Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Markus Heikkerö teini-ikäisenä muotokuvassa, jossa hän katsoo läheltä suoraan kameraan. Hänellä on pitkät, suorat hiukset.

Rockbändien rumpalinakin tunnettu kuvataiteilija Markus Heikkerö vei fallosmaalauksensa Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeelle ja yllättyi

Heikkerön surrealistiset fallosmaalaukset ihastuttivat yliopistoväkeä Yhdysvaltain raamattuvyöhykkeellä.

Villa Wuorio sijaitsee Helsingin Laajasalossa.

Kartanoiden saarella on huvila, jossa eri tyylit yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla: tältä 121-vuotias Laajasalon helmi näyttää nyt

Itä-Helsinkiin vuonna 1901 rakennettu arvohuvila Villa Wuorio on nyt hyvässä maalissa ja avoinna kaupunkilaisille. Yrittäjälle ravintolabisneksen pyörittäminen kartanosaaressa on elämäntapa.

Karhulan Hovin koristeellinen kartanorakennus.

Miljoonakartano Karhulan Hovin kauppa peruuntui Kotkassa – myyjän mukaan ostajalta loppuivat rahat

Kotkalaisyrittäjä Ismo Räty hyväksyi kesäkuussa ostotarjouksen Karhulan Hovista. Kaupat eivät kuitenkaan menneet maaliin asti.

Nokian kartano.

Nokia-yhtiö myi omistamansa kartanon rakennusliikkeelle – Nokianvirran tuntumaan 1 500 ihmisen asuinalue

Kartanon ja sen puistoalueen kehittäminen voi alkaa jo syksyllä.

Nainen ja  koira keväisellä kartanon pihalla.

Hakoisten kartanonrouvan romaani tilan aiemmasta valtiattaresta kuvaa aateliselämää ja rakkautta: "1700-luku oli tosi eroottinen"

Naisen elämä 1700-luvulla maalaiskartanossa ei ollut helppoa. Kirjailija halusi silti suoda sankarittarelleen onnellisen avioliiton, johon kuului myös aistillinen rakkauselämä.

Moision kartanko Kouvolan Elimäellä.

50 mahdollista ostajaa kiinnostui historiallisesta kartanosta – vain eräs pankkiiri maksaa tarpeeksi ilman ehtoja: "Tämä talo pitää pelastaa"

Pankkiiri Henrik Andersin aikoo palauttaa kartanon vanhaan loistoonsa. Varsinkin 1820 valmistunut päärakennus ja kartanon historia vetosivat.

Moision kartanko Kouvolan Elimäellä.

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi Moision kartanon ostotarjouksen – yli 200-vuotias kartano on ollut myynnissä elokuusta asti

Kaupunginhallitus hyväksyi Moision kartanon 420 000 euron ostotarjouksen maanantain kokouksessaan.

Läheltä

Helsinki haluaa myydä Stansvikin kartanon vuokraamisen sijaan

Aiemmin kaupunki etsi Laajasalossa sijaitsevalle kartanolle pitkäaikaista vuokralaista.

Moision kartano

Moision kartanosta jätetty kolme tarjousta – välittäjän mukaan pitkän odottamisen jälkeen nyt on "pöhinää"

Moision kartano kiinnostaa useita ostajia, mutta sitä ei kuitenkaan ole yli puoleen vuoteen saatu myytyä.

Pyhäniemen kartanon päärakennuksen eteistilaa, etualalla ruokailutilan nurkassa iso ruskea kakluuniuuni.

Uusi omistaja haluaa pitää Pyhäniemen kartanon avoimena ihmisille – katso, miltä suomifilmeistä tutun rakennuksen sisällä nyt näyttää

Hollolan Hollywoodiksi kutsuttu Pyhäniemi on Suomen hienoimpia kartanoita. Arvorakennuksessa on viime vuosikymmeninä järjestetty paljon taidenäyttelyjä ja kesäkonsertteja, joiden jatkoa mietitään.

Mies seisoo harmaantuneen kartanon edessä ja katsoo oikealle hymyillen.

Riku Mehto, 28, peri yllättäen 1800-luvun hirsikartanon Rautalammilta – ullakolta löytyi salaperäinen salkku

Rautalammilla sijaitsevan Nipurin kartanon ullakolta löytyi siivouksen yhteydessä ilmeisesti vanha nimismiehen salkku. Kartano on rakennettu vuonna 1875.

Moision kartanko Kouvolan Elimäellä.

Historiallinen Moision kartano Kouvolassa sai suojelupäätöksen – kartano on esimerkki kymenlaaksolaisesta kulttuurimaisemasta

Kouvolan kaupungin omistama kartano on ollut myynnissä. Kaakkois-Suomen ely-keskuksen tekemä suojelupäätös on lainvoimainen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Iissä vanhusten hoitokoti Kartanonväessä koronatartuntoja

Sekä henkilökunta että asukkaat on testattu, ja hoitokodissa on tehty erityisjärjestelyjä, jotta jatkotartunnoilta vältyttäisiin. Vierailut hoitokotiin on toistaiseksi kielletty.

Mikko Parikka Moision kartanon huoneessa Kouvolan Elimäellä.

200-vuotias kartano ei löytänyt vielä uutta omistajaa Kouvolassa – Moision kartanon myyntiä on päätetty jatkaa

Historiallisesta Moision kartanosta jätettiin lokakuun puoliväliin mennessä useampi ostotarjous. Neuvottelut eivät kuitenkaan johtaneet osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Kartanokokonaisuuden myyntiä on päätetty jatkaa.

Pekkalan kuvataidekoulu Joensuussa.

Pekkalan kulttuurimiljöön säilyttämiseksi tehty kuntalaisaloite luovutettiin Joensuun kaupungille

Aloiteen allekirjoitti määräaikaan mennessä hieman yli 800 henkilöä. Allekirjoittaneiden pelkona on, että kaupunki laittaa alueen myyntiin.

Sorjosen kuvaukset Lauritsalan kartanossa

Lauritsalan kartanon tontti jaettiin kolmeen osaan – lohkomisen toivotaan helpottavan rakennusten vuokraamista

Kartanon hinta on laskenut aiemmasta reilun puolen miljoonan euron hintapyynnöstä.

Akolan kartano Pohjois-Iissä

Yli 200 vuotta vanha sukukartano mullistui täysin: huippuarkkitehti Teemu Kurkela osti kasan lautaa ja nyt lopputulos niittää mainetta maailmalla

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saaneen Teemu Kurkelan henkilökohtainen projekti muodostui paljon kiinnostavammaksi kuin hän itse olisi ennalta arvannut.

Moision kartanko Kouvolan Elimäellä.

Museovirasto haluaa suojella yli 200-vuotiaan Moision kartanon päärakennuksen, jugend-rakennuksen ja pihapiirin – yksi ostotarjous on jätetty

Kouvolan kaupunki pani kartanon myyntiin elokuussa. Tarjousaikaa jatkettiin lokakuun puoliväliin asti, jotta Museovirasto ehtii tehdä suojelupäätöksen.

Ilmakuva Kuokkalan kartanosta puutarhoineen

"Se oli hetken päähänpisto": kaveriporukka osti yli satavuotiaan kartanon ja metsästi huonekaluja pitkin Eurooppaa – tältä se näyttää remontin jälkeen

Kuokkalan kartano on ollut koti, synnytyssairaala, tutkimuslaitos ja kellaribändien treenitila. Nyt uudet omistajat aloittavat siellä ravintolatoiminnan ja vuokraavat tiloja erilaisiin tilaisuuksiin.

Sanna ja Pinja nauravat sohvalla.

Näin syntyy suosikkisarja Sohvaperunat – halukkaita ohjelmaan on sankoin joukoin, mutta "sohvikseksi" ei kelpaa kuka tahansa

Onhan se aika kummallista: ihmiset katsovat televisiosta, kun toiset katsovat televisiota. Sohvaperunoiden fanit tietävät, että ohjelma hurmaa, koska sohvalla istuu aivan tavallisia suomalaisia ja tunnelma on kotoisa.

Stansvikin kartanon alueella myytäviä astioita ja nukkeja.

Helsinki kunnostaa historiallisen Stansvikin kartanomiljöön – lauantaina siellä kaupataan tavaraa vuosikymmenten takaa

Stansvikin kartanoalueella vuokralla olleen yhdistyksen vuokrasopimus päättyy ja lauantaina paikalla pidetään tyhjennysmarkkinat.

Moision kartanko Kouvolan Elimäellä.

200-vuotias kartano kiinnostaa ostajia pääkaupunkiseudun tuntumassa – katso, mitä 450 000 eurolla saa

Kouvolan kaupunki laittoi historiallisen Moision kartanon myyntiin pari viikkoa sitten. Kohde on herättänyt kiinnostusta, mutta yhtään virallista ostotarjousta ei ole vielä jätetty.

Suontaan kartanon emäntä Ellen Rydbeck koiriensa kanssa kartanon piha-alueella.

Isoa sukutilaa pyörittävä Ellen Rydbeck, 30, on outolintu keski-ikäisten miesten alalla: "Tiedän, mitä teen seuraavat 30 vuotta"

Maatilat ovat vähentyneet Suomessa vuosi vuodelta. Osa tiloista on joutunut lopettamaan, koska jatkajaa ei ole. Suontaan kartanossa Hattulassa tätä ongelmaa ei ole. Ohjaksissa on nyt kolmekymppinen Ellen Rydbeck.

Kuvia Bombus Hypnorum -teoksen vuonna 2020 kenraaliharjoituksesta. Kuvassa esiintyy muusikko-säveltäjät Ringa Manner ja Max Lilja sekä tanssija-koreografi Kaisa Niemi.

Viikonloppuna taide ja tiede päästetään valloilleen Lustossa: Luonnon konserttisalissa pääosan saa "kimalaismaailman punkkarit"

Punkaharjulla lauantaina yhdistyvät lauantaina luontotiede ja taide, kun omalaatuinen koko perheen ulkoilmatapahtuma Luonnon konserttisali toteutetaan metsämuseo Lustossa. Tapahtumassa perehdytään eri keinoin kartanokimalaisen maailmaan.

Moision kartano

Yli 200-vuotias Moision kartano on tullut myyntiin Kouvolassa, hinta 450 000 euroa – odottaa yhä suojelupäätöstä

Vuonna 1820 valmistunut kartano on yksi kymmenistä kiinteistöistä, joista Kouvolan kaupunki on päättänyt säästösyistä luopua.

Rauhalinnaan tehdään mittavaa remonttia.

Rauhalinna ällistyttää suomalaisessa maisemassa – kauppaneuvos Kyösti Kakkonen on palauttanut yli 100-vuotiaan pitsihuvilan alkuperäiseen loistoonsa

Kyösti Kakkonen kuvaa Saimaan rannalla sijaitsevan huvilan kunnostamista "himputinmoiseksi urakaksi". Rahaa kulttuuriteossa on palanut kahdeksannumeroinen summa, sillä urakassa on pyritty säästämään vanhaa ja alkuperäistä mahdollisimman paljon.

Pyhäniemen kartano

Pyhäniemen kartanon ostaja julki – uusi omistaja aikoo pitää ovet auki yleisölle

Ulosottoon päätyneen kartanon sai nettihuutokaupassa kiinteistösijoittaja Kari Helin. Hän haluaa vaalia historiallisia rakennuksia muun liiketoiminnan ohella.

Vanha vaaleanpunainen rakennus puiston keskellä. Ympärillä metalliset työmaa-aidat. Etualalla vihreä puistonpenkki.

Lahden kartanonpuiston kunnostustyöt käyntiin – saneerauksella houkutellaan lisää kävijöitä alueelle

Viherrakennustöissä huomioidaan museoympäristön historiallinen luonne ja pyritään säilyttämään vanhan puiston tunnelma.

Tapanilan entinen vanhainkoti, vieressä uusia omakotitaloja

Kiista turvapaikanhakijoiden yksikön toiminnasta menee hallinto-oikeuteen – SPR ja kiinteistöyhtiö eivät tyydy kaupungin päätökseen

SPR Hämeen piiri ja Tapanilan Kartanokodit Oy ovat yhteisrintamana tehneet valituksen hallinto-oikeuteen, sillä osapuolten tulkinnat ja näkemykset eroavat toisistaan merkittävästi. Asukkaat valittivat vastaanottokeskuksen toiminnasta.

hääpari

Tänään Joonas ja Sini saavat toisensa, vihdoinkin – korona siirsi hääparien tärkeää päivää, ja pitopaikkojen varauslistat kirjoitettiin yhä uudelleen

Monet hääparit peruivat viime vuonna häänsä ja siirsivät ne tälle vuodelle. Osa juhlista on siirretty vielä uudestaan seuraavalle vuodelle. Joonas Komulainen ja Sini Paavola jännittivät pitkään, pääsevätkö kaikki läheiset heidän häihinsä.

Moision kartano

Moision kartanon suojelupäätöstä ei kuulu – historiallinen arvorakennus on odottanut myyntiä tyhjillään vuodenvaihteesta

Moision kartanon vuokrasopimus päättyi vuodenvaihteessa. Siitä lähtien kartano on odottanut suojelupäätöstä ja sitä, että se saadaan myyntiin. Kartanon omistaa vielä Kouvolan kaupunki.

Söderlåmgvikin kartano

Amos Andersonin kartanoa remontoitiin miljoonilla – italialaisen villan tunnelma viimeisteltiin ruotsalaisilla tapeteilla

Upporikkaan Amos Andersonin kartanon loiston päivät on palautettu. Söderlångvikin museo Kemiönsaarella avautui kahden vuoden korjausten jälkeen. Hirsirakennus muovautui taidemesenaatin toiveiden mukaiseksi palaksi Italiaa vuosikymmenten saatossa.

Savitaipaleen kuntavaaliehdokkaat haluavat pitää Olkkolan hovin kunnan omistuksessa.

Vaalikone: Savitaipaleen ehdokkaat eivät luopuisi Olkkolan hovista

Toisaalta vain kolme ehdokasta kuudestatoista suhtautui täysin kielteisesti Olkkolan hovin myymiseen. Suurin osa otti jokseenkin kielteisen kannan siihen, että kunta hankkiutuisi eroon Olkkolan hovista.

Gården på Granviksvägen har totalförstörts.

Suojellun kartanorakennuksen paloa Paraisilla tutkitaan törkeänä vahingontekona

Samaan aikaan palon kanssa tapahtui lähistöllä auton ulosajo, jossa menehtyi nuori mies. Poliisi ei enää tutki onnettomuutta.

Musta tyttö pastellityössä pekkalan kevättnäyttelyssä.

Kuntalaisaloite vaatii Pekkalan kuvataideyhteisön säilyttämistä

Kuvataidekoulu on toiminut Pekkalan päärakennuksessa yli 40 vuotta. Toimeen ryhtynyt Pekkalan puolesta -työryhmä pelkää, että Joensuun kaupunki voi pistää suojellun miljöön myyntiin.

Moision kartano

Kouvolassa sijaitseva Moision kartano oli aatelisten koti – kuukausia tyhjillään ollut rakennus odottaa yhä suojelupäätöstä ja uutta omistajaa

Moision kartano on päätetty myydä, mutta ennen sitä sen on saatava ely-keskuksen suojelupäätös. Nyt myynti jumittaa, koska suojelupäätöksen aikataulua ei tiedetä. Kaupunki tahtoisi aloittaa myynnin mahdollisimman pian.

Antti Tuomola vietti kartanon herran elämää lähes puolitoista vuotta.

Suositun Jollaksen kartanon yrittäjä lopettaa: "Lähti tekemisestä ilo, kun joutuu vuokraisäntää vastaan tappelemaan" – kaupunki täysin ymmällään päätöksestä

Yrittäjä Antti Tuomola sai tarpeekseen Helsingin tilapalveluista. Kaupunki olisi halunnut yrittäjän jatkavan Jollaksessa.

Opastaulut Olkkolan Hovin pihalla.

Olkkolan hovin maille nousevalle leirintäalueelle saattaa tulla pyörien päällä kulkevia pikkutaloja

Savitaipaleen kunta on varannut leirintäalueen rakentamiseen 180 000 euroa tälle vuodelle. Rakentaminen on alkamassa kesällä.

Olkkolan Hovi Savitaipaleella

Olkkolan hovin uudeksi vuokralaiseksi valittiin lappeenrantalainen Naakka Oy

Savitaipaleen kunta neuvotteli kartanon vuokraehdoista kahden hakijan sekä yhden muun kiinnostuksensa esittäneen toimijan kanssa.

Olkkolan Hovi Savitaipaleella.

Olkkolan hovin uusi vuokralainen selviämässä: vuokrasopimus edellisen yrittäjän kanssa päättyi vuoden alussa

Savitaipaleen kunta on neuvotellut kartanon vuokraehdoista kahden hakijan sekä yhden muun kiinnostuksensa esittäneen toimijan kanssa.

Varkauden klubin kartanorakennus on liekeissä.

Varkauden klubin omistajalla oli suuria suunnitelmia, mutta kaikki haihtui ilmaan tulipalossa: "Tuntuu kuin olisi läheisen menettänyt"

Varkauden klubin tarina päättyi äkisti lauantaina, kun tulipalo tuhosi koko historiallisen rakennuksen.

Olkkolan Hovi Savitaipaleella.

Savitaipaleen kunta jatkaa hakuaikaa vuokralaisen löytämiseksi Olkkolan hoviin – myös kahden aiemman hakijan kanssa neuvotellaan

Savitaipaleen kunta jatkaa sopivan vuokralaisen hakemista Olkkolan hoviin, jonka alueelle suunnitellaan esimerkiksi karavaanarialuetta.

Jokioisten kartano

Jokioisten kartano myydään avoimella tarjouskilpailulla

Senaatti-kiinteistöt valmistelee myyntiä Jokioisten kunnan kanssa.

Moision kartano Elimäellä Kouvolassa

Moision kartanon suojelupäätös viivästyy – kauppaaminen päästään aloittamaan ensi vuoden puolella

Koronavirustilanteen vuoksi Ely-keskus on siirtänyt rakennuskatselmustaan kartanossa.

Villnäs slott.

Moottorisaha soi Louhisaaren kartanon kujanteella – alueelta kaatuu kymmeniä puita

Koivukujanteen varrelta kaadettavien puiden tilalle istutetaan uusia taimia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle