Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Government aims to change Aliens Act to rescue vegetable and berry harvests

There is a risk that much of this year's harvest could go uncollected due to a labour shortfall.

Tekaise arkiruoaksi lihaton tomaattipasta

Nopea ja maukas arjensankari.

Ei lihaa tai maitotuotteita ennen päivällistä, kehottaa amerikkalaiskirjailija Jonathan Safran Foer – ilmastoteot voi aloittaa yksittäisistä aterioista

Ilmastonmuutoksen seurausten hillitsemiseksi tarvitaan Foerin mukaan yhteisen toiminnan aalto, jonka yksittäisten ihmisten toiminta voi nostattaa.

Kun Sofia Buono ilmoitti kasvissyönnistään, äiti nauroi – Nuoret saavat vanhempansa pohtimaan ilmastoa, mutta aihe myös repii perheitä

Tuhat suomalaista kertoi Ylelle omista ilmastoteoistaan ja niiden aiheuttamista ristiriidoista perheessä ja suvussa.

Roope Lipastin kolumni: Maailmanloppua odotellessa

On aina helppo vaatia muilta muutosta, kirjoittaa Roope Lipasti.

Suomalainen nyhtökaura mukaan Yhdysvaltojen markkinoille

Toimitusjohtajan mukaan kasviproteiinit ovat löytäneet paikkansa jokapäiväisenä arkiruokana.

Ilmasto-Jenni: "Lihankorvikkeet on pahoja" – Miten 18 vuotta vegaanisesti syönyt ruokabloggaaja Elina "Chocochili" Innanen saa kasvisruuan maistumaan?

Ylen toimittaja Jenni "Ilmasto-Jenni" Frilander kokeili Chocochilin kasvisruokaa. Katso video, kuinka sekasyöjän kävi Innasen kokkausten parissa.

Karppausbuumi huipentui 2010-luvulla somen ansiosta – Uudella vuosikymmenellä ketoilu ja kasvisruoka ovat iso trendi, mutta fleksaaja on edelläkävijä

Joustavasti kasviksia ja lihaa yhdistävä fleksaaja on tutkijan mukaan merkki siitä, että muutokset kohti ympäristöystävällistä syömistä on mahdollista saavuttaa.

Monday's papers: Finns Party looks to lead, vegan meals for kids, tourism booming

Monday's Turun Sanomat reports that the leadership of the populist Finns Party is already planning a return to government.

Viherherätyksen kokenut hampurilaiskeisari Heikki Salmela uskoo, että kasviproteiini on tulevaisuuden pihvi – "Saattaa kuulostaa viherpesulta"

Hesburger-yrittäjä panostaa nyt ympäristöasioihin ja vakuuttaa epäilijöille muutoksen olevan todellinen.

Virossa joulupöydät notkuvat verimakkaraa ja porsaanpaistia, mutta Tallinnaan aukeaa yhä uusia vegaaniravintoloita – mistä etelänaapurin kasvisruokabuumi johtuu?

Arkea maailmalta: Tallinnalaiset hurahtivat vegaaniruokaan, vaikka terveysviranomaiset varoittelevat kasvissyönnistä, kirjoittaa Ylen Tallinnan-toimittaja Silja Massa.

Opettaja kielsi joulukortit, yhä useamman joulupöytään istuu vegaani, kuusenkasvattajat vaikeuksissa – ilmastonmuutos ei unohdu joulunakaan

Tiedotusvälineet eri maissa tarjoavat adventtiaikana vinkkejä siitä, miten voit pienentää jouluista hiilijalanjälkeäsi.

Kohu Poutun kasvislihasta kertoo kuinka vaikeaa vegeruokien nimeäminen on: Burger viittaa lihaan, mutta pihvi ei

Viranomaiset toivovat pikaisesti selkeää linjausta lihankorvikkeiden nimeämiseen.

"Suomalaisella ruuantuotannolla ei ole koko maailman mittapuulla merkitystä" – opiskelijaravintolan päätös luopua naudanlihasta puhuttaa yhä

Kansanedustajat Antti Kurvinen ja Emma Kari keskustelivat kasvis- ja liharuuan ympäristövaikutuksista Aamu-tv:ssä.

Joensuun opiskelijaravintoloissa tarjoillaan yhä naudanlihaa

Itä-Suomen yliopiston ravintoloissa ei seurata Helsingin yliopiston ruokaloiden esimerkkiä luopua naudanlihasta.

Useissa kaupungeissa opiskelijaravintoloita pyörittävä Juvenes ei ole luopumassa naudanlihasta – osuus lihatuotteista 3 prosenttia

Juveneksella on kampusravintoloita Tampereen lisäksi esimerkiksi Turussa, Oulussa, Vaasassa, Porissa ja Raumalla.

Beef off the menu at the University of Helsinki

Helsinki University cafeterias are eliminating beef from lunches and providing more vegetarian and vegan fare

Näin valmistat rapsakan kasvishampurilaisen härkäpapupihvillä

Tämä versio on lisäksi gluteeniton.

Emmi Nuorgamin kolumni: Keskustelu ruokavalioista on liian tunnepitoista

Julkisessa keskustelussa korostuvat liikaa maakuntien lihaa syövät heteromiehet ja kaupunkien tiedostavat nuoret naiset, kirjoittaa Emmi Nuorgam. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Vegevalinta – viikkomenu 5

Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

Tomaattinen kasvismuhennos sadonkorjuuaikaan

Monikäyttöinen ja helposti muunneltava muhennos.

Mehevä munakoisogratiini parmesaanilla

Tästä on potentiaalia uudeksi arkiruokasuosikiksi.

New dietary guidelines for vocational & high schools: More vegetarian and sustainable dishes

The education agency urges schools to focus on food's impact on health and the environment, while cutting wastage.

Toisen asteen opiskelijat saivat omat ruokailusuositukset: kasvisruokaa tarjottava joka päivä

Suositus kehottaa oppilaitoksia huomioimaan raaka-ainevalinnoissa ruoan terveys-, ilmasto- ja ympäristövaikutukset.

Vähän parempi sipulipiirakka ranskalaisittain

Täyteläinen ja helppo piirakka.

Vegevalinta – viikkomenu 4

Teidän parhaat arjen kasviruokaohjeet.

Helppo ja nopea kasviskastike papupastalla

Proteiinit saat kaupan päälle.

Satu Silvo seisoo päällään joka päivä viitisen minuuttia

Näyttelijä-yrittäjän kasvisravintolan kohtalo selviää lähiviikkoina

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle