Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Radisson Blu Hotel i Oslo

Barents Observer: Norjalaisomisteinen hotelliketju joudutaan myymään Venäjällä pilkkahintaan

Murmanskissa ja muissa venäläiskaupungeissa pitkään toiminut Park Inn -hotelliketju siirtyy venäläisomistukseen ja hinnasta pitää maksaa osuus Venäjän valtiolle.

Kirkkaankeltainen autonrunko robottikäsien varassa. Renkaat, ovet, ikkunat puuttuvat.

Ranskalaiskomissaarin viesti suomalaisille: ”Euroopassa pitää ymmärtää, että Yhdysvalloista on tullut protektionistinen”

Suomi on itsekin halunnut hyödyntää runsaasti valtiontukia viime aikoina, teollisuuskomissaari Thierry Breton huomautti Helsingin-vierailullaan.

Tullimies tutkii Venäjälle menevän matkustajan papereita Niiralan raja-asemalla.

Nato-Suomi joutuu miettimään, kenen kanssa jatkossa käydään kansainvälistä kauppaa – varastot tyhjenivät luotiliiveistä Forssassa, miljoonainvestointi käynnissä

Luotiliivivalmistaja käynnistää uuden tehtaan. Suomen USA:n suurlähettiläs arvioi kiristyneen kansainvälisen tilanteen muuttavan Suomen kauppapolitiikkaa merkittävästi.

Annika Saarikko.

Suomi lähetti komissiolle tiukkasävyisen kirjeen: Euroopan unioni ei tarvitse uutta rahoitusvälinetta

Suomi ja kuusi muuta EU-maata varoittavat komissiota valtiontukiin liittyvien sääntöjen löysentämiseen liittyvistä riskeistä.

Tytti Tuppurainen.

Euroopan unioni suunnittelee uhkarohkeaa askelta, jossa Suomi voi olla iso häviäjä

Yhdysvallat on aloittanut vihreän siirtymän kilpavarustelun. Myös EU-maille suunnitellaan mahdollisuutta käyttää valtiontukia aiempaa avokätisemmin.

Viisi maailman johtajamiestä naureskelee ruskaisessa, aurinkoisissa alppimaisemassa. Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden pitää kättä Ranskan-kollegansa Emmanuel Macronin olkapäällä.

Eurooppa aloittaa vastaiskun Kiinan ja Yhdysvaltojen ylivallan estämiseksi kaupassa – Suomi uhkaa jäädä isojen jalkoihin

Yhdysvallat houkuttelee investointeja yhä voimallisemmin, ja EU valmistelee vastaustaan. Lue neljä syytä, miksi kauppasota olisi erityisen vaikea pala suomalaisille.

Puolijohdepiirilevyjä esillä Electronica/Semicon -messuilla Münchenissä

Teknologiasota kiihtyy: Yhdysvallat asetti uusia Kiina-rajoituksia – pian suomalaisetkin yritykset voivat joutua valitsemaan puolensa

Kauppasuhteet maailman suurimpien kansantalouksien välillä ovat jälleen kiristyneet. Asiantuntijoiden mukaan meneillään on teknologiasota, joka herättää nyt huolta myös suomalaisissa yrityksissä.

Valtava LNG-alus (283 metriä pitkä) lipuu satamaan, kaksi pienempää alusta saattelee sitä. Etualalla pipopäinen mies kuvaa aluksen saapumista sumuisella säällä.

Yhdysvallat alkaa yllättävällä tavalla uhata Euroopan teollisuutta – altavastaajaksi ajautuva EU voi joutua jopa kauppasotaan

Kisassa ilmastoherruudesta eletään ratkaisevia hetkiä. Yhdysvallat aikoo jakaa jättimäisiä tukia yrityksilleen tammikuusta lähtien. EU pitää jättipakettia epäreiluna ja suunnittelee vastatoimia.

Joe Biden.

Joe Biden ehdottaa uutta Tyynenmeren talousjärjestöä – mukana olisi Yhdysvallat mukaan lukien 13 maata

Koska kyseessä on vasta ehdotus, olisi maiden seuraavaksi ryhdyttävä neuvottelemaan, millainen järjestöstä käytännössä tulisi ja mitkä sen tavoitteet olisivat.

Teräspalkkien tekemistä Ovakon Imatran terästehtaalla.

Hiilimaksut EU-rajoilla voisivat hyödyttää Suomen terästuottajia, mutta esimerkiksi elektroniikkateollisuus kärsisi – Etla julkaisi selvityksen hiilitullien talousvaikutuksista

Komission ehdotuksessa sementin, lannoitteiden, raudan, teräksen, alumiinin ja sähkön tuonnista EU-alueelle pitäisi maksaa tullimaksu. Tuore tutkimus arvioi, että Suomessa tuonti vähenisi tuntuvasti, mutta kokonaisvaikutukset talouteen jäisivät pieniksi.

  Timo Vuori, kansainvälisten asioiden johtaja, Keskuskauppakamari

EK:n Timo Vuori Yhdysvaltain ja EU:n tullisovusta: "Askel oikeaan suuntaan, jännitteitä yhä jäljellä, välirauha"

EU ja Yhdysvallat ovat sopineet kiistansa teräs- ja alumiinitulleista, jotka otettiin käyttöön Donald Trumpin perisidenttikaudella 2018.

Margrethe Vestager tiedotustilaisuudessa, taustalla näkyy Dombrovskis.

Muistatko kiistoja herättäneen ja karille ajaneen TTIP-sopimuksen? Nyt puuhataan uutta kauppasopimusta EU:n ja USA:n välille – tästä on kyse

Kauppakumppanit palaavat neuvottelupöytään viiden vuoden tauon jälkeen. Australian sukellusvenekaupan vuoksi liittolaisilleen suivaantunut Ranska jarruttaa sopimusta – mutta välirikosta voi tulla myös neuvotteluetua EU:lle.

Elektroniikan ja kodinkoneiden korjaaminen on yhä vaikeampaa - korjaaja: "Laadulla ei ole väliä"

Korjaaja tuskailee viihdelaitteita, joiden korjaaminen on lähes mahdotonta – toisin on yli 40-vuotiaan Tandbergin kanssa: "Huollossa ei ikinä tule ongelmia"

Kodinkoneita ja elektroniikkaa on nykyään yhä vaikeampi korjata. Valmistajien epäillään jopa tahallisesti vaikeuttavan koneiden korjausta. EU pyrkii nyt lainsäädännöllä velvoittamaan laitevalmistajat tekemään kestäviä ja korjattavia laitteita.

Hiilivoimala Datonigssa, Kiinassa.

EU haluaa tehdä kauppapolitiikastaan vihreämpää ja laittaa ulkorajoille hiilitullit – uhkaako se samalla synnyttää uuden kauppasodan?

Tutkijan mukaan on todennäköistä, että osa EU:n kauppakumppaneista riitauttaa kaavaillun hiilitullijärjestelmän ja sitä käsitellään lopulta Maailman kauppajärjestö WTO:n riitojenratkaisuelimessä.

Miehet puhujapöntössä, taustalla muut virtuaaliosallistujat.

Kirjeenvaihtajalta: Aasia perusti maailman isoimman vapaakauppa-alueen – Sopimus tuli kuin puskasta keskellä suurvaltakriisiä

Viidentoista Aasian maan kauppasopimus on merkittävä päätös. Se vahvistaa Aasian asemaa maailmankaupassa.

Vietnamin pääministeri  Nguyen Xuan Phuc (vas.) ja kauppa- ja teollisuusministeri Tran Tuan Anh virtuaalisessa allekirjoitustilaisuudessa.

Aasiaan syntyi maailman suurin vapaakauppa-alue – Kiina vahvistuu, Yhdysvallat jää entistä enemmän syrjään

RCEP-sopimuksessa ei säädellä työntekijöiden oikeuksia eikä ympäristön huomioimista.

Ramsgaten kuninkaallinen satama Kentissä.

Analyysi: Satojen miljardien eurojen edestä autoja, lääkkeitä, lihaa jumittuu – brexit ilman kauppasopimusta uhkaa tuhansia työpaikkoja

Britannialla on edessä kovia kauppaneuvotteluja. Se haalii opiskelijoita koulun penkiltä neuvottelijoiksi ja tinkii tuontiruuan turvallisuudesta.

Valkoisiin suojahansikkaisiin puetut kädet pitelevät kasvosuojainta, jossa on sinisellä pohjalla Maailman terveysjärjestön WHO:n valkoinen logo.

Ulkolinja: Kenen asialla on WHO? – Maailman terveysjärjestö joutunut suurvaltojen ristituleen

Koronapandemia koettelee kansainvälista terveysyhteistyötä.

Lastia puretaan San Pedron satamassa Los Angelesissa.

Pohjois-Amerikan uusi vapaakauppasopimus voimaan heinäkuussa

Uusi vapaakauppasopimus korvaa vuonna 1994 solmitun Nafta-sopimuksen.

Hang Seng -indeksi.

Matkustuskielto yllätti talousasiantuntijat – markkinoille tulossa rankka päivä

Keskuskauppakamarin mukaan matkustuskielto vaikuttaa suoraan lentoyhtiöihin ja matkailualaan sekä välillisesti yrityksiin, joiden pitää tehdä esimerkiksi asennustyötä paikan päällä.

Juho-Pekka Rantala

Keskustele tässä brexitistä!

Brexit tulee - oletko valmis?

United Airlines -yhtiön Boeing-koneita kuvattuna San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla maaliskuussa 2019.

WTO on rikki ja kauppasota on päällä – alkavatko Suomi ja Eurooppa kohta kärsiä?

Maailman kauppajärjestön tuomarijärjestelmä on toimimaton ja isoja kauppakiistoja on ratkaisematta. Se heijastuu mutkan kautta jo Suomenkin vientiteollisuuteen.

Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kauppasota vähentää maiden välistä konttiliikennettä. Arkistokuva Los Angelesin satamasta.

Yhdysvaltojen talouskasvu jäämässä ensi vuonna 1,8 prosenttiin

Ekonomistien näkemykset ovat muuttuneet kesän aikana selvästi pessimistisemmiksi.

Emmanuel Macron

Ranskan Macron Pariisin suurlähettiläspäivillä: Suhde Venäjään mietittävä uusiksi

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi ulkopoliittisessa linjapuheessaan tiistaina, että Euroopan on määriteltävä uudelleen suhteensa Venäjään uuden kylmän sodan välttämiseksi.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in ja hänen vaimonsa Kim Jung-sook heiluttivat maansa lippua itsenäisyyspäivänä. Torstaina tuli kuluneeksi 74 vuotta siitä, kun Korea vapautui Japanin vallasta.

Etelä-Korean Moon: Japanin tulisi miettiä menneisyyttään

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in vakuutti maansa olevan valmis keskusteluun Japanin kanssa.

Euro-patsas, euro statue

USA:n kauppapolitiikka tuo tummia pilviä Euroopan taloustaivaalle – EU laskee ensi vuoden talousennustetta

Vuoden 2020 talouskasvuksi euroalueella ennustetaan 1,4 prosenttia, kun edellinen ennuste oli 1,5.

Wärtsilän viestintäjohtajan Atte Palomäen mukaan suhdannekäänteestä Yhdysvaltain markkinoilla ei ole vielä mitään merkkejä.

Yhdysvaltain kauppapolitiikan tulevaisuudesta paljon epävarmuutta – Wärtsilä toivoo jäitä hattuun Washingtonissa

Viestintäjohtaja Atte Palomäki uskoo silti kovaan kasvuun Yhdysvaltain markkinoilla.

Asiakkaita Walmartin myymälässä

Amerikkalaisyritykset Trumpille: Lopeta Kiinan kauppakiista – Tullien aiheuttamia kustannuksia kuvaava laskuri pyörii hurjaa vauhtia

Valkoiseen taloon lähetetyssä kirjeessä painotetaan, että Kiinalle asetetuista tulleista kärsivät erityisesti amerikkalaiset yritykset ja kuluttajat

Kauppasota kahden suuren välillä kärjistyi, ja Donald Trump päätti nostaa kiinalaisten tuotteiden tullimaksuja.

Ulkolinja: Donald Trumpin kauppasota – Kuka maksaa suuren tullikiistan laskun?

Miten Yhdysvaltain ja Kiinan kauppakiista vaikuttaa?

Donald Trump taidemaalauksen edessä.

Toimittajalta: Trump taistelee kansainvälisen kaupan todellisuutta vastaan ”Tariffimiehenä”

Vaikka huoli Kiinan epäreilusta toiminnasta on oikeutettua, Trumpin kauppapolitiikka iskee tavalliseen yhdysvaltalaiskuluttajaan, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Paula Vilén.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

Researchers: Uncertainty curbing economic growth

Finland's Labour Institute for Economic Research has trimmed its 2019 growth forecast for the nation's economy.

EU-Kiina

Kiina lupaa EU:n yrityksille tasapuolista kohtelua – Kyseessä on läpimurto, sanoi EU:n Tusk

Kiinan lupausten toteutuminen jää kuitenkin nähtäväksi. Ihmisoikeudet jäivät kokouksessa talouden jalkoihin.

Kiinan johtajat

Eurooppa heräsi Kiinan vallan kasvuun – Seitsemän syytä, miksi Kiinasta tuli uhka

EU vetää aiempaa tiukempaa linjaa suhteessa Kiinaan tiistaina huippukokouksessa. Listasimme, miksi EU haluaa muuttaa kurssia Kiinan suhteen juuri nyt.

Puutavaraa isossa kasassa.

EU:n ja Japanin välinen vapaakauppasopimus voimaan – piristyspilleri saha- ja vaneriteollisuudelle

Helmikuun alussa voimaan tullut sopimus tukee etenkin puutuoteteollisuuden vientiponnisteluja.

BBC:n dokumentissa Dubain prinsessa Latifa kertoo elämästään ja pakosuunnitelmastaan.

Ulkolinja: Pako Dubaista – brittidokumentti prinsessa Latifan salaperäisestä kohtalosta

Prinsessa Latifa kertoo elämästään ja pakosuunnitelmastaan.

Justin Trudeau

Meksiko ja Kanada keskustelivat USMCA-sopimuksen allekirjoittamisesta

Kanadan, Meksikon ja Yhdysvaltain välinen vapaakauppasopimus on allekirjoitusta vaille valmis.

Olli Rehn

Protektionismin lisääntyminen varjostaa kansainvälistä kauppaa – Suomen Pankin Rehn: EU:n yhteinen kauppapolitiikka tarjoaa tukevan selkänojan

Tullien korotukset erityisesti Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä ovat lisänneet epävarmuutta maailmantalouden kehityksestä, arvioi Suomen Pankki.

Justin Trudeau

Kanada kertoi omat ehtonsa Nafta-sopimukselle

Edellisviikolla tuloksettomina päätyneitä vapaakauppasopimusneuvotteluita hierotaan jälleen keskiviikkona Washingtonissa.

Säästöpankin kyltti.

Säästöpankkiryhmä: Työllisyys kehittynyt kesän aikana jopa hämmästyttävän hyvin

Säästöpankkien mukaan suurimmat suhdanneriskit tulevat Suomen ulkopuolelta.

Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland puhuu konferensissa Kööpenhaminassa kesäkuussa 2018.

Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland: "Uskon, että pääsemme sopimukseen vapaakauppa-alueesta"

Kanada ja Yhdysvallat jatkavat neuvotteluja Nafta-sopimuksesta torstaina.

Justin Trudeau

Trudeau: Allekirjoitan uuden Naftan vain, jos se on hyväksi Kanadalle

Kanada ei aio taipua Yhdysvaltain vaatimukseen avata suojeltu maitoteollisuus kilpailulle.

Viljelijä peltotöissä.

Trumpin kauppapolitiikka kuristaa soijantuottajia ja koettelee uskoa presidenttiin kannatuksen ydinalueilla – "Jos voitolliseksi ei päästä parissa vuodessa, moni voi hakea muutosta"

Kiina kosti Trumpin asettamat tullit ja asetti soijalle 25 prosentin tullin. Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasodassa uusia tulleja otetaan käyttöön tänään.

Piirilevy.

Finland's tech sector orders fall slightly as trade war unfolds

The number of orders and bid requests in the tech sector dropped somewhat over the summer, according to the Technology Industries of Finland.

Kevin Hassett ja Donald Trump

Yhdysvallat ampaisi kovaan talouskasvuun keväällä

Talouskasvua siivittivät muun muassa yhdysvaltalaisten autokuume sekä öljyn ja soijapapujen vienti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle