Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Autoilija törmäsi suojatiellä lapseen Torniossa – poliisi kaipaa havaintoja

Poliisi kaipaa havaintoja Torniossa maanantaina sattuneesta liikennevahingosta, jossa autoilija törmäsi suojatiellä liikkuneeseen lapseen.

Oikeus tuomitsi pyöräkaivinkoneen kuljettajan, joka törmäsi lapseen Tampereella – lapsi jäi koneen puristuksiin ja sai vakavat vammat

Lapsi loukkaantui vakavasti, kun pyöräkaivinkone törmäsi häneen. Onnettomuus tapahtui elokuun lopussa 2020 Tampereen Hämeenpuistossa. Kuljettaja tuomittiin sakkoihin.

Autoilija väistää pyöräilijää useammin kuin sääntöjen mukaan tarvitsisi – niin pitääkin, sillä siihen on ainakin kolme hyvää syytä

Aihe kuumentaa herkästi tunteita ja jakaa näkemyksiä, sillä toisten mielestä autoilijat eivät väistä edes tarpeeksi usein. Pyöräilijöitä ja autoilijoita yhdistää silti kaksi asiaa: epäselviksi koetut säännöt ja niiden heikko tuntemus.

Auton törmäyksessä kuollut polkupyöräilijä oli iäkäs – poliisi vaitonainen Kotkan suojatieonnettomuuden yksityiskohdista

Kolari sattui ennen keskipäivää lauantaina. Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä törkeänä rattijuopumuksena ja kuolemantuottamuksena.

Onnettomuustilasto paljastaa: Suomen vaarallisimpiin kuuluva risteys pyöräilijöille on Jyväskylän Seppälässä

Kauppakeskus Sepän takana sijaitsevassa risteyksessä on tapahtunut viime vuosina useita onnettomuuksia, joissa osallisena on ollut pyöräilijä. Liikenneturvan yhteyspäällikkö Leena Piippa muistuttaa, että autoilijan pitäisi muistaa aina käyttää vilkkua liikenneympyrästä poistuessaan ja väistää kääntyvänä ajoneuvona pyöräilijää.

Pysähtyykö kuski, kun suojatielle pyrkii hiljaisia eläinhahmoja? Kajaanissa taiteilijat tarttuvat nyt liikenneturvaan – katso video

Paikallisten taiteilijoiden tempaus on osa valtakunnallista liikenneturvallisuusviikkoa. Muuttuuko suojatietä ylittävä ihminen näkyväksi, kun päälle puetaan eläinasu?

Tekniikan Maailma testasi: Lahdessa Suomen vaarallisimmat suojatiet

Lehden testissä kierrettiin seitsemässä suurimmassa kaupungissa ja testattiin, pysähtyykö auto, kun rinnakkaisella kaistalla on jo toinen auto pysähtyneenä suojatien kohdalla. Tulokset olivat hälyttäviä kaikkialla, mutta huonoimmat Lahdessa.

12-vuotias poika kuoli raitiovaunun törmättyä häneen Vallilassa viime syksynä – kuljettajaa epäillään törkeistä rikoksista

Poika oli ylittämässä suojatietä Helsingissä Mäkeläkadulla, kun raitiovaunu ajoi hänen päälleen viime marraskuussa. Uhri kuoli onnettomuuspaikalla.

Varo tätä virhettä pysäköidessäsi tien vasempaan reunaan – moni parkkeeraa nyt lähemmäs suojatietä kuin on sallittua

Suojatien eteen pysäköity auto on vaarallinen jalankulkijoille. Varsinkin tietä ylittäviä lapsia on silloin vaikea nähdä ratin takaa.

Lounais-Suomen maanteillä on 115 laitonta suojatietä – ely-keskus poistaa kymmeniä suojateitä käytöstä

Uuden tieliikennelain myötä suurin sallittu nopeus maantiellä, jonka ylitse kulkee valo-ohjaamaton suojatie, on 50 kilometriä tunnissa.  Tämän takia Lounais-Suomen maanteillä on tullut ilmi useita nykylain mukaan laittomia suojateitä.

Iäkäs pyöräilijä menehtyi suojatiellä Kurikassa

Polkupyörällä liikkunut jäi henkilöauton alle Kurikan keskustassa.

Poliisi valvoo teemapäivänä suojateiden turvallisuutta – joka viides tieliikenteen uhri menehtyy suojatiellä

Valtakunnallisen teemapäivän 24.8. tarkoituksena on lisätä kokonaisturvallisuutta suojateillä. Sakkoa voi rapsahtaa suojatietä haittaavasta pysäköimisestä tai suojatiesääntöjen laiminlyönnistä.

Suojateiden turvallisuus poliisin tehotarkkailussa – vaarallisinta on, kun autoilija ohittaa suojatien eteen pysähtyneen auton

Lounais-Suomen poliisi osallistuu tänään valtakunnalliseen teemapäivään. Tarkoituksena on kitkeä pois suojateiden turvallisuutta vähentäviä tilanteita. Tarvittaessa poliisi voi antaa rikkeistä sakon tai määrätä ajokiellon.

Poliisi valvoo huomenna tehostetusti suojatieturvallisuutta ja taajamaliikennettä Itä-Suomessa

Valvontajakso on jatkumoa Itä-Suomessa käynnissä olleelle suojatiesäännöt kunniaan -kampanjalle. Loukkaantumistilastojen mukaan tilanne Itä-Suomessa on parantunut viime vuodesta. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden loukkaantumisia on vähemmän.

Lapsi pyöräili Torniossa suojatielle päin kuorma-autoa ja loukkaantui lievästi

Poliisin mukaan kuorma-auto oli jo suojatiellä, kun pyöräilijä törmäsi sen takimmaisen akselin renkaaseen. Poliisi muistuttaa, että pyöräilijä on väistämisvelvollinen ajaessaan pyörätielle.

Turku poistaa Martinkadun vaarallisen suojatien

Kaupungin mukaan järjestely ei muuta merkittävästi alueen jalankulkuyhteyksiä.

Poliisin valtakunnallinen tehovalvonta koulujen lähellä alkoi, erityisesti suojateitä tarkkaillaan

Poliisin valtakunnallinen teholiikennevalvonta on alkanut koulujen lähettyvillä. Lapissa valvottiin ensimmäisinä päivinä erityisesti suojatiesääntöjen noudattamista. 

Kun rekat ja pienet koululaiset kohtasivat risteyksessä joka aamu, kaupunki merkitsi oppilaille katuun uuden koulureitin

Pieksämäen alakoulut sijaitsevat vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, ja vaaratilanteita on sattunut vuosittain. Nyt koululaisille on merkitty turvalliset reitit katuihin ja lyhtypylväisiin. Koulujen lähistössä suojatiet on varustettu huomiovaloilla.

Logistiikka-alan opiskelijat turvaavat koulutietä Kokkolassa – rehtori kannustaa autoilijoita tarkkaavaisuuteen

Pienen koululaisen tarkkaavaisuus ei aina riitä huomaamaan liikenteen vaaranpaikkoja. Muun muassa tästä syystä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston logistiikka-alan opiskelijat auttavat koulujen alkaessa suojatien ylityksissä Isokylän ja Hollihaan kouluilla.

Koulujen alun liikennettä valvotaan tällä viikolla Oulun poliisilaitoksen alueella – erityistä huomiota suojatiesääntöjen noudattamiseen

Suuri osa Pohjois-Pohjanmaan peruskouluista avaa ovensa keskiviikkona. Tehostettu liikennevalvonta aloitettiin jo alkuviikosta Pohjois-Pohjanmaalla Kärsämäeltä sekä Kainuusta. Poliisi partioi entistä tiiviimmin koulujen lähistöillä ainakin torstaihin asti.

Polkupyöräilijä joutui auton töytäisemäksi Joensuussa – puhalsi alkometriin 2,3 promillen lukemat

Henkilöauton kuljettaja oli törmännyt Kirkkokadun ja Niskakadun risteyksessä kulkusuunnassaan vasemmalta jalkakäytävää pitkin suojatielle ajaneeseen polkupyöräilijään. Polkupyöräilijä lennähti törmäyksen voimasta auton konepellille.

Porin keskustaan uudet liikennevalot

Valot asennetaan kesän aikana Itsenäisyydenkadun ja Yrjönkadun risteykseen, jossa on muun muassa paljon kevyttä liikennettä.

Polkupyörälijä loukkaantui suojatiellä Harjavallassa

Kärkikolmion takaa tullut henkilöauto törmäsi suojatietä kulkeneeseen polkupyöräilijään.

Sateenkaari maalataan Turun Teatterisillan pintaan torstain vastaisena yönä – koko siltaa ei maalata, vain tähti sillan pinnassa

Alun perin suunnitelmissa oli maalata koko sillan pinta, mutta se osoittautui liian vaikeaksi ja kalliiksi.

Lakaisukoneen kuljettaja törmäsi pyöräilijään suojatiellä Tampereella: oikeus määräsi ehdollista vankeutta

Tampereella viime lokakuussa tapahtuneesta kuolonkolarista on annettu tuomio Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Pyöräilijään törmännyt lakaisukoneen kuljettaja sai kaksi kuukautta ehdollista vankeutta.

Lakaisukoneen kuljettaja törmäsi pyöräilijään suojatiellä Tampereella: syyttäjä vaatii kuljettajalle ehdollista vankeutta

Tampereella viime lokakuussa tapahtunutta kuolonuhrin vaatinutta kolaria on käsitelty Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii pyöräilijään törmänneelle lakaisukoneen kuljettajalle ehdollista vankeutta.

Jyväskylään kaavaillaan automaattista nopeusvalvontaa, peltipoliisit tulevat ehkä jo alkusyksyllä

Valvonta sijoittuisi pääsääntöisesti sellaisiin risteyksiin, joissa on liikennevalot ja suojatie. Kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan ensi viikon tiistaina.

Turvallisuusselvitys Hämeenpuiston suojateistä valmistui: muutoksia esitetään liikennemerkkeihin ja -valoihin, myös korotuksia voi tulla

Tampereen yhdyskuntalautakunta käsittelee ensi tiistaina Hämeenpuiston suojateiden turvallisuusselvitystä ja toimenpideohjelmaa. Tampereen Hämeenpuistossa on 73 suojatietä. Selvityksessä esitetään toimenpiteitä niistä 62:lle.

Turun ilo sateenkaarisuojatiestä jäi lyhyeksi – kaupunki joutuu poistamaan monivärisen suojatien poliisin pyynnöstä

Poliisi katsoi, että sateenkaarivärein maalattu suojatie oli tieliikennelain vastainen ja pyysi kaupunkia poistamaan sen.

Sateenkaarisuojatie maalattiin Turkuun – ilmiö vielä harvinainen Suomessa

Parhaillaan vietetään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen pride-kuukautta. Turku maalasi yhden suojatien sateenkaaren väreillä.

Metsä Groupin Kemin tehtaan raskaalle liikenteelle avataan uusi liittymä

Maanantaina avatun uuden liittymän kautta kulkee jatkossa tehtaan kaikki raskas liikenne.

Päivi Happonen: Wolt-kuski jäi suojatiellä auton alle ja yllätti paikalta paenneen yliajajansa

Viime vuonna lähes 90 autoilijaa pakeni onnettomuuspaikalta, kertoo poliisin tilasto. Pakenemiseen voi olla useita syitä. Uhrin jättäminen tien poskeen on törkeää ja raukkamaista, kirjoittaa Happonen blogissaan.

Suojatiellä pyöräilijään törmännyt autoilija tuomittiin sakkoihin muun muassa kuolemantuottamuksesta

Polkupyöräilijää Riihimäellä töytäissyt autoilija on tuomittu noin 1 500 euron sakkoihin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Auton kaatama iäkäs mies kuoli onnettomuuden jälkeen vakaviin vammoihin sairaalassa.

Tiemerkintätyöt alkoivat Pohjois-Karjalan teillä – Itä-Suomessa tiemerkintöihin käytetään tänä vuonna lähes neljä miljoonaa euroa

Merkinnät on aloitettu alemman tieverkon keskiviivojen sekä suojateiden ylläpitotöillä. Tiemerkintöjen yhteydessä tehdään myös niin sanotut tärinäraidat. Täristäviä merkintöjä tehdään uudelleen päällystyskohteilla ennen uutta tiemerkintää. Uuden, vuonna 2020 voimaan tulleen tieliikennelain myötä aiemmin keltaisella tehdyt sulkuviivat ja -alueet korvautuvat valkoisella.

Kymmenvuotias lapsi jäi auton alle Tampereella

Lapsi jäi auton alle perjantaina aamulla. Onnettomuus sattui Pispalan valtatien ja Rajaportinkadun risteyksessä. 

Kustavintiellä alennetaan nopeusrajoitusta Pyheen kyläkaupan kohdalla – taustalla uudistunut tieliikennelaki

Kyläkaupan kohdalla sijaitsee suojatie, jonka takia nopeusrajoitusta on alennettava. Varsinais-Suomen ely-keskus selvittää parhaillaan alueensa suojateitä, joissa nopeusrajoitus on yli 50 km/h.

Uutta tietoa Tampereen kuolonkolarista: poliisi epäilee kuorma-auton kuljettajaa törkeästä kuolemantuottamuksesta

Liikenne oli poikki Tampereen keskustassa maanantaina yli kaksi tuntia onnettomuuden takia.

Yhä harvempi lapsi kuolee tieliikenteessä, vaikka vaara on edelleen läsnä myös suojatiellä – Tietä ylittänyt alakouluikäinen kuoli eilen Espoossa

Kävellen liikkuessa vaara piilee tilastojen mukaan etenkin tien ylityksissä. Vuosina 2018-2020 lapsien kohdalla neljä viidestä henkilövahingosta tapahtui tietä ylittäessä.

Alakouluikäinen lapsi kuoli suojatiellä tapahtuneessa onnettomuudessa Espoossa

Suojatietä ylittämässä ollut lapsi jäi kääntymässä olleen kuorma-auton alle.

Autoilija, muistatko antaa tilaa suojatielle pyrkivälle? – Itä-Suomen poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti suojatieturvallisuutta

Entä kuinka lähelle suojatietä auton saikaan parkkeerata? Muistahan tarkistaa, jottei napsahda sakkoa.

Autoilija törmäsi lapseen suojatiellä Espoossa ja pakeni, epäilee poliisi

Poliisi pyytää onnettomuudesta havaintoja ihmisiltä.

Näkövammaiselta Hannele Juutiselta meni suojatieonnettomuudessa taju, terveys ja opaskoira – "Olen nyt aika romu nainen, mutta pahimmat kivut on psyykkisellä puolella"

Kuljettaja luotti, ettei nainen astu suojatielle, koska näkee bussin tulevan. Ei nähnyt, ja törmäys oli väistämätön.

Ely-keskus sai lupaavia tuloksia suojateille asennetuista varoitusvaloista – autoilijat väistivät paremmin jalankulkijoita

Varsinais-Suomen ely-keskus seurasi yhdeksän vuoden ajan neljälle tielle asennettujen varoitusvalojen toimintaa.

Myllymäen koululaiset siirrettiin Ahveniston kouluun, joka suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi – "Mieluummin täällä kuin parakeissa"

Ahveniston tilojen uskotaan olevan turvallisia. Vanhemmat turvaavat Myllymäen koululaisten matkaa vilkkaissa paikoissa.

Auto törmäsi naiseen ja kahteen lapseen suojatiellä Helsingissä

Kuskia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Pyöräilevä lapsi loukkaantui autoilijan törmättyä häneen Riihimäellä

Poliisi epäilee auton kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle