Uusimmat artikkelit
Katso silmiin, puhu jalkapallosta tai tartu yhdessä haasteeseen – näin saat muut luottamaan sinuun
Näin saat muut luottamaan sinuun
Apuraha mahdollisti irtisanoutumisen töistä – koomikko: "Tämä on ensimmäinen kerta, kun minut tunnustetaan taiteilijana"
Taiteen edistämiskeskuksen apurahalla on ollut myös iso merkitys identiteetille. Taike on myöntänyt tänä syksynä korona-apurahoja laajemmin kulttuurin ja taiteen edustajille.
Suomen ensimmäinen jatkuvan oppimisen professori sanoo, että tunteet auttavat oppimisessa: "Tunteet kuuluvat työpaikalle"
Kasvatustieteiden tohtori Päivi Hökkä sanoo, ettei kukaan pysty hallitsemaan jatkuvaa muutosta, meidän täytyy vain jotenkin oppia elämään siinä. Jatkuva oppiminen on muutoksessa välttämättömyys, sen näytti myös korona-aika.

Teetkö töitä niin vähän kuin voit vai onko tärkeintä iso tilipussi? – Laura Tähkävuori valitsi vapaa-ajan, kokeile mitä itse valitset
Kolmekymppiset Laura Tähkävuori ja Ira Talvisara eivät halua ripustaa koko identiteettiään työlle.
Kuusi KAOn opiskelijaa kisaa ammattitaidon SM-titteleistä toukokuussa
Kainuun ammattiopiston matkailun, infrarakentamisen sekä elektroniikan ja robotiikan opiskelijat selvisivät Taitajat-kisan finaaliin.
Johanna Malisen kolumni: Milloin pitää tietää, mitä haluaa tehdä isona?
Silpputyöt ja huijarisyndrooman oireet ovat tuttuja monelle opintojen ja työelämän nivelvaiheessa tasapainoilevalle nuorelle aikuiselle.
Maryan Abdulkarimin kolumni: Beyoncé on musta ja vesi on märkää
Beyoncé Knowlesin ei tarvitse enää sopeutua ja hän tietää sen – mutta osaako valkoinen yleisö sopeutua siihen, pohtii Maryan Abdulkarim.

Punainen Risti: Turvapaikanhakijoilla monipuolista osaamista, muttei pääsyä Suomen työelämään – “Mikä vain työ käy”
Selvityksen mukaan turvapaikanhakijat kaipaavat mielekästä tekemistä.

Keski-ikäisenä ei pärjää parikymppisen identiteetillä – Identiteettikriisi on luonnollinen osa aikuisenkin elämää ja näin siitä selviää
Identiteettikriisi ei ratkea asioita märehtimällä. Jos tämä elämä ei tunnu hyvältä, tee jotain eri tavalla kuin ennen, neuvoo identiteettitutkija.

Reetta Rädyn kolumni: Kokeile tätä: esittele itsesi mainitsematta ammattiasi
Ihminen lokeroidaan helposti sen mukaan, mitä hän tekee työkseen. Miten identiteetit määrittyvät tulevaisuudessa, kun ammatteja katoaa ja työtehtävät vaihtuvat tiheään, kysyy Reetta Räty.

"Tekniikka ruoskii häijymmin kuin ihminen" – terveisiä digitalisoituvasta työelämästä
Uusi teknologia ahdistaa, kertoo SAK:n tutkimus. Toisaalta se synnyttää myös uutta ammattiylpeyttä.

Sedän kuolema sysäsi opettajan sairaanhoitajaksi – työminää joutuu muokkaamaan läpi elämän, vaihtoipa ammattia tai ei
Hoitoalan opiskelu teki Riitta Mertasesta armollisemman myös opettajana. Työelämä vaatii vahvaa ammatti-identiteettiä, mutta kutsumuksen merkitys murenee.

"Sun sy-sy-sydämeen on juuttunut palanen" – ensihoitajat laulavat työstään huumorilla, katsojia jo satojatuhansia
Laulavat lanssarit tekee musiikkia ensihoidon arjesta. Yhteisöllisyys ja työyhteisön tuki onkin nykyään yhä tärkeämpää monella alalla.

Hyvään elämään kuuluu työ – mutta työ on kohta koko elämä
Työtä arvostetaan enemmän kuin koskaan, mutta samalla siitä on tullut valtaisa ahdistuksen lähde. Kävimme eräoppaaksi kouluttautuvien matkassa etsimässä työstä elämänlaatua.

Opettajien uusi ammattivala velvoittaa oikeudenmukaisuuteen
Opettajien työn tueksi laadittu vala pyrkii vahvistamaan ammattietikkaa. Vala on samantyyppinen kuin lääkäreillä ja insinööreillä.

Pelkkä koulutus ei kokkia tee – kuviteltu ammattitaito voi haitata työllistymistä
TE-toimistot ja yksityiset henkilöstövälitysyhtiöt tiivistävät yhteistyötään työnhakijoiden ja työpaikkojen kohtaamisen parantamiseksi. Työnvälitystä on haitannut ongelma, että tietyllä nimikkeellä työtä hakeva ei työnantajan näkökulmasta välttämättä olekaan pätevä haettuun tehtävään.
Taitava saa hevosen tekemään mitä tahansa
Hyvä hevosmies saa hevosen taipumaan tahtoonsa.

Urheilupsykologi vetoaa huolestuneena: "Älkää jättäkö epäiltyä hiihtäjää yksin"
Urheilupsykologi Satu Kaski arvioi, että oman kovan intohimon lisäksi yhteisön luomat odotuspaineet alistavat käyttämään dopingia esimerkiksi suomalaisessa maastohiihdossa.
Palkkatyö määrittelee ihmisiä ja yhteiskuntia
Miksi yhteiskuntamme pyörii työn varassa?
Nuoriso ammattia valitsemassa
Mikä minusta tulee isona? Sitä jokainen nuori pohtii. Oppivelvollisuuden jälkeen pitäisi tehdä suuri päätös - ammatinvalinta.
Yön hento valkoinen
Erikoissairaanhoitajan yövuoro teho-osastolla 1979
Konttorin nuorin tyttö
Nuoren reskontra-apulaisen arkea vuonna 1979.

Jyväskylän maistraatti on Suomen paras kesätyönantaja
Sisä-Suomen maistraatin Jyväskylän yksikkö palkittiin Suomen parhaana kesätyönantajana. Erityisesti se sai kiitosta kannustavasta ilmapiiristä ja hyvästä esimiestyöstä.

"Hirressä roikutaan vielä muutama kuukausi"
Varuskunnan lakkauttaminen Keuruulta pakottaisi monet etsimään uutta työtä tai muuttamaan työn perässä toiselle paikkakunnalle. Upseeriliiton luottamusmies Jukka Kinnunen kertoo, että sotilaat kokevat usein olevansa kutsumusammatissa ja varuskunnan kaavailtu lakkauttaminen tuntuu maton vetämiseltä jalkojen alta.
Sosiaalityöntekijä taipuu moneksi
Sosiaalityöntekijöiden toimintaroolit ovat viime vuosina monipuolistuneet. Perjantaina Tampereen yliopistossa tarkastettavan väitöksen mukaan muutos on tuottanut yhä moniulotteisemman sosiaalityöntekijän ammatti-identiteetin.
Taustalla pyrkimys ymmärtää ihmistä
Jätettyään uusimman käsikirjoituksensa kustannustoimittajalle on kirjailija Pauliina Vanhatalo uuden äärellä. Paneuduttuaan neljän romaanin mitalla järjestelmiin löysi Vanhatalo sen, mitä alun alkaen lähti hakemaan. Uteliaan kirjailijan taustalla on tahto ymmärtää ihmisten pyrkimyksiä.
Työn sankarit: Metsurit
Hannu Karpo tutustuu metsureiden raskaaseen työhön.
Ihmisen työ
Työllä hankitaan leipä pöytään ja katto pään päälle, mutta se on paljon muutakin. Työn teolla ja ammatilla on usein suuri merkitys ihmisen elämässä ja identiteetissä, niin hyvässä kuin pahassa.

Eläkeläinen haluaa olla parempi ystävä ja mummi
Onko ihminen enää nykyään puhtaasti eläkeläinen vai säilyykö ammatti-identiteetti vielä työuran jälkeen? Lahtelainen Helena Koskela käveli itsensä eläkkeelle pitkin vanhaa Hämeen Härkätietä elokuussa. Kun takana on 40 vuotta työelämässä, ei aivoja saa nollattua ihan käden käänteessä.

Mikko Takkunen ponnisti Kontiolahdelta vuoden nuoreksi lehtikuvaajaksi
Vuoden 2010 nuoreksi lehtikuvaajaksi on valittu kontiolahtelaislähtöinen Mikko Takkunen. Palkinto luovutetaan lauantaina Kuva & Kamera -messuilla Helsingin Wanhassa Satamassa.
Naispappien torjujiin tiukka linja
Luterilainen kirkko on tiukentamassa kantaansa naispappeuden vastustajiin. Asiaa pohtinut työryhmä ehdottaa mietinnössään, että naispappeuteen torjuvasti suhtautuva pappi ei jatkossa voisi enää kieltäytyä yhteistyöstä toisen papin kanssa.