Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingissä lauantaina 9. huhtikuuta järjestettiin hoitajien mielenosoitus, jossa vaadittiin lisää palkkaa.

Aluehallintovirastot: Valvonta on ruuhkautunut pahoin Tehyn masinoiman kantelukampanjan vuoksi

Aluehallintovirastojen kirjaamoihin on saapunut parin viikon aikana yli 3 000 terveydenhuoltoon liittyvää yhteydenottoa.

Paikallisliikenteen bussi pysäkillä.

Bussikuskien taukopaikoista Joensuussa syntynyt riita on ratkennut

Työnantaja ja työntekijät ovat lähentyneet toisiaan tamperelaisessa linja-autoyrityksessä, joka on ollut työsuojeluviranomaisen seurannassa.

Värillisellä taustalla koiran luu, puraistu hampurilainen ja Espresso Housen pahvinen kahvikuppi.

MOT:n avustaja pestautui Hesburgerille töihin, tutut ongelmat paljastuivat heti – selvitimme, paranivatko työpaikkojen olot julkisen keskustelun jälkeen

MOT haastatteli kymmeniä työntekijöitä Hesburgerista, Mustista ja Mirristä, Change Lingeriestä ja Espresso Housesta. Selvityksessä ilmeni hidasta kehitystä julkisuudessa esillä olon jälkeen, mutta myös uusia ongelmia.

Jäätien alkupää, jossa palomiehiä ohjaamssa liikennettä .

Pelastajat tietävät alan riskit, mutta työtoverin kuolema on "pahin, mitä voi sattua" – pelastuslaitokset hiljenevät kuolleen palomiehen muistolle

Pelastustyöntekijöiden kuolemat ovat viime vuosina olleet harvinaisia. Hailuodon jäätiellä menehtyneen palomiehen muistoksi järjestetään suruliputus ja hiljainen hetki kaikissa Suomen pelastuslaitoksissa.

Ihmisiä pöydän ääressä.

Olimme mukana ravintolan yllätystarkastuksessa – Suomessa kukoistaa ulkomaalaisten työntekijöiden sortaminen

Ulkomaisia työntekijöitä hyväksikäyttäviä ravintoloita löytyy joka puolelta Suomea. Riistäjänä on usein ulkomaalainen yrittäjä. Viranomaisten mielestä nykyiset keinot eivät riitä kitkemään ilmiötä.

Jaana Puumalainen

Sivuun siirretty kehitysjohtaja syyttää Joensuun kaupungin johtoa kiusaamisesta – kaupunki kiistää syytökset

Joensuun kehitysjohtajan virasta vuosi sitten sivuun siirretty Janna Puumalainen on pyytänyt Itä-Suomen aluehallintovirastoa selvittämään, onko kaupungin johto syyllistynyt työpaikkakiusaamiseen.

Juha Prittinen

Vanhat kaunat ja työpaikkakiusaaminen kaatoivat Hattulan organisaatiouudistuksen – hallinto-oikeus: luottamus puolueettomuuteen vaarantunut

Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoo Matti Puotilan olleen esteellinen päättämään Hattulan organisaatiouudistuksesta, joka vaikutti teknisen johtajan Juha Prittisen asemaan.

Woltin lähetti, polkupyöräilijä ja auto kadulla.

Woltin ruokalähetit ovat työsuhteessa, katsoo aluehallintovirasto – Wolt valittaa päätöksestä hallinto-oikeuteen

Työsuojeluviranomainen katsoo, että Woltin ruokalähetit ovat työsuhteessa ja heidän tekemistään työtunneista tulee pitää työaikakirjanpitoa. Woltin mukaan suurin osa läheteistä ei halua työsuhteeseen.

Paikallisliikenteen busseja varikolla.

Länsilinjojen toiminnassa useita lieviä puutteita Joensuussa – taukotilat järjestettävä yhteistuumin kuljettajien kanssa

Joensuun toimipisteeseen 7. lokakuuta tehdyssä työsuojelutarkastuksessa ilmeni puutteita myös työaikakirjanpidossa sekä työterveyshuollossa.

Maskisuositus päättyi kouluissa – osalle se on helpotus, mutta maski jäänee osaksi elämää

Kouluihin palataan syyslomalta ilman maskeja – miltä niistä eroon pääseminen tuntuu? Katso koululaisten kommentit paluusta normaaliin

Maskisuosituksen purun odotetaan helpottavan opetusta. Maskit ovat olleet jo arkipäivää kouluilla jo lähes vuoden.

Itäkeskuksen peruskoulun opettajat ja ysiluokkalaiset iloitsevat siitä, että maskeista pääsee eroon.

"Vihdoinkin pääsee näkemään toisten ilmeitä ja hymyjä" – peruskoulun oppilaat ja opettajat riemastuivat maskisuosituksen päättymisestä

Peruskouluissa on käytetty kasvomaskeja jo lähes vuoden ajan. Niistä luopuminen syysloman jälkeen saa laajan kannatuksen, ainakin Itäkeskuksen peruskoulussa, Helsingissä.

Kouvolan kouluissa loppui maskipakko

Kouvolan koululaisille tuli helpotuksen päivä, kun maskeja ei enää tarvitse käyttää – suurin askel kuitenkin vielä odottaa

Kouvolassa on tänään maanantaina luovuttu koulujen ja päiväkotien maskisuosituksesta. Ainakin ensimmäisenä päivänä kasvomaski vielä oli monen yllä.

Hitsaaja työssään

Analyysi: Saako työnantaja vaatia työntekijältään täyttä koronapiikkien sarjaa?

Korona on paljastanut myös työsuojelulainsäädännön reikäisyyden ja repaleisuuden. Erityisenä ongelmana ovat nyt työntekijöiden koronarokotukset, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Ari Mölsä.

Kasvomaskia käyttävä henkilö aurinkoisena syyspäivänä Pasilassa 15. syyskuuta.

"Tässä voi tulla jonkinlaista maskisheimingiä", sanoo sosiaalipsykologi – viekö maskin käytössä sosiaalinen paine voiton omasta harkinnasta?

THL:n mukaan maskin käyttäminen on kansalaisten omassa harkinnassa. Mukaudutaanko nyt ryhmäpaineen alla suojaamaan itseä ja ympäristöä vai ryhdytäänkö maskittomiksi vapaamatkustajiksi?

ihminen kadulla

Maskisuositus poistui Imatran kouluista – maskia kannattaa yhä käyttää ruuhkaisissa sisätiloissa

Imatralla oppilaat voivat halutessaan yhä käyttää kasvomaskia, mutta maskisuositus on poistunut.

Kasvomaskeja muovisessa pussissa.

Moni kertoo käyttävänsä maskia jatkossakin vaikka se ei ole enää pakollista – myöskään asiantuntija ei vielä luopuisi kokonaan

THL päivitti viime viikolla maskisuositusta siten, että suositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin vaan ihmisten omaan harkintaan.

Musta kasvomaski roikkuu kädessä.

Kasvomaskien käyttö omaan harkintaan Kymenlaaksossa – maskia suositellaan ruuhkaisiin paikkoihin

Kymsote on päivittänyt maskisuosituksiaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisiksi. Maskin käyttöä suositellaan edelleen ruuhkaisissa paikoissa. Koulut ja päiväkodit saavat vielä odottaa uusia suosituksia.

Mansikan poimintaa.

Pohjois-Savossa toimiville marjatilayrittäjille sakot työaikakirjanpidon laiminlyönnistä

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi osakkaat työaikasuojelurikoksesta, sillä reilun parinkymmenen työntekijän työaikakirjanpitoa ei ollut pidetty oikein.

Oppilas pyyhkii likaisia käsiään rättiin.

Oppisopimusopiskelija jää helposti heitteille – kukaan ei välttämättä auta, jos palkka on liian pieni tai työ vääränlaista

Oppisopimuskoulutuksen suosio kasvaa, mutta samalla myös ongelmat lisääntyvät. Opiskelijat eivät usein saa tarpeeksi tukea oppilaitoksista, jos työt eivät sujukaan odotusten mukaan.

Pussissa poliisin kertakäyttöistä koronavarustusta.

Poliisi joutunut eristämään karanteenirikkojia eri puolilla Suomea – yleisimmät syyt rikkomuksiin ovat tiedonpuute ja välinpitämättömyys

Koronakaranteenin ja -eristyksen rikkomisiin on tarvittu poliisilta virka-apua eri puolella Suomea. Myös rikosilmoituksia on kirjattu. Kentällä työtehtävä tarkoittaa tartuntavaaraa, sillä pahimmillaan haettava puree ja sylkee.

Ypäjän orivarsoja laitumella

Hevosopisto etsii uusia johtohenkilöitä ja ratkoo ongelmiaan

Toimitusjohtajan haku on jo alkanut, seuraavaksi Hevosopisto rekrytoi rehtorin. Hevosopisto myös arvioi toimintaansa. On mahdollista, että joistain toiminnoista Ypäjällä luovutaan.

Elämää kadulla Bagladeshissa.

Laaja tutkimus tosielämästä todistaa maskien suojaavan koronalta – Tutkimuksessa mukana ollut professori: “Tämän pitäisi lopettaa väittely maskien hyödyistä”

Koronatartunnat vähenivät merkittävästi, kun kirurgisten maskien käyttö yleistyi Bangladeshin maaseudulla. Tutkimus on ensimmäinen laaja satunnaistettu tutkimus maskien hyödystä koronan torjunnassa.

Palomiehet sammuttamassa maastopaloa

Metsäpaloja sammutetaan puutteellisissa varusteissa – tutkijat yllättyivät syöpää aiheuttavien palokaasujen määrästä

Metsäpalojen sammutustöissä altistuu luultua voimakkaammin myrkyllisille palokaasuille ja muille yhdisteille. Tarjolla olevien suojavarusteiden taso vaihtelee. Usein sammuttajat työskentelevät paitahihasillaan ja ilman hengityssuojaimia.

takeaway pussi

Mitä työntekijän pitää kestää? Hesburgerissa työskennelleet nuoret kertoivat kurjista oloista, valvova viranomainen kävi läpi pahimmat epäkohdat

Hesburgerin nykyiset ja entiset työntekijät kertoivat Ylelle tehneensä töitä palkatta ja pitkiä työpäiviä ilman taukoja. Kysyimme valvovalta viranomaiselta kommentit työntekijöiden kuvaamiin tilanteisiin.

Punatiilinen Kemin Pirtti Valtakadun ja Kauppakadun risteyksessä. Seinässä teatterinäytöksen mainosjuliste.

Kemin teatterin hankaluudet jatkuvat, osa päänäyttämön tiloista käyttökiellossa

Osa Kemin kaupunginteatterin päänäyttämön tiloista on väliaikaisessa käyttökiellossa. Kielto koskee Kemin Pirtin lämpiötiloja, mutta eivät näyttämö-, aula- ja pukuhuonetiloja.

Kiinteistön sisällä rajattu iso alue muovikelmutettujen seinien sisään, alipaineen saavuttamiseksi. Työmaan työntekijä kävelee kelmutetun alueen ulkopuolella.

Syöpäpölyjen hallinnassa on puutteita monella työpaikalla, vaikka tehokkaita keinoja olisi tarjolla – YIT: Pölyjen torjunnasta ei koidu suuria lisäkustannuksia

Puupöly ja kvartsipöly voivat aiheuttaa syöpää, mutta työsuojeluviranomainen löysi joka viidenneltä tarkastamaltaan työpaikalta korjattavaa niiden hallinnassa. Kvartsipölyä syntyy muun muassa rakennustyömailla ja puupölyä teollisuudessa sekä esimerkiksi ammattioppilaitosten teknisen työn luokissa. 

en maskin som lagar munskydd.

Huoltovarmuuskeskuksen suojavälinehankintoja koskeva esitutkinta syyteharkintaan – kahta henkilöä epäillään törkeästä petoksesta

Valmistunut esitutkinta liittyy kauppoihin, joissa HVK tilasi hengityssuojaimia tavarantoimittajalta koronavirukselta suojautumista varten. Liikemies Onni Sarmaste sanoi aiemmin Ylelle, että "viitteitä on, että minua epäillään" KRP:n tutkinnassa.

Bo Kasper Orkester Satama Open Airin lavalla.

Satama Open Air -festivaalin koronaturvallisuutta tehostetaan – yleisölle jaetaan kasvomaskit

Festivaaleilla on tehty useita toimenpiteitä koronapandemian vuoksi.

Jäädytetty virvoitusjuomapullo peltisellä alustalla tuulettimen edessä.

Kuumuus on tuplannut yhteydenotot työsuojelun neuvontapuhelimiin tänä kesänä – monia ihmisiä huolestuttaa, ettei taukoja pääse pitämään

Yhteydenottoja työsuojelun neuvontapuhelimiin on tullut tänä kesänä kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Yhteyttä ottavat esimerkiksi ravintola-alan työntekijät sekä terveydenhuollossa ja ulkona työskentelevät.

Aurinko ja koivunoksia

Helle kurittaa erityisesti keittiöhenkilökuntaa, tauot ovat elintärkeitä – työsuojeluun voi soittaa ennen kenenkään pyörtymistä

Ennätyksiä hätyyttelevä hellekausi on saanut aikaan yhteydenottojen vyöryn työsuojelun neuvontapuhelimeen.

Kemin Elijärven kaivoksen portti.

Outokummun Kemin kaivoksella sattuneessa onnettomuudessa ei ole syytä epäillä rikosta

Poliisin mukaan nykyisillä tiedoilla Kemin kaivoksella maanantaina sattuneessa onnettomuudessa ei ole syytä epäillä rikosta.

Turvaväli-opastinkyltti Citymarketissa koronavisruspandemian aikaan 2020.

Pohjois-Pohjanmaalla on lievennetty maskeihin ja yksityistilaisuuksiin liittyviä suosituksia

Maskisuositus poistuu julkisista sisätiloista, linjasi alueellinen koordinaatiotyöryhmä. Esimerkiksi joukkoliikenteessä ja sairaaloissa suositus on edelleen voimassa. Yksityistilaisuuksiin liittyvät ohjeet poistetaan, mutta turvavälejä ja hygieniaohjeita kannattaa vielä noudattaa.

Hirvensalmen vaakuna

Luottamushenkilöä syytetään Hirvensalmella epäasiallisesta käytöksestä – tapauksesta tehty työsuojeluilmoitus

Kunnanhallitus kokoontuu käsittelemään väitettyä tapausta vielä tänään maanantaina kokouksessaan.

Käsidesiä ja kasvomaskeja preliminäärikoetilan ovella.

Päijät-Hämeen alueella voimaan maskisuositus myös 10–12-vuotiaille – rajoitusten kiristämistä uudelleen pohditaan keskiviikkona

Alueellinen koronayhteistyöryhmä päätti maanantaina suosittaa maskien käytön laajentamista alakouluissa. Maskisuositusta laajennetaan kouluissa nyt myös 10–12-vuotiaisiin. Alueella harkitaan myös palaamista tiukempiin koronarajoituksiin.

Kasvomaskeja maassa roskakorin edessä.

Maskit ovat arkipäivää Kainuussa vielä pitkään – suositukseen vaikuttaa myös naapurimaakuntien tilanne

Suositus käyttää kasvomaskeja osana koronaepidemian hallintaa on ollut Suomessa voimassa nyt useita kuukausia, eikä suosituksen päättymistä näy vielä varmuudella missään. Kainuun koronanyrkki voisi harkita maskisuosituksen perumista mahdollisesti ensi viikolla, jos uusia tartuntoja ei ilmene.

Hämeenlinnan pääkirkko.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraa ei syytetä seksuaalisesta häirinnästä

Seurakunta kertoo tiedotteessaan, että asia on loppuunkäsitelty.

Henkilökuva nuoresta hengityssuojain kasvoilla.

Suomen toiseksi isoin ammattioppilaitos sai laista uutta selkänojaa vaatia maskeja opiskelijoilta: kieltäytyjät voidaan ohjata etäopiskeluun

Tampereen seudun ammattiopisto sai viranomaisilta ohjeen, että maskien käyttöä on valvottava.

Kadulle heitetty kasvomaski Tampereella.

Oulun katukuvaan tuodaan lisää roska-astioita – maahan heitetty kasvomaski ei maadu

Roska-astioita on jo asennettu muun muassa Oulun torille.

Yläkoulun oppilas maski kasvoillaan.

Lappeenrannan paikallisbusseihin maskipakko – yläkoululaiset ja lukiolaiset palaavat ensi viikolla kouluun

Yli 12-vuotiaita matkustajia koskeva maskipakko on voimassa ensi maanantaista lähtien.

oppilas tunnilla kasvomaski päällä.

Maskisuositus jatkuu Lappeenrannan alakouluissa – alakoululaisille hankittu pieniä maskeja

Lappeenrannan kaupungin johtoryhmä suosittelee, että alakoulujen oppitunneilla käytetään maskeja huhtikuun loppuun asti.

Kasvomaski. 2.3.2021.

Uusi somen salaliittoteoria näkee maskeissa matoja: suomalaistutkija tyrmää ja sanoo, että kyse on ihan normaalista tekstiilikuidusta

VTT:n tutkimusprofessorin Ali Harlinin mukaan ohuet tekstiilikuidut liikkuvat jo lämmön vaikutuksesta

korona maski

Riihimäki ottaa käyttöön maskipakon paikallisliikenteen busseissa

Myös kaupungin työntekijöille on määrätty maskipakko.

Henkilönostimen korissa rakennustyöläinen.

Työpaikoilla käytetään tarkastamattomia nostolaitteita, sanoo tarkastajaviranomainen

 Viime vuoden valvontahavaintojen mukaan työvälineistä joka neljäs oli tarkastamatta. Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle