Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hapankaali ja muut hapantuotteet ovat balsamia vatsalle

Näin hyödynnät valkokaalia ja lanttua

Kokeile korealaista kimchiä – maustettua kiinankaalia

Kimchi valmistetaan kiinankaalista hapattamalla.

Viipurista haetaan paljon muutakin kuin halpaa bensaa

Itärajan asukkaat käyvät hakemassa Venäjän puolelta paljon muutakin kuin polttoainetta. Naapurikaupungista Viipurista ostetaan kaikkea kristallista hapankaaliin – ja myös sitä polttoainetta.

Tuoksuton bokashi-komposti istuu vaikka keittiön nurkkaan

Kotikeittiön ruokajätteen käsittelyssä puhaltavat uudet tuulet. Bokashi-kompostointi onnistuu vaikka kerrostalon parvekkeella ja sen avulla saa tehtyä ravinteikasta multaa kotikäyttöön lyhyessä ajassa.

Eikö mämmi kelvannut lapsena? Aikuisen elämänkokemuksella se voi hyvinkin maistua

Suomalaistenkin ruokatottumukset kansainvälistyvät, haetaan uusia ruokia ja makuja. Samalla saattavat kotimaiset herkut, kuten vaikkapa lapsena inhottu mämmi jäädä maistamatta. Asiantuntijan mukaan aikaihmisen kokemuspohja saattaisi auttaa perinneruuan makusteluun.

Pop-up on taikasana – Kerava markkinoi yrityksiään tyhjäksi jääneessä liiketilassa

Kerava markkinoi kaupungissa toimivia yrityksiä jo toista kertaa päivän kestävässä pop-up-tapahtumassa, jossa valloitetaan tyhjä liikehuoneisto kaupungin keskustasta. Naapurikunta Tuusula ottaa mallia Keravan tapahtuman suosiosta.

Lapkon Ville Malja: Kaupallisuus voi olla hyvä kaveri, mutta jos sille antaa liikaa valtaa, tulee ongelmia

Lapko-yhtyeen laulaja-kitaristi Ville Malja uskoo, että musiikkibisneksessä ei ole enää olemassa suoraa väylää artistista yleisöön. – Siinä välissä on aina niitä hapankaalinhajuisia kaupallisia käsiä satamäärin, se vaan pitää hyväksyä, Malja hymähtää.

Lihaisa makkara, sinappi ja nuotio – siinä on suomalaisen suosikkiresepti

Verkkokyselyssä jauhomakkaran kannattajiksi ilmoittautui joka neljäs. Muille maistuu paremmin lihaisa makkara. Yli 2000 vastaajan joukossa oli satakunta, joille makkara on kaikkiaan ällö ajatus.

Basaarikatu yhdistää naapureita: "Tällaiset yhteiset jutut vaativat yhden tulisielun"

Satoi tai paistoi, niin kajaanilainen lähiökatu sonnustautuu lauantaina basaarikujaksi. Kadulla kirpputori tarjoaa helpotusta ostointoon ja ravintolapäivä herkuttelijoille karjalaista ruokaa.

Ortodoksit kattavat pääsiäisenä pöydän herkkuja täyteen

Pashaa ja kulitsaa, pyörösiä ja vatruskoita. Kun Joensuun ortodoksisen seurakunnan seurakuntatalon keittiössä valmistetaan pääsiäisherkkuja myyjäisiin, ei kananmunia, jauhoja, rahkaa ja kermaa säästellä. Samalla myös muistetaan yhä jatkuvan paaston eväät, kuten hernekeitto ja hapankaali.

Pikkujoulumenyy Patakakkosen tapaan

Kolmonen ja Sirkka Gustafsson kokkaavat.

Vihannekset talteen hapattamalla

Kesän satoa kerätään talteen parhaillaan. Marjoja pannaan pakkaseen, kenties kuivataan sieniä, joku laittaa kurkkua etikka-mausteliemeen - mutta harvempi hapattaa.

Piiraat, karjalanpaisti, hapankaali ja paksu ruisleipä pitää karjalaisen tiellä

Tämän päivän karjalaisuus tukeutuu vanhoihin ruoka- ja juhlaperinteisiin. Karjalainen sielukkuus periytyy arjessa uusille sukupolville.

Hapan saa aikaan makeaa

Hapankaali on herkku josta syntyy yllättävän makeita herkkuja. Sekoittamalla hapankaalin punajuureen, porkkanaan ja sipuliin saat makean keiton joka vie kielen mennessään eikä palauta sitä enää koskaan takaisin.

Jäätynyt hapankaali aiheutti liikennekaaoksen Saksassa

Saksassa moottoritielle jäätyneet hapankaalikasat aiheuttivat liikenneruuhkan tiistaina. Tapahtumat saivat alkunsa aamuvarhaisella, kun hapankaalilastissa ollut rekka törmäsi toiseen ajoneuvoon lähellä Friedbergin kaupunkia.

Hapan koituu hampaille kohtaloksi

Hapan tuhoaa hampaita siinä missä makeakin. Oulun yliopiston tutkijatohtori Raija Lähdesmäen mukaan ruokien ja juomien happamuus pehmentää ja liottaa hammaskiillettä, joka ei uusiudu.

Terveyttä keräkaalista!

Keräkaali on terveyspommi.

Kaali kelpaa taas ruokapöytään

Kaaliviljelmillä eletään nyt kiihkeintä sadonkorjuuaikaa. Viljelijät korjaavat kaalisatoa myyntiin ja varastoitavaksi koko syys- ja lokauun ajan. Syyskaalille on tyypillistä raikas maku ja mehevästi suussa rapsahtava rakenne.

Kasvukritiikkipiknik veti paikalle myös ikäihmisiä

Talouskasvun välttämättömyydestä on virinnyt uudelleen keskustelua. Sunnuntaina kymmenissä Euroopan kaupungeissa on järjestetty piknikejä, joissa ihmisiä on kannustettu pohtimaan, onko jatkuvalle talouskasvulle vaihtoehtoa.

Mertaranta selvittää saksalaisen ahterin salaisuuden

YLE Urheilun sinivalkoinen ääni Antero Mertaranta vastaa jälleen katsojien, kuuntelijoiden ja lukijoiden kysymyksiin. Jääkiekon MM-kisoista kotiutunut Anza selvittää vielä ennen kesätaukoa mm. sen, millainen on "se kuuluisa" perussaksalainen ahteri?

Olli kulmilla rieskapitäjä Joutsenossa

Etelä-Karjalan Radion keväinen Olli kulmilla -kiertue pysähtyi Joutsenoon markkinatunnelmiin. Kuuntele kiertueen tunnelmia Etelä-Karjalan Radiosta.

Hyvästä kaalisadosta riittää pureskeltavaa

Lämmin syksy kypsytti kaalisadon mainioksi. Nyt onkin vihannestiskeillä tarjolla monenlaista kaalia, eikä hinta hirvitä. Olisikohan kyssäkaali mukava uusi tuttavuus?

Entiseen Itä-Saksaan ensimmäinen moskeija

Entisen Itä-Saksan alueelle on avattu kaikkien aikojen ensimmäinen moskeija. Moskeija rakennettiin puretun hapankaalitehtaan paikalle Pankowin kaupunginosaan Itä-Berliiniin. Länsi-Berliinin puolella on vanhastaan 70 moskeijaa.