjäksi aikova lukiolainen ei säikähdä alan epävarmaa tilannetta

Ilmailuala on koronapandemian takia ehkä odotuskannalla, mutta oppilaitoksissa se ei näy: vetovoima alalle on yhä kova, ja kajaanilaislähtöisen Vilma Hyvärisen tapaan entistä useampi kokelas on nainen.

Koljonvirran vanhan sairaalan alueella voi näkyä maastopukuisia varusmiehiä rynnäkkökivääreineen – kyseessä Karjalan lennoston harjoitus

Karjalan lennoston suojausyksikkö harjoittelee tiistaina vanhassa Koljonvirran sairaalarakennuksessa Iisalmessa. Seuraava harjoitus on 18. kesäkuuta.

Yhdysvaltalainen lento-osasto vierailulle Karjalan lennostoon Siilinjärven Rissalaan kolmeksi viikoksi – mukana kymmenen Hornet-hävittäjää

Yhdysvaltain merijalkaväen lento-osasto vierailee Rissalassa 2. –20. kesäkuuta. Mukana on kymmenen Hornet-hävittäjää, 1–2 ilmatankkaus- ja kuljetuskonetta sekä 250 henkilöä. He majoittuvat hotelleihin.

Suihkumoottoreiden jylinää luvassa Kainuuseen kuluvalle viikolle

Hawkit lentävät ilmatilassa lähes virka-aikaan. Kainuun lisäksi jylisee pohjoisessa.

Perjantai 30.4.2021 (tv)

Hallitus. Hävittäjät. Turpeentuottajat. Sää.

Suomi sai lopulliset tarjoukset hävittäjistä – kaksi yhtiötä kertoo tarjoavansa 64 konetta, F-35 yrittää painaa hurjaa lentotuntihintaa alemmas

Tätä artikkelia päivitetään sitä mukaa, kun hävittäjävalmistajat kertovat omista tarjouksistaan. Puolustusministeriö arvioi tarjouksia syksyyn saakka, ja lopullisen päätöksen uudesta hävittäjästä tekee valtioneuvosto.

Ympäristöjohtaja: Rissalan lentoaseman ympäristölupaa ei tarvitse muuttaa, lennoston on syytä kohentaa tiedottamista

Useat kymmenet Jännevirran alueen asukkaat ovat kertoneet, että sotilaslentotoiminta aiheuttaa melua ja häiriötä.

Yhdysvaltain edustajat vierailevat Taiwanissa keskellä kasvavia jännitteitä Kiinan-suhteissa

Vierailu ärsyttää Kiinaa, joka pitää Taiwania osanaan. Kiina on ilmoittanut sotaharjoituksista Taiwanin lähellä.

Karjalan Lennosto harjoittelee Iisalmessa Koljonvirran entisen sairaalan alueella

Joukot harjoittelevat purettavassa sairaalarakennuksessa.

Hornetit näkyvät ja kuuluvat Keski-Suomen taivaalla tällä viikolla

Karjalan lennoston Platta 21 -harjoituksen yhtenä tukikohtana on Tikkakoski.

Karjalan lennoston Hornet-hävittäjät lentävät tällä viikolla harjoituksessa myöhään yöhön

Horneteilla lennetään harjoituksessa torstaihin saakka vielä puoliltaöin.

Tarkkailujärjestö: Turkki on tehnyt ensimmäisen ilmaiskun Syyrian kurdialueelle lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen

Iskuja edelsi yhteenottoja kurdijohtoisten SDF-joukkojen ja Turkin tukemien joukkojen välillä.

Yhdysvaltalaisen ilmatankkauskoneen letku putosi maastoon Kihniön kaakkoispuolella tiistaina

Kone osallistui Suomen ja Yhdysvaltain ilmavoimien yhteistoimintaharjoitukseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle