Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aggressio voi tuhota tai viedä kohti unelmia – tunnista oma aggressiotyylisi ja opi hallitsemaan sitä

Aggressio on yksi ihmisen perustunteista eikä se itsessään ole hyvä tai paha.

Rakel & Kasper

Erään äidin ja pojan tarina

Flinkkilä & Tastula: Kunnes rauha heidät erotti

Miten selättää isättömyyden häpeä ja vaikenemisen ketju?

Nämä ovat suomen kielen vaikeimmat sanat — ne tietää jokainen bussimatkustaja

Miksi bussista poistuminen ryysimättä on niin vaikeaa?

Hiihtopariskunta Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen potkii toisiaan eteenpäin – "Mykkäkoulu ei onnistu, vaikka yrittäisi"

Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen tekevät harjoituslenkkinsä yhdessä. Niskanen sanoo saavansa paljon neuvoja tekniikkaansa Mikkoselta, mutta toisinpäin neuvominen ei välttämättä ole yhtä tehokasta.

Santeri oli 10 vuotta puhumatta koulussa – sitten hänestä tuli opiskelijakunnan puheenjohtaja

Joka päivä koulumatkallaan Santeri Ala-Röyskö ajatteli, että tänään on se päivä, kun hän puhuu.

Asiantuntija ennakoi Johaug-tapaukselle päätöstä vasta syksyllä – puolustaa FIS:n mykkäkoulua

Urheiluoikeiden asiantuntijan Olli Rausteen mukaan FIS tekee oikein, kun se ei käy keskustelua Therese Johaugin dopingpannasta mediassa.

Huutoa, mykkäkoulua, nalkutusta? Testaa, osaatko puhua puolisosi kanssa!

MHL:n Puhekoulu auttaa huomaamaan huonot puhetavat.

Uuvuttava työkaveri valittaa ja kiukuttelee kollegat raivon partaalle – Näin puutut tilanteeseen

Suomalaisilla työpaikoilla vältellään tunneperäistä keskustelua. Ärsyttävä työkaveri voi pilata loputtomalla valituksellaan tai vihamielisellä kiukuttelullaan koko työpaikan ilmapiirin. Hankalalle kollegalle pitäisi pystyä sanomaan heti tämän häiritsevästä käytöksestä.

Onko tässä Suomen kovimmat karpaasit? – Tämä kolmikko on soutanut Sulkavalla joka vuosi 1968 lähtien

Hannu Pasanen sekä veljekset Raimo ja Risto Virta nakuttelevat vuodesta toiseen ennätyksiä, joita tuskin koskaan tullaan lyömään. Miehet tarttuvat viikonloppuna taas airoihin ja osallistuvat Sulkavalla soudun kuninkuusmatkalle.

Helsingin eläinsuojeluyhdistystä uhkaavat sakot – yhä puutteita työoloissa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto uhkaa Helsingin eläinsuojeluyhdistystä Hesyä uhkasakoilla, ellei yhdistys korjaa työntekijöidensä työoloja. Työntekijät ovat jo pitkään kertoneet epäasiallisesta kohtelusta. Yhdistys on keskellä johtajakriisiä.

Sananen – Pupulismi

Maailma on muuttunut niin kovaksi, että nyt on etsittävä tosissaan pehmeitä vastakappaleita. Hiljainen viikkokaan ei ole enää hiljainen. Apuun tulee onneksi - pupulismi.

TPS-kapteeni nälkäisenä Kärppien kimppuun: Vihaan häviämistä vielä enemmän kuin nuorena

Veteraanihyökkääjä Tomi Kallio uskoo, että nälkäinen TPS pystyy kukistamaan Oulun Kärpät SM-liigan pudotuspelien seuraavalla kierroksella. Joukkueensa paras pistemies neuvottelee parhaillaan jatkosopimuksesta Palloseuran kanssa.

Terapeutti: Mykkäkoulu ja mökötys ovat henkistä väkivaltaa

Terapeutti Päivi Niemen mielestä riitoja ei kannata parisuhteessa yrittää kartella – ne pitää riidellä pois alta.

Analyysi: Perästä kuuluu päästöskandaalissa – Autoasiantuntijat lakkasivat puhumasta toimittajille

Saksalaisten journalistien on tällä hetkellä lähes mahdotonta saada haastatteluita maan eturivin autotekniikan asiantuntijoilta. Mykkäkoulun taustalla väitetään olevan se, että autokonsernit rahoittavat vuosittain korkeakouluja miljoonilla. Helppoa ei tiedonsaanti ole toimittajilla aina Suomessakaan.

Sananen – Kauneutta joululauluista

Joulusaarna. Voisiko joululauluista löytyä kestävää kauneutta meidän kinastelevien suomalaisten käyttöön?

Seikkailukisa testaa pariskunnan yhteispelin – "Näinkö tässä omakotitalo rakennetaan yhden kisan aikana"

Seikkailuhenkiset ihmiset ottavat parhaillaan toisistaan mittaa Suomen suurimmassa seikkailu-urheilutapahtumassa Kajaanissa. Kisassa koetellaan joukkueiden fyysistä ja henkistä kestävyyttä sekä yhteishenkeä.

"Vain elämää" oli Pave Maijasesta rankka kokemus: Pehkuihin pääsi vasta puolilta öin

Puolentoista viikon kuvaussessio oli rankka, mutta vankka kokemus.Videohaastattelussamme Maijanen kertoo, millaisen vaikutuksen nuoret Vain elämää -artistikollegat tekivät häneen. Videolla Maijanen paljastaa, miten Mestarit keksittiin nostaa Areenalle.

Sari Helin: Surkea sää ajaa parisuhteet karikolle

Kahdeksan kuukauden räntäsesongin jälkeen saapuva loma on niin täynnä odotuksia, että siitä on suorastaan mahdotonta selvitä kuiville ilman ison luokan välienselvittelyä, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Keskustelu saattaa avata parisuhteen solmukohdat – "Ongelmissa tukea voi hakea yksilönäkin"

Suomessa eroprosesseja pistetään vireille eniten pitkien lomien jälkeen kesällä sekä tammikuussa. Mutta ennen eropäätöstä monet parit hakevat apua perheasiain neuvottelukeskuksesta.

Barcelona nousi kriisin partaalta triplajahtiin

Syytteet veropetoksesta ja konflikti päävalmentajan ja Messin välillä eivät ole hidastaneet katalaanien voittokulkua.

Skodan maahantuojan mykkäkoulu moottoriongelmista päättyi – Toimitusjohtaja: Pyydän anteeksi

Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela pyytää anteeksi yhtiönsä toimintaa Skodan TSI-moottoreiden jakoketjuongelmien tiedottamisessa. Koskelan mukaan yhtiö toimi väärin, kun se ei moottorikohun keskellä vastannut puheluihin eikä sähköposteihin ja kielsi lisäksi johtajaansa puhumasta toimittajalle.

Vanhemmat googlettavat vinkkejä teini-ikäisten kasvatukseen

Vanhempia valjastetaan heikommin lasten teini-ikään kuin vauva-aikaan. Netti on monelle teinin vanhemmalle tärkein kanava hankkia tietoa lastenkasvatukseen. Väestöliitto keräsi kesällä vanhempien kokemuksia teiniensä kanssa. Vastanneiden kesken arvottiin äityspakkauksia muistuttavia vanhemmuuspakkauksia.

"Kun sai niin halvalla" – maan hauskin auto löysi kodin Porista

Iso osa suomalaisista tuntee Sulo Vilénin hinausauton. Porissa liikkujat ovat saaneet viime aikoina hieraista silmiään, kyseinen auto kun komeilee kadunvarressa Koivulassa.

Jokeri-hyökkääjä: Välillä pomppii ja välillä potkii päähän

Jokerit vei TPS-ottelun voittomaaleilla 3-2, mutta peliajalla korkeasta mailasta hylätty maali 1-1-tilanteessa olisi saattanut kääntää kamppailun isännille aiemmin.

Autismi on edelleen arvoitus

Keskustelua ja asenteita autismista 1990- ja 2000-luvulla

Sodan pojat

Miltä tuntui pienestä pojasta, kun oma isä oli sodassa?

Kadonnutta ääntä etsimässä

Puhetyöläinen menetti hetkeksi äänensä, piti mykkäkoulua ja opetteli kommunikoimaan toisin.

Onko Paavo Lipposella oikeutta media-mykkäkouluun?

Kaksinkertainen pääministeri, eduskunnan puhemies ja presidenttiehdokas Paavo Lipponen (SDP) on viime keväästä lähtien kieltäytynyt keskustelusta suomalaisen median kanssa. Onko Suomen asioihin Lipposen tavoin merkittävästi vaikuttaneella julkisella henkilöllä oikeus vaieta yhteiskunnallisesta keskustelusta? Onko Lipposen pöö medialle aiheellinen ja ymmärrettävä?

Osku Torro: Hyppääminen on hienoa, kun ei satu mihinkään

Jyväskyläläinen korkeushyppääjä Osku Torro on EM-kotikisojen kynnyksellä levollisin mielin. Huippuhyppääjän haaveissa on ponkaista kisoissa oma ennätys.

Aloittiko Sami Jauhojärven vaimo mykkäkoulun?

Sami Jauhojärvi arveli maanantain Ilta-Sanomissa että Laura-vaimo saattaa aloittaa mykkäkoulun kun lukee lehdestä että Samin ura voi jatkua vuoteen 2017.

Kuntauudistuksesta meneillään mykkäkoulu

Maakuntaradion päällikkö Päivi Kuisma pohtii suunvuorossaan, olisiko aika lopettaa Päijät-Hämeen maakunnassa vallitseva mykkäkoulu. Suomen hallitus piirtelee Päijät-Hämeen kohdalla kuntarajoja uusiksi ja kovin harva maakunnasta ottaa kantaa. Jotkut toki ovat älähtäneet, että kuntarajoihin ei kosketa, mutta valtaosin poliitikot ovat hiiren hiljaa.

Poliitikot ja toimittajat - työkavereita?

Poliitikot saivat tänään mahdollisuuden hiillostaa vaihteeksi median edustajia. Keskustelu oli kiinnostavaa, joskin yleisön kysymyksiä tarvittiin, jotta saatiin löylyä kiukaalle. Osasyy löytyy varmasti siitä että poliitikkojen mielestä poliitikot ja toimittajat ovat työkavereita.

Kosovo ja Serbia: mykkäkoulu loppumassa

Serbia ja Kosovo sanovat aloittavansa vihdoin neuvottelut keskinäisistä suhteistaan. Kosovo itsenäistyi Serbiasta helmikuussa 2008 länsivaltojen voimakkaalla tuella. Serbia katsoo, että Kosovo irrotettiin sen alueesta laittomasti, eikä tunnusta Kosovon valtiota. Seurauksena on monia käytännön vaikeuksia.

Turussa kriitikot inisevät eikä harmaakirjallisuus etene

Kriitikko ja sanataiteilija Putte Wilhelmsson sai ainoana Suomessa Taiteen keskustoimikunnan harvinaisen kolmen vuoden arvostelija-apurahan. Hänen mielestään Turussa kriitikot inisevät, yliopistossa kritiikkiin vastataan mykkäkoululla, eivätkä kustantamot tue tarpeeksi tutkijoiden tekstejä.

Tanskan MM-joukkueella "avoimet ovet" terroriuhasta huolimatta

Jalkapallon MM-kisoihin valmistautuva Tanska on eräänlainen outolintu moneen muuhun kisajoukkueeseen verrattuna. Juutit ovat aiempia arvokisaperinteitään jatkaen pitänyt majapaikkansa Etelä-Afrikassa avoimena pelottavasta terroriuhasta huolimatta.

Venäläistähtien mykkäkoulu päättyi - ainakin toistaiseksi

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtajan Vladislav Tretjakin mahtikäsky on purenut – Venäjän MM-joukkueen nimekäät supertähdet kommentoivat lyhyesti ajatuksiaan kansainväliselle medialle. Venäjän joukkue vakuuttaa, että Suomea vastaan joukkue haluaa esittää parasta osaamistaan.

Niskoittelevat venäläispelaajat haastatteluruotuun

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak kertoi maanantaina maansa lehdistölle, että jääkiekon MM-kisojen Tanska-välisarjaottelussa sunnuntaina nähty venäläispelaajien täydellinen mykkäkoulu ei enää toistu tiistaina Suomea vastaan.

Iloselle jäi kirittävää päätöspäivään

Mikko Ilonen (73-71-72) nousi kolmannen päivän esityksellään 17 sijaa 46:nneksi Sevillassa jatkuvissa Espanjan avoimissa mestaruuskisoissa.

Rakentava riitely rikastaa rakkautta

Sä et ikinä vie roskia! Sä aina valitat mun laittamasta ruuasta! Sun suvussa kaikki on yhtä pihejä! Näillä lauseilla saa parisuhteessa melko varmasti jo alkaneen riidan roihahtamaan ilmiliekkeihin. Ristiriidat kuuluvat elävään perheeseen ja parisuhteeseen, mutta riidellä voi rakentavastikin.

Pitkämäki ei suostu mykkäkouluun Thorkildsenin kanssa

Tero Pitkämäki ei suostu mykkäkouluun norjalaisen kilpakumppaninsa Andreas Thorkildsenin kanssa. Keihäänheiton uusi lajivalmentaja Kimmo Kinnunen vaati taannoin YLE Urheilun haastattelussa, että ”veljeily Thorkildsenin kanssa kilpailujen aikana on loputtava”.

Parisuhdeterapiassa puretaan tunteita ja opetellaan uudenlaista yhdessäoloa

Yhä useampi pariskunta hakee suhteensa ongelmatilanteissa apua ammattilaiselta. Lahdessa moni joutuu odottamaan terapeutin tapaamista jopa puoli vuotta.

Intia yrittää saada Mumbai-iskijät esiin mykkäkoululla

Intian pääministeri on kertonut pitävänsä yhteydet Pakistaniin jäissä, kunnes naapurimaa toimii Mumbai-iskun takana olleiden nappaamiseksi. Intian ja Pakistanin välit ovat viilenneet ratkaisevasti marraskuussa tapahtuneen Mumbain terrori-iskun jälkeen.

Isättömät pojat

Sota vaikutti isyyteen ja miehen malleihin.

Perjantaita: Bussietiketti

Näin toimit bussissa oikein

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle