Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kouvolan kaupunki aikoo puuttua vesiyhtiönsä toiminnassa ilmenneisiin epäkohtiin: "Katsomme raportin ja analysoimme, mitä siellä on"

Kouvolan Veden toiminnasta on löytynyt tarkastuksessa useita puutteita. Kouvolan kaupunki aikoo puuttua esille tulleisiin epäkohtiin ja täsmentää toimintamalleja, jos se katsotaan tarpeelliseksi. Apulaiskaupunginjohtajan mukaan raportissa ei ilmennyt mitään kummallista.

Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon virkasuhde päättyy marraskuun alussa – saa vuoden erokorvauksen

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajat ja apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino ovat päätyneet yhteisymmärryksessä siihen, että Heino luopuu virkasuhteestaan kaupunkiin marraskuun alussa. Hänelle maksetaan vuoden erokorvaus.

Rovaniemen kaupunki sijoitti miljoonia riskirahastoihin – Uusi kaupunginjohtaja alkoi ratkoa sijoitusvyyhtiä ja on nyt itse tikun nokassa

Poliisitutkinta Rovaniemen kaupungin sijoituksista käynnistyy toden teolla syksyllä. Sitä ennen kaupunginvaltuuston pitää ratkaista, lähtikö kaupunginjohtaja ratkomaan sijoitusepäselvyyksiä väärin askelin viime syksynä ennen kuin asia lävähti julkisuuteen.

Rovaniemen tarkastuspäällikkö ei puolla vastuuvapautta kaupunginjohtajalle – haluaisi säästää hänet silti siviili- ja rikosprosessilta

Kaupungin tarkastuslautakunta päättää esityksestään valtuustolle keskiviikkona 16. kesäkuuta. Lopullisesti vastuuvapaudesta päättää kaupunginvaltuusto kokouksessaan ensi maanantaina 21. kesäkuuta.

Imatran kaupunginvaltuusto vahvisti uuden kaupunginjohtajan Ari Lindemanin johtajasopimuksen – työskentelee virkaa tekevänä, kunnes valitukset hallinto-oikeudessa on ratkaistu

Imatran kaupunginjohtajan valinnasta on tehty valituksia hallinto-oikeuteen, joten uusi kaupunginjohtaja Ari Lindeman aloittaa virkaa tekevänä siihen asti, että valitukset on ratkaistu.

Naantalin väistyvä kaupunginjohtaja Jouni Mutanen aloittaa konsulttiyhtiön asiantuntijana

Naantalin kaupunginjohtajan tehtävät heinäkuussa jättävä Jouni Mutanen siirtyy konsulttiyhtiön johtavaksi asiantuntijaksi.

Sanna Metsälä riiteli keskustan kanssa, erosi ryhmästä ja vaihtoi puoluetta – sitten Liike Nyt kiskaisi hurjan nousun Savonlinnan valtuustoon

Päättyvä valtuustokausi oli Savonlinnassa riitaisa. Nyt paikkajako menee reilusti uusiksi. Liike Nyt nousee uutena puolueena valtuustoon kuudella edustajalla, kun suurimmat puolueet keskusta ja SDP menettävät reippaasti paikkoja.

Turussa aloitetaan neuvottelut pormestarimalliin siirtymisestä jo tällä viikolla

Tarkoituksena on, että Turussa elokuussa työnsä aloittava valtuusto tekee pormestarisopimuksen, jossa vahvistetaan pormestari ja kolme apulaispormestaria Turkuun. 

Lahti aikoo vaihtaa kaupunginjohtajan polkupyöräedun autoeduksi

Kaupunginhallituksen maanantaisessa kokouksessa esitetään, että sähköpolkupyöräetu poistetaan elokuun alusta alkaen.

Rauman uuden johtajan haku käyntiin juhannusviikolla

Valintaprosessi voi alkaa, kun valtuusto on käsitellyt juhannusviikon maanantaina kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen eroilmoituksen.

Yle selvitti: Näin kunnat salaavat asioita – konsultin liikesalaisuuksia, johtajan antelias sopimus, valtuutettujen ja viranhaltijoiden riitoja

Ylen A-studio tutki oikeuksien ratkaisut kuntien salauspäätöksistä. Kunnat salaavat herkästi asioita liikesalaisuuksina, kun yritys niin vaatii. Valtion ja kuntien tietojen salaamista koskevien oikeusjuttujen määrä on kasvanut.

Rauman uuden kaupunginjohtajan haku voi alkaa – Johanna Luukkonen on irtisanoutunut

Rauman nykyinen kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen siirtyy Hyvinkään johtoon. Hän jätti eilen virallisen irtisanoutumisilmoituksensa. Uuden johtajan valinta pyritään saamaan vielä nykyisen valtuuston päätettäväksi.

Hämeenlinnan uusi kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen: "Meidän täytyy kaupunkina muistuttaa Tampereen ja Helsingin suuntaan, miten merkittävä Hämeenlinna on"

Hämeenlinnan tuleva kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen on ollut monessa mukana. Parhaillaan hän työskentelee valtiosihteerinä sisäministeriössä. Hän on toiminut myös opettajana, yrittäjänä ja Tampereen kaupungin apulaispormestarina sekä poliitikkona.

Valitus kaupunginjohtajan talokaupoista hylättiin Kouvolassa – kaupunginhallituksen mukaan myyntipäätöksessä ei tehty virhettä

Kouvolan kaupunginhallituksen mukaan kaupunginjohtaja Marita Toikka ei pyrkinyt kaupunginjohtajana vaikuttamaan myyntipäätökseen. Toikka on ostamassa taloa, jota kaupunki myy.

Hämeenlinnan uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin Olli-Poika Parviainen: "Suuret ja nöyrät kiitokset, tuntuu mahtavalta. Tämä on suuri kunnia"

Valtuusto äänesti asiasta kokouksessaan tänään. Päätös syntyi äänin 28–22. Yksi ääni hylättiin.

Savonlinna laskemassa tuloveroprosenttia – nykyinen 22,75 on Suomen korkeimpia

Savonlinnan kaupunki näkee kilpailukykyisen veroprosentin vetovoimatekijänä, jolla pyritään lisäämään kaupungin houkuttelevuutta asuinpaikkana.

Imatran uusi kaupunginjohtaja Ari Lindeman aloittaa työnsä syyskuussa perehdytysjaksolla – palkka on 10 000 euroa, kun viransijaisuus alkaa

Imatran uuden kaupunginjohtajan Ari Lindemanin työ alkaa kuukauden mittaisella perehdytysjaksolla ja jatkuu sen jälkeen viransijaisuudella. Hän jatkaa virkaa tekevänä siihen asti, että hallinto-oikeus on ratkaissut hänen valintaansa liittyvät valitukset.

Harmaalla merkittyjä sijoituksia, kaksi oudosti ajoittunutta irtisanoutumista – kaupunginjohtaja avaa sijoitussotkun taustoja ja kiistää moitteet

Rovaniemen kaupunginjohtaja on antanut tarkastuslautakunnalle selvityksen muistutukseen, jonka hän sai kaupungin tilintarkastuskertomuksessa: "Olen pyrkinyt korjaamaan kaupungin sijoitustoiminnassa havaitsemiani puutteita", Vainio sanoo.

Koronavuosi toi Porvooseen uusia asukkaita Helsingin seudulta

Muuttajia vetivät muun muassa viihtyisät asuinalueet sekä hyvät peruspalvelut ja arkielämä, Porvoo kertoo tiedotteessa.

Savonlinnan kaupunginjohtajan luottamuksen käänteitä koskeva selvitys peruttiin

Päätöksestä jouduttiin äänestämään eilisessä kaupunginhallituksen kokouksessa. Kokouksen pöytäkirjaan kirjattiin myös eriävä mielipide.

Rovaniemen kaupunginjohtajalta pyydetään selvitystä sijoitussotkuun liittyen

Tarkastuslautakunta vaatii selvitystä, sillä tilintarkastaja on löytänyt kaupunginjohtajan toiminnasta huomautettavaa. Tilintarkastaja ei myöskään puolla vastuuvapauden myöntämistä kaupunginjohtajalle.

Ylöjärven kaupunginjohtajaksi Pauli Piiparinen

Valinta ratkesi valtuustossa toisella äänestyskierroksella.

Oulun yliopiston muuttoa Raksilaan vastustavassa adressissa liki 7 000 nimeä – allekirjoittajien joukossa entinen pääministeri Juha Sipilä

Pro Linnanmaa -liike luovutti adressiin Oulun kaupunginvaltuustolle maanantaina. Liike näkee, että perustelut osan yliopiston toimintojen siirtämisestä Raksilaan eivät pohjaudu miltään osin tutkittuihin ja todellisiin faktatietoihin.

Juha-Pekka Rusasesta Kiuruveden kaupunginjohtaja

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen siirtyy Kiuruveden kaupunginjohtajaksi. Kiuruveden kaupunginvaltuusto oli valinnasta yksimielinen.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus jättää kaupunginjohtajan valinnan valtuuston käsiin – apulaiskaupunginjohtajan virkaa ei laiteta hakuun

Maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus esittääkin valtuustolle, että Hämeenlinnan kaupunginjohtajaksi valitaan Olli-Poika Parviainen tai Aija Tuimala.

Kaupunginjohtajan valintapäätöstä on arvosteltu jo kuukausi Imatralla – kysyimme tehtävään valitulta Ari Lindemanilta, miltä se tuntuu

Haastatteluissa ja esittäytymisissä vallinnut miellyttävä tunnelma on Lindemanin mukaan sittemmin hieman lässähtänyt poliitikkojen erimielisyyksien takia.

Kalajoen kaupunginjohtaja Puoskari: "Koronatartuntatilanne on erittäin huolestuttava"

Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin mukaan paikkakunnalla on annettu suositukset ja otettu käyttöön ne rajoitukset, joita kaupungin päätösvaltaan kuuluu. Koronatartuntojen määrää seurataan tarkasti ajatellen mahdollisia jatkotoimenpiteitä.

Imatran kaupunginhallitus päätti täyttää kaupunginjohtajan viran – päätös syntyi äänin 6–5

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen vastusti kaupunginjohtajan viran täyttämistä, koska valinnasta on jätetty valitus hallinto-oikeuteen. 

Hämeenlinnan kaupunginjohtajaehdokkaat esittäytyivät ja vastasivat kaupunkilaisten kysymyksiin

Kaupunginjohtajarekrytoinnin ohjausryhmä päätti esittää jatkoon viime perjantaina KTM Aija Tuimalaa ja FM Olli-Poika Parviaista.

Ovatko koulujen lakkauttamista vastustavat asukkaat ärsyttäviä, ex-kaupunginjohtaja Sami Sulkko?

15 vuotta kuntajohtajana toiminut Sami Sulkko tietää, millaisia muutoksia kansa vastustaa. Hän näkee kunnissa kaksi selkeää uhkaa: väestön ikääntymiseen ei osata varautua eikä vetovoimaa lisätä. Sulkon mielestä some jarruttaa ongelmien ratkaisua.

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen on siirtymässä Kiuruveden kaupunginjohtajaksi

Rusasta on pyydetty Kiuruveden kaupunginjohtajaksi ja hän on antanut suostumuksensa virkaan.

Rovaniemi sanoi erä- ja luontokulttuurimuseolle ei

Kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen, ettei museosta jätetä tarjousta.

Hämeenlinnan kaupunginjohtajan valinta lähestyy: hakijoille voi nyt ehdottaa kysymyksiä

Hakuprosessi jatkuu seuraavaksi soveltuvuusarvioinnilla. Sen jälkeen jatkoon valitut esittäytyvät Hämeenlinnan asukkaille etäyhteydellä kuntalaistilaisuudessa. Tilaisuutta voi seurata suorana verkossa.

Yle sai haltuunsa kaupunginjohtajan viestin päättäjille – kirjoittaa, että muualla talokaupoissa "olisi otettu iloiten vastaan kaupunginjohtajan tällainen tarjous"

Kouvolan kaupunki päätti myydä kaupunginjohtaja Marita Toikalle talon. Yksi kaupunginhallituksen jäsenistä vaatii päätöksen kumoamista. Hänen mielestään kaupunginjohtaja yritti vaikuttaa asian ratkaisuun.

Onko Vaasasta luvassa lisää akkuteollisuusuutisia vielä ennen kesää? Jo julkaistu aiesopimus on vauhdittanut neuvotteluja

Kemianyhtiö Johnson Mattheyn kanssa julkaistu aiesopimus on saanut aikaan liikettä myös muihin Laajametsän suurteollisuusalueen hankkeisiin. Vaasan kaupungilla ei kuitenkaan ole kiire, vaan oikeiden palasten loksahtamiseen vaaditaan myös malttia.

Päättäjien palkkiot nousevat Haminassa – isoimmat korotukset kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajille

Haminan kaupunginvaltuusto hyväksyi uuden hallintosäännön tiistaina. Sen myötä luottamushenkilöiden vuosipalkkiot kasvavat.

Rovaniemellä erä- ja luontokulttuurimuseohanke valtuuston arvioitavaksi

Erä- ja luontokulttuurimuseon paikkaa haki 25 kuntaa. Jatkoon valittiin viisi, joista yksi on Rovaniemi.

Sadan kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva idylli repsahti eikä kunnostukseen löytynyt rahaa – Strömforsin ruukki tulee pian myyntiin

Loviisan kaupunki aloittaa lähiviikkoina tarjouskilpailun vanhasta ruukkialueesta Ruotsinpyhtäällä. Kaupunki haluaa myydä ruukin, koska vanhojen rakennusten korjaaminen tulisi liian kalliiksi.

Kaupunginjohtaja teki tarjouksen talosta ja lähetti postia päättäjille – nyt talokaupoista on tekeillä tutkintapyyntö poliisille

Kouvolan kaupunki päätti myydä kaupunginjohtaja Marita Toikalle talon. Päätöksestä on nyt syntynyt kiistaa päättäjien kesken. Yksi kaupunginhallituksen jäsenistä on ilmoittanut tekevänsä asiasta oikaisuvaatimuksen ja tutkintapyynnön poliisille.

Paloniemen vanhalle sairaala-alueelle etsitään uutta käyttöä

Alueelle aiemmin kaavailtu mökkikylä kaatui yrittäjän talousvaikeuksiin.

Noora Pajari on Keuruun uusi kaupunginjohtaja

34-vuotias Noora Pajari on toiminut Keuruun naapurikunnan Multian kunnanjohtajana vuodesta 2018.

Lappeenrannan uudeksi hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen johtajaksi valittiin Juhani Junnilainen – voitti Mari Routin äänin 38–12

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto äänesti uudesta hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen johtajasta ja valitsi virkaan Juhani Junnilaisen Joensuusta.

Raumalle voidaan kutsua uusi kaupunginjohtaja Hyvinkään tapaan – KH:n puheenjohtaja Kalle Leppikorpi: "Pidän sitä erittäin todennäköisenä"

Raumaa vajaan vuoden johtanut Johanna Luukkonen valittiin eilen Hyvinkään johtoon. Hän ei hakenut kaupunginjohtajan virkaa, mutta antoi siihen suostumuksensa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle