Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sirkus Finlandia teki koronan vuoksi valtavat tappiot, mutta piti työntekijöistään kiinni – johtaja: "Olemme yhtä sirkusperhettä"

Sirkusala on tehnyt korona-aikana tappiota. Rajoitusten keventyminen on näkynyt myös sirkuskatsomoissa. Väki uskaltautuu jälleen liikkeelle.

Suomalaistaiteilijaa houkuteltiin työn varjolla pomon tyttöystäväksi – Veera Kaijanen: “Myös sirkusalalla on häirintää”

Sirkustaiteilija, kulttuurivieras Veera Kaijasen piti laatia Cirque du Soleil’ssa itselleen testamentti. Hän ei pelkää putoavansa köydeltä, vaan sitä, että jotain sattuu työn ulkopuolella.

Sirkuksen maailmantähdet jäivät Suomeen mottiin, ja nyt he esiintyvät kesäteatterissa

Suomalaiset nykysirkuksen maailmantähdet odottavat Suomessa, että maailma avautuisi uudelleen. Sillä välin he esiintyvät kesäteatterissa Helsingin Suvilahdessa.

Sirkustaiteilijat palasivat maailmalta kotiin odottamaan pandemian päättymistä – Rosa-Maria Autio jatkoi asuntovaunuelämää tamperelaisella takapihalla

Ammattilaisten täytyy harjoitella myös koronatauon aikana. Sorin sirkuksen kasvatit palasivat kotipesään pitämään taitojaan yllä.

Liitot tyrmistyivät freelancereiden koronatukipaketista – ministeri Saarikko: “On harmillista, etteivät kaikki summat ole osuneet kohdalleen”

Kulttuurialojen työvoimasta suurin osa on freelancereita, mutta opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut heitä muruilla koronapandemiassa.

Sirkustaiteilija Rauli Dahlberg: “Vaara on olennainen osa sirkusta”

Nykysirkusryhmä Race Horse Companyn perustajajäsen iloitsee uuden oppimisesta.

“Lähdin tekemään voltteja, mutta en pystynyt kävelemään kotiin” – sirkustaiteilija Rauli Dahlberg on pannut itsensä likoon, ja hinta on ollut kova

Race Horse Company -nykysirkusryhmästä tuttu sirkustaiteilija, kulttuurivieras Rauli Dahlberg on noussut pohjalta yhä uudestaan.

Testaa, mikä urbaani hahmo olet!

Minkälainen kaupunkilainen sielunmaisemassasi piileksii?

Suomalaisella nykysirkuksella meni lujaa, sitten tuli korona ja satojatuhansia katsojia katosi

Kansainvälisesti menestynyt Race Horse Company menetti suurimman osan tuloistaan, kun ulkomaan keikat peruuntuivat koronan takia.

Keiloja, palloja ja iloisia ilmeitä – Kansallisteatterin kiertuenäyttämö pääsi jälleen tien päälle ja veti ensi-illan helsinkiläisen hoivakodin pihamaalla

Kiertuenäyttämön ideana on viedä taidetta keskelle terveydenhuollon, sosiaalityön ja vankeinhoidon yksiköiden arkea.

Art Teatro -sirkus, Kustavi

Mökkipaikkakunnan yllättävä vetonaula.

Suomen tärkein sirkusnäyttämö teki rajun linjauksen – ovet kiinni vuoden loppuun asti: “Kova isku alalle”

Uuden sirkuksen keskus Cirko jatkaa esitystoimintaa vasta ensi vuonna koronaepidemian aiheuttaman sekavan tilanteen takia.

Pihla Koskelan, 14, ja Milja Helmisen, 17, elämä on yhtä sirkusta – ensi-iltaviikolla kokeetkin jäävät tekemättä

Sirkusopetukseen olisi Tampereella enemmän tulijoita kuin Sorin Sirkukseen mahtuu. Moni haaveilee sirkusartistin urasta.

Sirkukseen pikkupoikana ihastunut Markku Aulanko pidätteli tiikeriä häkissä, kunnes avuksi ehti yksikätinen mies: "Jälkeenpäin sekä polvet että ääni vapisivat"

Onni-klovnin housuille pitäisi löytää uusi säilytyspaikka remontin takia. Tamperelaiskeräilijä haluaisi Suomeen sirkusmuseon.

Onpa omituinen museo – mies tungettiin arkkuun

Helsingin juhlaviikoilla esiintyy tanssija, jota voisi luulla sirkuksen käärmemieheksi. Katso videolta, miten hänet sullotaan laatikkoon.

Kohun Tampereen työväenteatterista laukaissut rahoitusuudistus siirtyy seuraavalle hallitukselle

Teatterien, orkesterien, tanssin ja sirkuksen rahoitusuudistus putoaa seuraavan kulttuuriministerin syliin.

Karl Wallenda — tuulenpuuska suisti 73-vuotiaan tasapainotaiteilijan kuolemaan

"Vaijerilla olen elossa, muu aika on vain odottelua."

Isä jätti päivätyönsä ja pestautui kiertävään sirkukseen: "En oikein mistään muusta pysty saamaan tunnetta, joka esiintymisestä tulee"

Lapsena Aaro Kontio meni viikoksi sirkusleirille ja tutustui siellä temppuhyrrään, diaboloon. Nyt hän on pyörittänyt sitä yli 20 vuotta. Esiintyminen on hänelle kuin huumetta.

Arasta suomalaistytöstä sirkustähdeksi – Camilla Bäckman voisi opettaa viulunsoittoa, mutta valitsi kiertue-elämän maailman tunnetuimmassa sirkuksessa

Laulaja ja viulisti Camilla Bäckman kiertää maailmaa 150-henkisen sirkusryhmän kanssa Cirque du Soleilin leivissä.

Sodankylä-palkinto jaettiin elokuvateatteri-isäntä Ville Walolle

Vuoden 2018 Sodankylä-palkinnon saaja Ville Walo on helsinkiläisen elokuvateatterin WHS Teatteri Unionin perustaja ja vetäjä. Palkinto jaettiin Sodankylän elokuvajuhlilla ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten.

Topi Lehtipuu jättää Helsingin juhlaviikot – jatkokausi ei kiinnostanut

Helsingin juhlaviikkojen väistyvä toiminnanjohtaja Topi Lehtipuu ei vielä paljasta tulevaisuuden suunnitelmiaan. Hän päättää kolmivuotisen urakkansa Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtajana tänä syksynä.

Taiteentekijät rahojen uudelleenjaosta – turha veto ilman lisäpottia

Esitys valtion kulttuurirahoituksen uudistamiseksi poiki lähes 300 lausuntoa opetus- ja kulttuuriministeriöön. Suurin osa niiden antajista ei kannata koko uudistusta, ellei sen läpiviemiseen saada lisärahoitusta.

"Vaaditaan mielenlujuutta, kun tympäisee" – Sirkuslainen hioo temppuaan kyllästymiseen saakka

Sorin sirkuksen porukka on tottunut paitsi tiukkaan treeniin, myös toisiinsa. Esimerkiksi ihmispyramidissa tullaan väkisinkin läheisiksi.

Tämä mies on kuin muovailuvahaa – Thom Moncktonin ura alkoi seepran takapuolena

Uusiseelantilainen koomikko Thom Monckton esittää nyt taidemaalaria, jonka hommista ei tule yhtään mitään, mutta miksi hän päätyi Suomeen asumaan?

Keijukainen vai voimanainen? Ilma-akrobaatti Salla Hakanpää ei halua lokeroida nykysirkusta

Sattuma johdatti ilma-akrobaatti Salla Hakanpään sirkukseen. Nyt hän haluaa kokeilla, mitä kaikkea köyden varassa voi tehdä.

Painajaiskuja

Noir-henkinen melodraama spiritistin apulaisesta

Esirippu laskeutui: liki 150 vuotta toiminut amerikkalaissirkus lopetti

Norsut, tiikerit ja korkeat kustannukset kaatoivat 146 vuotta toimineen amerikkalaissirkuksen.

Australian kovin nykysirkusryhmä vierailee myös Suomessa, jotta palkat saadaan maksettua

Helsinkiläinen Cirko-festivaali tuo Suomeen yhden maailman johtavista nykysirkusryhmistä, joka kiertää elääkseen.

Sirkusalan näkymät kääntyivät ylösalaisin – suomalaiset taiteilijat kysyttyjä myös maailmalla

Korkeakoulutasoista sirkusopetusta saa Suomessa ainoastaan Turussa.

Kokkolan Venetsialaiset lyhenee 2-päiväiseksi ja etsii esiintyjiä

Kokkolan Venetsialaisia juhlitaan elokuun viimeisenä perjantaina ja lauantaina. Esiintyjähaku on päällä kesäkuun alkupuolelle.

Toimintaelokuvaa avokonttorissa – tanskalainen nykysirkusryhmä vaatii arkeen leikkimieltä

Suomessa vieraileva nykysirkusryhmä ei taivu tavallisiksi konttorirotiksi, vaikka estradina on avokonttori kalusteineen päivineen.

Läskilinssin selviytymistarina oli Matti Ijäksen ensimmäinen draamaohjaus

Lastensarjan kiusattu poika pärjää mielikuvitusmaailmassa.

Aboa-apuraha sirkustaiteilija Antti Kulmalalle

Turun kaupungin kulttuurilautakunta myönsi runsaan 20 000 euron apurahan Antti Kulmalalle työskentelyyn sirkustaiteen parissa vuonna 2017.

Laatikkoviljelystä keskellä kaupunkia syntyi "Turun ihme"

Muissakin kaupungeissa on kiinnostuttu menestyksekkäästä kokeilusta, jossa asukkaat saivat viljelylaatikot ja mullan toivomiinsa paikkoihin.

Lähtisitkö oopperaan katsomaan sirkusta? – Yleisöä houkutellaan sirkuksen ja oopperan yhdistelmällä

Kansallisoopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven ideasta syntynyt CircOpera haastaa muusikot ja sirkustaiteilijat ennennäkemättömään yhteistyöhön.

Tämä suomalaismies katkoo kauloja teatterissa – ranskalaiset innoissaan jo ennen ensi-iltaa

Sirkustaiteilija Kalle Nio katkoo nyt päitä näyttämöllä. Ohjaaja pysyy itse pois lavalta.

Analyysi: Sirkustalo Cirko on maksanut kalliit oppirahat

Talousvaikeuksien kanssa painiva Cirko on toipumassa viime vuosien myllerryksestä, kirjoittaa Ylen kulttuuritoimittaja Jonni Aromaa.

Kittilän Hiljaisuus-festivaalin vetäjät ihmeissään – Pienimuotoiseksi "epätapahtumaksi" aiottu festivaali kasvaa

Kittilän Kaukosen kylässä pidettävästä Hiljaisuus-festivaalista on tullut entistä meluisampi. Alun perin epätapahtumaksi suunniteltu festivaali vetää yhä enemmän väkeä puoleensa.

Lumimyräkkä muutti Hiljaisuus-festivaalin ohjelmistoa

Keskiviikon avajaisiin suunniteltu nuorallakävely Ounasjoen yli siirretään lauantaille. Erikoinen sää pakottaa taidetapahtuman järjestäjät luoviin ratkaisuihin.

Sirkuksen kausi käynnistyy jo, vaikka maassa on vielä lunta

Sirkus on yksi kevään merkeistä. Pohjalainen Sirkus Florentino aloittaa lähes seitsemän kuukautta kestävän kiertueensa pääsiäisenä Vaasasta.

Saippuakuplia ja breikkausta keppihevosen selässä – Lasten taidefestivaali tuo nykysirkusta teatterilavalle

Lasten taidefestivaali Hippalot huipentuu ensi kesänä suomalaisen nykysirkusryhmän Race Horse Companyn ensiesitykseen Ympäri ämpäri. Ympäri maailmaa keikkaileva ryhmä valmistelee esitystä yhteistyössä Hämeenlinnan teatterin kanssa.

Hauskasta tuleekin vakavaa, kun klovni näyttää miltä kiusaaminen tuntuu

Sirkustaiteilija Pekka Laamanen käy klovnin hahmossa kouluissa kitkemässä kiusaamista. Aluksi säälittävä kiusattu naurattaa oppilaita, kunnes nauru tukahtuu kurkkuun. Klovnin naamion takaa voi näyttää miltä kiusaaminen tuntuu, ja miten kiusatusta uhkaa tulla vuorostaan kiusaaja. Pekka Laamanen oli Hämeenlinnassa julistamassa J(k)oulurauhaa.

Art Teatro palkittiin Aurora-mitalilla

Kustavilainen sirkusalan yritys sai Aurora-mitalin luovuudesta, sitkeydestä ja lahjakkuudesta. Sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov ovat tuoneet eloa ja väriä saaristokunnan kulttuurielämään.

Jokaisella liigajoukkueella oltava oma sirkustaiteilijansa

Yle Urheilun asiantuntija Juha Lind poimi jokaisesta SM-liigajoukkueesta pelaajan, jonka vuoksi yleisön kannattaa mennä joukkueen otteluun paikan päälle.

Jongleeraamalla voi päätyä vaikka Kambodžaan

Elämä on heittänyt Kai Kuutamon Varsinais-Suomesta Kambodžaan sirkuskoulun pyörittäjäksi. Koulusta ponnistavilla lapsilla on mahdollisuus parantaa elämänsä laatua.

Älä missään tapauksessa kutsu tätä urbaania vauhtilajia urheiluksi – video

Turun vanhalla vankilanmäellä järjestettiin lauantaina rullalautailun alamäkikisat. Mutkainen serpentiinitie sai lautailijat innostumaan. Alan harrastajien mielestä alamäkilautailu ei ole urheilua, vaan hauskanpitoa sekä kaupunkikulttuuria.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle