Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaasan hovioikeuden istuntosali.

Kaivinkoneen kuljettajaa osui kivi päähän – hovioikeus tuomitsi louhinta-alan yritykselle sakkoja työturvallisuusrikoksesta

Työtapaturma sattui nelisen vuotta sitten Huittisissa Satakunnassa valtatien perusparannustyömaalla.

Kokonaisnäkymä Kemin Metsä Fibren uuden sellutehtaan työmaalla.

Avi antanut useita huomautuksia Kemin Metsä Fibren rakennustyömaalle: “Ei ole tavallista, että työmaalla tapahtuu kaksi kuolemaan johtanutta onnettomuutta”

Ylitarkastajan mukaan useimmiten Metsä Fibren työmaata on huomautettu putoamissuojausten puuttumisesta, puutteellisista kulkuteistä ja työtelineistä.

Matala rakennus lumisessa maastossa.

Amissasta paljastuu uusia sotkuja: yrittäjä sai ison uhkasakon, koska työsopimukset ja palkkalaskelmat olivat retuperällä

Vain harva yrittäjä jättää työsuojelutarkastajien kehotukset noudattamatta niin, että asia etenee uhkasakkoon asti. Amissan yrittäjä sai syyskuussa 9 000 euron uhkasakon.

Valtuutettu Veikko Kotolahti istuu Sysmän valtuustossa.

Työryhmä selvittää Sysmän valtuuston puheenjohtajasta tehdyn työsuojeluilmoituksen

Kunnanhallitus päätti ryhmän perustamisesta maanantaina. Työsuojeluilmoituksen jättänyt talouspäällikkö irtisanoutui työstään.

Marjastaja poimii mustikoita marjanpoimurilla.

Ministeriön valmistelema muutos muuttaisi luonnonmarjojen keräämisen yrityksille työsuhteiseksi

Ministeriön mukaan työsuhteisuus toisi poimijoille turvaa ja työntekijöiden suojaksi säädetyt lait, kuten työsopimuslaki, työturvallisuuslaki ja työterveyshuoltolaki tulisivat sovellettaviksi.

Keminmaan kunnantalo.

Aluehallintovirastolta sapiskaa Keminmaalle: ”Ongelmat yhteistyössä luottamushenkilöiden kanssa on koettu jo useita vuosia kuormittavana”

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan Keminmaan on jatkettava haitallisten psykososiaalisten kuormitustekijöiden poistamista.

Edux-Ovet Oy:n tehtaan sijainti kartalla.

Työntekijä kuoli työtapaturmassa ovitehtaalla Nivalassa

Keski-ikäinen mies jäi puristuksiin ja menehtyi saamiinsa vammoihin.

Marjanpoimintaa Kärsämäellä

AVI löysi marjalain noudattamisessa reilusti puutteita: poimijoita ei opastettu oikeuksista, osalle ei löytynyt edes asiallisia poimintavarusteita

Luonnonmarjojen poimintaan kohdistuvissa työsuojelutarkastuksissa on havaittu myös, että poimijat arastelevat puhumista viranomaisille.

Kulku kielletty -kyltti työtilassa.

Aluehallintovirasto muistuttaa työnantajia työturvallisuudesta – vaaran paikkoja suojattava teknisesti

Aluehallintovirasto muistuttaa, ettei pelkkä opastus poista vastuuta.

Turun hovioikeuden rakennus syksyisenä päivänä

Hovioikeus piti tuomion ennallaan betonielementtitehtaan työtapaturmassa – kaksi työntekijää loukkaantui raudoitusnipun kaatuessa päälle

Tapauksessa kaksi työntekijää loukkaantui, kun raudoitusnippu kaatui heidän päälleen. Työtapaturmasta tuli oikeudessa sakot työjohdolle. Yksi tuomituista valitti hovioikeuteen.

Kustaa Aadolfin kirkko Iisalmessa Pohjois-Savossa.

Työntekijä tippui Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkon kappelin työmaatelineeltä – yrittäjälle sakkorangaistus

Yrittäjä oli teettänyt työntekijöillään ulkomaalausta kesällä 2020. Työsuojelutarkastajan mukaan osa telineiden liitoksista oli viallisia.

Asfalttityöntekijöitä työssään.

Helteet lisäävät työtapaturmien riskiä, ja huoli näkyy soittoina työsuojeluun – asfalttityömaalla paahdetta ei pääse pakoon

Työsuojeluviranomaisen mukaan Suomessa voitaisiin etsiä hyviä käytäntöjä maista, joissa helteessä työskentelystä on enemmän kokemusta.

Jäätelötötterö kädessä jäätelökioskissa.

Jäätelökioskissa ei saa tulla liian kuuma ja työvuorot pitää sopia ennakkoon – kesätyöntekijöiden oloja valvotaan yllätystarkastuksilla

Ilmoitukset epäkohdista tulevat usein kesätyöntekijöiden vanhemmilta, kertoo ylitarkastaja Jan Mikkonen.

Parturi-kampaaja Susanna Kaukua ja koiransa Bella.

Helle valuttaa värit kampaamoasiakkaiden päästä, ravintolan keittiössä juodaan litroittain vettä – kuumuus työllistää työsuojeluviranomaisenkin

Helle on uuvuttanut monet työpaikoillaan. Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että jos lämpötila kohoaa yli 28 asteeseen, joka tunti pitäisi pystyä pitämään 10 minuutin tauko viileämmässä tilassa. 

Pride lippu

Syrjinnästä seksuaalisen suuntautumisen takia tulee viranomaisille vain vähän ilmoituksia – suuri osa jää piiloon

Viime vuonna seksuaalinen suuntautuneisuus mainittiin syrjintäperusteena kahdessa prosentissa työsuojeluviranomaiselle tehdyistä valvontapyynnöistä.

Helsingissä lauantaina 9. huhtikuuta järjestettiin hoitajien mielenosoitus, jossa vaadittiin lisää palkkaa.

Aluehallintovirastot: Valvonta on ruuhkautunut pahoin Tehyn masinoiman kantelukampanjan vuoksi

Aluehallintovirastojen kirjaamoihin on saapunut parin viikon aikana yli 3 000 terveydenhuoltoon liittyvää yhteydenottoa.

Paikallisliikenteen bussi pysäkillä.

Bussikuskien taukopaikoista Joensuussa syntynyt riita on ratkennut

Työnantaja ja työntekijät ovat lähentyneet toisiaan tamperelaisessa linja-autoyrityksessä, joka on ollut työsuojeluviranomaisen seurannassa.

Suomen lippu ja sotilasliitto Naton lippu vierekkäin.

Keskiviikko 13.4.2022 (tv)

Suomen turvallisuus. Ulkomaalaiset osaajat. Katupöly. Sää.

Värillisellä taustalla koiran luu, puraistu hampurilainen ja Espresso Housen pahvinen kahvikuppi.

MOT:n avustaja pestautui Hesburgerille töihin, tutut ongelmat paljastuivat heti – selvitimme, paranivatko työpaikkojen olot julkisen keskustelun jälkeen

MOT haastatteli kymmeniä työntekijöitä Hesburgerista, Mustista ja Mirristä, Change Lingeriestä ja Espresso Housesta. Selvityksessä ilmeni hidasta kehitystä julkisuudessa esillä olon jälkeen, mutta myös uusia ongelmia.

Jäätien alkupää, jossa palomiehiä ohjaamssa liikennettä .

Pelastajat tietävät alan riskit, mutta työtoverin kuolema on "pahin, mitä voi sattua" – pelastuslaitokset hiljenevät kuolleen palomiehen muistolle

Pelastustyöntekijöiden kuolemat ovat viime vuosina olleet harvinaisia. Hailuodon jäätiellä menehtyneen palomiehen muistoksi järjestetään suruliputus ja hiljainen hetki kaikissa Suomen pelastuslaitoksissa.

Ihmisiä pöydän ääressä.

Olimme mukana ravintolan yllätystarkastuksessa – Suomessa kukoistaa ulkomaalaisten työntekijöiden sortaminen

Ulkomaisia työntekijöitä hyväksikäyttäviä ravintoloita löytyy joka puolelta Suomea. Riistäjänä on usein ulkomaalainen yrittäjä. Viranomaisten mielestä nykyiset keinot eivät riitä kitkemään ilmiötä.

Jaana Puumalainen

Sivuun siirretty kehitysjohtaja syyttää Joensuun kaupungin johtoa kiusaamisesta – kaupunki kiistää syytökset

Joensuun kehitysjohtajan virasta vuosi sitten sivuun siirretty Janna Puumalainen on pyytänyt Itä-Suomen aluehallintovirastoa selvittämään, onko kaupungin johto syyllistynyt työpaikkakiusaamiseen.

Juha Prittinen

Vanhat kaunat ja työpaikkakiusaaminen kaatoivat Hattulan organisaatiouudistuksen – hallinto-oikeus: luottamus puolueettomuuteen vaarantunut

Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoo Matti Puotilan olleen esteellinen päättämään Hattulan organisaatiouudistuksesta, joka vaikutti teknisen johtajan Juha Prittisen asemaan.

Woltin lähetti, polkupyöräilijä ja auto kadulla.

Woltin ruokalähetit ovat työsuhteessa, katsoo aluehallintovirasto – Wolt valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen

Työsuojeluviranomainen katsoo, että Woltin ruokalähetit ovat työsuhteessa ja heidän tekemistään työtunneista tulee pitää työaikakirjanpitoa. Woltin mukaan suurin osa läheteistä ei halua työsuhteeseen.

Paikallisliikenteen busseja varikolla.

Länsilinjojen toiminnassa useita lieviä puutteita Joensuussa – taukotilat järjestettävä yhteistuumin kuljettajien kanssa

Joensuun toimipisteeseen 7. lokakuuta tehdyssä työsuojelutarkastuksessa ilmeni puutteita myös työaikakirjanpidossa sekä työterveyshuollossa.

Maskisuositus päättyi kouluissa – osalle se on helpotus, mutta maski jäänee osaksi elämää

Kouluihin palataan syyslomalta ilman maskeja – miltä niistä eroon pääseminen tuntuu? Katso koululaisten kommentit paluusta normaaliin

Maskisuosituksen purun odotetaan helpottavan opetusta. Maskit ovat olleet jo arkipäivää kouluilla jo lähes vuoden.

Itäkeskuksen peruskoulun opettajat ja ysiluokkalaiset iloitsevat siitä, että maskeista pääsee eroon.

"Vihdoinkin pääsee näkemään toisten ilmeitä ja hymyjä" – peruskoulun oppilaat ja opettajat riemastuivat maskisuosituksen päättymisestä

Peruskouluissa on käytetty kasvomaskeja jo lähes vuoden ajan. Niistä luopuminen syysloman jälkeen saa laajan kannatuksen, ainakin Itäkeskuksen peruskoulussa, Helsingissä.

Kouvolan kouluissa loppui maskipakko

Kouvolan koululaisille tuli helpotuksen päivä, kun maskeja ei enää tarvitse käyttää – suurin askel kuitenkin vielä odottaa

Kouvolassa on tänään maanantaina luovuttu koulujen ja päiväkotien maskisuosituksesta. Ainakin ensimmäisenä päivänä kasvomaski vielä oli monen yllä.

Hitsaaja työssään

Analyysi: Saako työnantaja vaatia työntekijältään täyttä koronapiikkien sarjaa?

Korona on paljastanut myös työsuojelulainsäädännön reikäisyyden ja repaleisuuden. Erityisenä ongelmana ovat nyt työntekijöiden koronarokotukset, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Ari Mölsä.

Kasvomaskia käyttävä henkilö aurinkoisena syyspäivänä Pasilassa 15. syyskuuta.

"Tässä voi tulla jonkinlaista maskisheimingiä", sanoo sosiaalipsykologi – viekö maskin käytössä sosiaalinen paine voiton omasta harkinnasta?

THL:n mukaan maskin käyttäminen on kansalaisten omassa harkinnassa. Mukaudutaanko nyt ryhmäpaineen alla suojaamaan itseä ja ympäristöä vai ryhdytäänkö maskittomiksi vapaamatkustajiksi?

ihminen kadulla

Maskisuositus poistui Imatran kouluista – maskia kannattaa yhä käyttää ruuhkaisissa sisätiloissa

Imatralla oppilaat voivat halutessaan yhä käyttää kasvomaskia, mutta maskisuositus on poistunut.

Kasvomaskeja muovisessa pussissa.

Moni kertoo käyttävänsä maskia jatkossakin vaikka se ei ole enää pakollista – myöskään asiantuntija ei vielä luopuisi kokonaan

THL päivitti viime viikolla maskisuositusta siten, että suositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin vaan ihmisten omaan harkintaan.

Musta kasvomaski roikkuu kädessä.

Kasvomaskien käyttö omaan harkintaan Kymenlaaksossa – maskia suositellaan ruuhkaisiin paikkoihin

Kymsote on päivittänyt maskisuosituksiaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisiksi. Maskin käyttöä suositellaan edelleen ruuhkaisissa paikoissa. Koulut ja päiväkodit saavat vielä odottaa uusia suosituksia.

Mansikan poimintaa.

Pohjois-Savossa toimiville marjatilayrittäjille sakot työaikakirjanpidon laiminlyönnistä

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi osakkaat työaikasuojelurikoksesta, sillä reilun parinkymmenen työntekijän työaikakirjanpitoa ei ollut pidetty oikein.

Oppilas pyyhkii likaisia käsiään rättiin.

Oppisopimusopiskelija jää helposti heitteille – kukaan ei välttämättä auta, jos palkka on liian pieni tai työ vääränlaista

Oppisopimuskoulutuksen suosio kasvaa, mutta samalla myös ongelmat lisääntyvät. Opiskelijat eivät usein saa tarpeeksi tukea oppilaitoksista, jos työt eivät sujukaan odotusten mukaan.

Pussissa poliisin kertakäyttöistä koronavarustusta.

Poliisi joutunut eristämään karanteenirikkojia eri puolilla Suomea – yleisimmät syyt rikkomuksiin ovat tiedonpuute ja välinpitämättömyys

Koronakaranteenin ja -eristyksen rikkomisiin on tarvittu poliisilta virka-apua eri puolella Suomea. Myös rikosilmoituksia on kirjattu. Kentällä työtehtävä tarkoittaa tartuntavaaraa, sillä pahimmillaan haettava puree ja sylkee.

Ypäjän orivarsoja laitumella

Hevosopisto etsii uusia johtohenkilöitä ja ratkoo ongelmiaan

Toimitusjohtajan haku on jo alkanut, seuraavaksi Hevosopisto rekrytoi rehtorin. Hevosopisto myös arvioi toimintaansa. On mahdollista, että joistain toiminnoista Ypäjällä luovutaan.

Elämää kadulla Bagladeshissa.

Laaja tutkimus tosielämästä todistaa maskien suojaavan koronalta – Tutkimuksessa mukana ollut professori: “Tämän pitäisi lopettaa väittely maskien hyödyistä”

Koronatartunnat vähenivät merkittävästi, kun kirurgisten maskien käyttö yleistyi Bangladeshin maaseudulla. Tutkimus on ensimmäinen laaja satunnaistettu tutkimus maskien hyödystä koronan torjunnassa.

Palomiehet sammuttamassa maastopaloa

Metsäpaloja sammutetaan puutteellisissa varusteissa – tutkijat yllättyivät syöpää aiheuttavien palokaasujen määrästä

Metsäpalojen sammutustöissä altistuu luultua voimakkaammin myrkyllisille palokaasuille ja muille yhdisteille. Tarjolla olevien suojavarusteiden taso vaihtelee. Usein sammuttajat työskentelevät paitahihasillaan ja ilman hengityssuojaimia.

takeaway pussi

Mitä työntekijän pitää kestää? Hesburgerissa työskennelleet nuoret kertoivat kurjista oloista, valvova viranomainen kävi läpi pahimmat epäkohdat

Hesburgerin nykyiset ja entiset työntekijät kertoivat Ylelle tehneensä töitä palkatta ja pitkiä työpäiviä ilman taukoja. Kysyimme valvovalta viranomaiselta kommentit työntekijöiden kuvaamiin tilanteisiin.

Punatiilinen Kemin Pirtti Valtakadun ja Kauppakadun risteyksessä. Seinässä teatterinäytöksen mainosjuliste.

Kemin teatterin hankaluudet jatkuvat, osa päänäyttämön tiloista käyttökiellossa

Osa Kemin kaupunginteatterin päänäyttämön tiloista on väliaikaisessa käyttökiellossa. Kielto koskee Kemin Pirtin lämpiötiloja, mutta eivät näyttämö-, aula- ja pukuhuonetiloja.

Kiinteistön sisällä rajattu iso alue muovikelmutettujen seinien sisään, alipaineen saavuttamiseksi. Työmaan työntekijä kävelee kelmutetun alueen ulkopuolella.

Syöpäpölyjen hallinnassa on puutteita monella työpaikalla, vaikka tehokkaita keinoja olisi tarjolla – YIT: Pölyjen torjunnasta ei koidu suuria lisäkustannuksia

Puupöly ja kvartsipöly voivat aiheuttaa syöpää, mutta työsuojeluviranomainen löysi joka viidenneltä tarkastamaltaan työpaikalta korjattavaa niiden hallinnassa. Kvartsipölyä syntyy muun muassa rakennustyömailla ja puupölyä teollisuudessa sekä esimerkiksi ammattioppilaitosten teknisen työn luokissa. 

en maskin som lagar munskydd.

Huoltovarmuuskeskuksen suojavälinehankintoja koskeva esitutkinta syyteharkintaan – kahta henkilöä epäillään törkeästä petoksesta

Valmistunut esitutkinta liittyy kauppoihin, joissa HVK tilasi hengityssuojaimia tavarantoimittajalta koronavirukselta suojautumista varten. Liikemies Onni Sarmaste sanoi aiemmin Ylelle, että "viitteitä on, että minua epäillään" KRP:n tutkinnassa.

Bo Kasper Orkester Satama Open Airin lavalla.

Satama Open Air -festivaalin koronaturvallisuutta tehostetaan – yleisölle jaetaan kasvomaskit

Festivaaleilla on tehty useita toimenpiteitä koronapandemian vuoksi.

Jäädytetty virvoitusjuomapullo peltisellä alustalla tuulettimen edessä.

Kuumuus on tuplannut yhteydenotot työsuojelun neuvontapuhelimiin tänä kesänä – monia ihmisiä huolestuttaa, ettei taukoja pääse pitämään

Yhteydenottoja työsuojelun neuvontapuhelimiin on tullut tänä kesänä kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Yhteyttä ottavat esimerkiksi ravintola-alan työntekijät sekä terveydenhuollossa ja ulkona työskentelevät.

Aurinko ja koivunoksia

Helle kurittaa erityisesti keittiöhenkilökuntaa, tauot ovat elintärkeitä – työsuojeluun voi soittaa ennen kenenkään pyörtymistä

Ennätyksiä hätyyttelevä hellekausi on saanut aikaan yhteydenottojen vyöryn työsuojelun neuvontapuhelimeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle