Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Outi Alanko-Kahiluoto.

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja: Fortum pitää perata kunnolla

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ei vastannut MOT:n kysymykseen siitä, olisiko Fortumista syytä tehdä selvitys.

Metsäkone kaatamassa puita.

Puheet ministeriön lakkauttamisesta ovat merkki kiihtyvästä kiistasta luonnonvarojen hyödyntämisen ja suojelemisen välillä, tutkija sanoo

Keskustan Anne Kalmarin mielestä ympäristöministeriö näkee monissa asioissa vain "ideologisen näkökulman". Maria Ohisalon mielestä ilmastotyön auttamiseksi ministeriön roolia pitäisi vahvistaa.

Mies nojaa katokseen virkistysalueella.

Metalli ja maa-ainekset syrjäyttävät tulevaisuudessa pitkospuut yhä herkemmin – Joensuussa laavut muistuttavat nyt bussikatoksia

Metsähallituksen mukaan materiaalivalintoja voisi laajentaa komposiittiin, mutta muovi ei sovi kansallispuistoon.

Kuostonsaari ilmasta kuvattuna.

Viiden vuoden kiista Oulujärven retkeilysaarten hakkuista voi jatkua vielä pitkäänkin – metsävastaava: "Väännämme loppuun asti"

Metsähallituksen ja luontojärjestöjen hakkuukiistassa sovusta ei ole vielä tietoa. Metsähallitus haluaa "tuhansien kuutioiden" hakkuita, luontojärjestöjen mielestä saaret pitäisi jättää rauhaan.

Omistajaohjauksessa ei voi onnistua. Pesti on saanut ministerin toisensa jälkeen puolueesta riippumatta rämpimään kohuissa.

Professori puolustaa valtion pörssiomistuksia: "Valtiolla on syvät taskut, jos yhtiö joutuu vaikeuksiin"

Valtion rooli omistajana nousee esiin aina kun valtionyhtiössä tehdään virheitä tai rökäletappioita. Sijoittaja toivoo, ettei valtio enää sijoittaisi pörssiyhtiöihin. Professori Vesa Puttonen muistuttaa, että valtionomistus voi taata rahoituksen.

Uniperin työntekijä.

Mediatieto: Saksa harkitsee Fortumin enemmistöosuuden ostamista Uniperista

Mediatietojen mukaan Saksa neuvottelee myös kahden muun kaasuyhtiön kansallistamisesta Uniperin lisäksi.

Kaksi kuvaa, joista toisessa on Fortumin pääkonttori Keilaniemessä ja toisessa Uniperin pääkonttori Düsseldorfissa.

Kriisiyhtiö Uniper kaipaa taas apua, vaikka edellinen pelastuspaketti neuvoteltiin vasta äsken – kansallistaminen on jo houkutteleva vaihtoehto, sanovat Fortumin suomalaisomistajat

Sekä valtionyhtiö Fortumin että Uniperin johtajat kieltäytyvät kommentoimasta neuvotteluja, joita käydään nyt "yötä päivää". Uniperin kansallistaminen voisi olla Fortumin ja sen omistajien etu, suomalaisomistajat sanovat.

Metallilaatta, jossa on kaiverruksena Solidiumin logo ja Solidium-teksti.

Solidiumin tulos nousi – jakaa osinkoja valtiolle 307 miljoonaa euroa

Tilikausi oli poikkeuksellinen, toimitusjohtaja Reima Rytsölä kertoo.

Hiidenportin kansallispuisto ylhäältä päin kuvattuna.

Korona-ajan huippuluvut tasaantuneet kansallispuistoissa: Hossassa ja Hiidenportissa kävijämäärät tippuivat tuntuvasti

Tammi-heinäkuussa Hossan kansallispuistoon tehtiin noin 45 000 käyntiä, vajaan kolmanneksen vähemmän kuin edellisen vuoden alkupuolella. Hiidenportin kansallispuistossa laskua oli 44 prosenttia, käyntimäärän ollessa reilu 4 000.

Mies, nainen, vauva ja koira seisovat kalliolla.

Koli jatkaa Pohjois-Karjalan luontomatkailun veturina: tammi-heinäkuussa 154 000 kävijää

Maamme kansallispuistoissa vierailtiin tammi-heinäkuussa yhteensä 2,2 miljoonaa kertaa. Käyntimäärät laskivat 12 prosenttia viime vuodesta

Lauri Kontro

Lauri Kontron kolumni: Ketä Fortumin katastrofista pitää syyttää – no ihan jokaista

Eduskuntavaalit ovat keväällä ja huutokauppa Fortumin jättitappioiden syyllisestä ottaa jo kierroksia. Fortum on opettavainen tarina vauhtisokeudesta, johon liki kaikki puolueet ehtivät sortua.

Terrafamen kaivoksen liput liehuvat.

Isot kainuulaiset yritykset eivät ole siirtymässä yösähköön: esimerkiksi Terrafame on suojannut sähkönhintaa

Terrafame selvittää parhaillaan, missä määrin sähkönkulutusta olisi edelleen mahdollista alentaa turvallisuus ja tuotantotavoitteet huomioiden. 

riistapäällikkö Jouni Tanskanen, Pohjois-Savon riistakeskukselta tähtää metsästyksessä käytettällä aseella, jossa on kiinni kiikaritähtäin.

Metsähallitus luopuu keskustelua herättäneistä pitkistä sidosryhmäluvista – jatkossa luvat vain työssä tarvitseville

Ministereiden saamat valtakunnalliset metsästysluvat herättivät keskustelua keväällä, minkä jälkeen Metsähallitus keskeytti lupien myöntämisen.

Raivauskone Kotkan Keltakalliossa tulevan akkumateriaalitehtaan tontin edessä.

Ukrainan sota sai päättäjät huolestumaan 400 ihmistä työllistävien akkumateriaalitehtaiden riskeistä Kotkan seudulla: "Pikkasen tuo Kiina pelottaa"

Kotkan päättäjät saivat rautaisannoksen tietoa kaupunkiin vireillä olevasta akkumateriaalitehtaasta. Kaupunginvaltuutetut odottavat innolla uutta työllistäjää, mutta Kiina ja ympäristöasiat herättävät kysymyksiä.

Valtava voimalan jäähdytystorni kuvattuna kanaalin yli kirkasta taivasta vasten.

Analyysi: Uniperin tappio on hirvittävä, ja tulevaisuuden ratkaisevat uudet kaasunlähteet – myös Suomen talous mukailee kaasuyhtiön kohtaloa

Fortumin tytäryhtiön tuloksessa toteutuu kaikkien aikojen suurin riski, joka Suomen yrityshistoriassa on otettu. Fortumkin joutuu kirjaamaan Uniperista isot tappiot, taloustoimittaja Anna Karismo kirjoittaa.

Tytti Tuppurainen

Oppositio vaatii valtion omistajapolitiikkaan remonttia Uniper-tappioiden vuoksi – ministeri Tuppurainen: Olemme kiristäneet otetta merkittävästi

Kokoomus haluaa, että eduskunta tekee selvityksen valtion omistajapolitiikasta ja mahdollisesti tarvittavista muutoksista ja perussuomalaiset vaativat remonttia omistajaohjaukseen.

Etualalla vehreää, parin metrin korkuista maissipeltoa, taustalla Scholvenin voimalan jäähdytystorneja ja savupiippuja. Yhdestä jäähdytystornista nousee savua.

Fortumin kunnianhimoiset suunnitelmat Uniperin ilmastokäännöksestä menossa pieleen – Yle kiersi katsomassa, mitä jättimäisissä hiilivoimaloissa tapahtuu

Saksa korvaa venäläistä kaasua esimerkiksi kolumbialaisella ja eteläafrikkalaisella kivihiilellä. Uniper on jo valmiiksi Saksan saastuttavimpia yrityksiä. Yle kiersi Ruhrin alueella katsomassa, mitä Uniperin hiilivoimaloissa tapahtuu.

Uusi toimitusjohtaja Matti Lehmus.

Neste on käärinyt sota-aikana isoja voittoja – yhtiö saa myymästään bensasta moninkertaiset tulot aiempaan verrattuna

Neste teki kolmessa kuukaudessa ennätystuloksen. Yhtiö on toimitusjohtaja Matti Lehmuksen mukaan hyvin varautunut venäläisen öljyn loppumiseen: se on opetellut käyttämään erilaisia raaka-aineita.

Sininen kyltti, jossa lukee Uniper.

Fortumin suomalaisjohto hinkusi ostaa Uniperin, vaikka saksalaisyhtiön johto haukkui oman yhtiönsä huonoksi sijoitukseksi ja vastusti kauppaa

Eduskunnan talousvaliokunta pui tiistaina omistajaohjausta ja energiapolitiikkaa. Taustalla on Fortumin epäonniseksi kääntynyt Uniper-kauppa. Fortumin entinen suomalaisjohto ei suostu kommentoimaan Uniper-kauppoja mitenkään.

Vaalea nainen punaisessa jakkupuvussa puhuu mikkiin suurlähettiläspäivillä 2021.

Omistajaohjausministeri Tuppurainen neuvottelee tänään Berliinissä Uniperin tukipaketista – Suomi voi joutua tukemaan kaasuyhtiötä

Neuvotteluissa eletään nyt ratkaisevia hetkiä, sillä päätöksillä on kiire. Uniper tekee kaasubisneksissään useiden kymmenien miljoonien eurojen tappiot päivässä. Yle seuraa Tuppuraisen vierailua paikan päällä.

Terrafamen kaivoksen liput liehuvat.

Terrafamen ympäristöluvan käsittelyaika saa kritiikkiä, avin mukaan Terrafame on kokonaisuutena ääripään poikkeus

Terrafamen ympäristöluvan käsittely kesti noin viisi vuotta, mikä on kestämättömän pitkä aika, sanoo Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.

Työkoneet ajavat Terrafamen louhoksella

Kainuun ely-keskus: Terrafamen uusi ympäristölupa vaatii perehtymistä

Vastuualuejohtaja Sari Myllyoja arvioi, että julkisessa keskustelussa huomio tulee kiinnittymään edelleen eniten Terrafamen vesistövaikutuksiin.

Aurinko nouseee Terrafamen kaivosalueella.

Monimetalliyhtiö Terrafame sai kauan odotetun uuden ympäristöluvan – louhinta kasvaa ja myös päästöt voivat lisääntyä

Terrafame on toiminut Sotkamossa tähän asti määräaikaisen ympäristöluvan varassa. Lupa annettiin nytkin vain määräaikaisena, koska toiminta muuttuu ja menetelmät kehittyvät.

Metsäpeura syö jäkälää.

Poron ja metsäpeuran risteytymistä estävää aitaa viedään eteenpäin Pohjois-Pohjanmaalla: toteutumiselle voi olla vielä esteitä

Metsähallitus kertoo, että ensi syksystä lähtien on tarkoitus selvittää, mihin peura-aita olisi konkreettisesti rakennettavissa. Toteutuessaan aita sijoittuisi Oulun Ylikiimingin ja Puolangan väliin.

Saimaannorppa rantakivellä

Norpilla pesintä sujunut tänä keväänä hyvin – pesäkuolleisuus laskentojen perusteella vähäistä

Viime talvi oli runsasluminen ja suotuisa norpan pesinnälle, minkä ansiosta poikaskuolleisuus näyttää jääneen alhaiseksi.

Syötteen kansallispuiston talvikävelyreittiä huhtikuussa 2022.

Syötteen luontokeskusta uudistetaan: näytille kaivataan suksia ja nokipannuja myös yleisöltä

Syötteen luontokeskuksen uusi näyttely kertoo luonnon monimuotoisuudesta. Syksyllä alkavassa remontissa myös muut tilat saavat uutta ilmettä ja asiakaspalvelua selkeytetään.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan rakentamista

Terrafamen akkukemikaalien tuotannon ylösajo jatkuu – sähköautojen suosion raju kasvu auttaa yhtiötä

Sotkamossa toimiva Terrafame yli 2,5-kertaisti akkukemikaalien liikevaihdon vuoden ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna viime vuoden viimeiseen kvartaaliin. Yhtiön käyttökate nousi lähes 28 miljoonaa euroa positiiviseksi.

Teeri kaadetun koivunrungon takana.

Metsähallitus on keskeyttänyt maksuttomien sidosryhmälupien myöntämisen

Metsähallitus aikoo nyt odottaa oikeuskanslerin lausuntoa asiassa.

Metsätyökone kuljettaa tukkeja Vuohisaaresta.

Metsähallitus: Hakkuita voidaan hieman lisätä ja paikata Venäjän puuntuonnin aiheuttamaa vajetta

Metsähallitus on omalta osaltaan valmis pitämään Suomen metsäteollisuuden käynnissä, koska puun tuonti Venäjältä on pysähtynyt Ukrainan sodan seurauksena.

Tuulivoimala lähikuvassa.

Korsnäsin merituulivoimapuisto työllistää toteutuessaan tuhansia ja tuo miljardien verotulot – Metsähallitus hakee kumppania kehittämiseen ja rakentamiseen

Korsnäsiin avattiin toimisto merituulivoimapuistohanketta varten. Metsähallitus toimii Korsnäsissä hankekehittäjänä, kaupallisen tuotannon arvioidaan alkavan aikaisintaan vuonna 2028.

Mielenilmaus Ukrainan sotaa ja osin venäläisomisteista ydinvoimalaa vastaan Kasitien ja Hanhikiventien risteyksessä Pyhäjoella sunnutnaina 27.2.

Pyhäjoella järjestettiin mielenilmaus eilen – sekä Hankikiven ydinvoimalaa että Venäjän sotatoimia Ukrainassa vastustettiin

Ydinvoimalahanke kytkeytyy vahvasti Venäjään valtionyhtiö Rosatomin osaomistuksen vuoksi. Mielenilmaisijat vaativat, ettei Suomi hyäksyisi Venäjän geopoliittisten strategiatyökalujen toimintaa maaperällään.

Jokioisten kartanoon kuuluvia rakennuksia ilmakuvassa.

Jokioinen ostamassa maita valtiolta

Omistajaa on vaihtamassa kymmenisen hehtaaria maata. Kauppa merkitsee esimerkiksi tieomistuksien varmistamista. Maanomistussuhteet kunnan keskustaajamassa ovat olleet kirjavat.

Terrafamen pimääriliuotusalue.

Terrafame aloittaa YT-neuvottelut – tavoitteena 10 miljoonan euron vuosisäästöt

Sotkamossa toimiva valtionyhtiö Terrafame arvioi alustavaksi työvoiman vähennystarpeeksi enintään 75 henkilötyövuotta.

Luminen kuusenoksa.

Joulukuusen voi tänäkin vuonna hakea valtion metsästä Pohjois-Suomessa – luvan hinta nostettiin nyt kymmeneen euroon

Valtion metsistä on haettu viime vuosina 2 000–2 500 joulupuuta vuosittain. Joulukuusiluvista ei siis muodostu merkittävää rahavirtaa Metsähallitukselle

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Metsähallitus ei myönnä enää syyskuussa hirvenmetsästyksen vieraslupia Lappiin, Kuusamoon ja Taivalkoskelle

Vieraslupia voi jatkossa hankkia vasta toiselle metsästysjaksolle, joka alkaa lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Taustalla on kokemus siitä, että suositut metsästysalueet ruuhkautuvat alkukaudesta.

Erkka Mikkonen

Erkka Mikkonen: Venäjä täyttyy voimaväestä – Murmanskin-matkalla vartijat kysyivät yhä uudestaan: “Onko teillä luvat kunnossa?”

Turvallisuuspalvelutaustainen Putin kasvattaa maansa joukkoja ulkoiseen ja sisäiseen uhkaan vedoten. Jo joka 57. venäläinen tekee töitä valtion turvallisuusorganisaatioille, kirjoittaa Mikkonen blogissaan.

Nainen kosken rannalla

Lieksan Ruunaalle halutaan lisää matkailijoita – Metsähallituksen toiveissa hotelli ja ulkopuolisia investoijia

Liekan kaupunki on Metsähallituksen aloitteesta ryhtynyt laatimaan ranta-asemakaavaa alueelle, jonka pinta-ala on yli 140 hehtaaria.

Solidiumin kyltti.

State investment firm Solidium tops limited liability companies' tax list

Holding company Solidium paid over 95 million euros in corporate taxes in 2020.

Hakattua metsäaluetta, jonka keskellä nököttää puinen merkkikeppi.

Euroopan suurin akkumateriaalitehdas on tulossa Kotkaan – tänne puolen miljardin euron laitos nousisi

Suomen Malmijalostus aikoo perustaa Kymenlaaksoon kaksi akkumateriaalitehdasta. Yhdessä ne työllistäisivät suoraan noin 400 ihmistä. Suomen Malmijalostus on löytänyt kumppanit hankkeille Kiinasta.

En elbil laddas.

Kotkan akkumateriaalitehdas on saanut kansainvälisen kumppanin – mukaan tulee kiinalainen pörssiyhtiö

Kotkan Keltakallioon suunnitellun Suomen Malmijalostus Oy:n akkumateriaalitehtaan kumppani on julkistettu. Se on kiinalainen Beijing Easpring Material Technology.

Terrafamen louhos Kainuussa, Sotkamon ja Kajaanin rajaseudulla.

Järvi pois, tilalle avolouhos, lopuksi vesi takaisin: Terrafame haluaa laajentaa kaivostaan – luonnonsuojeluliitto: Edessä "tuhatvuotinen ongelma"

Järven tilalle tehtävä uusi louhos toisi Terrafamen kaivokselle kymmeniä vuosia jatkoaikaa. Luonnonsuojeluliiton mukaan uhkana ovat louhimisesta jäävät sadat miljoonat tonnit kaivannaisjätettä.

Terrafame on antanut porttikieltoja yrityksille, joiden työturvallisuus ei ole kunnossa

Terrafame antaa porttikiellon yrityksille, joilla on ongelmia noudattaa työturvallisuutta tehdasalueella – kumppaniyritykset joutuvat erikoistarkkailuun

Terrafamen omien työntekijöiden työtapaturmien määrät ovat laskeneet, mutta kumppaniyritysten työturvallisuus ei ole toimitusjohtaja Joni Lukkaroisen mielestä riittävällä tasolla. Kumppaniyritykset voivat saada tehdasalueelle jopa pääsykiellon.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan seinusta jolla keltakaiteisia portaikkoja.

Kainuun kauppakamariosaston Vuoden Teko -palkinto Terrafamelle

Terrafamen palkinnon pääperusteita ovat merkittävä positiivinen vaikutus alueen talouteen, työllistävä vaikutus sekä vastuullinen toiminta Kainuun talousalueen elinvoiman ja vetovoimaisuuden lisäämiseksi.

 Työministeri Tuula Haatainen (SDP) Työkanava Oy:ta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä 21. lokakuuta 2021.

Government proposes state-owned company to employ people with limited work capacity

The company's objective is to assist people with limited employment prospects due to disability or illness.

 Työministeri Tuula Haatainen (SDP) Työkanava Oy:ta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä 21. lokakuuta 2021.

Uuden valtionyhtiön on tarkoitus työllistää 1  000 osatyökykyistä – hallitus antoi esityksensä eduskunnalle

Tarkoituksena on työllistää työnhakijoita, joiden on esimerkiksi sairauden tai vamman takia vaikea saada työtä avoimilla työmarkkinoilla. Yhtiön nimeksi on tulossa Työkanava Oy.

Hirvenmetsästyksestä varoittava liikennenmerkin näköinen kyltti tien vieressä.

Osassa Koillismaata yli puolet valtion mailla metsästävistä on ulkopaikkakuntalaisia – erätalousjohtajan mukaan metsästäjien käytös on ollut asiallista

Vaikka Lapissa kansanedustajat huolehtivat ulkopaikkakuntalaisista metsästäjistä, lupien myyjän mukaan toiminta on asiallista.

Allokkoa Oulujärvellä.

Metsähallitus kehittää Oulujärven ja Manamansalon retkeilyoloja

Manamansaloon suunnitellaan uusia merkattuja reittejä niin patikoijille kuin pyöräilijöillekin. Olosuhteita kohennetaan myös infotauluilla ja pysäköintialueella. Jatkossa mietitään myös Oulujärven vesireitistöjä ja talviretkeilyn mahdollisuuksia

Asiakas viinihyllyn luona Alkossa.

Alko avaa neljännen myymälän Seinäjoelle – palvelujohtaja vihjaa, mikä juoma toimii parhaiten pinaattilettujen ja jauhelihakastikkeen kanssa

Kauppakeskus Ideaparkiin avattava myymälä tulee olemaan viinipainotteinen. Tuotekirjoa halutaan rikastaa erityisesti paikallisilla oluilla.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan paineliotuksen rakennus.

KAO: Terrafamesta vuoden 2021 oppisopimustyönantaja

Terrafame Oy on kouluttanut seitsemän vuoden aikana yli 230 henkilöä oppisopimuksen kautta. Esityksen teki Kainuun ammattiopisto.

Votkapulloja Alkon hyllyssä.

Suonenjoen Alkon myymälä pariksi viikoksi kiinni remontin takia

Alko uudistaa Suonenjoen myymälän. Remontti alkaa 11. lokakuuta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle