Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Otso Kantokorpi: Epäilyttäviä eufemismeja

Pohdintaa elämys-sanan käytöstä.

Rovaniemeläinen Lappset toimittaa teemapuiston Hollantiin

Lappset Creative toimittaa noin 3.000 neliömetrin suuruisen sisäaktiviteettipuiston Alankomaihin De Schatbergin matkailukeskukseen.

Lapin yliopistolle rahaa muotoilun osaamiskeskukseen

Lapin yliopisto on saanut  625 000 euron rahoituksen muotoilun osaamiskeskuksen perustamiseen. Suuri osa rahoituksesta on Euroopan aluekehitysrahastolta.

Rovaniemen teatteri alkaa itse myydä Lappia-talon tiloja

Rovaniemen teatteriin on palkattu uusi työntekijä vastaamaan Lappia-talon tilojen myynnistä. Teatteri muuttaa uusittuun Lappia-taloon syksyllä ja sen kaupungille maksama vuokra kasvaa.

Kiistelty House of Lapland alkaa sittenkin

Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskuksen (LEO) hallitus on päättänyt aloittaa House of Laplandin toiminnan. LEO:sta tulee Lapin yhteinen markkinointi- ja viestintätalo, House of Lapland. Hanke ei kaatunut, vaikka Rovaniemen kaupunki ei osallistukaan sen kaikkiin kustannuksiin.

Matkailun miljoonahanke puolustautuu: Tulokset vasta vuosien päässä

Lapin ja Koillismaan miljoonien eurojen matkailuhanke on herättänyt arvostelua Lapissa. Pitkän linjan matkailutoimittaja Jorma Aula pitää suurhankkeen tuloksia vaatimattomina suhteessa siihen käytettyyn rahaan.

Lapille uusi yhteinen markkinointi- ja myyntiyhtiö

Lapin pitää profiloitua entistä kiinnostavampana paikkana elokuvantekijöille, matkailijoille, yrityksille ja opiskelijoille, sanoo LEO:n toimitusjohtaja Sanna Tarssanen. Perusteilla on uusi kuntien, korkeakoulujen ja yritysten rahoittama markkinointi- ja myyntiyhtiö, joka ottaisi hoitaakseen Lapin kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin.

Lastentaikuri huhkii kuukaudessa toistasataa esitystä

Taikuri Alfrendolla on kiireinen toukokuu, sillä hän esiintyy kuun aikana Kuopiossa yhteensä 108 kertaa.

Rovaniemeläiskäsikirjoittajalle apurahaa

Rovaniemellä asuva käsikirjoittaja Jussi Hiltunen on saanut Suomen elokuvasäätiön tuotantotukea pitkän elokuvansa Syrjäkylän Sheriffit -käsikirjoitukselle.

Agit-Cirkille iso avustus

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt rovaniemeläiselle sirkus- ja musiikkiyhdistys Agit-Cirkille 20 000 euroa toiminta-avustusta kuluvalle vuodelle. Summa on suurin edistämiskeskuksen Lappiin jakamista avustuksista.

Saariselkä saa venäläisiltä kiitettävän arvosanan

Venäläiset turistit kiittelevät Inari-Saariselkä-matkailualuetta, antaen matkastaan arvosanan yhdeksän plus. Tutkimuksen mukaan yli puolet alueella matkailleista on käyttänyt rahaa yli 500 euroa, kertoo Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskuksen LEOn ja elinkeinoyhtiö Inliken tekemä selvitys.

Jyrki Kangas visioi: Porista Euroopan elämysteollisuuden napa

Sadan vuoden kuluttua Pori näyttää huikealta elämysteollisuuden keskukselta, joka houkuttelee turisteja kaikkialta. Jyrki Kangas julkisti tiistaina yhdysvaltalaisten yhteistyökumppaniensa kanssa laatiman visionsa tulevaisuuden Porista.

Hiljainen viikko ja Säilöttyjä unelmia Vimma-jahtiin

Jussi Hiltusen ohjaama lyhytelokuva Hiljainen viikko ja Katja Gauriloffin dokumentti Säilöttyjä unelmia on valittu Vimma12-elokuvakilpailun kilpasarjaan. Kaikkiaan esiraati valitsi kilpasarjaan kahdeksan elokuvaa.

Lapin eksotiikka ei pure Murmanskissa

Lapin eksotiikka ei pure murmanskilaisiin matkailijoihin, kertoo Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskuksen tekemä selvitys.

Brändityöhön lisää kierroksia

Kemi-Tornio-Haaparanta -alueen brändityö on vauhdittunut kesän jälkeen ja tavoitteena on, että kevättalvella työ on tehtynä.

Rovaniemeläisiä roolihahmoja voidaan kokeilla

Kuuluisia rovaniemeläishahmoja saatetaan tulevaisuudessa kokeilla kaupunkioppaina. Rovaniemellä koulutetaan ensi syksynä vapaaehtoisia opastyöhön.

Lappia kehutaan hienona elokuvien kuvauspaikkana

Lappia kehutaan kansainvälisessä audiovisuaalisen alan verkkojulkaisussa hyvänä mainos- ja elokuvatuotantojen kuvauspaikkana.

Elokuvataidetoimikunnalta rahaa Lappiin

Valtion elokuvataidetoimikunta on myöntänyt elokuvakulttuurin tukirahaa Lappiin.

Rovaniemen joulua viedään maailmalle tv-formaattina

Joulusta ja joulupukista aiotaan leipoa kansainvälistä televisioformaattia Rovaniemellä. LEO:n hankkeen budjetti on 100 000 euroa, josta Rovaniemen elinkeinojaosto päätti tiistain kokouksessaan maksaa puolet.

Kannusteiden puuttuminen hidastaa filmituotantoa Lapissa

Suomessa ei ole vielä olemassa kilpailukykyistä kannustinjärjestelmää, mikä palauttaisi osan tuotantojen kustannuksista takaisin tuotannolle. Järjestelmä houkuttelisi yhä useampia tuotantoja myös Lappiin.

Rovaniemeläisiltä kysytään kotikaupungin joulusta

Rovaniemeläisiltä kysytään ideoita Rovaniemen joulusta. Ajatuksia, ideoita ja kommentteja Rovaniemen joulusta voi lähettää avoimelle keskustelufoorumille internetissä.

Hotelli Otava halutaan kulttuurikäyttöön

Kiinteistössä vuokralla olevasta Valtion palvelukeskuksesta kerrotaan, että 44 henkeä työllistävä yksikkö tarvitsee isommat tilat seuraavan vuoden aikana. Nyt kulttuuriväki odottaa, että talo saataisiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kulttuurikäyttöön, jolloin ovet avautuisivat myös suurelle yleisölle.

SuomiAreenan unelmakeskustelu: "Herra ei kiellä ajattelemasta suuria."

Pitää tarttua tilaisuuteen, olla rohkea eikä saa ajatella liikaa. Think big - just do it! Mitä hulluudella saa aikaan? Tästä keskusteltiin Satakunnan Radion järjestämässä unelmakeskustelussa tiistaina.

Lapin Markkinointi-yhtiön johtaja valittiin

Lapin Markkinointi-yhtiön johtoon on valittu valtiotieteen maisteri Johanna Salmela. Hän jatkaa toimitusjohtajan tehtävästä eronneen Leo Pitkäsen työtä. Salmela on aiemmin toiminut projektipäällikkönä elinkeinoelämän kehittämistehtävissä.

Tutkija: Markkinoinnissa ei kannata tukeutua vain Facebookiin

Sosiaalisen median, kuten Facebookin, käyttö matkailumarkkinoinnissa on vaarassa mennä jopa liiallisuuksiin, arvioi rovaniemeläinen internet-markkinoinin konsultti ja tutkija Ilkka Kauppinen.

Elämyksiä superviikolla Rovaniemellä

Lapissa järjestetään matkailun ja elämystalouden superviikko kahden viikon päästä. Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus juhlii 10-vuotista historiaansa erilaisten tapahtumien merkeissä.

Matkailuväki katsoi tulevaisuuteen

Matkailuelinkeino järjesti tulevaisuusverstaan Rovaniemellä torstaina. Tarkoituksena oli kehittää Lapin imagomarkkinointia sekä kehittää ideoita Saariselän ja Kemi-Tornio-Haaparanta-alueen kehittämiseksi.

Kuninkuusravit pitää pintansa

Raviurheilun suomenhevosten huipputapahtuma Kuninkuusravit elää nousukautta. Tänä kesänä Seinäjoella kaatuivat sekä yleisö- että totoennätykset.

Liikuntatutkimuksessa kohti useampivuotista rahoitusta

Liikuntatutkimuksen rahoituksessa pyritään kohti pideampiaikaisia rahoitussopimuksia. Asia ilmenee perjantaina opetusministeriön ylijohtaja Riitta Kaivosojalle luovutetusta Liikuntatutkimuksen suunta vuoteen 2010 -asiakirjasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle