Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jukka Viitasaari lakee rinnettä alas.

MM-viitonen Viitasaari laski rinnettä 225 kilometrin tuntinopeudella

Mestariksi laski viidenteen MM-kultaansa laskenut italialainen Simone Origone.

Urheilujuttuja: Viidessä sekunnissa yli 200 kilometrin tuntivauhtiin sukset jalassa - Jukka Viitasaari koukuttui lapsena nopeuslaskuun ja jahtaa nyt lähes nelikymppisenä maailmanennätystä

Viidessä sekunnissa yli 200 kilometrin tuntivauhtiin sukset jalassa – Jukka Viitasaari koukuttui jo lapsena hurjapäiden lajiin, jossa hän jahtaa maailmanennätystä vielä lähes nelikymppisenä

Nopeuslasku on hurjapäiden laji. Tutustuimme nopeudesta koukuttuneeseen Jukka Viitasaareen, joka myös haastoi toimittajan rinteeseen.

Kalevi Häkkinen

Kalevi Häkkinen oli Suomen alppihiihdon tienraivaaja: "Rakkaus ja elämäntehtävä"

Entinen alppihiihtäjä ja pitkän linjan lajimies Janne Leskinen muisteli Yle Urheilun haastattelussa lämmöllä poisnukkunutta nopeuslaskun lajilegendaa Kalevi "Häkä" Häkkistä.

Kalevi Häkkinen

Elävä Arkisto: "Häkä" Häkkinen huippuvauhdissa vuonna 1987

Tiistaina kuollut Kalevi "Häkä" Häkkinen oli suomalaisen nopeuslaskun legenda.

Kalevi Häkkinen.

Kalevi Häkkinen on kuollut

Kalevi "Häkä" Häkkinen toi nopeuslaskun Suomeen ja oli lajin legenda.

Jääsurffaaja talvimaisemassa.

Jääsurffaaja ottaa talvesta kaiken ilon irti – video

Surffaajan kausi on talvella kesää pidempi. Olosuhteet ovat parhaimmillaan keväällä, kun aurinko paistaa ja voi olla jo lämmintä. Aktiiviharrastaja lähtee jäälle heti, kun tuulee riittävästi.

Kajaanin kaupunginlammella vietettiin myös vuonna 2013 laskiaista, ja Kajaanin Saapas pyöritti hoijakassa noin sataa lasta kolmen tunnin aikana.

Leuto talvi vesittää laskiaisperinteitä

Lauha sää latistaa monien perinteikkäiden laskiaistapahtumien järjestämistä. Mäenlasku ja luistelu ovat paikoitellen hankalia toteuttaa, kun lumet ja jäät ovat osin sulaneet. Sään toivotaan kääntyvän laskiaistapahtumille myönteisempään eli pakastuvampaan suuntaan.

Kalevi Häkkinen

"Häkä" Häkkisen komea ura sai palkinnon

Suomen Urheilugaalassa kunnioitettiin Kalevi "Häkä" Häkkisen pitkää ja komeaa uraa. Häkkinen sai gaalassa erikoispalkinnon elämän urastaan. Suomalaisen alppihiihdon pioneeri kilpaili 1950-luvulta aina 2000-luvulle saakka.

Kalevi Häkkinen

Häkä-Häkkinen: Sallan rinteet ykkösluokkaa

Nopeuslaskulegenda Kalevi "Häkä" Häkkinen kehuu Sallan kisarinteitä maailman parhaisiin kuuluviksi. Myös kisajärjestäjät saavat suitsutusta sujuvasta ohjelmasta. Suomen nopeuslaskussa on Häkkisen mukaan hiljainen vaihe. Sallatunturilla lasketaan nopeuslaskun maailmancup-osakilpailua.

Sallassa lasketellaan jopa 169 km/h

Nopeuslaskun maailmancupin osakilpailuun Sallassa osallistuu 32 kilpailijaa 12 maasta. Mukana on myös Italian Simone Origone, jolla on hallussaan sekä maailmanennätys 251,40 km/h että Sallan rinne-ennätys 169,57 km/h.

Daron Rahlves ja Ted Piccard

Hurja kolari uudessa olympialajissa - katso video!

Vancouverissa ensimmäistä kertaa olympialajina nähtävässä skicrossissa nähtiin hurjannäköinen kolari, kun yhdysvaltalainen Daron Rahlves ja ranskalainen Ted Piccard törmäsivät hyppyripöydällä miesten ensimmäisessä finaalierässä.

Pellinen ja Haukkala sortuivat virheisiin

Itävallan St. Johann-Oberndorfissa lasketussa ski crossin maailmancupissa maanantain aikalaskujen kärkimiehet pitivät pintansa myös finaaleissa. Voittoon laski Saksan Simon Stickl ennen Yhdysvaltojen Daron Rahlvesia.

Polvivamma esti "Häkä" Häkkisen laskut

Suomalaislaskijat jäivät ilman palkintosijoja nopeuslaskun maailmancupin osakilpailussa Sallatunturilla. Legendaarinen Kalevi Häkkinen, 81, ei tällä kertaa päässyt rinteeseen.

Laskettelukelkalla 200 km/h Sallassa!

Liikuntavammaiset kelkkalaskijat oululainen Lauri Louhivirta ja kuusamolainen Ismo Pesonen yrittävät ensimmäistä kertaa nopeuslaskun virallista ennätystä yksisuksi- eli monoski-kelkalla Sallassa. Kaksikko yrittää päästä kelkalla 200 kilometrin tuntivauhtiin.

Lakis-Sport heräsi jälleen toimimaan

Lakis-Sport on niittänyt aiemmin mainetta Järviseudun alppihiihtoharrastuksen kehittäjänä. Yhdistyksen toiminta on nyt käynnitetty uudelleen.

Kalevi Häkkinen nopeuslaskurinteessä

Nopeuslaskija "Häkä" Häkkinen rinteessä

Nopeuslaskija Kalevi Häkkinen Sallan rinteessä

Nopeuslaskun juniorityötä tehostetaan

Nopeuslaskun harrastajien määrä on viime vuosina vähentynyt Suomessa. Lajin parissa pohditaankin keinoja juniorityön tehostamiseksi. Sallassa on laskettu kuluvalla viikolla nopeuslaskun maailmancupin osakilpailut. Urheiluruutu tapasi kisoissa maailman vauhdikkaimmat veljekset.

Viitasaari laski toiseksi Sallassa

Jukka Viitasaari laski toiseksi Sallassa nopeuslaskun maailmancupin osakilpailussa. Kilpailun voitti maailmanennätyksen 251,40 km / h haltija, italialainen Simone Origone. Origone laski rinne-ennätykseksi 169,57.

Hiihtokalenterit tuovat Suomeen odotetun kisapotin

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n lajikomiteat ovat linjanneet Portugalissa hiihtolajien ensi kauden maailmancupien ohjelmat. Jos FIS:n hallitus siunaa ohjelmat loppuviikolla, Suomessa kilpaillaan ensi kaudella maailmancupia odotetusti alppihiihdossa, maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä sekä muutaman vuoden tauon jälkeen nopeuslaskussa.

Rahlves voitti cup-syöksyn Bormiossa

USA:n Daron Rahlves voitti torstaina alppihiihdon miesten maailmancupin syöksykilpailun Italian Bormiossa. Radalla 1.57,68 viipyneelle Rahlvesille voitto oli cup-kauden syöksykilpailuissa toinen.

Metsäpelto nopeuslaskun MM-hopealle

Vimpelin Kati Metsäpelto sijoittui hopealle nopeuslaskun MM-kilpailuissa Italiassa. Metsäpelto saavutti nopeuden 155,04 km/h. Neljänneksi laski Virve Mäkelä Alajärveltä - 149,81 km/h.

Nopeuslaskijat MM-mitalijahtiin Italiaan

Suomalaiset nopeuslaskijat puolustavat loppuviikolla kultamitaleja Italian Cerviniassa pidettävissä MM-kisoissa. Naisten sarjassa mestari vaihtuu, kun Jaana Viitasaari pitää välivuotta.

Miller voitti supersuurpujottelucupin

Amerikkalainen Bode Miller nousi supersuurpujottelun maailmancup-mestariksi jakamalla perjantaina kauden päätöskilpailun voiton maanmiehensä Daron Rahlvesin kanssa.