Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Verotoimiston ovi.

Verohallinnon ja Suomen Pankin verkkosivuille kohdistuu palvelunestohyökkäyksiä

Venäjämielinen hakkeriryhmä on ilmoittanut olevansa hyökkäysten takana. Sama ryhmä kertoi tehneensä palvelunestohyökkäyksiä useille suomalaisille verkkosivuille viimeksi lokakuussa.

Kaksi osuuspankin logoa.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan osuuspankkien yhdistyminen varmistui

Pankkien 230 työntekijää siirtyy uuden OP Kaakkois-Suomen palvelukseen. Yhdistynyt pankki aloittaa toimintansa ensi toukokuussa.

Anonyymejä ja ja läpikuultavia seteleitä.

Osuuspankilla oli kymmeniä haamuasiakkaita – valvontaviranomainen puuttui asiaan

Finanssivalvonta tarkasti kolmen pankin rahanpesua estävää toimintaa vuosina 2021–2022. Helsingin Sanomien mukaan puutteita oli etenkin Etelä-Karjalan osuuspankilla.

S-pankin logo.

HS: Finanssivalvonta selvittää S-pankin johdon pätevyyttä – taustalla viime vuosien toistuvat ongelmat

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Finanssivalvonta selvittää S-pankin hallituksen ja johtajiston toimintaa ja pätevyyttä.

Kemin keilahallin ratoja ja koneita on purettu rakennuksen purkamisen alta.

Kemin Keilatalolle lisää lainaa – kaupungin omistama yhtiö pääsee lyhentämään niitä vasta vuonna 2025

Viimeiset vuodet ovat olleet yhtiölle taloudellisesti huonot muun muassa koronarajoitusten sekä nousseiden kulujen vuoksi.

Kauhakuormaajan kauha todennäköisesti on osunut Kärkölän Osuuspankin katon reunaan missä on todennäköisesti ollut valvontakamera. Pankkiautomaatti ryöstettiin kauhakuormaajalla.

Keski-Pohjanmaan on Suomen ainoa maakunta, jonka kaikista kunnista löytyy oma pankkikonttori

Tuoreen selvityksen mukaan alueella on kaikkiaan 19 toiminnassa olevaa konttoria. Tällä hetkellä Suomen kunnista hieman yli 15 prosenttia on kokonaan ilman omaa konttoria.

Kerrostaloja Helsingissä Jätkäsaaressa

Yle selvitti: Pankit voivat veloittaa kovia summia lainahelpotuksista – noin 2 000 euron säästö vuodeksi maksaa lopulta jopa 5 000 euroa

Tuore asuntovelallinen hyötyy joustoista vähiten. Myöhemmässä vaiheessa lainaohjelman muutoksista on paljon enemmän hyötyä.

Kaksi osuuspankin logoa.

Vappuna pohjoiseen syntyy uusi jättipankki, joka vastaa rakentamisen, matkailun ja teollisuuden suhdannevaihteluihin

Fuusioituneet pankit eivät olisi voineet lisätä oman toiminta-alueensa yritysten rahoittamista yksin. Nyt iso tase ja yritysten toimialojen kysyntäerot helpottavat lainojen myöntämistä.

Nordean logo.

Yle seuraa tulospäivää: Nordea ja Meta vankasti voitolla, säästely näkyy Verkkokauppa.comissa ja Fiskarsin luvuissa

Neljännesvuosituloksia tulee tänään runsaasti. Yle seuraa niitä tässä artikkelissa.

Nuori mies katsoo peiliin.

Helsinkiläinen Andrei Makaroff joutui hankaluuksiin, koska hänellä on sama nimi kuin pakotelistalla olevalla venäläisellä

Venäjälle asetetuista pakotteista voi olla harmia tavallisille suomalaisille, jos heillä sattuu olemaan samankaltainen nimi kuin pakotelistalla olevilla.

Osuuspankin kyltti Mikkelissä

Korsnäsin ja Vaasan Osuuspankit yhdistyvät – ”Pieni pankki maaseudulla on ollut haavoittuvainen”

Korsnäsin Osuuspankilla on ollut toimitusjohtaja Anne-Catherine Kosken mukaan haasteita pärjätä alan kasvavassa sääntelyssä. Pankkien yhdistyminen ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä.

Myytävä vanha omakotitalo Motalassa ruotsissa.

Pankit selvisivät säikähdyksellä, mutta kiinteistöt aiheuttavat rahoitusjärjestelmälle uusia riskejä – puhkeaako Ruotsin kupla?

Euroalue osoittautui Yhdysvaltoja turvallisemmaksi paikaksi pankkiasiakkaille. Ruotsissa kiinteistöjen hinnat ovat nousseet niin paljon, että puhutaan jo kuplasta.

Junaraiteet kesäpäivänä.

Sunnuntai 19.3.2023 (radio)

Junalakko alkaa. Pankkifuusio Sveitsissä. Minna Canthin päivä. Sääennuste.

Näkymä harmaasta korkeasta liikerakennuksesta suoraan rakennuksen juurelta ylöspäin katsottuna, taivaalla harmaita pilviä ja alareunassa Credit Suissen logo.

Credit Suissen yli 50 miljardin euron massiivinen laina näyttäisi rauhoittaneen markkinaa, arvioi analyytikko

Inderesin analyytikko Matias Arola ei näe pohjoismaisten pankkien tilanteessa tämänhetkisen tiedon valossa suurta huolta, mutta tilanne voi elää nopeasti.

Jonathan Wang ja elokuvan työryhmä lavalla.

Tiistai 14.3.2023 (tv)

Hornet. USA pankkikriisi. Oscar-palkinnot. Sääennuste.

kerrostalon rappukäytävä

Analyysi: Miksi suomalaiset hakevat turvaa sähkömarkkinoilla, mutta ottavat riskiä satojen tuhansien eurojen asuntolainoissa?

Looginen selitys on se, että pankit myyvät mieluummin omia suojauksiaan kuin kiinteää korkoa, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

En näve full med pengar

”Kiinnostus on ollut runsasta ruuhkaksi asti” – Talletuksille maksetaan nyt tuntuvaa korkoa, mutta inflaatio vie ison siivun välistä

Kysyimme kymmeneltä pankilta, millaista korkoa ne maksavat nyt vuoden määräaikaistalletuksille. Jutusta näet myös, miten inflaatio iskee talletukseen.

OP Suur-Savon toimitusjohtaja Jari Himanen.

Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Himanen jää eläkkeelle – viime vuosi oli pankille kaksijakoinen

Suur-Savon Osuuspankin liikevoitto kasvoi, mutta luottoja hankittiin edellisvuotta vähemmän asuntoihin ja yritystoimintaan.

Aktia-pankin lippu.

Aktia avasi Itä-Suomen ensimmäisen konttorinsa Kuopioon

Aktia-pankki valitsi Kuopion sijaintikohteekseen, koska Kuopio on kasvukeskus ja lähellä myös muita kehittyviä keskuksia.

Poliisin logo poliisiauton kyljessä.

Varas iski parkanolaiseen pankkiin ja sai saaliikseen maksupalvelukuoria – vielä ei tiedetä, kuinka monen tietoja päätyi vääriin käsiin

Osuuspankki Satapirkan konttorista on viety maksupalvelukuorien lokero. Teko havaittiin tänään aamulla konttorin avautuessa.

Luottokortteja lompakossa

Verkkoasioinnin kiertäminen on valtakirjallakin vaikeaa – pankeilla on velvollisuus tunnistaa asiakas ja selvittää, mitä tämä tahtoo

Osalle ihmisistä verkkopalveluiden käyttäminen on hankalaa. Joskus voi valtuuttaa toisen asioimaan puolestaan, mutta kaikkiin tilanteisiin se ei sovi.

Nainen istuu ja nojaa leukaansa kevyesti kättään vasten ja katsoo hymyillen kohti. Taustalla näkyy keittiön yläkaappeja, naisen edessä on metallinen kassalipas.

Pankkikortin lukkiutuminen aiheutti kuukausien taistelun – ”Onneksi ruokaostokset eivät olleet siitä kiinni”, kertoo asiakastaan auttanut Jenna Laitinen

Vain kourallinen ihmisiä asioi enää pankissa paikan päällä, mutta heistä monille se on käytännössä välttämätöntä. Esimerkiksi OP- pankkiryhmä on karsinut konttoreitaan Etelä-Savossa ja Keski-Suomessa.

Pankkikonttorin ikkunat ja ovi. Ikkunoista näkee läpi aulaan, jossa on oransseja kalusteita. Ikkunoissa on asunnonvälitysilmoituksia. Ovessa on Osuuspankin oranssi logo ja oven yläpuolella lukee valokirjaimin Päijät-Hämeen Osuuspankki

Yli 100 000 asiakkaan omistamat osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä Hämeessä – nykyiset konttorit säilyisivät

Jos edustajistot päättävät helmikuussa, että OP Päijät-Häme ja OP Etelä-Häme sulautuvat, aloittaa uusi Hämeen Osuuspankki vuoden 2024 alusta.

Pankkiautomaatti

Pankkiautomaatti voi jäädä, vaikka pankki panisi lapun luukulle – ”talletusautomaattien suosio on kasvussa”, sanoo toimitusjohtaja

Käteisen rahan kysyntä on pysynyt viime vuodet vakaana. Käteisen talletusautomaattien suosio kasvaa kuitenkin siinä määrin, että automaattiyhtiö harkitsee niiden lisäämistä.

Katumaisemassa näkyy ambulansseja ja pelastushenkilöitä.

Sunnuntai 30.10.2022 (radio)

Ihmiskauppa. Kotitalouksien velka. Etelä-Korea. Kellonaika. Sää.

Mies asioi pankkiautomaatilla.

Näin pankit varautuvat siihen, että käteisen kysyntä yhtäkkiä kasvaisi

Käteisen kysyntä on tänä vuonna ollut hieman viime vuotta korkeammalla. Kasvu on johtunut pikemminkin puretuista koronarajoituksista kuin siitä, että Ukrainan sota on saanut ihmiset liikkeelle.

Credit Suisse Group:in logo ja leijonaveistokset korostavat kivitalon julkisivua.

Credit Suisse on ajautunut liemeen – kuuluisan pankin vaikeuksissa kytee jälleen yksi laaja dominoefekti

Sveitsiläispankkia odottaa lokakuun lopulla mittava uudelleenjärjestely. Sen onnistuminen voi ratkaista pankin kohtalon.

S-pankin logo.

Sadat S-pankin asiakkaat pääsivät kirjautumaan toisten verkkopankkeihin – Finanssivalvonta: poikkeuksellinen ja vakava tapahtuma

Osa asiakkaista ehti päästä käsiksi toistensa verkkopankkeihin kolmen kuukauden ajan. Häiriötä hyödynnettiin myös väärinkäytöksiin, ja S-pankki selvittää tapahtumien kulkua nyt poliisin kanssa.

Pohjois-Savon Osuuspankin pääkonttori Kuopiossa.

Pohjois-Savon Osuuspankin ja Suur-Savon Osuuspankin fuusio ei toteudu

Esitys pankkien yhdistymisestä kaatui Suur-Savon Osuuspankin edustajiston äänestyksessä. Pohjois-Savon Osuuspankin edustajisto oli yksimielisesti yhdistymisen kannalla.

Kemin seudun Osuuspankin logo

OP Suur-Savon ja OP Pohjois-Savon fuusiosta päätetään torstaina

Fuusioehdotus vaatii läpimennääkseen kahden kolmasosan äänienemmistön. Jos pankkien edustajistot hyväksyvät yhdistymisen, se voi toteutua keväällä 2023.

Trång kullerstensgata i Gamla stan i Stockholm, med rosa och rött hus.

Ruotsalaiset lyhentävät pitkistä lainoistaan vain osan – Ruotsalaisprofessori: Ei ole mitään ideaa kuolla rikkaana ja velattomana

Ruotsissa asuntolainoilla on lyhentämispakko, mutta lainoja lyhennetään kuitenkin paljon löyhemmin kuin Suomessa. Ruotsin keskusta ehdotti silti lyhennysten höllentämistä. Professori John Husslerin mukaan koko lyhennysten sääntely on turhaa.

Saimaannorppa rantakivellä

Keskiviikko 15.6.2022

Tekninen häiriö on sotkenut palkkojen maksua. Asuntolainojen korot nousevat. Sodankylän elokuvajuhlat alkoivat. Saimaalla risteilee nyt paljon norppaturisteja. Säätiedot.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Palkkoja jäänyt saapumatta tileille ympäri Suomen – myös Monetra Oulun kautta kulkevissa palkkasiirroissa ongelmia

Monetra Oulu hoitaa muun muassa Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin palkanmaksun. Palkkojen siirtymättä jäämisen syynä ovat OP:n tekniset ongelmat

Säästöpankin norsuja esittäviä vihreitä säästölippaita.

Säästöpankkien yhdistyminen johtaa yt-neuvotteluihin

Ylihärmän säästöpankki ja Aito säästöpankki yhdistyvät kesäkuun alussa. Yt-pöydässä puretaan toimintojen päällekkäisyyksiä. Se voi tietää henkilöstövähennyksiä ja konttoriverkoston harventumista.

Kerrostalon lasitettuja parvekkeita.

Korkojen noustessa korkokatto houkuttaa monia – asiantuntija neuvoo: näin rakennat suojan itse

Professori Vesa Puttosen mukaan asiakkaan on hyvin vaikea arvioida korkokaton hintaa. Se antaa pankeille mahdollisuuden hinnoitella tuote yläkanttiin.

Osuuspankin toimitalo Kuopion torin reunalla

OP-ryhmässä valmistellaan suurta fuusiota Savoon – kotipaikka Mikkeliin, pääkonttori Kuopioon

Kaksi maakunnallista pankkia, eteläsavolainen Suur-Savon Osuuspankki ja Pohjois-Savon Osuuspankki ovat käynnistäneet yhdistymisneuvottelut.

Pohjolan Osuuspankin rakennus ja kyltti.

OP-ryhmä takoi kovan tuloksen – myös Pohjolan Osuuspankilla hyvä viime vuosi

Asuntoluottoja kysyttiin edellisvuotta enemmän ja sijoittamisen tuotteiden kysyntä kasvoi hurjasti.

POP Pankin logo.

Pankkifuusio toteutuu: Piikkiön ja Liedon osuuspankit sulautuvat Suupohjan osuuspankkiin

Uuden pankin nimeksi on suunniteltu Suomen osuuspankkia. Sen pääkonttori ja kotipaikka tulevat olemaan Kauhajoella.

Nordean logo rakennuksen ulkoseinustalla. valkoiiseen takkiin pukeutunut epäterävä naishahmo avaa ovea, taustalla muita ihmisiä epäterävinä.

Nordea perustaa Joensuuhun uuden kehittämisyksikön

Yksikössä keskitytään erityisesti verkko- ja mobiilipankin kehittämiseen. Sen on määrä työllistää 30–50 henkilöä.

pankkikonttori

Juvalla protestoidaan voimakkaasti pankkikonttorin lakkauttamista: "Kaikilla ei ole läheisiä auttamassa pankkipalveluiden hoidossa"

Osuuspankki Suur-Savo tiedotti viikko sitten keskittävänsä päivittäispalvelunsa Etelä-Savossa Mikkeliin, Savonlinaan ja Pieksämäelle. Viidennes kunnan asukkaista on yli 75-vuotiaita, ja pankkiasioiden hoito on kunnan mukaan monelle vaikeaa.

Nordea-pankin vastakirja kädessä

Nordea ja OP patistelevat asiakkaitaan luopumaan jäljellä olevista pankkikirjoistaan – muistoesineiksi niitä ei mielellään anneta edes mitätöityinä

Nordea on lähettänyt muutamalle kymmenelle tuhannelle asiakkaalleen kirjeen, jossa se sekä kehottaa palauttamaan pankkikirjan että lopettamaan tilin. OP on ilmoittanut irtisanovansa säästökirjallisia tilejä.

Mairead McGuinness

Asuntolainat uhkaavat kallistua ja yritysten rahoituksen saanti vaikeutua – EU esitteli pankkisäännöt, jotka iskevät kovaa pohjoismaisiin pankkeihin

Tulevaisuudessa pankkien pitää kerätä puskureita myös sellaisten asiakkaiden varalle, joiden vakuudet ovat kunnossa. Kun pääomaa pitää olla varalla aiempaa enemmän, pankit hakevat sille tuottoa todennäköisesti korkeammilla asiakasmaksuilla ja marginaaleilla.

Sara Mella henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja, Nordea

Nordea toivottaa Handelsbankenin asiakkaat tervetulleiksi, muttei ole kiinnostunut ostamaan pankin toimintoja – palvelumaksuihin ei luvata alennuksia

Pankkijätti Nordea on onnistunut hankkimaan varsinkin uusia asuntolaina-asiakkaita. Korona-aika siirsi pankkiasiointia yhä enemmän digitaalisiin palveluihin.

Nordean konttori Espoossa Isossa Omenassa.

Nordea paransi ennestään hyvää tulosta

Pankkikonserni Nordea on pärjännyt hyvin Pohjoismaissa ja rahoittanut muun muassa lisää asuntoja.

Handelsbanken Helsingissä.

Handelsbankenin asiakas voi nukkua rauhassa: rahat ovat turvassa, vaikka pankki myydään – kokosimme vastauksia avoimiin kysymyksiin

Handelsbanken ilmoitti vetäytyvänsä Suomesta ja Tanskasta. Liiketoiminnat myydään ja asiakkaiden tilit, lainat ja muut siirtyvät ostajalle. Toistaiseksi pankkitoiminta jatkuu ilman muutoksia.

Handelsbankenin sisäänkäynti kauppakeskuksen sisällä.

Handelsbankenin kohtalo hämmentää asiakkaita myös Jyväskylässä – pankki palvelee toistaiseksi tavalliseen tapaan

Handelsbanken on toiminut Jyväskylässä parikymmentä vuotta ja pankilla on tuhansia asiakkaita Keski-Suomessa.

Handelsbanken Helsingissä.

Handelsbanken vetäytyy Suomesta ja Tanskasta – liiketoiminnat myydään

Suomen ja Tanskan toiminnot tuovat Handelsbankenin tuotoista 10 prosenttia ja aiheuttavat 13 prosenttia pankin kuluista.

POP Pankin logo.

Liedon ja Suupohjan osuuspankit aikeissa yhdistyä

Jos aikeista tulee totta, yhdistynyt pankki aloittaisi toimintansa uudella nimellä ensi keväänä tai alkukesästä.

elina valtonen.

NCP MP had €100k offshore in 2014, denies wrongdoing

MP Elina Valtonen said the funds were from her time working as an executive at the Royal Bank of Scotland.

elina valtonen.

HS: Kansanedustaja Elina Valtosella oli 100 000 euron käyttötili Jersey-saarilla – kommentoi merkitystä: "Äänestäjäthän sen lopulta päättävät"

Valtosen mukaan pankin valitsi hänen entinen työnantajansa NatWest Bank. Hän kertoo lopettaneensa tilin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle