Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keski-Pohjanmaalla kokoontumisrajoitukset ja laaja maskisuositus poistuvat – maskin käytöstä ei silti voi luopua kokonaan

Maakunnan koronaviranomaisryhmä päätti keskiviikkona, että suosituksia lievennetään, esimerkiksi laaja kasvomaskisuositus julkisissa tiloissa poistuu.

TYKSissä ei viikkoon koronapotilaita – rokotteet toimivat hyvin

Intialaisen deltavariantin levinneisyyttä Varsinais-Suomessa tutkitaan.

Korona vei Aurinkorannikolta eläkeläiset, mutta toi etätyöläiset – ”Pyöräilen läppäri mukana, ja välillä istun palmun alle tekemään töitä”

Suomalaisyrittäjät uskovat, että trendi on tullut jäädäkseen. Etätyöbuumi ei kosketa ainoastaan Aurinkorannikon pikkukaupunkeja, vaan koko Málagan itsehallintoaluetta.

Poikkeusaika näkyy tuoreessa Mökkibarometrissa – suomalaiset viettävät yhä enemmän aikaa niin mökeillään kuin etätöissäkin

Kyselyn mukaan vapaa-ajan asunnolla vietetään nyt jo keskimäärin 103 vuorikautta vuodessa, kun 2016 mökkivuorokausia oli 79 vuodessa. Mökkibarometriin vastasi 1275 henkilöä.

Etätyösuositus pysyy vielä voimassa Pirkanmaalla: koronanyrkki keskustelee asiasta vajaan parin viikon päästä

Valtakunnallisessa koronainfossa kerrottiin torstaina, että etätyösuositus kannattaa pitää voimassa koronatilanteen kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Pirkanmaa on perustasolla, mutta koronanyrkki pohtii asiaa vasta myöhemmin.

Etätyö- ja maskisuositus voimassa Pohjanmaalla kesäkuun loppuun

Pohjanmaalla toimitaan THL:n perustason alueen ohjeiden mukaan, edellyttäen että alueen epidemiologinen tilannekuva säilyy perustasolla.

Etätyö kiinnostaa jatkossakin Oulun yliopiston työntekijöitä – useampi kuin joka viides haluaisi tehdä lähes täyttä etäviikkoa

Oulun yliopisto kysyi työntekijöiltään arvioita ja toiveita tulevasta etätyön määrästä. Lähes 75 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi jatkossa tekevänsä yhden tai useamman etäpäivän viikossa. Yliopistossa on tehty etätöitä jo noin 15 kuukautta.

Pirkanmaalla 8 uutta koronatartuntaa

TAYS kertoi perjantaiaamuna kahdeksasta uudesta tartunnasta. Fimlab tutki torstaina 876 näytettä.

Pirkanmaalla 12 uutta koronatartuntaa

Tiistaina maakunta palasi perustasolle. Perustasosta huolimatta maskisuositus ja etätyösuositus ovat edelleen voimassa.

Kainuu tarttui hetkeen ja brändäsi itsensä vapauden valtakunnaksi

Brändityöryhmän mukaan kainuulaista vapautta ovat muun muassa sujuva arki, mahdollisuus irrottautua arjesta luonnon keskellä sekä vapaus valita millaista työtä tekee, milloin ja minne.

Syntyvyyden lasku ja kyläkouluverkon säilyttäminen ovat hankala yhtälö – kuuntele Kuntarundin Oulaisten vaalikeskustelu Yle Areenasta

Kiinteistöverotuloja toivotaan tuulivoimapuistosta. Uusia yrityksiä kuitenkin kaivataan myös Oulaisiin. Liikenneyhteydet eri suuntiin ovat hyvät, ja uusia kuntalaisia voisi houkutella etätyömahdollisuudella.

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä: Yksityistilaisuuksien ja tapahtumien osallistujamääriä koskevat rajoitukset päättyvät

Hyvästä käsihygieniasta, kasvomaskien käytöstä ja 1–2 metrin turvaväleistä tulee huolehtia yksityistilaisuuksissa jatkossakin. 

Luontoimagostaan tunnetussa Kuusamossa on kaksijakoinen suhtautuminen kaivosteollisuuteen – kuuntele Kuntarundin Kuusamon vaalikeskustelu Yle Areenasta

Kaivokset ja matkailu ovat Kuusamossa varmasti vastakkain tulevanakin vaalikautena. Kuusamon keskusta on kuihtunut ja Rukan kehittäminen keskusteluttaa. Alueelle halutaan etätyöntekijöitä, mutta rakennetaanko valokuitua kunnan verorahoilla?

Pandemiasta huolimatta Kelan korvaamien pitkien sairauspoissaolojen määrä väheni viime vuonna

Tutkimuksen mukaan koronavuosi on kohdellut kunta-alan työntekijöitä eri tavoin. Sairauspoissaolojen vähenemisen syynä voivat olla koronaepidemiaan liittyvät muutokset, kuten lisääntynyt etätyö ja työllisyyden muutokset.

Barometri: Korona-aika vaikutti myönteisesti työkykyyn etätyöläisillä

Pitkäaikaiset koronavaikutukset saattavat olla osin kielteisiä, mutta ne eivät vielä näy.

Vaikka koronatilanne on rauhallinen Pohjanmaalla, kokoontumissuosituksia on yhä voimassa – myös etätyöt, kasvomaskit ja ennakkoäänestäminen suositeltavia

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmän suositukset ovat voimassa 20. kesäkuuta asti. Jos tautitilanne muuttuu, suosituksia ollaan valmiita tarkistamaan nopeastikin.

Iäkkäiden määrä kasvaa voimalla, lapsia ei synny, vieraskielisten osuus nousee – tällainen on oman kuntasi arki 20 vuoden päästä

Tuoreen väestöennusteen mukaan Suomen väestönkasvu perustuu tulevaisuudessa täysin vieraskielisten määrän kasvuun. Etätyön jatkuessa muuttoliikkeen uusia voittajia ovat suuret vapaa-ajan ja matkailun keskittymät.

Enemmistö haluaa jatkaa tehden etätyötä – joukkoon kuuluu opiskelijoitakin kuten Anniina Lehmus, joka oppi etäaikana kaksi arvokasta taitoa

Noin 60 prosenttia suomalaisista tahtoisi tehdä etätöitä ainakin muutaman päivän viikossa, kertoo eurooppalaistutkimus. Myös korkeakouluopiskelijoiden opiskeluinto on noussut pahimmasta kuopasta. Tässä jutussa opiskelija ja tiimiesimies kertovat, miksi he eivät haluaisi luopua etätöistä pandemian jälkeenkäään.

Useita muutoksia Pirkanmaan suosituksiin: Ei enää ylärajaa kokoontumisiin, mutta perhejuhliin suositellaan vieraskirjaa jäljittämistä helpottamaan

Korkeakoulut voivat siirtyä lähiopetukseen. Yksityistilaisuuksissa ja perhejuhlissa ei ole enää vieraiden ylärajoja, jos turvaohjeita noudatetaan eli pidetään maskia ja turvavälejä. Aikuisten sisäharrastukset avautuvat samoilla ohjeilla.

Intian-variantti huolettaa Pohjanmaalla – yksityistilaisuuksiin suositellaan edelleen vain 20 henkilöä

Suositus on varotoimenpide naapurimaakunnan vakavan koronatilanteen vuoksi. Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä on huolissaan ulkomailta tulleista tartunnoista ja etenkin Intian virusmuunnoksesta.

Nyt loppui ruuhkassa mateleminen! Sakari Liukkonen kyllästyi ihmisvilinään ja muutti pääkaupunkiseudulta Mikkeliin

Paljasjalkainen vantaalainen Sakari Liukkonen on yksi monista, joka on korona-aikana muuttanut pois pääkaupunkiseudulta. Vaikka päätöstä on ihmetelty lähipiirissä, uskoo Liukkonen silti kotiutuvansa Mikkeliin, jossa hän on viettänyt jo lapsuuden kesiään.

Maanantai 24.5.2021 (radio)

Valko-Venäjä pakotti koneen laskuun. Finnair jatkaa lentoja Valko-Venäjän yli. Etätyö voi heikentää työhyvinvointia. Koronatartuntoja melko vähän. Koronatilanne vaatii huolellisuutta myös kesällä.

Korona-aika pani vauhtia digiloikkaan: ainakin etätyö yleistyi

Tampereen kaupungin etätyön määrä yli kymmenkertaistui. Kaupunkilaiset ovat lisänneet digipalvelujen käyttöä, mutta heidän mielipiteestään ei toistaiseksi ole tutkittua tietoa.

Etätyön yksinäisyys nakertaa jaksamista ja haastaa johtamisen – "Ennen näki naamasta, jos jollain alkoi työ painaa", sanoo henkilöstöpäällikkö

Koronapandemian vuoksi pitkään jatkuneesta etätyöstä on tullut rutiinia, ja sen huonot puolet alkavat korostua. – Vasta nyt pystymme arvioimaan, onko etätyö paras tapa työskennellä, jos se on pitkällä aikavälillä ainoa tapa, sanoo tutkija.

Iskikö koronaväsymys viime metreillä? 6 vinkkiä, jotka auttavan jaksamaan loppuun asti

Työterveyspsykologin juttusilla on käynyt aiempaa useampi koronavuoden aikana. Myös sairauslomat mieleterveyssyistä ovat lisääntyneet. Kysyimme työterveyspsykologeilta, miten koronaväsymystä voi torjua.

STTK haluaa selvittää etätyön pelisäännöt

Etätyö on tullut joihinkin ammatteihin pysyvästi, mutta sen pelisäännöt ovat kirjavat. STTK haluaa keskusjärjestöjen ja ministeriöiden tekevän yhdessä aiheesta selvityksen. Asia noussee esille myös liittojen sopimusneuvotteluissa.

Duunarit eivät päässeet koronaa pakoon etätöihin – etenkin naiset pelkäsivät sairastumista ja työpaikan menetystä

Varsinkin SAK:laisten naisten kuormitus kasvoi koronavuonna. Sairastuminen pelotti ja joillakin rasitusta lisäsi myös uusien tehtävien opettelu. Tosin HOK-Elannon kauppoihin siirretyistä ravintolatyöntekijöistä osa haluaakin nyt jäädä kauppaan.

Koronanyrkki väläyttää etätyöstä ja maskeista luopumista loppukesästä – "Epidemia ei ole vielä ohi"

Erityisesti Kiteen alueella koronaviruksen ilmaantuvuus on muuta maakuntaa selvästi korkeampi. Jos epidemiatilanne pysyy rauhallisena, voidaan esimerkiksi etätyö- ja etäopiskelusuosituksia sekä maskin käyttösuosituksia päästä purkamaan aikaisintaan loppukesästä.

Mistä helpotusta tyhjeneville kunnille? Kuntia itsepetoksesta syyttävät asiantuntijat ehdottavat avuksi naisten huomiointia ja etätöitä

Kunnat näkevät pienenemisen poliittisena epäonnistumisena. Asukkaita menettävä kunta ei kuitenkaan ole aina häviäjä. Yksi kunta ei voi kääntää globaalia kehitystä. Nuorten äänen olisi kuuluttava päätöksenteossa.

Mitä pääkaupunkiseudulla voi nyt tehdä ja mitä ei? Kokosimme tämänhetkiset rajoitukset ja tulevat muutokset yhteen juttuun

Kokosimme tämän hetken tärkeimmät rajoitukset pääkaupunkiseudun asukkaiden arkielämän kannalta sekä tiedot siitä, milloin rajoituksiin on luvassa mahdollisesti muutoksia.

Korona on väistynyt Sosterin alueella, rajoitukset kevenevät maanantaina

Sosterin alueella ei ole ilmaantunut uusia koronatartuntoja viimeisen viikon aikana. Helmikuun alusta saakka kiihtymisvaiheessa ollut alue siirtyy maanantaina 10. toukokuuta epidemian perustasolle.

Vuosi etätöissä alkaa nyt näkyä lääkäreiden vastaanotolla: oikeanlaisen liikunnan puute on voinut johtaa vaikeisiin selän ja niskan vaivoihin

Koronan aiheuttamat tuki- ja liikuntaelinvaivat näkyvät etätöissä olevilla ihmisillä, jotka ovat sisäliikunnan varassa. Liikunnalla kurissa pysyneet oireet ovat saattaneet provosoitua, kun ei ole päässyt esimerkiksi salille huoltamaan itseään.

Hallitus saa Keski-Suomen yrityksiltä sapiskaa poukkoilevasta koronaviestinnästä, melkein kaikki uskovat etätyön yleistyvän pysyvästi

Hallitus teki maaliskuussa yksityiskohtaisen esityksen ankarista liikkumisrajoituksista, mutta joutui vetämään sen takaisin perustuslakivaliokunnan täystyrmäyksen jälkeen. Keski-Suomen kauppakamarin jäsenyrityksistä 52 prosenttia kertoo kyselyssä, että hallituksen suunnitelmat haittasivat liiketoimintaa.

Etelä-Savon yritysten näkymät kirkastuneet huomattavasti – kauppakamari: "Tämä on erinomainen signaali"

Entistä harvempi yrittäjä Etelä-Savossa ennakoi lomautuksia ja aiempaa useampi uskoo liikevaihdon kasvavan tai vähintäänkin pysyvän ennallaan. Kolme neljästä arvioi, että etätyön lisääntyy pysyvästi.

Tutkimus: Itseohjautuva työnteko lisää kiistatta työntekijöiden hyvinvointia

Työpaikalla vallitseva hierarkkisuus on omiaan aiheuttamaan työuupumusta. Aalto-yliopiston ja Työsuojelurahaston tutkimus osoittaa, että vahvempi kokemus itseohjautuvuudesta on yhteydessä suurempaan työn imuun ja alhaisempaan työuupumukseen.

Aikaa kuluu tarpeettomiin etäpalavereihin, chat-keskusteluihin ja sähköposteihin – työntekijät valittavat väsymystä, etenkin nuoret kovilla

Koronavuoden ovat kokeneet raskaana erityisesti nuorimmat työntekijät. Tuoreen työelämätutkimuksen teettäneen Microsoftin Harri Mikkasen mukaan työelämässä näkyvät sukupolvien väliset erot. Myös Työterveyslaitoksen tutkimus vahvistaa ilmiön.

Mikkeli vokottelee etätyöläisiä vakiasukkaiksi kirjeellä: "Asettuminen on todellinen vaihtoehto"

Toiveissa on, että kesämökkiläisiä innostuisi asettumaan seudulle pysyvämmin.

Korona-ajan etäily on vähentänyt monen suolisto-ongelmia – haavaista koliittia sairastava Laura Karjalainen: "Kotona voi olla suoli suorana"

Osa lääkäreistä on kohdannut myös potilaita, joiden oireet ovat pahentuneet etätyön ja -opiskelun vuoksi.

Vakavien työtapaturmien määrä on vähentynyt – "Edes ääriolosuhteet eivät tarkoita välttämättä enää isoja riskejä"

Työturvallisuuskeskuksen asiantuntijan mielestä työturvallisuuden puitteet ovat kunnossa ja seuraavaksi pitäisi panostaa tekemiseen.

Nyt pääsee terassille, mutta tiukin rajoituksin – kävimme seuraamassa meininkiä pienessä lähiöpubissa: "Pääsee ihmisiä näkemään"

Ravintoloiden kannattavuus on huteralla pohjalla, koska asiakaspaikkoja ja aukioloa on rajoitettu, eivätkä yritykset saa enää valtion sulkemiskorvausta.

Verottaja odottaa tavallista enemmän muutoksia esitäytettyihin veroilmoituksiin – etenkin etätyöläisten kannattaa nyt syynätä vähennyksensä tarkkaan

Verotietojen viimeinen ilmoittamispäivä on 4., 11., tai 18. toukokuuta. Oman päivämääränsä voi tarkistaa veroilmoituksesta.

Katoavatko kaupungit? Kokosimme tutkijoiden kolme skenaariota siitä, miten korona muuttaa tapaamme asua

Suurten kaupunkien läheisyydessä sijaitsevat pienet lähikaupungit, kuten Naantali tai Porvoo, saattavat hyötyä koronakokemuksesta.

Uhraatko kodin neliöitä etätoimistoksi? Pakkoetätyön kulut eivät kuulu työntekijälle – asia otetaan tes-pöytään, sanovat kahden ammattiliiton johtajat

Etätöitä on tehnyt kuluneen vuoden aikana puolet kaikista työntekijöistä eli miljoona suomalaista ja heidän perheensä.

Hiekanpoisto näkyy Keski-Suomen ilmanlaadun mittauksissa – etätyö on vähentänyt typen oksidien määrää Jyväskylän ilmassa

Muun muassa lumensulamisesta aiheutuva kosteus vähentää hiekoitushiekan poistosta aiheutuvia ongelmia tänä keväänä.

Lahden korona-exit-suunnitelma tukee keskustan elävoittämistä

Kaupunki ennakoi, että kaikissa kouluissa palataan lähiopetukseen heti vapun jälkeen.

Kysely: Suomalaiset haluavat pitää julkiset palvelut kuntien tai valtion harteilla

Miltei kolme neljästä suomalaisesta haluaa että kunta, alue tai valtio järjestää julkiset palvelut myös tulevaisuudessa.

Kontteja hankitaan työtiloiksi ja kesäkahviloiksi: kontin vuokra on 200 euroa kuussa – Pasi Lehtola osti täysperävaunun syntymäpäivälahjaksi puolisolleen

Kontteja kysytään nyt kiihtyvään tahtiin kesäkahvila ja -ravintolakäyttöön. Konttibisnes on kymmenen viime vuoden aikana kolminkertaistunut Suomessa.

Maanantai 12.4.2021 (tv)

Lähiopetus. Etätyötilat. Kuntavaalit: Demokratia. Sää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle