Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Riikka-myrsky ohitti Etelä-Karjalan ilman suuria tuhoja – pelastuslaitoksella yhdeksän tehtävää

Pelastuslaitos hoiti sunnuntai-iltapäivän ja -illan aikana yhdeksän salamointiin, sateeseen ja tuuleen liittyvää tehtävää. Henkilövahingoilta säästyttiin.

Kesäkuun ennätyksellinen hellejakso ei ole näkynyt metsäpalojen määrässä – vain noin puolella metsänomistajista on vakuutus tuhojen varalle

Metsänomistaja voi saada korvausta metsäpalon aiheuttamista vahingoista, jos hänellä on voimassa oleva palovakuutus.

Paula-myrskyn tuhojen korjaaminen Lapin eteläpuolella työllistää myös lappilaisia koneyrittäjiä: esimerkiksi Rovaniemeltä mennään töihin Kuusamoon

Koillismaalle, Ylä-Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle iskenyt Paula-myrsky tuhosi alustavan arvion mukaan noin miljoona kuutiota puuta.

Kesäkuinen Paula-rajuilma kaatoi puita kuin tulitikkuja Pohjois-Suomessa – tuhoalueiden laajuus näkyy helikopterista käsin

Pohjois-Suomen metsissä ei ole puita tuhonneen Paula-rajuilman jälkeen hiljaista. Metsähallitus tutkii Koillismaan, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan metsien tuhoja nyt helikopterilla.

Paula-rajuilman jäljet näkyvät satelliittikuvissa: 1600 hehtaaria on muuttunut kuvien mukaan Kainuussa ja Koillismaalla

Muuttunut metsäalue on saatu selville muutostulkintapalvelun avulla. Palvelu vertasi alueelta saatuja pilvettömiä satelliittikuvia kesäkuun alku- ja loppupuolelta ja tunnisti kaikki vähintään harvennuksen kynnysarvon ylittävät muutokset ympäristössä.

Etelä-Savossa tulossa ennätyksellinen puukauppavuosi

Puukauppa alkoi nousta koronavuoden lamasta jo viime vuoden kesällä korjausrakentamisen ja valtion elvytystoimenpiteiden ansiosta.

Puunkorjuulle ei tarvita poikkeuslupaa Paula-rajuilman pahimmilla tuhoalueilla

Metsäkeskus ei edellytä metsänkäyttöilmoituksen poikkeusluvan hakemista kesäkuun 22. päivän myrskytuhoalueiden puunkorjuuseen. Poikkeusmenettely koskee myrskyssä kaatunutta, vaurioitunutta tai kuollutta puuta.

Rajuilmojen aiheuttamista metsätuhoista tuli kallis sekasotku – korjaaminen on hidasta, kallista ja vaarallista

Juhannusviikon rajuilmojen tuhoja korjataan Kainuun ja Koillismaan metsissä pitkään. Metsätuhojen korjaaminen on hankalaa ja aikaa vievää. Toisiinsa sotkeutuneet puut aiheuttavat voimakasta vääntöä, joten puiden korjaaminen käsin on vaarallista.

Ukkosmyrsky Aatu oli niin raju, että sähköverkkoa korjataan edelleen Sysmässä ja Hartolassa

Juhannusviikon rajuin ukkosmyrsky aiheutti miljoonavahingot. Elenia pahoittelee sähkökatkojen venymistä ja lupaa maakaapeloinnin jatkuvan.

Koillismaan ja Kainuun metsätuhoja selvitetään laajoilla helikopterilennoilla – Metsähallituksen mailla lennetään parin viikon ajan

Metsähallitus aloittaa omat kartoituslentonsa ensi maanantaina. Kuusamon yhteismetsä aikoo aloittaa lentoselvitykset alueellaan jo huomenna keskiviikkona. Maastoon kaatunut puumäärä vastaa isoa osaa alueiden koko vuoden hakkuutavoitteista.

Juhannuksen rankkasateiden seuraus: ulostetta ja vessapaperia levisi kiinteistöihin – pienen kunnan yrittäjä: "Vahinkoja on kymppitonnien edestä"

Vesi tulvi viime viikon rankkasateiden seurauksena useisiin kiinteistöihin Sotkamossa. Tuhoja kärsivät niin liiketilat kuin kuntalaisten kodit. Lähtökohtaisesti vakuutusyhtiöt ovat korvausvelvollisia tulvavahingoista.

Rajuilma kaatoi Kuusamon yhteismetsää satojen hehtaarien alalta – vahinkoja aletaan kartoittaa ilmasta käsin tällä viikolla

Kuusamon yhteismetsän toiminnanjohtaja Jarmo Korhonen sanoo, että rahalliset tappiot saadaan selville vasta sitten, kun tuhotilanne on kokonaisuudessaan selvinnyt. Myrskyn kaatamia puita voidaan myydä, ja juurineen kaatuneista puista saadaan tukkeja.

Paula-myrskyn aiheuttamia vikoja korjataan vielä useita päiviä Koillismaalla

Vikoja korjataan muun muassa Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa. Myrskytuhojen laajuus ja paikoitellen erittäin hankalat maasto-olosuhteet maastossa hidastavat korjaustöitä.

Katso video: Keskikesän tornado kylvi tuhoa Tšekissä

Poikkeuksellisen voimakas myrsky on aiheuttanut tuhoa Tšekin eteläisissä osissa. Ainakin kolme ihmistä on kuollut. Loukkaantuneita on kymmeniä.

Eilinen Aatu-myräkkä riepotteli Tuusniemen ja Riistaveden metsiä – kaatunutta puuta on kymmeniä tuhansia kuutioita

Pelastuslaitokselle eilinen rajuilma aiheutti reilut 100 vahingontorjuntatehtävää. Tuusniemen seudulla Aatu-rajuilma kaatoi puita vähintään kymmeniä tuhansia kuutioita. Täydellisesti tuhoutuneet alueet ovat kymmenien hehtaarien laajuisia.

Myrsky aiheutti vesivahinkoja Kuopion keskustassa – Savossa sähköt poikki monin paikoin

Kuopion keskustassa vesi tulvi kellareihin ja liiketiloihin sisään aiheuttaen pahoja vesivahinkoja. Ukkospuuskat katkaisivat sähköt laajalta alueelta Pohjois- ja Kollois-Savossa. Pahimmillaan ilman sähköä oli yli 30 000 taloutta.

Katso miten rajuilma tuhosi metsää ja runteli retkeilyalueen – Koillismaalla ja Kainuussa poikkeukselliset tuhot

Tiistain ukkosrintaman tuulet tuhosivat metsää, rakennuksia, sähkölinjoja ja Taivalkosken maamerkkinä olleen valtavan kuusen. Kainuussa sähkölinjan tuho on harvinainen. Koillismaalla pelastuslaitos oli keskiviikkona täystyöllistetty.

Tornado aiheutti tuhoa Kanadassa lähellä Montrealia – Video

Tornado tappoi ainakin yhden ihmisen Mascouchen kaupungissa 50 kilometriä pohjoiseen Montrealista. Myrsky vaurioitti noin 50 rakennusta.

Oulun Energia varautuu uusiin myrskytuhoihin ja lisää metsureita raivaustöihin ja työntekijöitä vikapalveluun

Maanantain ukkosmyrsky katkaisi sähköt noin 3 500:lta Oulun Energian asiakkaalta. Sähköt saatiin palautettua illan ja yön aikana, mutta tilanne ruuhkautti vikapalvelun, johon nyt on lisätty henkilökuntaa. Myös metsureiden määrää on lisätty.

Ukkosrintamaa luvataan taas tiistai-iltapäiväksi Pohjois-Pohjanmaalle – jos nyt myrskyää maanantain tapaan, voi puita kaatua jopa eilistä helpommin

Ilmatieteen laitokselta ennustetaan, että ukkosta odotetaan varsinkin Kainuuseen, mutta esimerkiksi Oulu ei ole täysin pois vaaravyöhykkeeltä. Ouluun ukkosmyrsky iski maanantai-iltapäivällä rajusti lyhyen ajan sisällä, muuallakin Pohjois-Pohjanmaalla pelastuslaitokselle oli muun muassa puunraivaustehtäviä.

Sähkökatkojen korjaaminen jatkuu, Savon Voima arvioi keskijänniteverkon tulevan keskiviikkona kuntoon

Keskiviikkoaamuna sähköttä oli 3600 Savon Voiman asiakasta. Muuntajille sähköä syöttävän keskijänniteverkon viat saadaan yhtiön arvion mukaan korjattua keskiviikon aikana. Vauriot ovat aiheutuneet yksittäisistä puista eikä suuria tuhoja ole syntynyt.

Myrsky kiskoo kuuset juurineen maasta, koivut napsahtavat keskeltä poikki – näin tunnistat, uhkaako seuraava myräkkä pihapuutasi

Puu kaatuu herkästi, jos juuret ovat pinnassa. Lahoava runko puolestaan napsahtaa helposti poikki. Helpoiten tuuli kaataa kuusia.

Vieno-myrsky Keski-Suomessa: Tuhannet taloudet yhä ilman sähköä, vikojen korjaus voi kestää paikoin ainakin keskiviikkoon – Muuramessa iso koivu rysähti rivitalon päälle

Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli tiistaina yli sata vahingontorjuntatehtävää. Myrsky katkoi sähköt tuhansilta asiakkailta.

Myrsky katkoo sähköjä rannikolla – yö oli vielä rauhallinen Pohjanmaalla

Pohjanmaan pelastuslaitokselle ei yön aikana ollut tullut yhtään ilmoitusta myrskyn aiheuttamista vahingoista. Kristiinankaupungissa on muutamia satoja talouksia ollut vailla sähköä.

Hurjaa kesäsäätä tulossa – myrskypuuskia odotetaan alkuviikkoon

Sunnuntain sateet väistyvät ensi viikon alkaessa ja maanantaina saadaan nauttia poutasäästä. Tiistaina on kuitenkin tulossa säässä käänne. Tuulenpuuskien odotetaan nousevan myrskylukemiiin maan keskiosissa ja myrskytuhoja on odotettavissa.

Kovan onnen aallonmurtajaan löytyi tilke tietyömaalta – vastoinkäymisistä kärsinyt remontti edistyy viimein veneilijöiden suosimassa Kaunissaaressa

Vierasvenesataman työt keskeytetään loppukesäksi, kunhan satama on saatu vierailukuntoon. Se voi tapahtua jo tänä viikonloppuna. Kaunissaari on ollut pitkään veneilijöiden ja turistien suoiossa, ja siksi myös vierasvenesatama kaipaa päivitystä.

Helteitä seurannut myräkkä teki tuhojaan Pohjois-Karjalassa

Puita kaatui teille, sähkölinjoille, rautatiekiskoille ja rakennusten päälle. Kontiolahdessa pelastuslaitos raivasi teille kaatuneita valopylväitä. Sähköttömiä talouksia oli PKS:n verkkoalueella enimmillään noin 2 000

Liisa-myrsky työllisti Etelä-Karjalan pelastuslaitosta 60 vahingontorjuntatehtävässä – kaatuneita puita ja irronneita kattopeltejä

Etelä-Karjalan pelastuslaitos miehitti Liisa-myrskyn vuoksi johtokeskuksensa ja raivaustöihin osallistui päätoimisen henkilöstön lisäksi sopimuspalokuntia ympäri Etelä-Karjalaa. Myrsky laantui illan mittaan.

Sähkökatkoja on yhä laajalti Pirkanmaalla, junaliikenteen vauriot korjattu

Pirkanmaalla oli aamulla noin kaksi ja puoli tuhatta asiakasta ilman sähköä. Tampereen ja Pieksämäen välillä junat kulkevat taas, samaten koko maassa.

Kalasataman metroasemalla suljettu yksi sisäänkäynti myrskyvaurion vuoksi

Metroaseman sisäänkäynti Lautatarhankadulla on suljettu toistaiseksi.

Tuuli kaatoi Lauritsalan ja Joutsenon joulukuuset Lappeenrannassa – kuuset nostetaan pystyyn myrskyn laannuttua

Maahan rojahtaneiden kuusten kaatuminen ei aiheuttanut muita vahinkoja tai vaaraa ihmisille.

Hirmumyrsky Iota lähestyy vasta edellisestä myrskystä toipuvaa Keski-Amerikkaa

Kakkoskategorian hurrikaanin ennustetaan aiheuttavan rannikolle iskiessään erittäin voimakkaita tuulia ja sateita. Ihmisiä on ruvettu evakuoimaan myrskyn oletetulta kulkureitiltä.

Vamco-myrsky vyöryi heikentyneenä yli Vietnamin – kuvat kertovat tuhoista Filippiineillä

Filippiineillä Vamco aiheutti vuoden myrskyistä tähän asti pahimmat henkilövahingot.

Aila-myrsky aiheutti Kokkolalle pahimmat metsätuhot 20 vuoteen

Rahallisesti tuhoista koitui noin 100 000 euron vahingot.

Vaasassa vielä paljon puita korjaamatta Aila-myrskyn jäljiltä

Vajaa 200 ei-kiireellistä kohdetta odottaa vielä korjuuvuoroaan.

Myrskytuhot jäivät melko vähäisiksi Etelä-Savossa

Etelä-Savon Energian mukaan materiaaliset tuhot olivat aiempia myrskyjä vähäisempiä. Sähkökatkoja on aamun aikana vielä Savonlinnan saaristossa ja Puulansalossa.

Syysmyrsky kaatoi puita ja irrotti kattopeltejä – Satakunnassa säästyttiin isommilta tuhoilta

Satakunnassa oli pahimmillaan satoja talouksia vailla sähköä.

Tuulivaroitus voimassa Satakunnassa – tuhot toistaiseksi vähäisiä

Kova tuuli on katkonut tänään sähköt sadoilta Satakunnassa.

Seinäjoella irtosi kerrostalon huopakatto

Myrskytuuli kaataa puita ja irrottaa jopa kattoja nyt pohjalaisalueella.

Jo neljäs myrsky runteli Vietnamia tässä kuussa – Punainen risti: tuhot poikkeuksellisen suuret

Molave-taifuunin tuulet puhaltaneet enimmillään 40 metrin sekuntivauhtia.

Myrskyvahingot ja korona pakottivat kyläkauppiaan lopettamaan – nyt yrittäjä haaveilee jo uudesta alusta

Kokkolalaisen Öja-Marketin yrittäjäperhe aikoo jatkaa marketin toimintaa verkossa.

Aila-myrskystä isot vahingot Tampereen uudella asuinalueella Ranta-Tampellassa – insinööri: "Melkein itku tuli"

Myrsky muun muassa siirsi kivenlohkareita ja vei maata laiturien alta. Vaurioita korjataan juuri.

Maanantai 12.10.2020 (radio)

Virhearvio nosti sähkön siirtohintoja. Turkistarhoilla on vaikeaa. Moni on lopettanut tupakoinnin koronan takia. Taloustieteen palkinto annettiin huutokaupan kehittämisestä. Sääennuste.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle