Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Atrian jätti-investointi siipikarjatehtaaseen on jo herättänyt laajentamishalut broilertiloilla – "Se tuo jatkuvuutta yli sukupolvien"

Siipikarjanlihan kulutus on kasvanut tasaisesti 70-luvulta lähtien. Kasvun odotetaan jatkuvan.

EU-parlamentti ei ole puuttumassa kasvispihvien nimeämiseen – muutosesitykset hylättiin äänestyksessä

Paljon keskustelua herättänyt nimeämiskysymys liittyy EU:n maatalouspolitiikan suureen uudistukseen.

Atrialta jätti-investointi Nurmon siipikarjatehtaaseen

Siipikarjanlihan kysyntä kasvaa kotimaassa ja maailmalla. Tehtaaseen investoidaan yli 150 miljoonaa euroa.

Korona näkyy hirvijahdissa – Metsästäjäliitto suosittelee maskeja hirvenlihojen leikkaajille

Koronasyksynä hirvimetsälle mennään maskit mukana ja vain täysin oireettomina.

Pitääkö kasvisnakit ja kasvispihvit nimetä uudelleen? EU-parlamentti äänestää pian kiistellystä ehdotuksesta

Parlamentti käsittelee ensi viikolla esitystä, joka rajoittaisi lihaa jäljittelevien tuotteiden nimiä.

Saunapalvin ja muiden savustustuotteiden valmistus saa jatkua Suomessa  – asetus sallii tavallista korkeammat PAH-pitoisuudet

Perinteisen savustustuotteiden valmistus uhkasi loppua, kun PAH-pitoisuuksien raja-arvoja kiristettiin EU-tasolla.

Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa

Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.

Ulkomaista lihaa myyty kotimaisena – eteläpohjalaista yritystä koskevan petosepäilyn esitutkinta valmistunut

Yritys on myynyt muun muassa ulkomaista saksanhirveä kotimaisena porona, hirvenä ja peurana.

Isompia lihapaloja ja hitaampaa kypsyttämistä – hifistely on hiipinyt suomalaisten grillaukseen, mutta makkaraa ostetaan yhä 500 000 pakettia päivässä

Elintarvikekehityksen professori Anu Hopian mukaan ruoan voi saada meheväksi ja maistuvaksi millaisessa grillissä tahansa.

Koronakevät sekoitti lihamarkkinat – naudan sisäfilettä myyty jopa alle kympillä kilo

Koteihin lihaa ostettiin reilusti enemmän kuin normaalisti, mutta ravintolamyynti pysähtyi ja arvokkaita lihoja kasaantui lihatalojen varastoihin.

Itä-Savo: Pieksämäen karanneen nautalauman tarina jatkuu – osa saatiin kiinni, mutta ne häipyivät uudestaan

Viisi ylämaan nautaa saatiin jo aidatuksi, mutta aidan näkeminen sai ne rynnistämään siitä läpi.

Oats more popular than ever in Finland

A commodoties report finds that, per capita, residents ate 9.5kg of oats in 2019 - and 200 eggs.

Lihatalo Snellman rakentaa 4 miljoonan pakkasvaraston Pietarsaareen: investointi nelinkertaistaa varastotilan

Yhtiön mukaan kuljetusralli ympäri Suomen vähenee merkittävästi investoinnin myötä.

Ravintola-alalla pohditaan nyt kiivaasti palaavatko asiakkaat ensi viikolla – uudenlainen epävarmuus vaikuttaa koko tuotantoketjuun

Ravintolat ovat huolissaan raaka-aineiden saatavuudesta, mutta tukut vakuuttavat toimintavalmiuttaan.

Korona on lisännyt kotimaisen ruoan kysyntää jopa kymmeniä prosentteja – elintarvikeala lupaa, että tavaraa riittää ja lisää tehdään koko ajan

Suomen ainoa hiivatehdas käy ääriteholla, sillä suomalaiset ovat haalineet aineksia leipomiseen.

Ei lihaa tai maitotuotteita ennen päivällistä, kehottaa amerikkalaiskirjailija Jonathan Safran Foer – ilmastoteot voi aloittaa yksittäisistä aterioista

Ilmastonmuutoksen seurausten hillitsemiseksi tarvitaan Foerin mukaan yhteisen toiminnan aalto, jonka yksittäisten ihmisten toiminta voi nostattaa.

Leena Vilkan kolumni: Eläimen tärkein oikeus on oikeus elämään

Eläimet on vapautettava teollisen eläintuotannon aiheuttamasta tuskasta ja kärsimyksestä, kirjoittaa ympäristöfilosofi Leena Vilkka.

Pouttu irtisanoo 9 ja lomauttaa koko henkilöstön

Lihatalon taloutta painoivat lihan menekin lasku ja hinnan nousu. Yt-neuvottelujen päättymisestä kertoi ensin Keskipohjanmaa-lehti verkkosivuillaan.

Perinteisen saunapalvin tuotanto saa jatkua Suomessa – "Nyt liha-ala voi henkäistä helpotuksesta"

Euroopan komissio on myöntynyt antamaan saunapalvikinkun ja muiden perinnepalvituotteiden valmistukselle poikkeusluvan.

Järjestäytynyt rikollisuus rynnii elintarvikealalle – mozzarella ja oliiviöljy tuottoisampia kuin huumekauppa

Ruokaväärennösten uhriksi joutumisen riski voi pienentyä, jos suosii mahdollisimman vähien välikäsien kautta tuotettua ja myytyä ruokaa.

Suomalaiset tuottajat jäivät osattomiksi sikaruton tuomasta hinnannoususta

Toisin kuin yleisesti EU:ssa, Suomessa sianlihan hinta ei ruton takia ole juurikaan noussut.

Court remands man for selling thousands of kilos of mystery game meat

Consumers have been advised to destroy any products they may have bought from the company.

Finnish meat consumption takes tiny dip – pork still most popular

Beef and pork consumption fell in 2019, but a poultry boom is keeping meat stats high.

Lihaa kului Suomessa vähemmän kuin edellisvuonna – Miksi sika yhä ohittaa kanan usealla kärsänmitalla?

Naudan ja possun kulutus laski selvästi, mutta siipikarjan suosio ja hintojen nousu pitivät kokonaiskulutuksen vakaana.

Huijataanko meitä kasvissyöjiksi? Testaa tietosi ruoan ympäristöystävällisyydestä

Testaa kuinka hyvin tiedät mikä on faktaa ja fiktiota.

Etelä-Karjalan aikuiset vähentäneet lihansyöntiä

Eteläkarjalaisissa lapsiperheissä syödään enemmän lihaa kuin neljä vuotta sitten.

Ilmasto-Jenni: "Lihankorvikkeet on pahoja" – Miten 18 vuotta vegaanisesti syönyt ruokabloggaaja Elina "Chocochili" Innanen saa kasvisruuan maistumaan?

Ylen toimittaja Jenni "Ilmasto-Jenni" Frilander kokeili Chocochilin kasvisruokaa. Katso video, kuinka sekasyöjän kävi Innasen kokkausten parissa.

Yle tutki: yllättäen lihansyöntiä ovat vähentäneet eniten yksinasuvat keskisuomalaiset – katso, millaiset ovat kaltaistesi ruokatottumukset

Olivia Toivanen, 35, Jyväskylästä suosii kasvisruokaa. Saara Patama, 29, Helsingistä syö lihaa, mutta vain kotimaista.

Kylmyysaallon seuraava seuraus Floridassa: puusta pudonneet iguaanit päätyvät pataan

Iguaanit ovat olleet perinteinen herkku kotiseuduillaan Keski-Amerikassa.

Karppausbuumi huipentui 2010-luvulla somen ansiosta – Uudella vuosikymmenellä ketoilu ja kasvisruoka ovat iso trendi, mutta fleksaaja on edelläkävijä

Joustavasti kasviksia ja lihaa yhdistävä fleksaaja on tutkijan mukaan merkki siitä, että muutokset kohti ympäristöystävällistä syömistä on mahdollista saavuttaa.

Kananmunien salakuljetus Suomeen riistäytynyt käsistä – nyt pelätään tappavaa lintuinfluenssaa Puolasta

Ruokaviraston mukaan salakuljetettuja siitosmunia ja untuvikkoja myydään jatkuvasti internetin keskustelupalstoilla.

Tuhoisa tulipalo teki tylyn lopun lihatalo Kylmäsen einesbisneksestä – uutta alkua rakennetaan poronlihan ja riistan ympärille

Kylmäsen henkilöstömäärä on lähes puolittunut ja liikevaihto pudonnut noin kolmannekseen paloa edeltävästä tilanteesta.

Sunnuntai 29.12.2019 (radio)

Suomalaiset lentävät enemmän kuin ennen. Melkein kaikki syövät liikaa suolaa. Omakanta-palvelu uudistuu. Moni australialainen haluaa kieltää Sydneyn ilotulituksen.

Maanantai 23.12.2019 (radio)

Monet sairaanhoitajat harkitsevat alan vaihtamista. Sianlihan myynti Suomesta Kiinaan voi kasvaa. Keinovalo häiritsee nukkumista kaupungeissa. Lapissa on ennätyspaljon lunta.

Polarica-konserni palaa entisten perustajasukujen omistukseen

Intera Partners on myynyt Polarican sijoittajaryhmälle, jossa mukana on Kriston ja Innalan perheiden toinen sukupolvi

Joulupöydässä on tänä vuonna usein pieni kinkku

Tämän joulun suosikki painaa enää vain 2-4 kiloa. Yhä useammin kinkku napataan ostoskärryyn valmiiksi paistettuna.

Suomalaiset hakevat Ruotsin puolelta elintarvikkeita vahvan euron vauhdittamana

Vahva euro suhteessa kruunuun kääntää nyt rajakaupan suuntaa Ruotsiin.

Thursday's papers: Shirking responsibility, disinformation, no to meatless meatballs

Many morning papers delved into calls for an official plan to repatriate Finnish citizens from Syria.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle