Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäjän Orlan 10 -tiedustelulennokki käyttää amerikkalaisvalmisteista vakainta.

Venäläisistä aseista löytyi länsimaisia mikrosiruja — huipputeknologiaa päätyy Venäjälle pakotteista huolimatta

Brittiläiset tutkijat löysivät venäläisaseista satoja komponentteja, jotka on valmistettu Yhdysvalloissa, Saksassa, Japanissa ja Sveitsissä. Selvyyttä ei ole siitä, miten komponentit Venäjälle ovat päätyneet.

Riskianalyytikko Aldo Kane tutkii, minkälainen teknologinen mullistus on taivaalla käynnissä.

Prisma: Droonit – uhka vai mahdollisuus?

Taivaalla on käynnissä teknologinen mullistus.

Putin tapasi tänään Kremlissä elokuun ohjustestiturmassa kuolleiden leskiä.

Putin tapasi mystisen ”superaseen” testauksessa kuolleiden leskiä ja vannoi, että hanke viedään loppuun

Elokuussa Arkangelissa sattunut räjähdys aiheutti lähikaupungin alueella radioaktiivisen aineen purkauksen.

Arkangeli

Venäjän ohjusonnettomuus: Naapurikylä tyhjennetään asukkaista

Onnettomuus tapahtui venäläisten testatessa mahdollisesti ydinvoiman käyttöä ohjuksen moottorissa. Onnettomuus aiheutti säteilypiikin.

Kiinalaisjoukot paraatissa Pekingissä.

Raportti: Kiinasta pian kärkimaa sotilasteknologiassa

Huoli Kiinan mahdollisesta hyökkäyksestä Taiwaniin on kasvanut.

Australian liittovaltion poliisi pidätti Pohjois-Korean agentiksi epäillyn miehen.

Australia pidätti Pohjois-Korean agentin – yritti myydä joukkotuhoaseita

Viranomaisilla ei kuitenkaan ole todisteita siitä, että aseita tai aseteknologiaa olisi tuotu maahan.

sukellusvene sivulta

Australia teki historiansa suurimmat asekaupat – ostaa Ranskalta 12 sukellusvenettä

Ranska voitti ennakkosuosikina pidetyn Japanin kilpailussa maailman suurimpiin kuuluvasta asekaupasta. Australia aikoo kaksinkertaistaa sukellusvenelaivastonsa.

Jyri Kosola

Teknologia mullistaa sodankäynnin: luodinkestävä kerrasto ja laserase käytössä muutamien vuosien päästä

Alle millimetrin paksuinen kevyt vaate pysäyttää luodin nanoteknologian avulla. Laserhakeutuva luoti korvaa tarkka-ampujan eli hakeutuu itse maaliin. Nopea teknologinen kehitys tekee aseista jatkuvasti pienempiä ja halvempia. Näkymätöntä panssarivaunuakin kehitetään jo.

USS Zumwalt Kennebec-joella, Mainessa 7. joulukuuta.

Yhdysvallat testaa salaperäistä sotalaivaansa – video

Modernia aseteknologiaa täynnä oleva sotalaiva voi ottaa käyttöön myös elektromagneettisen raidetykin. USS Zumwaltin kapteenina toimii James Kirk.

Miinalaiva Pohjanmaa Helsingin edustalla.

Merivoimat on testannut uutta asetekniikkaa – herätemiinoilla torjutaan sukellusveneitä

Puolustusvoimat on testannut uutta miinatekniikkaa. Merivoimat on saanut käyttöönsä sekä täysin uutta että vanhoista miinoista modernisoitua kalustoa. Miinoilla pystytään torjumaan pinta-aluksia ja sukellusveneitä.

Philip Breedlove

Nato-komentaja: Venäjä ei käyttäydy kuin vastuuntuntoinen ydinasevalta

Kenraali Philip Breedlove arvostelee Venäjää tiistaisesta ilmoituksesta, jonka mukaan maa ottaa tänä vuonna käyttöön 40 uutta mannertenvälistä ballistista ydinohjusta.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg WAshingtonissa 27. toukokuuta.

Naton Stoltenberg syyttää Venäjää sapelinkalistelusta

Jens Stoltenberg esitti kommenttinsa, kun Venäjä oli ilmoittanut lisäävänsä ballististen ydinohjustensa määrää.

Venäjä esittelee "mikroaaltokanuunan" – tuhoaa lentokoneiden ja lennokkien elektroniikan

Muilla mailla ei ole vastaavia aseita, kertoo järjestelmän kehittänyt yhtiö.

Tuhoutunut vakoililennokki.

Ukrainan alasampuma tiedustelulennokki Venäjän aseteknologian huippua – Vahva näyttö Venäjän erikoisjoukkojen läsnolosta Ukrainassa

Ukrainan armeijan alasampuma tiedustelulennokki edustaa Venäjän aseteknologian absoluuttista huippua, ja niitä on vain Venäjän armeijan käytössä. Ainoastaan erikoisjoukot pystyvät operoimaan ilma-alusta. Tutkijaryhmä Bellingcat tutustui noin 6 miljoonan dollarin arvoiseen ilma-alukseen Kiovassa.

3D-mallinnus itseohjautuvasta Exacto-luodista.

Aseteknologia kehittyy: Älyluoti osaa muuttaa suuntaa

Yhdysvalloissa on kehitteillä myös kranaatti, joka räjähtää ylitettyään esteen, jonka takana vihollinen piileskelee.

lasermittareita

Russia raps Finland for Ukrainian laser exports

Russia has criticised the export of laser equipment from Finland to Ukraine after the cabinet last week granted an export license to a Finnish manufacturer of laser rangefinders.

Suomi ja Israel jatkavat puolustusyhteistyötä Gazan konfliktista huolimatta

– Minä en osallistu siihen keskusteluun. Sen saa puolustusministeriö selittää, ulkoministeri Erkki Tuomioja (Sdp.) kommentoi Suomen puolustusmateriaali- ja teknologiakauppoja Israelin kanssa.

Kiina myöntää testanneensa hypersonista ohjusta

Kiinassa tehtiin tammikuun alussa äärimmäisen nopean ohjuksen onnistunut testilento. Hypersoniset ohjukset ovat aseteknologian uusin suuntaus.

Puolustusministeri Carl Haglund

Haglund: Vain kotimainen aseteollisuus voi tuotekehittää Vattajalla

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mielestä ulkomaiset aseteknologiayritykset eivät voi käyttää Puolustusvoimien harjoitusalueita tuotekehitykseen. Pääesikunta ei ole nähnyt estettä luovuttaa aluetta myös muiden kuin Patrian käyttöön.

Patria suunnittelee puolustusvoimille suojausvarustuksen

Puolustusvoimat on tilannut Patrialta ballistisen suojauksen NH-90-helikoptereihin. Patria suunnittelee ja valmistaa suojavarustuksen, joka on asennettavissa koptereihin tarvittaessa.

Pakistanin ja Kiinan yhteistyö huolestuttaa Intiaa

Intia pitää Kiinan ja Pakistanin tiivistynyttä sotilaallista yhteistyötä erittäin huolestuttavana. Kiina ja Pakistan sopivat tällä viikolla nopeuttavansa 50 uuden JF-17 -hävittäjän toimituksia Pakistaniin.

Oikeudenistunto Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Patrian tykkikaupat oikeudessa

Patria -yhtiön tykkikauppojen pääkäsittely alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa maanantaina. Valtionsyyttäjä päätti vajaa vuosi sitten nostaa syytteen Patrian Vammas -yhtiön tykkiprojektista neljää suomalaisjohtajaa ja yhtä Egyptin kansalaista vastaan.

Patrian lahjusjutun käsittely alkoi

Valtion aseyhtiö Patrian tykkikauppoja koskeva oikeudenkäynti on alkanut Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella. Valtionsyyttäjä päätti vajaa vuosi sitten nostaa syytteen Patrian Vammas -yhtiön tykkiprojektista neljää suomalaisjohtajaa ja yhtä Egyptin kansalaista vastaan.

Ranskan lipun alla oleva sotalaiva on ankkurissa Pietarin kaupungin edustalla. Takana olevista kolmesta savupiipuista nousee savua.

Ranskan ja Venäjän sota-aluskauppa varmistui

Ranskan ja Venäjän kiistelty sotalaivakauppa on varmistunut. Ranska myy Venäjälle ainakin kaksi kehittynyttä Mistral-luokan sotalaivaa Yhdysvaltain ja useiden Venäjän naapurivaltioiden vastustuksesta huolimatta.

Aseteknologia työllistää perheyrityksen Kankaanpäästä

Pienen perheyrityksen rakentamia laitteita voidaan hyödyntää esimerkiksi kenttäsairaalassa, mutta niillä parannetaan myös ohjuksen osumatarkkuutta. Pienestä autotallifirmasta toimintansa aloittanut yritys tunnetaan myös kansainvälisillä markkinoilla.

F-18C Hornet hävittäjä

Satakunnasta viedään aseteknologiaa Afganistaniin

Satakuntalaisen perheyrityksen kehittämä teknologia kiinnostaa eri maiden asevoimia. Maastokelpoisia kaasuntuotantolaitteita on lähdössä Kankaanpäästä mm. Puolan armeijalle Afganistaniin.

Nettikommentoijia askarrutti Suomen rooli asebisneksessä

Suomi vie aseita maihin, joilla on ongelmia ihmisoikeuksien ja demokratian toteutumisessa tai jotka käyvät sotaa. Nettikeskustelijat ovat miettineet asebisneksen kiemuroita ja Suomen roolia siinä.

Yle Areena logo.

Taavi Soininvaara: Pakonopeus

YK:n huume- ja rikostoimiston erikoisavustaja Leo Kara on sankarina pahaa vastaan neliosaisen trillerisarjan toisessa osassa. Kansainvälinen rikosjärjestö pyörittää ihmis-, huume- ja asekauppaa. Tarina alkaa siitä, kun rikolliset sieppaavat ulkomailla toisen päähenkilön Kati Soisalon pikkutytön.

Patrian tykkikaupat oikeuteen ehkä joulukuussa

Patria-yhtiön tykkikauppojen käsittely Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkaa aikaisintaan joulukuussa. Syytetyillä on vielä kuukausi aikaa vastata haasteisiin, minkä jälkeen käräjäoikeus määrää istuntopäivän. Tavoitteena on saada käsittely käyntiin tämän vuoden puolella.

Patrian valmistamaa kenttäkanuunaa 155 K 98 testataan Suomessa.

Patrian tykkikauppojen haasteet lähetetty

Patria-yhtiön tykkikauppoja koskevat haasteet on lähetetty asianosaisille. Juttu tulee esille Pirkanmaan käräjäoikeudessa luultavimmin talven mittaan.

Etualalla oleva mies heiluttaa käsiään jättimäisen sotalaivan saapuessa satamaan.

Venäjä avasi sotalaivatilauksensa kilpailulle

Venäjä on vahvistanut tänään perjantaina, että se on avannut kisan kahden Mistral-sotalaivan rakentamisesta kansainväliselle tarjouskilpailulle. Tähän asti maa on neuvotellut kaupoista ensisijaisesti Ranskan kanssa.

Kiinan salaperäinen puolustusministeriö avasi verkkosivut

Kiinan puolustusministeriö astui torstaina internetaikaan, kun se avasi ensimmäiset verkkosivunsa. Jopa Kiinan liittolaiset ovat kritisoineet maata puolustusvoimien toiminnan liiallisesta salailusta.

Työntekijä hitsaamassa Pasi-miehistönkuljetusvaunun runkoa

Finnish Military Technology Sold to Conflict Areas

Finland sells military technology to conflict areas, despite government pledges to help prevent conflicts and support peacemaking.

Korhonen: Nato-jäsenyys on järkevä vaihtoehto

Kansanedustaja Timo Korhosen (kesk.) mielestä jäsenyys edellyttää kansanäänestystä.

Defence Spending to Get Annual Boost

Funds earmarked for defence spending are set to increase two percent annually, according to information obtained by YLE. The plan is outlined in Finland's new security and defence policy report which is to be published on Friday.

Giving up Land Mines Cheaper than Expected

Replacing Finland's infantry land mines with other military technology is proving to be significantly less expensive than anticipated. Finland has agreed to remove the land mines from its arsenal over the next eight years, to be replaced by other systems. A number of different options are currently being studied, including remote controlled surveillance drones.

Yle Areena logo.

Ydinpommin syntymäpäivillä

Toimittaja Tuulikki Hakkarainen haastatteli akateemikko Andrei Saharovin työtoveria, fyysikko Juri Romanovia, Sarovin suljetussa ydintutkimuskeskuksessa Keski-Venäjällä vuonna 1999. Venäjän ydinpommin testaamisesta oli kulunut tuolloin 50 vuotta.

Vanhanen: Current Military Capabilities Too Costly

Prime Minister Matti Vanhanen said Finland may not have enough resources to maintain its current military capabilities. Speaking to a group of journalists, he said cash shortages will force Finland to reassess military threats, and determine the defence capabilities of a smaller army.

Saksa moittii Yhdysvaltoja ohjushankkeen valmistelusta

Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin mielestä Yhdysvaltain olisi pitänyt puhua Venäjää kuohuttavasta ohjushankkeestaan ajoissa Venäjän kanssa.

Puolustusvoimat esitteli taistelijan uutta vaatevarustusta

Puolustusvoimat on alkanut uusia taistelijan vaatetusvarustusta. Uutta varustusta esiteltiin maanantaina Hämeenlinnan Talousvarikolla.

Lipponen Warns Against "NATO Allergy"

Speaker of Parliament Paavo Lipponen is concerned over what he called a rising allergy to NATO in Finland. He told YLE's political discussion show Lauantaiseura that it was important not to burn any bridges with NATO, since membership could still be an option in the future.

Yle Areena logo.

Ydinaseeton Pohjola

Vuonna 1978 presidentti Urho Kekkonen uudisti jo vuonna 1963 esittämänsä aloitteen Pohjolan ydinaseettomasta vyöhykkeestä.

No Charges in Suspected Arms-to-Iraq Case

Three people suspected of selling military equipment to Iraq will not be charged. State prosecutor Ari-Pekka Koivisto says there is not enough evidence to push for a conviction.

Kiina: Ei tarvetta Euroopan aseille

Kiinan ulkoministerin Li Zhaoxingin mukaan Kiinalla ei ole tarvetta ostaa Euroopan aseita. EU:n asevientikielto haittaa kuitenkin Kiinan ja EU:n suhteita, Li sanoo.