Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

En plåt med två nygräddade, vridna baguetter.

Leivo gluteenittomia leipiä, jotka saavat ei-allergisen vihreäksi kateudesta

Tässä vaaleiden patonkien ja tumman limpun reseptit.

Morotstartar med friterad kapris

Porkkanatartar uppopaistetuilla kapriksilla – tee kasvistartarpihvi

Juju on jättää porkkanat keitettäessä napakoiksi.

Valmis annos carpaccioa

Astu italialaiseen keittiöön – valmista samettinen carpaccio salaatin kera

Strömsön kokki tekee vihreämmän version klassikosta.

Valmis annos lohitartar jäällä

Tarjoile värikäs aasialainen lohitartar helpon soijakastikkeen kanssa

Vihannesten vaihtelevat muodot lisäävät makuelämystä.

8 portioner matjesglas i ett kök.

Rakenna värikäs sillilasi kerroksittain

Ale-olut sopii erinomaisesti tähän umamirikkaaseen ateriaan.

Lohirullia puisella tarjottimella.

Strömsön lohirulla

Lohirullan maustaa maa-artisokkaa, omena ja sinappikastike.

Pizetta, minipizzoja, joissa voitaikinaa ja ohuita maa-artisokkaviipaleita hopeisella tarjottimella.

Maa-artisokalla höystetty pizetta

Suussa sulava pikkusuolainen.

Yle Uutiset Pirkanmaa: Tamperradassa ennätysmäärä ravintoloita

Mikä ihmeen pintxo? Ravintoloihin jonotetaan pienten suupalojen takia

Pintxo. Pinxto. Pinxo. Ei kun. Sano pintso vaan ja nauti! Tampereella ja Porissa antaudutaan tällä viikolla pienten suolaisten ja makeiden herkkupalojen vietäväksi. Espanjalaisfiesta on Tampereella jo kuin kotonaan.

Lauri Markkanen.

Suomen korisnuoret taas yllätykseen – Ranska kaatui trillerissä

Suomi kaatoi Ranskan viime hetken koreilla 70–65-lukemin koripallon alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Helsingissä.

Hannele Hyvärinen pitää suosittua Kokit ja potit -ruokablogia.

Ruokabloggari suosii terveellistä ruokaa – mutta ei maun kustannuksella

Jo kuuden vuoden ajan suosittua Kokit ja potit –ruokablogia pitänyt oululainen Hannele Hyvärinen kertoo olevansa kultaisen keskitien kulkija, mitä ruokaan tulee.

Nuorten kokkien MM-kisoissa hopealle sijoittunut Laura Virolainen ravintolan keittiössä

Kokkikisan MM-mitali vaati harjoittelua, hermoja ja nopeutta

Turussa työskentelevä Laura Virolainen saavutti toisen sijan nuorten kokkien maailmanmestaruuskisoissa Unkarissa. Paistinkääntäjien kisassa rohkaistaan nuoria kehittämään taitojaan.

Korvasienilohikeitto

Korvasienilohikeitto, se fiinimpi lohisoppa

On aika mennä metsään ja poimia talteen alkukesän aarteet, korvasienet. Korvasienistä ja tehtyä erinomaisen lohikeiton. Konjakki antaa tälle upea alkuruokakeitolle hienon maun.

Sipulia kolmella tavalla

Kolme sipuliruokalajia

Uunisipuli, sipulitarte ja sipulirenkaat - halvalla hyvää.

Strömsön jouluinen lohiceviche

Joulun happamahko maku graavilohesta.

Jouko Ala-Pöntiö huoltaa autoa.

Puhtaus on auton huollon alkupala

Uudet öljyt ja puhdas suodatin, siinä auton keväthuollon kulmakiviä. Kotikonstein ajopelin kuntoa voi vaalia yksinkertaisesti pesemällä: kuoren pesu poistaa suolaa, sisuksen puunaus parantaa hengitysilmaa.

espanjalaisia tapas-annoksia ravintolan pöydällä

Alkupaloja espanjalaisittain

Kertomuksia espanjalaisen alkupalaperinteen synnystä.

Mansikka ja pari raakiletta.

Hedelmät ja vihannekset menevät arjessa sekaisin

Kaupan vihannestiskillä tulee harvoin ajatelleeksi, että tomaatti on hedelmä. Keittiökielessä termeillä ei ole merkitystä, mutta biologian tentissä opiskelijan on tiedettävä, että herne on hedelmä, koska sillä on aukeamismekanismi.

Yle Helsinki vei Kansalaistorilla aurinkoa ottaneen Milla Ronin maistamaan Helsingin herkkuja. Karamellisoidut possupalat saivat Millalta hyvä arviot, vaikka eivät kuulemma voita itse grillattuja ja tehtaan marinoimia ribsejä, eli kylkipaloja.

Suomen suurimmat pikkuherkut tarjolla Kansalaistorilla

Taste of Helsinki tuo kansainvälisen ruokatapahtuman ensimmäistä kertaa Suomeen. Maan kymmenen huippuravintolaa tarjoilevat alku-, pää- ja jälkiruokiaan vieraille. Tapahtuman johtajan paras ruokamuisto vie järven rannalle.

Lohikeitto ja salaatti

Ruoan lämpötila rakentuu raaka-aineista

Ruuan lämpötila on merkillinen asia. Yleensä siihen kiinnittää huomiota silloin, kun lämpötila on väärä. Joskus ruoka on parempaa ja makoisampaa viileänä - liian kuuma ruoka taas ei maistu oikein miltään. Mitään kamalampaa ei ole kuin liian kylmä ruoka. Mutta mikä on ruoan sopiva lämpötila?

Mausteinen tartar rotukarjan lihasta

Rotukarjan tartar ja mausteinen kookosöljy

Sasu Laukkosen ateriakokonaisuus alkaa valmistamalla alkuruuaksi tartaria rotukarjan lihasta. Annos maustetaan kookosöljyllä. Ohje on neljälle henkilölle.

Kilpailijoita odottamassa vuoroaan YLE Tampereen toimituksessa

Mitä muikeampi meininki, sen parempi

Keskiviikkona, hetkeä ennen Tampereen tangokarsintojen alkamista kilpailijoita ohjeistettiin pistämään persoonaa peliin ja säilyttämään leikkimieli vaikka tosissaan ollaankin. Mahassa lepatti silti perhosparvi, myönsivät kisaajat.

Kokkiopiskelija maustaa kalafilettä

Kultainen kapusta huipentui Kouvolassa

Ammattikoululaiset ovat kilpailleet kansainvälisessä kokkikilpailussa Kouvolassa. Keskiviikkona alkanut Kultainen kapusta -kokkikilpailu huipentui torstaina Kouvolan seudun ammattiopiston Utinkadun toimipisteessä.

Kokki kokkaa salaattia.

Keltajuuri-sinihomejuustosalaattia ja hunaja-pähkinäkastiketta

Timon kolmen ruokalajin kokonaisuus aloitetaan alkuruokasalaatilla. Kuvauspäivänä keltajuurta ei löytynyt, joten Timo käytti salaatissaan punajuurta.

Äiti syöttää lastaan.

Syöminen voi olla seikkailu

Maistaa pitää ja nirsoilija saa odottaa seuraavaa ateriaa. Mammapiirin linjat ovat selvät - poikkeuksia varten ovat mummulat. Pääosin syöminen sujuu lasten kanssa mukavasti, ja nirsoilun takaa voikin löytyä todellinen ongelma.

Tapanilan Erä suosikkina kaatamaan Nokiaa

Salibandyliigan pudotuspelit alkavat perjantaina ensimmäisillä puolivälieräotteluilla. Runkosarjan voittanut Tapanilan Erä avaa urakkansa päivää myöhemmin, kun se kohtaa itse valitsemansa vastustajan Nokian KrP:n ensimmäisessä puolivälierässä.

Aleksander Ovetshkin.

Venäjä pureskeli alkupalansa näytöstyyliin

Toinen Vancouverin olympiakisojen jääkiekkoturnauksen suursuosikki, Venäjä avasi urakkansa Latviaa vastaan B-lohkossa. Vjatseslav Bykovin valmentama miehistö pureskeli alkupalansa näytöstyyliin, ja loppulukemiksi kirjattiin 8-2.

Valmiit cocktailpalat

Eväsreppu: Artisokka-cocktailpalat

Pikkusyötävää illanistujaisiin.

barbershop-kvartetti Crossroads

Vaasan Kuorofestivaalit on avattu

Rewell Centerissä tänään järjestettyjen avajaisten kaikki istumapaikat olivat täynnä. Alkupaloiksi kuultiin muun muassa amerikkalaisia barbershop-kvartetteja u4eeuuh ja Crossroads.

Minna Kauppi suunnisti MM-hopealle

Minna Kauppi suunnisti sprintin MM-hopealle Tshekissä. Mestaruuden voittanut norjalainen Anne Margrethe Hausken oli 9,3 sekuntia Kauppia nopeampi. Heli Jukkola suunnisti viidenneksi. Jukkola hävisi 30,9 sekuntia mestari-Hauskenille.