Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjahyllyjä Kuopion kaupunginkirjastossa.

Entistä valikoidumpi joukko kuluttaa Suomessa kulttuuria – vähiten kulttuuriin osallistuvat suhtautuvat siihen jopa vihamielisesti

Uusimman tutkimustiedon perusteella yhteiskunnallinen asema ennustaa yhä voimakkaammin myös kulttuuriin osallistumista.

Yle Areena logo.

Amerikan korkeakulttuurien jäljillä

Matkakertomus vuodelta 1977 vie Boliviaan, Peruun, Amazon-joelle ja Machu Picchun kadonneeseen kaupunkiin. Ohjelmassa kohdataan Etelä-Amerikan alkuperäiskansoja kaupungeissa, viidakossa ja kelluvilla kaislasaarilla. Ohessa pohditaan, onko inkojen korkeakulttuuri valkoisen miehen aikaansaannosta.

Yle Areena logo.

Finnkino tuli voimalla Suomen elokuvamarkkinoille

Vuonna 1986 elokuvalevitys keskittyi kun Suomen kolmen suurimman teatteriketjun Kinoston, Adams Filmin ja Kino Savoyn toiminta yhdistettiin. Elokuvamarkkinoiden hallitsijaksi nousi Finnkino Oy, mutta auttoiko kaupallisuuden lisääminen elokuva-alaa tai edes elokuvayleisöä?

Kapellimestari Esa-Pekka Salonen.

Esa-Pekka Salonen suomii kovin sanoin kulttuuriministeri Arhinmäkeä

Suomen tunnetuimpiin kapellimestareihin ja säveltäjiin kuuluva Esa-Pekka Salonen kertoo tuoreessa haastattelussa näkemyksiään suomalaisesta kulttuurielämästä Yle Uutisille. Salosen mielestä hyökkäykset korkeakulttuuria kohtaan johtuvat tietämättömyydestä.

Yle Areena logo.

Stratovariuksen Lauri Porra ei halua arvottaa kulttuuria

Ooppera, hiphop, hevi, jazz. Korkeakulttuuria vai populaarikulttuuria?

Yle Areena logo.

Viihteen rajat

Missä kulkee viihteen ja korkeakulttuurin raja? Onko viihde tarkoitettu rahvaalle ja korkeakulttuuri yhteiskunnan yläluokalle?