Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Korisliigan ja Susijengin kulttipelaaja kertoo kokemuksen merkityksestä pudotuspeleissä – "Jouduin oksentamaan kesken lämmittelyn"

Juho Nenonen on isossa roolissa, kun Salon Vilpas hakee menestystä Korisliigan puolivälieräsarjassa Lahti Basketballia vastaan.

Rapeat perunaletut – hyvää ja halpaa arkiruokaa

Tarjoile happaman mätikastikkeen kanssa – herkkua roposilla.

Perinnetutkija ideoi kansallisen juhannusruoan, eikä se ole grillimakkara

Jouluna syödään perinteen nimissä lanttulaatikkoa ja laskiaisena hernerokkaa, mutta juhannukselta puuttuu koko maan perinneruoka. Pyysimme asiantuntijan apuun.

Keittiömestari Aki Wahlmanin juhannusvinkit: Jo yhdellä raaka-aineella pääsee pitkälle

Keittiömestari Aki Wahlmanin yksinkertaisilla neuvoilla voit säästää juhannuksena sekä aikaa, vaivaa että euroja.

19-vuotiaan Tessu-koiran tarina sulatti suomalaisten sydämet: "Muutama koirakaverikin kävi onnittelemassa"

Tutkimuksen mukaan onnellisuudella ja pitkäaikaisella koiralla on yhteys. Tutkimuksesta kertoneen uutisen tähti Tessu-koira kerää sympatiaa Facebookissa.

Ylenkatsotaanko rautapitoisia veriruokia? "Kotikeittiössä aika harvoin on veriruokaa"

Veriruoat ovat kadottaneet suosiotaan kodeissa ja kouluissa. Ainoastaan mustamakkara on pitänyt pintansa.

Nyt puhuu Wilma Murron 74-vuotias teräsmummo: "Hän on sellainen tyttö, että ai, ai"

Isoäiti kertoo Wilma Murron nuoruusvuosista. Tarja Murto on melkoinen tapaus itsekin.

Suunnitelma: Suonenjoen mansikalle, mustikkakukolle ja muurinpohjaletulle haetaan EU:n nimisuojaa

Myös muille Pohjois-Savon perinneherkuille saatetaan hakea EU:n nimisuojaa. Suunnitelmissa on myös uudistaa kalakukon nimisuojahakemusta.

Video: Kuningatar Elisabetin ensimmäinen vierailu Suomessa – joutui metsään rämpimään

Kuningatar vietiin metsään tutustumaan puun kaatoon. Hänelle tarjottiiin lettuja ja Koskenkorvaa mäntypölkyllä Jyväskylän seudulla. Kuningatar Elisabet II täyttää tänään torstaina 90 vuotta.

Muistitko karkit? – Palmusunnuntain virpojat ovat jo ovella

Virpojat kiertelevät tänään naapurustossa vitsojensa kanssa. Monin paikoin Pohjanmaata tosin noidat ilmestyvät ovelle vasta lankalauantaina pitkäperjantain jälkeen.

Hiihtotapahtuma Saimaan hiihto järjestetään tulevana viikonloppuna

Hiihtoloman alkuun on tarjolla liikunnan iloa ja riemua perinteisen hiihtotapahtuman muodossa. Reittien varrella on mehupisteitä, josta voi ostaa kuumaa juotavaa ja pientä purtavaa.

Ämmistä tulikin Mimmi – "Jokainen on omalla tavallaan mummoista paras"

Kirjailija Maija Paavilainen menee lastenlasten luo usein hoidettavaksi. Hyvä mummo uskaltaa laittaa rajat jälkikasvun pyynnöille, jos isovanhemmilta pyydetään liikaa palveluksia. Hulluinta kuitenkin olisi, jos ei tutustuisi omiin lastenlapsiinsa, sanoo viidentoista lapsenlapsen Mimmi.

KHL-leijona ketjukaveristaan: "Hartikainenkin osaa nykyään heittää lättyjä"

Pekka Jormakka aloittaa Helsingin EHT-turnauksen samassa ketjussa Teemu Hartikaisen ja Jarno Koskirannan kanssa.

Kemiläiset halusivat oikeaa tietoa turvapaikanhakijoista

Kysymykset puhuttivat ja mielipiteet ryöpsähtelivät torstai-iltana Kemissä, kun kymmenet kaupunkilaiset kokoontuivat SPR:n, poliisin ja kaupungin koollekutsumaan tilaisuuteen keskustelemaan turvapaikanhakijatilanteesta.

Hotelli Särkkään satapaikkainen vastaanottokeskus Äänekoskelle

Hotelli Särkkä luonnostelee paraikaa vuokrasopimusta. SPR ei näe kaupunkilaisten vastustusta ongelmana keskuksen perustamiselle. Hotelli on ollut tyhjillään viisi ja puoli vuotta. Särkkä on valmiina ottamaan pakolaisia vastaan vaikka heti.

Helsingissä tehtiin leikkimisen epävirallinen Suomen ennätys – katso video

Helsingin eri leikkipuistoissa lauloi ja leikki samaan aikaan yli 9 000 lasta ja aikuista.

Näkökulma: Jäähyväiset äidille – "Lupaan pitää hautasi nättinä"

Äitienpäivä saa muistelemaan omaa äitiä. Kuolemaa pidetään usein pelottavana asiana, mutta lähdön hetki voi olla myös hyvin kaunis ja ikimuistoinen, kirjoittaa Yle Keski-Suomen toimittaja Titta Puurunen.

Jyväskylä käyttää Suomessa vähiten rahaa kouluruokaan

MTV:n uutisten Opetushallitukselta keräämien tietojen mukaan koko maassa käytettiin kouluruokailuun toissa vuonna keskimäärin 2,80 euroa oppilasta kohden päivässä. Jyväskylässä summa oli maan pienin: vähän yli 1,70 euroa per oppilas.

Erakon talvinen ihmiskoe onnistui: "Jään tänne loppuiäksi"

Biologi Rainer Rajakallio kertoi alun perin viettävänsä talven hökkelissä Jämijärven Vihun kylässä. Tarkoituksena oli testata, miten vähillä resursseilla ihminen selviää talven yli. Pettymyksiltäkään hän ei välttynyt.

Inhottava suklaa pakottaa puodinpitäjän nukkumaan lattialla

Jo 70-luvulla Jouko Rajanen lintsasi koulusta voidakseen keittää kotona toffeeta tai paistaa lättyjä. Sittemmin Rajasesta on tullut kokki, keittiöpäällikkö ja maailman pohjoisimman suklaapuodin yrittäjä. Suklaata Rajanen rakastaa, koska pitää sitä inhottavimpana kaikista raaka-aineista.

"Meillä on lasten kanssa sellainen sopimus, että jokaisesta hiihtoretkestä he saavat munkin"

Rukan Vuosselin reitin latukahviloissa piipahtaa päivittäin satoja hiihtäjiä. Hittituotteita ovat muurinpohjalla paistetut lätyt ja tuoreet munkit.

Virtaava vesi synnyttää pakkasella ihmeitä – katso kuvat

Jäälautasia, -lettuja tai jopa -pizzoja on ihmetelty eri puolilla Suomea.

JYPin voittohaaveet kaatanut HIFK-vahti - "Kunhan pelaa vaan ja nauttii"

Ville Husson pelatessa nuorten MM-kisoissa, on puhetta HIFK:n maalivahtitilanteesta riittänyt. Kevin Lankinen hoiti tonttinsa JYPiä vastaan hyvin.

Erakko ei kaipaa joulua hökkeliinsä

Ihmiskoetta alkeellisissa oloissa suorittava biologi ei murehdi joulusta. Hökkelissä talven yli asustelevan Rainer Rajakallion joulun määrittävät sää ja arjen työt. Biologi nauttii paineettomasta joulusta yksinäisyydessä.

Yli 2 000 yhden päivän ravintolaa – "Tämä on oma fiilispäivä, ei bisnestä"

Ravintolapäivään osallistui 2 000 yhden päivän ravintolaa eri puolilta maailmaa. Yhdeksänvuotialla Linda Kylkilahdella oli ensimmäistä kertaa Ravintolapäivässä oma myyntipiste. "Parasta on, kun saa rahaa ja ihmiset tykkäävät meidän asioista."

Pääsiäinen on lastattu lasipilleillä ja villalla – paperinarua ja mosaiikkia unohtamatta

Pääsiäinen on joulun ohella suosituinta askarteluaikaa, kun koteja puetaan värikkäisiin koristeisiin kevään suurta juhlaa varten. Kun ennen vanhaan kartonki, kreppipaperi ja kananmuna olivat perusainekset pääsiäisaskartelussa, ovat nyt suosiossa villa, mosaiikki ja styroksi.

Laatikoista lättyjä, kakuista korppujauhoja – joulun jämäruuat kannattaa tuunata

Ruoka kuuluu olennaisena osana suomalaiseen joulunviettoon. Pöytään katetaan sen seitsemää sorttia, jolloin käy helposti niin, että jääkaappi tursuu jouluruokaa vielä senkin jälkeen kun kyllästymispiste on tullut vastaan. Eipä hätää, jouluruokaa voi ja kannattaa tuunata.

Tänään on punaisten nenien päivä

Mikkelin toimituksessa tapahtuu niin ulkona kuin sisällä.

Tie uuden kotimaan kieleen ja kulttuuriin käy keittiön kautta

Tekemisen avulla on helppo oppia sekä suomen kieltä että erilaisia ruoka-aineita. Kajaanissa maahanmuuttajanaiset oppivat uusia asioita ja tapaavat suomalaisia naisia marttojen keittiössä.

Kiltti kesäkurpitsa tykkää kaikista

Dipattavaksi, täytettäväksi, leivän päälle, raasteeksi, ohukaisiin, sosekeittoihin, patoihin, kastikkeisiin, salaatteihin ja jopa kakkuihin - kesäkurpitsa käy melkein kaikkeen mitä keittiössä laaditaan.

Joensuun kuumin paikka?

Tiistaina iltapäivällä lämpötila paukutteli Pohjois-Karjalassa kesän ennätyksiä. Valtimolla mitattiin yli 28 astetta. Joensuun torilta löytyi tätäkin kuumempi paikka.

Juhannuksen perinteet liittävät suomalaiset sukupolvien ketjuun

Suomessa on pitkät perinteet keskikesän juhlinnassa. Ruokaperinteet siirtyvät ajassa ja elävät ajan mukana liittäen samalla suomalaiset menneiden sukupolvien ketjuun. Moni vehreään juhannukseen liittyvä asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

Kesäleiriltä ei tahtoisi lähteä kotiin

Kesäleirillä tunnelma ja meno on innostunutta, vaikka sää on kolea. Jos koti-ikävä iskee, voidaan soittaa vanhemmille ja usein ikävä hellittää juttelemalla.

Nokkonen ei suuta polta

Kunnon kulinaristi kulkee juuri tähän vuodenaikaan katse tiukasti maassa. Koriin voi poimia monenlaisia kasveja kotikeittiössä hyödynnettäväksi, yksi tunnetuimmista villivihanneksista lienee nokkonen.

Hienosteluruokaa, lettuja, pastaa, leivonnaisia - Etelä-Savossa monipuolinen ravintolapäivä

Yhden päivän ravintoloissa kerätään varoja hyväntekeväisyyteen, koululaisten reissuihin tai kokataan vain kokkaamisen riemusta.

Hernekeittoa herraseurassa torstaisin liki 40 vuoden ajan

Joka torstai aamuyöllä lounaskahvilan yrittäjät aloittavat hernekeiton ja lettutaikinan valmistamisen. Teollisuusalueen miehet ovat saaneet soppaa joka torstai 36 vuoden ajan, paitsi yhtenä pahamaineisena torstaina. Virheestä nousseen raivon jälkeen hernekeitto on ja pysyy ruokalistalla.

Virpomavitsa juhlii höyhenissä ja kimalteessa

Palmusunnuntaina pienet noita-akat ja pupujussit lähtevät taas liikkeelle värikkäine virpomavitsoineen. Vanha perinne on saanut uusia piirteitä, kun sulkien ja kreppipaperin rinnalle ovat koristeluissa nousseet glitterliimat, tarrat sekä virkatut pääsiäismunat.

Jope tähdittää UMO:n mykkäelokuvakonserttia

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on lyönyt hynttyyt yhteen Uuden Musiikin Orkesteri UMO:n kanssa. Kokoonpano on parhaillaan lyhyellä kiertueella.

Nokipannukahvi ja nuotioletut ovat retkeilijän herkkuja

Syksyisen luontoretken kruunaa lepotauko nuotion ääressä ja tietysti nokipannukahvit.  Ihan minne tahansa, miten tahansa tai mistä tahansa nuotiota ei saa kuitenkaan tehdä.

Kuokkavieraat jännittivät lehmälottoa Kurhilassa

Kuokkavieraat Hollolasta ihastelivat Kurhilan kylätorin leppoisaa markkinatunnelmaa. Oman jännityksensä päivään toi lehmälotto.

Niittyjen hoito tutuksi Joensuussa

Niittäminen on luonnontilaisten niittyjen elinehto, ellei anna esimerkiksi lammasten hoitaa urakkaa. Niittyjen kasveihin ja niittyjen hoitoon opastetaan torstaina Iltapäivä Kedolla -tapahtumassa

Letun paistoa ulapalla

Köysien irrottaminen laiturista on aina veneilijän juhlahetki. Vapauden tunne istuu olkapäällä ja odottaa pääsemistä aalloille liukumaan tai putputtamaan.

Tuntitaksa tipauttaisi Pruntsilta

Kemin eläkeläiset ry on saanut pitää kahviotaan kaupungin omistamassa Pruntsin rakennuksessa korvauksetta. Vaikka rahat eivät ole vaihtaneet omistajaa, niin vuokraa on tavallaan maksettu työllä.

Rovaniemen kouluihin ja päiväkoteihin pakollinen kasvisruokapäivä?

Rovaniemen kouluihin ja päiväkoteihin halutaan viikottainen kasvisruokapäivä. Asiaa ehdottaa kaupunginvaltuutettu Johannes Ahola (kesk) Rovaniemen kaupunginhallitukselle.

Kolme kahvilavaunua Helsingin katukuvaan

Helsingin kaupunki tarjoaa kolmelle ulkokahvilavaunulle myyntipaikan. Vaunut sijoittuvat Lasipalatsin ja Kampin metroaseman lähettyville. Paikat vuokrataan vuoden 2013 loppuun asti.

Talviloman riemua Kokkolassa

Lättyjä iglussa, helmitöitä Isojärvellä, hiihtoa mummon kanssa Santahaassa ja pulkkamäen hurmaa "Roskarukalla". Yle Keski-Pohjanmaa kävi katsomassa missä kokkolalaislapset hiihtolomallaan luuraavat.

Suomalaisen arkinen talvipäivä näkyy nyt netissä

Vuosi sitten taltioitiin tavallinen suomalainen talvipäivä. Nyt yhdentoista paikkakunnan perheiden talvipäivän kulku on avattu netissä eri museoiden verkkonäyttelynä. Talvipäivä aamulypsystä iltasatuun dokumentoitiin ympäri Suomea.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle