Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ahdistus, paniikkihäiriö ja masennus – olympiamitalistakin taistellut Suomen ykköskävelijä kertoo, kuinka nousi syvistä vesistä läheisten tuella

Veli-Matti Partanen otti komeasti yhdeksännen sijan Tokion olympialaisissa 50 kilometrin kävelyssä. Viime vuonna mielenterveytensä kanssa kamppailut Partanen oli kovin iloinen, kun sai itsestään kaiken irti.

Toimittajalta: Korona teki eurooppalaisesta epäilyttävän pahiksen Etelä-Amerikassa

Aiemmin eurooppalainen sai osakseen ihailua ja luottamusta, nyt pikemminkin pelkoa ja vieroksuntaa, kirjoittaa Ylen Latinalaisen Amerikan -toimittaja Johanna Pohjola.

'I had my first panic attack at 10': The hidden victims of Finland's slot machine culture

What's it like growing up with a mum who can't walk past a slot machine? One woman recalls life with a gambling addict.

Mitä sinä pelkäät? Miksi? Kerro kokemuksistasi

Rajoittaako pelko elämääsi jollakin tavalla?

Kun Christa Mikkolan puoliso sairastui vatsatautiin, ventovieras tuki Mikkolaa koko yön – "Myös puolisoni joutui sairaana kantamaan huolta paniikistani"

Kaikki lääkäritkään eivät tunne kunnolla emetofobiaa, joka tarkoittaa oksentamisen pelkoa. Christa Mikkola on kärsinyt siitä lapsesta saakka.

Sofi Oksasen Baby Jane nähdään nyt valkokankaalla: "Naiset puhuvat harvoin keskenään elokuvissa – varsinkaan muusta kuin miehistä"

Baby Jane on elokuva rakkaudesta, valtapeleistä ja hoitamatta jäävien mielenterveysongelmien tekemästä tuhosta.

Herätys: Tarkista koneesta oman kuntasi rokotekattavuus, kuusi tallautui kuoliaaksi italialaisessa yökerhossa, viikonloppu on lauha ja sateinen

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Paniikkikohtaus töissä oli viimeinen pisara: "Suututti ja itketti, että enkö ole tämän vahvempi"

Oma oravanpyörä on parempi kuin pakkotahtinen palkkatyö, toistuvien paniikkikohtausten takia yrittäjäksi heittäytynyt Liisa Koivisto sanoo.

Sukelluskouluttaja: "On varauduttava siihen, etteivät kaikki thaimaalaislapset selviä"

Tekniikkasukelluskouluttaja ja Sukeltajaliiton turvallisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jouni Piispanen epäilee, ettei thaimaalaisten lasten pelastamiseksi luolastosta ole olemassa täysin turvallista keinoa.

15-vuotias Senni Antopolskaja havahtui yltäpäältä verisenä autosta, etupenkillä äiti ja isä rusentuneina – muistaa parhaiten tuntemattomalta saamansa avun

Onnettomuuspaikalle sattuvan henkilön apu voi lieventää trauman syntymistä. Tärkeintä on pysyä itse rauhallisena, vaikka tapahtuma olisi kauhea.

Maria Petterssonin kolumni: Usko ihmisen hyvyyteen pelastaa, usko pahuuteen tappaa

Uskommeko, että ihminen on katastrofitilanteessa pohjimmiltaan hyvä ja toimisi järkevästi ja auttaisi hädässä vielä enemmän kärsiviä? Kannattaisi uskoa, kirjoittaa Maria Pettersson.

Poliisi ja paniikki ovat huono yhdistelmä – siksi poliisikoululaisille opetetaan nykyään myös mielenhallintaa

Poliisiammattikorkeakoulussa käytettävää uutta opetusmenetelmää on kehittänyt entinen Karhu-ryhmän jäsen. Harri Gustafsberg väittelee aiheesta perjantaina.

Näin venäläiset ottivat vastaan shokkitappion Slovakialle - "Puolustuksen tärkeys unohtui, ei syytä paniikkiin"

Venäläistähdet Ilja Kovaltshuk, Pavel Datsjuk ja kumppanit pelaavat olympiaturnauksessa OAR-joukkueen nimellä. Slovakia koulutti hermostunutta ja huonosti puolustanutta suursuosikkia nousemalla 0-2:sta 3-2-yllätysvoittoon.

Seagullsin liito katkesi Kotkassa

Miesten Korisliigassa viimeisellä pudotuspelipaikalla keikkuva KTP kohensi asemaansa otettuaan liigassa toisena olevasta Helsinki Seagullsista kotivoiton 106-95 (56-42).

Latvalan kartturi vieläkin harmissaan Jari-Matin kohutusta paniikkivideosta: ”Tuollaisia keskusteluja käydään usein”

Jari-Matti Latvalan kartturista Miikka Anttilasta tuleeJyväskylässä kaikkien aikojen eniten WRC-ralleissa kisastartteja ottanut kartturi. Anttila on ollut Latvalan tukena jo yli vuosikymmenen ajan, viimeksi Puolan MM-rallin ikävässä keskeytyksessä.

Tuhannet karkasivat kesän 1944 tulimyrskystä

Mitä karkureista tiedetään?

Tatun masennus esti jopa kaupassakäynnit

Sosiaaliset paineet, nopeatempoinen arki ja taloudellisen tilanteen epävarmuus nostavat pintaan muun muassa masennusta ja ahdistus- ja paniikkioireita. Varsinkin opiskelijoihin kohdistuvat odotukset ja tästä kumpuava stressi altistavat sairastumiselle. Näin kävi joensuulaiselle Tatulle.

Pahamaineinen Marzahn-Hellersdorf: Oppia uusnatseista

Äärioikeiston ja uusnatsien riehuminen on aina pelottavampaa Saksassa kuin muualla. Saksalaiset itse ovat siitä eniten kauhuissaan. Aina kun kadulla kuuluu ”Ulkomaalaiset ulos” -huuto tai uusnatsit heiluttelevat natsisymboleita, saksalaiset painavat paniikkinappulaa. Nyt paniikkinappula on painettu pohjaan Marzahn-Hellersdorfissa, neljännesmiljoonan asukkaan betonilähiössä Berliinin itälaidalla.

SARS-epidemia

Keväällä 2003 SARS-keuhkokuume sairastutti tuhansia.

Kauko Röyhkä: Kevät

Se on se paniikin tunne, paniikin tunne?

Pasila: Toteemieläin

Pöysti syöksyy pankkiryöstötilanteeseen.