Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maskikaupoista tutut ongelmat iskevät nyt kertakäyttöhanskoihin: saatavuus surkeaa, hinnat moninkertaistuneet ja huijarit myyvät olemattomia hanskoja

Kertakäyttöisten suojakäsineiden saatavuuden ennakoidaan heikentyvän entisestään Suomessa loppuvuoden aikana.

Maskisuosituksen odottaminen vilkastuttaa kysyntää – yrittäjän mukaan tiedusteluissa kuuluu vastuullisuus, ei huoli

Kurikkalaisyrityksessä on jo huomattu maskeihin liittyvien tiedustelujen lisääntyneen.

Osa hoivakodeissa vierailevista ei noudata enää koronaohjeita: "Varotoimet pätevät edelleen, ei normaaliin voi vielä palata"

Keski-Pohjanmaan hoivakodeista muistutetaan, että laitoksissa on edelleen noudatettava vierailuaikoja ja -määriä sekä hygieniaohjeita.

Ulkolinja: Washington vastaan Washington – Miksi Yhdysvallat on kompuroinut pandemian kanssa?

Miksi koronavirus on levinnyt Yhdysvalloissa niin nopeasti?

Vessanpönttöihin tungettu suojakäsineitä

Joensuun Vesi on ollut vaikeuksissa, kun viemärit ovat tukkiutuneet muun muassa suojakäsineistä ja maskeista.

Pohjalaisyritysten yhteistyö työllistää 120 työntekijää: lippalakit, huonekalut ja sisustustekstiilit vaihtuivat suojavaatteiksi sairaaloille

Lippalakeistaan tunnettu kurikkalainen Tella hyppäsi suojavaatevalmistajaksi. Nyt suojatakkeja valmistuu kymmeniätuhansia viikossa alihankkijoiden avustuksella.

Valion tehdaslaajennus on harjakorkeudessa Lapinlahdella

Uusi kuluttajapakkaamo valmistuu loppuvuoden aikana.

Naisten vaatteista tuttu Voglia on mukana suojavaatteiden valmistuksessa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri saa vielä tämän kuun aikana suojavaatetäydennystä.

Aku hoitaa koronapotilaita Britanniassa: "Teho-osasto alkaa täyttyä, oletan, että tämä on vasta alkua"

Britanniassa pubit ja koulut määrättiin suljettaviksi koronaviruksen vuoksi viikko sitten perjantaina. Sairaaloiden arki on muutunut viikossa täysin.

Sähköherkkä Marjut Stubbe ei voi lähteä ulos ilman suojavaatteita ja joutui luopumaan työstään - Diagnoosi leimaa: "Lääkärit pitävät luulosairaana"

Toisin kuin monessa muussa maassa, Suomessa ympäristöyliherkkyysdiagnoosi ei oikeuta mihinkään sosiaalietuuksiin.

Vuoden nuoren suunnittelijan takki ottaa kantaa suojaamiseen tunnistusteknologian algoritmeilta

Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi on valittu Jim Bergström.

Sinulla on todennäköisesti liian vähän kenkiä ja käytät niitä väärin

Yksi pari arkikenkiä ei riitä, koska kengät tarvitsevat lepoa jo neljän tunnin käytön jälkeen. Juttu on julkaistu toukokuussa 2018.

Accidents the fourth leading cause of death in Finland

Society spends some 1.5 billion euros annually on accidents that occur at home and during leisure time activities.

Turvakengistä on tullut arkipukeutumista – "Osa sanoo, että ne passaa jopa tanssilattialle"

Ihmiset käyttävät turvakenkiä silloin, kun työturvallisuus sitä vaatii, mutta turvajalkineet voivat tulla vastaan missä tahansa.

Naismaalarin työasu liian iso, mieshoitajan sopiva – Tasa-arvo ei näy työvaatteissa

Työ- ja suojavaatetus tulisi olla aina työtehtävän mukainen. Miesvaltaisilla aloilla kuitenkin kaikille naisille ei hankita sopivia varusteita.

Moni koira viettää pakkaspäivätkin ulkona - Lämmin koppi, juomavesi ja +10 astetta pitää olla

Kovat pakkaset tuovat uusia mietteitä myös lemmikkien omistajille.

Mahduin kuin mahduinkin Moskovan alamaailmaan

Moskovan alla virtaa tunneleihin piilotettuja jokia. Kirjeenvaihtajamme Kerstin Kronvall kävi sellaisessa kahluuretkellä. Tunnelissa ei haissut pahalle eikä näkynyt rottia.

Käytetyn turvaneulan suojus on vahva – "Pelkään, että neula menee poikki"

Helsingissä tapahtunutta virhettä verikokeiden näytteenotossa on puitu laajalti julkisuudessa. Vierailu ISLABin näytteenottokeskuksessa vahvistaa, että työssä noudetaan tiukkaa hygieniaa, eikä käytetyn turvaneulan suojusta saa tuosta noin vain pois.

Työjalkineista taistelukenkiin – Sievin Jalkineella täystyöllisyys

Sievin Jalkineen liikevaihto on ollut viime vuosina nousujohteista. Sekä työjalkineiden että vapaa-ajan jalkineiden myynti on ollut kasvussa. Yhtiö kuitenkin menetti puolustusvoimien tarjouskilpailun taistelukenkien valmistuksesta.

Vanhempi, älä motkota juhlapukeutumisesta – huppari voi olla nuoren suojavaate

Perhe on lähdössä isoäidin 80-vuotissyntymäpäiville. Kauluspaidat on silitetty ja hiukset suittu juhlakuntoon. Teinikin ilmestyy huoneestaan: pukeutuneena iänikuisiin farkkuihin ja löysään huppariin.

Makeaa elämää viettävien citymehiläisten määrä kasvaa

Nuoriso on päässyt mehiläistarhauksen makuun pääkaupunkiseudulla. Pesiä on jopa keskellä kaupunkia.

Yhdysvaltain tuleva puolustusministeri kannattaa aseiden lähettämistä Ukrainaan

Valkoinen talo korostaa, että lopullisen päätöksen aseiden viemisestä Ukrainaan tekee presidentti, ei puolustusministeri.

Ejendals aloittaa yt-neuvottelut Jalasjärvellä

Työ- ja turvajalkineita valmistava Ejendals Suomi on vähentämässä työvoimaa Jalasjärven toiminnoistaan. Tehostamistoimien taustalla on tuotteiden heikentynyt kysyntä etenkin Suomessa.

Tältä näyttää poromies pakkasessa

Vaikka pakkanen paukkuu, niin poromiesten työt eivät odota sään lauhtumista. Pohjois-Norjan Finnmarkissa porotyöt eivät pysähdy, vaikka mittari näyttäisi –40 astetta.

Joulupöydästä saa luvattoman usein myös vatsataudin – norovirus syypää

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveyden mukaan pikkujoulujen aikaan esiintyy toistuvasti vatsatautiepidemioita, joiden syynä on norovirus. Se löytää helposti tiensä esimerkiksi viipaloituihin, kylmänä tarjottaviin elintarvikkeisiin.

Ebolaepidemia työllistää kiinalaisompelijoita – Virus näkyy myös verkkohuutokaupassa

Yhdysvaltojen varmistuneet ebolatapaukset ovat kasvattaneet suojapukujen myyntiä Ebayssa.

Suomalaistutkimus: Lepakoista löytyi tappavaa tautia aiheuttava bakteeri

Yhteistutkimuksessa havaittiin, että Suomessa ja Brittein saarilla elävät lepakot kantavat Bartonella mayotimonensis -bakteeria. Tutkijoiden mukaan lepakkohysteriaan ei ole syytä, koska lepakon koskettaminen on harvinaista. Lepakoita pitäisi aina käsitellä suojakäsineet kädessä.

Sievin Jalkine ei irtisano – lomautukset riittävät säästöihin

Sievin jalkineen työntekijät välttyvät irtisanomisilta. Koko henkilöstöä eli 500 ihmistä koskevissa yt-neuvotteluissa keskustellaan enintään 90 päivän lomautuksista. Syynä on etenkin työjalkineiden heikko menekki.

Työturvallisuus retuperällä monella omakotitalotyömaalla

Pientalotyömaat ovat rakennustyömaista vaarallisimpia. Vain harva työmaa selviää täysin puhtain paperein tarkastusiskusta.

Helteessä työskentely voi viedä hengen

Kesähelteet ovat terveysriski ulkona työskenteleville. Työterveyslaitokselta muistutetaan, että helteellä työt tulisi rytmittää niin, ettei raskaimpia tehtäviä tehtäisi kuumimpaan aikaan päivästä. Nesteytyksestä ja suojaavasta vaatetuksesta huolehtiminen on sekä työnantajan että työntekijän vastuulla. Pahimmillaan kuumuus voi vaarantaa hengen.

Kittilän kaivoksella sattui aiempaa enemmän tapaturmia

Kittilän kaivoksella on sattunut aiempaa enemmän työtapaturmia. Kaivosyhtiön mukaan vakavilta vammoilta on kuitenkin vältytty. Tyypillinen vahinko on nilkan nyrjähtäminen.

Tyksin henkilökunta haluaa eettiset suojahanskat

Finnwatchin maaliskuussa julkaiseman raportin mukaan suojakäsineet valmistavan Semperitin tuotanto- ja työolot rikkovat paikallisia lakeja, vaarantavat työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden sekä loukkaavat kansainvälisiä työelämän oikeuksia. Tyksiläiset vaativat, että sairaanhoitopiiri ottaa huomioon myös eettiset arvot työvälineiden hankinnassa.

Liukas keli on postimiehen painajainen

Raskaassa kuormassa kulkeva postipyörä on vaarallinen vekotin liukkaalla kelillä. Moneen säähän tottunut postinjakaja kammoaa erityisesti kaljamakeliä. Paksussa lumessa polkeminenkin onnistuu paremmin.

Hyvinvoivasta työntekijästä hyötyvät kaikki

Suomen Yrittäjiät ja SAK ovat pohtineet tänään työhyvinvointia poikkeuksellisessa tapaamisessa Jyväskylässä. Osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että työntekijöiden hyvinvonti ja työturvallisuus parantavat Suomen kilpailukykyä.

Putkiasentajat altistuvat kemikaaleille uusien pinnoitusmenetelmien vuoksi

Työsuojeluviranomaiset ovat huolestuneita uusien saneerausmenetelmien putkimiehille aiheuttamista ammattitautitapauksista. Osa asentajista joutuu jopa vaihtamaan alaa kemikaaliherkistymisten vuoksi.

Metsästäjien huomioväri muuttuu - Värisokeakin erottaa paremmin toisen metsämiehen

Punavihersokean on vaikea erottaa hirvenmetsästyksessä perinteisesti käytettyä punaista suojavaatetusta vihreässä metsässä. Onnettomuuksia ei tämän vuoksi ole tiettävästi sattunut, mutta vaaratilanteita on asiantuntijan mukaan joskus saattanut olla. Viimeistään ensi syksynä suojavärin pitää olla oranssi tai oranssinpunainen.

Dagens Nyheter: Vaarallista kiinalaishuumetta tavattu Ruotsissa

Siitä, kuinka laajasti huumetta Ruotsissa käytetään, ei ole tietoa. Suurin Ruotsin tullin löytämä lasti on tähän mennessä ollut 128 grammaa.

Helle hellii lomailijoita

Ilmatieteen laitoksen antama hellevaroitus ei karkoittanut auringonpalvojia. Vaasassa tehdyn pikagallupin mukaan helle saa jatkua vielä pitkään. Lomailijat suosittelevat mukaan uimarannalle runsaasti nestettä, aurinkorasvaa ja suojavaatetusta.

Hevosenlihakohu yllätti myös valvojan

Hevosenlihakohu yllätti keskipohjalaisen elintarvikevalvojan ja kauppiaan. Valvonta sai vuoden alusta lisätyövoimaa, mutta työntekijöitä on edelleen liian vähän. Silti se luottaa oman valvontansa tehoon ja myös yrittäjien rehellisyyteen

Puolustusvoimat jatkaa marssia sieviläiskengissä

Sievin Jalkine toimittaa puolustusvoimille varsikengät vuoteen 2016 saakka. Tarjouskilpailun voitto koskee 36 000 jalkineparia. Työ- ja turvakenkien yleistä menekkiä painaa muun muassa rakennusalan heikko työllisyys.

Maakuntajoukkojen rooli virka-aputehtävissä kasvaa

Maakuntajoukkojen tehtävät moninaistuvat. Varsinaisten sota-ajan puolustustehtävien lisäksi maakuntajoukoista olisi yhä enemmän apua erilaisissa virka-aputehtävissä rauhan aikana. Kurkkusalaatit pysyvät silti maakuntajoukkojen virka-asuna.

Respan neiti tarvitsee vahvat jalat

Oletko koskaan nähnyt hotellin vastaanottovirkailijaa istumassa? Respassa seistään melkein koko kahdeksan tunnin työvuoro.

Puhdasta autourheilua Outokummussa lauantaina

Outokummun toiset mäkiautokisat käydään lauantaina Vanhalla Kaivoksella. Moottorittomien ajoneuvojen kilpailuun osanottajia saapuu paitsi maakunnasta myös muualta maasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle