Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kissa lähikuvassa

Kahdenkymmenen kissan populaatio loukutettiin ja vietiin Vaasan kissatalolle – kuusi kissoista tiineenä

Kissapopulaatio aiheuttaa merkittävät kustannukset kissatalolle. Toiminta jatkuu edelleen Palosaarella kunnes hallinto-oikeus päättää Isolahden talon kohtalosta.

Kolme kissanpentua.

Kissavoro iski Kankaanpäässä eläinsuojeluyhdistyksen tiloihin – toiminnanjohtaja: "Terveisiä kissan vieneelle, pennut kaipaavat äitiään"

Murtautuja oli avannut kissojen häkit viime yönä. Yksi kissa on kateissa. Kankaanpään eläinsuojelyhdistys vastaa Pohjois-Satakunnassa luonnossa liikkuvien kissojen talteen ottamisesta.

Kaksi ketunpoikasta nuuskii toisiaan.

Turussa hoidetaan orpoja ketunpoikasia, joiden löytyminen oli pieni ihme – nääntymiseltä pelastettuja pikkukettuja ei pidä silitellä kesyiksi

Imettävä kettuemo kuolleena tienposkessa sai Turun Eläinsuojeluyhdistyksen järjestämään operaation orpojen poikasten löytämiseksi. Neljä nälkiintynyttä pentua toipuu nyt vauhdilla. Tavoitteena on paluu luontoon.

Orava tasapainoilee oksalla.

Arttu ja viisi muuta oravanpoikaa ovat kotihoidossa hyvästä syystä – näin ne opettelevat oravataitoja rivitaloasunnossa

Poikkeuksellisen aikaisen oravapesueen emo kuoli, mutta kotihoidossa oravat voidaan saada selviämään takaisin luontoon.

Koiranpentu kasvattajansa sylissä.

Korona-aikana hankittiin paljon koiria, joista halutaan nyt eroon – "Osa on huomannut, että koiran kasvattaminen ei onnistukaan"

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescuelle on tarjottu tänä vuonna jo 60 koiraa. Niistä kolmasosa on voitu ottaa vastaan. Korona-aikana hankituilla koirilla on huomattu tavallista enemmän käytöshäiriöitä.

Kirjailija Sisko Savonlahti

Sisko Savonlahden kolumni: Emme ansaitse koiria

Ihminen on itsekäs olento, joka ei osaa aina ajatella järkevästi. Kysykää vaikka karkeakarvaiselta kääpiömäyräkoiraltani, kirjoittaa Savonlahti. Kolumnin voi myös kuunnella.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Lainsuojattomat lemmikit: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Koiran löytöpaikka. Koira edelleen lumen alla ketjussa kiinni.

Ukko-koira löytyi lumen alta nälkään kuolleena – tutki kuvia ja katso, kuinka oikeaan osut eläinsuojelurikosten tuomioissa

MOT:n selvitys paljastaa, että Suomessa eläimiin kohdistuvista rikoksista selviää usein sakkorangaistuksella. Jopa eläinten rajut pahoinpitelyt voivat jäädä tutkimatta.

Pepe-koira saa rapsutuksia.

Ukrainalaispakolaisten lemmikit on lääkittävä taudeilta nopeasti, mutta viranomaiset eivät saa sovittua, miten se tehtäisiin

Ukrainalaisten lemmikit ovat tervetulleita maahan, mutta eläintautien leviämisen riski on huolestuttava. Suomen eläinsuojelu ehdotti lemmikkieläinten kanssa tuleville omaa vastaanottokeskusta.

Koiran ja kissan ruokakyltti ukrainan väreissä eläinten ruoka-avustuslavalla.

Eläinten kokema kauhu herätti Carina Lintulan: nyt Suomesta on lähdössä rekkalasteittain ruokaa Ukrainan kissoille ja koirille

Kahden järjestön yhteiskeräyksen ensiponnistus tuotti 30 000 kilon ruokalastin, joka matkaa Ukrainaan viikonloppuna. Avun tarve ja auttaminen jatkuvat vielä pitkään.

Kaksi koiraa tuijottaa kameraan häkistään.

SEY: Lemmikkien kanssa tuleville ukrainalaisille perustettava oma vastaanottokeskus eläintautien välttämiseksi

Viranomaiset ovat varoittaneet ukrainalaislemmikkien tuomasta eläintautien vaarasta jo aiemmin.

Kissa Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa.

Toista sataa eläinsuojeluilmoitusta jonossa – Kouvolassa valvontaeläinlääkäreistä on huutava pula

Kouvolan eläinsuojeluvalvonnan resurssit eivät riitä rutiininomaisiin tarkastuskäynteihin esimerkiksi hevostalleilla. Valvontaeläinlääkärin virkaa hoitaa yksi henkilö osa-aikaisesti.

Heinolan lintuopas kurottaa kohti ristikon takana olevaa mustaa korppia. Korpin jalka on Vuoren ristikolle nostetun kämmenen päällä ja nokka kohti nenää.

Heinolan lintutarha on eläkkeelle jäävän Olli Vuoren tärkein elämäntyö – katso, kuinka linnut tanssivat ja juttelevat isäntänsä kanssa

Heinolan lintutarhan hoitaja Olli Vuori on tehnyt merkittävän uran luonnonvaraisten lintujen suojelussa. Valtakunnallista tunnustusta saanut lintuhoitola on kotikaupunkinsa suosituimpia turistikohteita.

Lasiaitaa kerrostalojen pihalla Itkoniemekadulla.

Lähes sata lintua kuoli, kun tilhiparvi törmäsi kerrostalon lasiaitaan Kuopiossa – nyt asukkaat pohtivat, miten uudet lintusurmat voidaan estää

Suuri tilhiparvi lensi kerrostalon lasiaitaan Kuopiossa. Hengissä säilyi kolmisenkymmentä lintua, jotka ovat yhä hoidossa. Taloyhtiö pohtii nyt pihlajien poistamista pihalta.

Jalkasten nelihenkinen perhe kahden hevosen kanssa Eläinsuojelukeskus Tarinoiden Tilalla Mäntyharjulla.

Jalkaset tubettavat maatilan elämästä kymmenille tuhansille seuraajille, mutta halusivat tehdä enemmän – perustivat turvakodin eläimille

Eläinsuojeluyhdistyksiä perustetaan nyt enemmän kuin ikinä. Sosiaalisesta mediasta on tullut eläinsuojeluyhdistyksille tärkeä tulonlähde.

Länsigöötanmaanpystykorva katsoo suoraan kameraan.

Lemmikkiä ei pidä ottaa, jos ei ole varaa hoitaa sitä

Lemmikin sairastaminen voi tulla kalliiksi.

Loukkaantunut emokarhu ja kolme karhunpentoa pellon reunalla.

Rautakarhukohu muutti poliisin toimintaohjeita – Poliisitarkastaja: “Lopettaminen ei ole ainoa vaihtoehto”

Pienpetorautoihin loukkaantuneiden karhujen tapaukset ovat saaneet poliisin päivittämään suurpeto-ohjettaan. Päivitys mainitsee ensi kertaa eläimen hengen säilyttämisen vaihtoehtona lopettamiselle.

Poliisit talvimaisemassa

Uudenmaan alueella useita lemmikkieläinten salakuljetustapauksia – poliisi vinkkaa, mistä tunnistaa epäilyttävän myyjän

Laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen on rikollista toimintaa siinä missä salakuljetuskin.

Musta ja harmaa isonokkainen lintu kyyhöttää sahanpurussa.

Sysmään Jäämereltä eksynyt lunni toipuu hurjasta matkasta ennen autokyytiä kotiin – lintutarhan hoitaja: "Löytö on verrattavissa lottovoittoon"

Lunneja on harhautunut Suomeen harvakseltaan. Edellisen kerran Heinolan lintuhoitolassa hoidettiin lunnia vuonna 2018. Nyt Sysmästä löydetty lintu saanee keväällä autokyydin kotiin Jäämerelle.

Maastopukuinen polvi, jonka päällä auki taitettu päällekkäispiippuinen metsästyshaulikko.

Eläinsuojeluyhdistys palkitsi metsästäjän eläinten ystävänä ja someraivo heräsi – palkittua luottometsästäjää nimiteltiin murhaajaksi

Valtakunnallisen Suomen eläinsuojelu SEY:n mukaan luonnonvaraisten eläinten auttajista on pulaa, eikä metsästysharrastuksen tulisi vaikuttaa palkitsemisessa.

Eläinhoitolan asukkeja

Kissa edelleen Turun eläinhoitolan yleisin asiakas

Löytöeläimistä 40 prosenttia palautui takaisin omaan kotiinsa. 

Valkoinen villakoira Teppo odottaa eläinlääkärin aulassa.

Villakoira Teppo joutui rajun hyökkäyksen uhriksi – ilman hämeenlinnalaisten rahallista tukea Teppo olisi ehkä lopetettu

Korkeaksi kohonneet eläinlääkärikulut saattavat yllättää lemmikin omistajan, etenkin jos eläintä kohtaa onnettomuus. Vakuutus lemmikille hankitaan turhan harvoin, pahoittelee eläinsuojeluyhdistyksen edustaja.

Sarvikuonojen hoitaja Joseph Thuita nojaa äärimmäisen uhanalaiseen zairenleveähuulisarvikuonoon Ol Pejetan luonnonsuojelualueella Keniassa.

Äärimmäisen uhanalaista sarvikuonolajia yritetään pelastaa sijaissynnyttäjillä – “Toivomme, että se voi pelastaa muitakin lajeja”

Zairenleveähuulisarvikuonoja on jäljellä enää kaksi. Sijaissynnytystä ei ole koskaan kokeiltu sarvikuonojen kokoisilla eläimillä.

Varjotalo.

Turkiseläinten suojeluasetusta on yritetty saada aikaiseksi jo kahdeksan vuotta – yhä edelleen se voi kompastua poliittiseen mahdottomuuteen

Eläinsuojeluasiamies Saara Kupsala kiirehtii asetuksen valmistelua. Vanha asetus ei ole linjassa lausuntokierroksella olevan eläinten hyvinvointilain vaatimusten kanssa.

Luomuporsaita karsinassa, Sikala-tilateurastamo Kiven Säästöpossu, Karkkila, 14.2.2018.

Luomusika kohtaa yhtä tuskallisen lopun kuin tavallinen – lue tästä jutusta, miksi luomukinkku voi silti olla eettisempi valinta

Luomusian osuus sianlihantuotannosta on Suomessa vain 0,4 prosenttia. Sekä luomusiat että tavanomaisesti tuotetut siat tainnutetaan hiilidioksidilla ennen teurastusta.

Pyhtään lintuhoitolan lintuja huoneessa. Joutsen, kurki ja erilaisia vesilintuja.

Jäätyneille joutsenille ja siipirikoille lokeille koitti ilon päivä, kun valtio yli kolminkertaistaa lintuhoitolan tuen: "Taas vuosi eteenpäin"

Luontokadon myötä lintujen määrä vähenee, mutta lintuhoitolassa se ei näy, sanoo Pyhtään lintutalon hoitaja Arto Hokkanen. Hoitolassa on autettu tänä vuonna yli neljääsataa luonnonvaraista lintua.

Joutsen Eläintarhanlahdessa. Helsinki.

Pakkaset hyydyttivät joutsenia – Turun Eläinsuojeluyhdistys pelastanut toistakymmentä lintua jäistä

Kovat pakkaset ovat yllättäneet jopa aikuisia lintuja, kertoo Turun Eläinsuojeluyhdistys TESY.

Lumi, Ähtärin panda lepää

Kiinalaisyritykset halukkaita tukemaan isopandojen suojelua Ähtärissä

Ähtärin eläinpuisto järjestää ensi viikolla hotelli Marskissa Helsingissä tilaisuuden, jonne Suomessa toimivat kiinalaisyritykset lähettävät edustajiaan.

Joutsen Eläintarhanlahdessa. Helsinki. 9.3.2021.

Pohjois-Karjalassa ilmoitettu pulassa olevista vesilinnuista: toimi näin, jos näet nääntyneen joutsenen tai vesilinnun

Linnuilla ei välttämättä ole varsinaista vammaa, vaan muuttomatkan keskeytys tai peruuntuminen on monen asian summa. Esimerkiksi heikko ravinnonsaanti on voinut viedä lintujen voimat.

Kolme islanninhevosta seisoo lumituiskussa valkoisne maiseman keskellä. Yksi hevosista on valkoinen ja ruskeita.

Islannissa on verifarmeja, joilla tiineistä hevosista kerätään verta hormonilääkkeisiin – eläinten raaka kohtelu kuohuttaa Euroopassa

Islannin elintarvike- ja eläinlääkintävirasto selvittää verifarmien toimintaa. Hevosten raakaa kohtelua näkyy Youtubessa julkaistulla eläinsuojelijoiden salaa kuvaamalla videolla.

Korkeasaari. Varis hoidossa.

Korkeasaari kaipaa ratkaisua luonnonvaraisten eläinten hoitamiseen Helsingissä – uusi lakiluonnos ei tuo olennaista korjausta nykytilanteeseen koko maassa

Uusi eläinsuojelulaki on parhaillaan lausuntokierroksella. Korkeasaaren eläintarha ja Suomen eläinlääkäriliitto toivovat selkeiden vastuiden linjaamista luonnonvaraisten eläinten hoitamiseen.

Kaadettu emokarhu metsässä Lieksassa.

Eläinsuojelupalkinto rautakarhujen puolestapuhujille

Eläinsuojelun Topelius -palkinnon saajat ovat kyseenalaistaneet viranomaisten langettamia tappotuomioita haavoittuneille karhuille, ja herättäneet aiheesta julkista keskustelua.

Sinikettu

Aluehallintovirasto määräsi eläinten hyvinvoinnin valvonnan pohjalaisille kettutiloille – ilmoitus tehty sairaista eläimistä

Kolme pohjalaistilaa on tarkastettava marraskuun loppuun mennessä, jonka jälkeen tapausta käsitellään eläinsuojeluprosessin mukaisesti. Tarkastuksen suorittaa käytännössä kunnaneläinlääkäri.

Leena Vilkka

Leena Vilkan kolumni: En halua eläimetöntä tulevaisuutta

Eläinsuojelu keskittyy varsin usein seuraeläimiin kuten kodittomiin kissoihin. Työ on tärkeää, mutta kaikilla muillakin eläimillä on itseisarvonsa. Perusoikeudet kuuluu jokaiselle eläimelle, kirjoittaa Vilkka.

Maatiaislehmä Salvia Jokioisten Elonkierron kesälaitumella.

Lehmät saisivat liikkua vapaammin, pentutehtailuun puututaan – näin uusi laki parantaisi eläinten elämää

Lehmien ja sikojen olot paranevat, mutta hitaasti. Eläinsuojelujärjestöt olisivat toivoneet nopeampaa muutosta. Jo monella hallituskaudella työstetty esitys lähti tänään lausuntokierrokselle.

Elvis-koira päiväkodissa

Koirien omat päiväkodit ovat lyöneet läpi jo monessa kaupungissa – "Inhimillistäminen on rantautunut Suomeen", arvioi kulutustutkija

Lemmikkieläimiin käytetään vuosittain useita satoja miljoonia euroja. Summa on kasvanut viime vuosien aikana ja palveluita on tullut lisää. Monilla paikkakunnilla toimii muun muassa koirien päiväkoteja ja -hoitoloita.

Ulkokanalan sisätilat Laitilassa.

Maksaisitko ruuasta enemmän, jos se parantaisi eläinten oloja? Uusi merkintä kertoisi eläinten hyvinvoinnista

Luonnonvarakeskus ja Pellervon taloustutkimus laativat ehdotuksen eläinten hyvinvointimerkinnästä. Se kertoisi eläinten terveydestä, käsittelystä ja mahdollisuudesta liikkua.

Koiria on jätetty eläinsuojelukeskuksiin viime aikoina ennätysmäärä Britanniassa.n 15 vuoteen.

”Feikit löytökoirat” -ilmiö yleistynyt Britanniassa – moni korona-aikana karvakuonon hankkinut katuu nyt päätöstään

Britanniassa hankittiin yhteiskunnan koronasulun aikana yli 3,2 miljoonaa lemmikkiä. Eläinsuojelukodit ovat ruuhkautuneet pahoin, kun lähitöihin palaavat omistajat haluavat nyt eroon koiristaan.

Kulkukissa häkissä Kankaanpään eläinsuojeluyhsityksen tiloissa.

Jopa 140 villikissaa yhdellä tontilla – Kankaanpään eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja: "Laki antaisi meille palikoita tämän työn tekemiseen"

Vapaana kulkevia kissoja on loukutettu Kankaanpäässä jo lähes saman verran kuin koko viime vuonna, eikä loppua näy. Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloitteen käsittely alkoi eduskunnassa torstaina.

Kissanpentu sängyllä isumassa.

Eduskunta alkaa pohtia kissakriisiä – vapaana ulkona liikkuvien kissojen sterilointia vaativa kansalaisaloite lähetekeskusteluun torstaina

Kissakriisi hallintaan -kansalaisaloite keräsi keväällä 50 000 allekirjoitusta kahdessa kuukaudessa.

Ravihevosen pää

Suu haavoilla juoksevia hevosia ja pikkusakkoja piiskaamisesta – miljoonatukia nauttivan raviurheilun piirissä vaiettuja eläinsuojeluongelmia

MOT:n selvitys nostaa esille ravihevosilla yleisten suuhaavojen lisäksi myös muita eläinten hyvinvointiin liittyviä ongelmia. Niistä puhuneet eläinlääkärit ovat saaneet jopa tappouhkauksia. Osa artikkelin kuvista voi järkyttää herkimpiä.

Lemmikkihoitola Vierashuoneen yrittäjä Simo Tolosen sylissä löytökissat Ihana ja Ilo.

Kempeleen löytöeläinpalvelut siirtyvät Ouluun, vaikka paikkakunnalla on jo pitkään toiminut löytöeläinsuoja – syynä on alueisiin jaettu kilpailutus Oulun seudulla

Kempeleen Lemmikkihoitola Vierashuoneen yrittäjä menetti kilpailutuksessa oman alueensa eläinten vastaanoton. Ympäristöjohtajan mukaan alueiden kilpailutus erikseen on vakiintunut käytäntö, ja laadun lisäksi ratkaisee hinta.

Nainen pitää kissanpentua sylissään ja katsoo hymyillen kohti.

Löytöeläintarhoista jopa jonotetaan kissoja – osa kadonneista kissoista päätyy petojen suuhun

Yhä harvempi kissa päätyy löytöeläintarhaan. Yksi syy löytöeläinten ja varsinkin kissojen määrän vähenemiseen on se, että osa niistä päätyy villieläinten suihin.

Rekikoiria napapiirillä.

Rekikoirat eivät jääneet työttömäksi, kun safariyritysten konkurssipommi jäi piippuun – kriisin yli sinnitellyt yrittäjä: "Homman on pakko pyöriä"

Korona-ajan peloista huolimatta ohjelmapalvelualan yrityksiä hakeutui kahtena viime vuonna konkurssiin jopa vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana. Tuleva sesonki näyttää lupaavalta, vaikka taustalla häilyy epävarmuus.

Huvudingången till Ähtäri zoo

Viranomaisten toiminta Ähtärin eläinpuiston kettututkinnassa johti kanteluihin – "Poliisi ei tehnyt tutkimusta lainkaan"

Tutkinnan taustat juontavat kevääseen, jolloin aluehallintovirasto teki tarkastuksen eläinpuistoon ja hallintopäätös toimitettiin eläinsuojelulain mukaisesti myös poliisille. Poliisi on arvioinut keväällä, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta. Nyt asiaa ryhdyttiin kantelun jälkeen tutkimaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle