Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapin Kansan etusivu

Pohjois-Suomen Journalistit: Säästöt eivät saa johtaa toimittajien määrän vähenemiseen ja sisältöjen leikkauksiin

Pohjois-Suomessa ilmestyvien lehtien omistus on keskittynyt Kaleva 365:een ja Hilla Groupiin, joissa on irtisanottu henkilöstöä ja vähennetty paperilehden ilmestymispäiviä.

Tuija Siltamäki, Helsinki, 01.02.2019

Tuija Siltamäen kolumni: Olisiko jo media-alan Me toon aika?

Media onnistui median mielestä media-alan häirintäkohun käsittelemisessä loistavasti, Siltamäki kirjoittaa.

Jalkapallotähti ja BBC:n kommentaattori Gary Lineker.

BBC hyllytti ja otti takaisin urheilukommentaattori Linekerin somejupakassa – näin brittiyhtiön ja Ylen ohjeet toimittajille eroavat

Britannian yleisradioyhtiön toiminta luontotoimittaja David Attenborough'n uuden sarjan suhteen on myös herättänyt syytöksiä salailusta.

Pilapiirtäjä Ville Ranta kuvattuna Suuri Journalistipalkinto -gaalassa Helsingissä. Ranta palkittiin vuoden journalistina.

Pilapiirtäjä Ville Ranta palkittiin vuoden journalistina

Suuri Journalistipalkinto -gaalassa palkittiin vuoden 2022 merkittävintä journalismia ja toimittajia.

Politiikkaan ehdolle lähtevä toimittaja ottaa ison riskin, arvioi HS:n politiikan toimittaja

Ehdolle lähteneen toimittajan koko ura voi näyttäytyä uudessa valossa. ”Kun liputat väriä jonkun puolueen riveissä, voidaan kaikki vanhat juttusi lukea niiden silmälasien läpi”, HS:n politiikan toimittaja Marko Junkkari sanoi Viimeinen sana -ohjelmassa.

Yleisradio, Pasilan linkkitorni

STT siteerasi viime vuonna eniten Yleä

Siteerauksia tehtiin vuonna 2022 kaikkiaan noin 620 kappaletta. Määrä on laskenut vuosien varrella.

Erkki Kanerva istuu sähkökirjoituskoneen äärellä ja katsoo kohti kameraa.

Erkki ”Jammu” Kanerva on kuollut

Kanerva tunnettiin tamperelaisena pakinoitsijana ja toimittajana.

Tummahiuksinen nainen katsoo keskittyneesti tietokoneen näyttöä.

Suomessa tutkitaan, miten venäläistoimittajat pärjäävät maanpaossa – Anna Jarovaja, 35, soimaa itseään, ettei pystynyt pysäyttämään Putinin Venäjää

Sadat venäläiset toimittajat ovat paenneet kotimaastaan. Suomalaistutkimus selvittää, miten riippumattomat mediat sopeutuvat maanpakoon.

Pikakurssi tähtitoimittajaksi - ohjeet sarjakuvana

Yle Uutisluokan ohjeilla sinunkin aiheesi voi olla päivän ykkösuutinen!

Venäläinen entinen toimittaja Ivan Safronov valitti joulukuun alussa turhaan 22 vuoden vankeustuomiostaan. RSF-järjestö pitää tuomiota "epäoikeudenmukaisena ja kostonhimoisena".

Raportti: Nämä ovat maailman vaarallisimmat maat toimittajille

Venäjä on kaventanut median vapautta hyökkäyssotansa aloittamisen jälkeen. Vangittuja toimittajia on maailmalla enemmän kuin koskaan aiemmin.

Rosa Kettumäki

Viimeinen sana: Medialla on valta määrittää, tuleeko seuraavista vaaleista ”velkavaalit”

Ennen kun media nimeää vaalien pääteeman ja nostaa sen otsikoihin, on hyvä miettiä kuka tästä kehystämisestä hyötyy.

Toimittaja Ronja Salmi kertoi Ylen Viimeinen sana -ohjelmassa kokeneensa myötähäpeää, kun kaupallinen mainoskampanja meni läpi Ylessä ja HS:ssä journalismina.

Toimittaja Ronja Salmi ihmettelee Viimeinen sana -ohjelmassa, miten kaupallinen mainoskampanja meni journalismina läpi Ylellä ja HS:ssä

Viimeinen Sana -ohjelmassa keskusteltiin sosiaalisen median influenssereiden ja journalistisen median välisestä suhteesta.

Rosa Kettumäki

Viimeinen sana: someinfluensseri ja perinteinen media elävät toistensa huomiosta

Toimittaja valitsee somevaikuttajan juttuunsa haastateltavaksi, koska hyötyy itsekin vaikuttajan somenäkyvyydestä.

Toimittaja Antti Kuronen tuhoutuneen kerrostalon edessä. Antilla suojaliivi jossa lukee press

Ylen Antti Kuroselle Sananvapauden kunniastipendi ja Sananvapauden miekka

Kuronen on raportoinut Ylelle suomeksi ja ruotsiksi maailman eri konfliktialueilta.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Journalismin vuosipalkinto kuuluu ”näppäinvirheen” tehneelle verosankarille

Suuren veropäivän pieni uutisvirhe saisi kannustaa mediaa hillitsemään ”katso, paljonko tutut tienaavat” -journalismia, Matti Mörttinen toivoo.

Gettomasa esiintymässä Blockfestin päälavalla. Artistilla on yksi käsi ylhäällä.

Rap-artisti Gettomasa aukoi päätään toimittajalle, lehti julkaisi keskustelun sanasta sanaan – ”Erikoinen päätös”, arvioi musiikkilehden päätoimittaja

Musiikkilehti Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen kertoo, että musiikkialalla tulee välillä eteen tilanteita, joissa haastateltava ei pidä hänelle esitetyistä kysymyksistä.

Kaksiosainen kuva. Vasemmalla kuva verotoimiston aulasta, oikealla toimittaja Antti Kurra.

Toimittaja Antti Kurra näyttää, miten veropäivä etenee uutistoimituksissa

Toimittaja Antti Kurra kertoo videolla, miten ja miksi suomalaismediat keräävät ja julkaisevat verotietoja. Osa tiedoista kerätään yhä paikan päällä verotoimistojen tietokoneilla.

Politiikan tutkija Johanna Vuorelma.

Johanna Vuorelman kolumni: Median uutisointi voi näyttää vinoutuneelta, jos se ei vastaa poliittisia mieltymyksiäsi

Syytteitä median vinoutuneesta uutisoinnista on viime vuosina totuttu kuulemaan perussuomalaisten suusta. Uskomus median vihamielisyydestä on kuitenkin vanhempaa perua, kirjoittaa Vuorelma.

Salon Seudun Sanomat

Rami Nieminen Salon Seudun Sanomien päätoimittajaksi

Nieminen aloittaa tehtävässä tammikuussa.

henkilökuva - Juhani Mykkänen, perustajajäsen, Wolt

Keskimääräinen lukija on paljon sen varassa, mitkä ovat viisi luetuinta juttua, sanoo Viimeisen sanan panelisti Juhani Mykkänen

Viimeisen sanan panelisti Juhani Mykkänen kokee, että toimituksissa ollaan perillä uutisoinnin tasapuolisuudesta. Nykyiset tavat kuluttaa mediaa eivät vain takaa sen löydettävyyttä.

Oulun käräjäoikeus

Toimittajalle tuomio entisen oululaisvaltuutetun kunnianloukkauksesta

Tommi Parkkonen kiisti syyllistyneensä rikokseen.

Kompastuiko Hesari leimapaperimässäilyynsä?

Viimeinen sana: Kompastuiko Hesari leimapapereilla mässäilyyn?

Voiko media ensin ratsastaa erittäin salainen -leimoilla ja sitten puolustautua sillä, että tiedot ovatkin julkisia, pohtii Rosa Kettumäki.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja jarrutteli keskustelua Viestikoekeskus-jutun vastuunkannosta: "Pikkuisen jäitä hattuun"

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi vakuutti, että Viestikoekeskus-jutun oikeudenkäynnissä tehdään kaikki mahdollinen, jotta lehden kolmen syytetyn toimittajan syytteet kaatuvat.

Kaius Niemi.

Analyysi: Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja valitsi taktiikan, joka jätti alaiset yksin vastaamaan syytteisiin ja vahingoitti lehden mainetta

Sananvapauslaki ja rikoslaki eivät pidä päätoimittajaa automaattisesti vastuullisena julkaisuista. Kaius Niemellä olisi ollut useita tilaisuuksia kantaa vastuuta haittaamatta alaistensa puolustusta.

Kaksi naista heiluttamassa kameralle studiossa vihreän taustan edessä.

Yle aloittaa Uutiskoulun ensi vuonna: Tavoitteena saada alalle muitakin kuin journalismitaustaisia osaajia

Ylen Uutiskoulun tarkoituksena on löytää uusia osaajia perinteisen journalismikoulutuksen ulkopuolelta. Haku tammikuussa alkavaan Yle Uutiskouluun on avautunut.

Toimittaja Laura ja Halminen asianajaja Kai Kotiranta

Puolustus vetoaa HS:n Viestikoekeskus-jutussa tasavallan presidentin lausuntoon – tietoturva-asiantuntija: jutussa ei ollut mitään uutta

Presidentti Sauli Niinistö arvioi joulukuussa 2017, että Helsingin Sanomissa julkaistuissa Viestikoekeskusta koskevissa tiedoissa ei ehkä ollut mitään, joka olisi ”palohälytyksen aiheuttanut".

Kaius Niemi odottaa käsittelyn alkua.

HS:n entinen toimituspäällikkö kertoi kuulustelussa, että myös päätoimittaja sai tiedon Viestikoekeskus-jutusta ennen julkaisua

Päätoimittaja ei kiistä eikä vahvista sitä, että olisi saanut tiedon etukäteen. Keskusrikospoliisi luovutti tänään medialle Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-uutista koskevan esitutkinta-aineiston.

Kuvassa seiska lehden numeroita.

Seiskan työntekijät kertovat Journalisti-lehdessä vakavista ongelmista työpaikallaan – Päätoimittaja: "Kannan tietysti vastuuni"

Seiska-lehden vastaava päätoimittaja Jari Peltomäki kommentoi Ylelle Journalisti-lehdessä kerrottuja väitteitä. Hän toteaa, ettei tarkoitus ole ollut päästää työntekijöitä uupumuksen partaalle.

Jarmo Lehtinen selostuskopissa.

Kuuntele eläkkeelle jäävän urheiluselostajan Jarmo Lehtisen viimeiset hetket Ruotsi-ottelussa – uran vaativin paikka oli Suomen ja Tanskan EM-ottelu

Jarmo Lehtinen on selostanut urheilukilpailuja Ylelle 40 vuoden ajan. Hän antaa vinkit, mitä alalle haluavan kannattaisi tehdä.

Mies seisoo Tampereen ylopiston ikkunan edessä ja katsoo vakavan kameraan.

Yleisön vihamielisyys tuo uusia uhkia toimittajan työhön – vaarana on, että pelko ja itsesensuuri rajoittavat ihmisten tiedonsaantia

Toimittajien häirintä vaihtelee sanallisesta painostuksesta ja julkisesta mustamaalaamisesta omaisuuden vahingoittamiseen ja fyysiseen väkivaltaan asti. Tiedot käyvät ilmi journalistiikan tutkijan Ilmari Hiltusen väitöskirjasta.

Yle Sápmissa elämäntyönsä tehnyt erikoistoimittaja ja uutisankkuri Kaisa Aikio jää eläkkeelle.

Yle Sámi legendáralaš Kaisa Aikio ealáhahkii – eallinbargu sámeálbmoga jietnan: "Virggálaš viissis olmmožin in álgge, muhto friija dáiddačeahppin"

Yle Sámi guhkesáigásaš spesiáladoaimmaheaddji ja ođaslohkki Kaisa Aikio lea báhcán ealáhahkii. Kaisa Aikio ii nagot goittotge heaitit ráhkis barggus oalát, baicce veahkeha bargoguimmiidis dárbbu mielde iežas nana vásáhusain.

Kuvakaappaus ArjeplogNytt:n sivuilta.

Ruotsalainen päätoimittaja sai Venäjän viranomaisilta viestin – siinä vaadittiin, ettei saamelaisen homomiehen tarinaa saisi kertoa venäjäksi

Pienen paikallismedian ahdistelu on toimittajajärjestöjen edustajien mukaan osa laajempaa venäläistä disinformaatiovaikuttamista, jolla lähetetään viestiä sekä läntiselle että venäläiselle yleisölle.

Hensingin Sanomien artikkeli.

Oliko Helsingin Sanomilla oikeus julkaista salaisia tietoja? – Viestikoekeskus-jutun käsittely alkaa käräjillä

Kolme Helsingin Sanomien toimittajaa saa syytteen turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Kaikki ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

sami sykkö fashion finland

Muotitoimittaja Sami Syköstä LUT-yliopiston työelämäprofessori – aikoo ryhtyä Suomen ensimmäiseksi Tiktok-professoriksi

LUT-yliopiston mukaan Sykkö vaikuttaa jatkossa työelämäprofessorina varsinkin Lahdessa, jossa on paljon tekstiili- ja huonekaluteollisuutta.

Pääministeri Viktor Orbanin Fidesz-puolue voitti Unkarin parlamenttivaalit.

Unkari urkkii toimittajien ulkomaanvierailuja, lähetystöt raportoivat Budapestiin – "Olen shokissa", sanoo Ylessäkin käynyt Péter Berecz

Unkarilainen Telex-julkaisu kertoo Unkarin hallinnon seuranneen systemaattisesti unkarilaisten toimittajien matkoja ulkomaille. Lehdellä on hallussaan lähetystöjen diplomaattisähkeitä.

Sara Rigatelli.

Ylen Kaakkois-Aasian toimittajaksi Filippiineille lähtevä Sara Rigatelli: Haluan lisätä suomalaisten ymmärrystä pimennossa olevasta alueesta

Yle vahvistaa läsnäoloaan Kaakkois-Aasiassa. Filippiineille muuttava toimittaja Sara Rigatelli kertoo, että uutisaiheissa riittää pengottavaa.

Toimittaja, tietokirjailija Johanna Vehkoo profiilikuvassa.

Johanna Vehkoo valittiin journalistiikan työelämäprofessoriksi Tampereen yliopistoon

Johanna Vehkoo on faktantarkistuksen johtavia asiantuntijoita Suomessa.

Yle Novostin toimittaja Maxim Fedorov Kiovassa.

Ylen uusi Ukrainan-toimittaja Maxim Fedorov: Ihmiset ovat valmiita kertomaan rehellisiä tarinoita sodan keskeltä

Yle vahvistaa läsnäoloaan Ukrainassa. Toimittaja Maxim Fedorov aloittaa Kiovassa Ylen Ukrainan-toimittajana.

Taiteilijat tekevät seinämaalausta.

Palestiinalaistutkinnan mukaan israelilaisjoukot tappoivat al-Jazeeran toimittajan tahallisesti

Al-Jazeera aikoo viedä toimittajansa surman kansainväliseen rikostuomioistuimeen. Israel kiistää palestiinalaistutkinnan johtopäätökset.

Ylen mikrofoni

Uudet toimitukset avataan Jämsään ja Raumalle ‒ Yle vahvistaa paikallista läsnäoloaan Suomessa

Uusissa toimipisteissä työskentelee 1‒3 journalistia.

Toimittaja Soila Ojanen Raumalla

Yle avaa uudet toimitukset Jämsään ja Raumalle – lisää läsnäoloa ja entistä monipuolisempia uutisia

Jämsässä työskentelee kolme toimittajaa ja Raumalla yksi. Paikkakunnat valikoituivat sijaintinsa ja kiinnostavuutensa vuoksi.

Toimittaja Antti Kuronen tuhoutuneen kerrostalon edessä. Antilla suojaliivi jossa lukee press

Sodista ja konflikteista raportoiva Ylen Antti Kuronen on Vuoden eurooppalainen 2022: "Tämä ei ole extremelaji, tämä on journalismia"

Kuronen on edistänyt demokratiaa ja lisännyt tietoisuutta Euroopan poliittisista kysymyksistä, perustelee Eurooppalainen Suomi palkitsemista.

Karine Jean-Pierre halaa edeltäjäänsä Jen Psakia Valkoisen talon lehdistöhuoneessa.

Valkoinen talo saa ensimmäisen mustan tiedottajan, kun Karine Jean-Pierresta tulee yksi näkyvimmistä Bidenin hallinnon edustajista

Afroamerikkalaisen Karine Jean-Pierren valintaa on luonnehdittu historialliseksi. Hän on myös avoimesti homoseksuaali.

Kuvassa mies mustassa paidassa katsoo kameraan.

Timo Huovinen: Mielipiteellinen sisältö Ylessä – sitäkin on oltava ja sen pitää erottua

Näin erotat mielipiteelliset tekstit uutisjutuista.

70-luvun ja 2020-luvun poliitikoita.

Vuoden journalistisena tekona palkittiin Ylen dokumenttisarja Politiikka-Suomi – Suuren journalistipalkinnon voittajat ovat nyt selvillä

Vuoden journalistiksi valittiin Helsingin Sanomien Paavo Teittinen. Vuoden juttuna palkittiin Helsingin Sanomien Oletko sinä Perttu Nousiainen? -juttukokonaisuus ja vuoden journalistisena pomona Turun Sanomien Maria Vesterinen.

Eri medioiden mikkejä pöydällä.

Suomi putosi lehdistönvapaudessa viidenneksi – "Fox News -ilmiö" on kuolemanvaara demokratioille, varoittaa toimittajajärjestö

Suomen sijoitusta heikensivät Helsingin Sanomien toimittajien syytteet sekä median taloudellinen keskittyminen.

Korkeimman oikeuden sisäänkäynti Helsingin Kauppatorilla

Supreme Court dismisses newspaper's personal privacy breach case

The news article in question did not identify a man under investigation for suspected crimes, but it did include a link to another site that named him.

Korkeimman oikeuden sisäänkäynti Helsingin Kauppatorilla

Lehti linkkasi toisen median juttuun, päätoimittaja ja toimittaja tuomittiin hovissa rikoksesta – KKO hylkäsi syytteen

Korkein oikeus katsoi, että henkilön nimen paljastaminen linkittämällä ei selvästi ylittänyt sitä, mitä voitiin pitää hyväksyttävänä. Nya Åland -lehti ei koskaan itse julkaissut miehen nimeä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle