Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

keskussairaala kokkola

Keskussairaalan kirurgisen vuodeosaston kohtalosta heräsi huoli – Johtajaylilääkäri vakuuttaa, että potilaat saavat hoitoa jatkossakin

Johtajaylilääkäri Katja Virta tyynnyttelee huolta ja sanoo, että kaikille potilaille löytyy hoitopaikka.

sss

Terveyspalvelut ruuhkautuivat koronapotilaista Pohjois-Savossa, sairaala siirtää leikkauksia

Vuodeosastopaikat ovat Pohjois-Savossa täyttyneet hengitystieinfektiopotilaista, joista valtaosa sairastaa koronaa. Kuopion yliopistollinen sairaala siirtää kiireettömiä leikkauksia tilanteen vuoksi.

Iina Marttila pitelee käsissään vanhoja rintaliivejään.

Iina Marttilan, 25, rintoja pienennettiin lähes kilon verran, ja se on monen muunkin nuoren tavoite: ”Olin suurin piirtein itku kurkussa”

Rintojen pienennysleikkauksen kriteerejä uudistetaan parhaillaan. Tällä hetkellä leikkauksen BMI-raja vaihtelee hoitoalueittain.

Prispallen i London, från vänster: Oleksandr Pjatnitsia, Keshorn Walcott och Antti Ruuskanen.

Keihäänheiton olympiavoittaja Keshorn Walcott leikattiin Turussa

Ortopedi Lasse Lempainen leikkasi keihäänheittäjän akillesjänteen tiistaina.

kaksi kuvaa vierekkäin Susanna Viiankorvesta. Molemmissa kuvissa hänellä on päällään pelastusliivi ja valkoinen takki. Ensimmäisessä kuvassa Viitakorven yläluomet ovat lähempänä mustuaista.

Susanna Viiankorpi ajatteli luomileikkausten olevan humpuukia, kunnes optikko huomautti, että se voisi lopettaa hänen päänsärkynsä

Roikkuvia luomia leikataan aiempaa enemmän julkisen terveydenhuollon puolella. Usein roikkuvien silmäluomien taustalla on ikääntyminen.

OYS 2030-hankkeen A-rakennus Oulun Kastellissa.

Kiireettömän hoidon jonot venyvät, Pohteen alueella on yli 6 kuukautta jonottavia prosentuaalisesti eniten

Tiedot käyvät ilmi THL:n erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn tilastoista.

En trave med stock och framför den en röd klyvmaskin.

Vakavat käsivammat lisääntyvät kevään puutöiden seurauksena – käsikirurgit tekevät sesonkiaikaan leikkauksia yötä myöten

Vakavilla käsivammoilla tarkoitetaan sellaista vammaa, joissa sormet tai esimerkiksi koko raaja lähtee irti. Noin puolet koko Suomen vakavista käsivammoista hoidetaan Tampereella TAYSissa.

Pohjois-Savon maakuntajohtaja Tytti Määttä.

Pohjois-Savon johtoon keväällä siirtynyt Tytti Määttä jää rintasyövän vuoksi virkavapaalle

Määttä toivoo, että hänet kohdataan normaalisti arjessa. ”Kaikki tuki ja kannustus on tervetullutta.”

Lääketieteen opiskelija Liina Lummevaara kuuntelee lapsipotilaan keuhkoja.

Etelä-Karjalassa lääkäripula on pahin perusterveydenhuollossa – leikkausjonotilanne on siedettävä

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella lääkärin viroista perusterveydenhuollossa on hoidettuna vain 63 prosenttia.

Raptor sali Siltasairaalassa.

Uudessa Siltasairaalassa perutaan leikkauksia henkilöstöpulan vuoksi

Ortopedian leikkaukset jatkuvat Peijaksen, Lohjan, Hyvinkään ja Porvoon sairaaloissa normaalisti.

Kaksi kirurgia operoi polvea leikkaussalissa

Jonot kiireettömään erikoissairaanhoitoon kasvoivat viime vuonna entisestään – Pohjois-Karjalassa joka neljäs jonottaa yli puoli vuotta

Vuoden lopussa valtakunnallisesti yli 160 000 potilasta odotti pääsyä kiireettömään erikoissairaanhoitoon. Keskimäärin jonotusaikaa kerääntyi 57 vuorokautta.

Oona-äiti on Aatun, 5, vierellä kun tätä nukutetaan sydänkoepalan ottoa varten.

”Uusi supersydän”

Perjantain jaksossa pahoinpidellyn Anssin, 37, murtuneet kasvoluut korjataan. Aatu, 5, sai uuden sydämen viime hetkellä. Kirurgit valmistautuvat opetusmatkaan Kiovaan. Vaasan ensihoitoyksikön matkassa.

Jarille, 50, tehdään massiivinen keuhkovaltimoiden puhdistusleikkaus.

“Perheen hyvästely on kova paikka”

Torstain jaksossa Jari, 50, jäähdytetään isoa keuhkovaltimoiden leikkausta varten. Julian, 18, pikkuaivoille tehdään lisää tilaa leikkauksessa. Miika, 21, kuulee, onko hänellä suvun syöpägeeni.

Ensihoitolääkäri Jouni Hirvioja työskentelee Turun FinnHEMS-yksikössä.

“Teemme porukalla parhaamme”

Tiistain jaksossa pikku Aaro, 2, matkustaa pitkän matkan leikkaukseen Rovaniemelle. Ann-Louisen jojoilu painon kanssa päättyy lihavuusleikkaukseen. Ensihoitolääkärin kiireinen päivä Turun FinnHEMS lääkäriyksikössä.

Kysin leikkaussalissa tehdään operaatiota. Potilaalla on spinaali-puudutus.

HUSin karu tilanne heijastuu koko maahan, kun erikoissairaanhoidon leikkaukset jumittavat

Päijät-Hämeen keskussairaala tilasi tänä HUSita vuonna potilailleen leikkauksia huomattavasti aiempaa vähemmän. Leikkauksia on jouduttu priorisoimaan, eivätkä hoitotakuut usein toteudu.

Nokian KrP:n maalivahti Miro Tuomala katsoo säbäpeliä "aitiosta" loukkaantumisen takia.

Miro Tuomala kiidätettiin niin nopeasti hätäleikkaukseen, ettei edes avopuoliso saanut tietää – vakava selkävamma oli aiheuttaa tähtivahdin halvaantumisen

Salibandyn F-liigan kärkimaalivahteihin kuuluvan Miro Tuomalan ura on vedenjakajalla. Alkusyksystä ilmennyt vakava selkävamma vaati kiireellisen leikkauksen, ja vaarana oli jopa halvaantuminen.

Hoitoalan lakkoilijoita Jyväskylässä sairaala Novan edustalta.

Sairaala Novassa näkyy viimein valoa leikkausjonojen päässä – erikoissairaanhoidossa kiireettömien leikkausten jono lyhenee, mutta hitaasti

Tilanne on ollut Jyväskylässä tänä vuonna vakava, kun kiireettömiä leikkauksia on jouduttu lykkäämään, jotta päivystyspotilaat on pystytty hoitamaan.

Neurokirurgi Juha Hernesniemi kertoo yllätyksestä  savolaismiehen aivoleikkauksen jälkitarkastuksessa

Savolaismieheltä leikattiin aivokasvain ja samalla lähti savon murre – maailmankuulu neurokirurgi Juha Hernesniemi muistelee erikoista tapausta

Pari viikkoa sitten 75 vuotta täyttänyt Hernesniemi on viimeksi ollut leikkaussalissa toista vuotta sitten. Maailmantapahtumat katkaisivat työnteon Kiinassa.

Leikkaussali

Etelä-Pohjanmaan hoitovelka kasvoi kesällä – kurottavissa vielä hyvin kiinni

Elokuun viimeisenä päivänä ylittyi 244 potilaan hoitotakuuaika. Määrä ei ole kovin suuri, mutta johtajaylilääkäri huomauttaa, että yksikin on liikaa.

Leikkaussalivälineitä pöydällä Seinäjoen Terveystalossa.

Keski-Suomen Sairaala Novassa potilaita jonottaa kiireettömiin leikkauksiin nyt tuplamäärä kevääseen verrattuna – tilanne on vakava, sanoo johtajaylilääkäri

Kesäsulkujen jäljiltä leikkausjonoja on tavallisesti pystytty purkamaan syksyisin, mutta nyt tilanne on toinen. Etenkin hoitoalan työtaistelu-uhka voi toteutuessaan vaikeuttaa tilannetta pahasti.

Leikkaussali

Etelä-Savossa erikoissairaanhoidon jonot pääosin hallinnassa – tilanne vaihtelee sairaaloittain

Sosterissa hoitotakuu ylittyi elokuun puolivälissä kaihileikkauksissa.

Kysin leikkaussalissa tehdään operaatiota.

Hoitotakuu toteutuu Lapissa kohtuullisesti – jonojen taustalla koronan tuomat poissaolot sekä pula henkilökunnasta

Lapin sairaanhoitopiirissä hoitoketjun sakkaaminen kasvattaa hoitojonoja. Kaikkia leikkauksia ei ole voitu toteuttaa, kun keskussairaalassa osastot ovat täyttyneet jatkohoitoon odottavista potilaista.

Oliver Helander kertoi hyviä uutisia viime aikoina keskustelua herättäneestä lähentäjästään.

Oliver Helander ja Tero Pitkämäki leikkaavat huhuilta siivet: Lähentäjävamma ei ole vakava, Ruuskasen pöksyt tarvittaessa apuun

25-vuotiaan keihäslupauksen harjoituskausi on mennyt lähes täydellisesti. Etelä-Afrikassa leirillä tullut lähentäjävamma ei ole aiheuttanut muutoksia kilpailusuunnitelmiin.

Kanta-Hämeen keskussairaalan päärakennus. Etualalla suojatie ja ajoluiska. Rakennuksen katolla hohtavat illan hämärässä nimet Kanta-Hämeen keskussairaala, Sydänsairaala ja Fimlab

Kanta-Hämeen keskussairaala joutuu siirtämään useita leikkauksia työtaistelutoimien vuoksi

Syynä ei ole pelkästään vuoronvaihto- ja ylityökielto, vaan jatkohoitopaikkojen puute maakunnassa.

En kvinna ligger på en säng medan hon får cellgifter i armen.

Tuija Liimanin sytostaattihoito peruttiin ensin, mutta aika löytyi sittenkin, kun hoitajia määrättiin töihin – HUS huolissaan potilasturvasta

HUSin mukaan syöpähoidot, syöpätautien lääkehoidot ja sädehoidot jatkuvat, mutta leikkauksia on siirretty. Oulussa puolestaan kaikki syöpähoidot ja -leikkaukset jouduttiin perumaan.

Sairaanhoitaja Tiia Virta valmistelee laitteita

Kiireetön hoito siirtymässä hoitajien lakon vuoksi – "Emme ehkä pysty järjestämään edes kaikkea päivystystyötä", arvioi sairaanhoitopiirin johtaja

Päivystystoiminnan lisäksi vain välttämättömät hoidot kuten dialyysi ja syöpähoidot sekä synnytykset hoidetaan. Leikkausaikoja on jo alettu perua.

Sairaanhoitajat valmistautuvat menemään koronapotilaiden eristyshuoneisiin.

Päijät-Sote lyhentää leikkausjonoja – leikkaukseen pääsyä voi joutua odottamaan yli puoli vuotta

Koronaepidemia on yksi merkittävä syy leikkausjonojen pitenemiseen. Päijät-Hämeen alueella sairaalakapasiteetti on ollut erityisen kovilla.

Leikkaussalikyltti Taysilla.

Tutkimus: Alle 18-vuotiaat joutuivat odottamaan pisimpään, kun sairaalat muuttivat leikkausten järjestystä koronan takia

Koronapandemia pidensi etenkin nuorten odotusaikoja kiireettömiin leikkauksiin vuonna 2020. Tämä käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin kiireettömien leikkausten määrää ja odotusaikoja ikäryhmittäin COVID-19-pandemian aikana Suomessa.

Ortopedi Matti Sävelä suoritti ensimmäisen robottiavusteisen polven tekonivelleikkauksen Satasairaalan leikkaussalissa 25.8.2021.

Kirurgisten osastojen henkilökunnalla koronatartuntoja – Porin Satasairaala vähentää kiireettömiä leikkauksia

Satasairaalan kirurgisilla osastoillla on todettu henkilökunnalla yksitoista koronatartuntaa ja lisäksi viidellä henkilöllä on lieviä oireita. Henkilökuntapulan vuoksi kiireettömiä leikkauksia joudutaan perumaan, jotta kiireelliset toimenpiteet ja päivystysleikkaukset pystytään tekemään normaalisti.

Suojavarusteisiin pukeutunut lähihoitaja Janina Kinnunen koronapotilaan kanssa.

Koronan sairaalakuormitus on Päijät-Hämeessä huipussaan – muuta toimintaa siirretty ja vähennetty

Sairaalahoitoon joutui viime viikolla koko epidemian ajan suurin määrä potilaita. Sairaalassa on tällä hetkellä 34 koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Nainen seisoo talvivaatteissaan lumisen pihlajan katveessa.

Tuula Luikku on nyt 60 kiloa aiempaa kevyempi – lihavuusleikkauksia tehdään yhä paljon vähemmän kuin olisi tarvetta

Lihavuusleikkauksia tehdään yhä Suomessa vain runsaat tuhat vuodessa, vaikka tarvetta nähdään vähintään kolminkertaiselle määrälle. Resursseja suurempi pulma on aiheesta väitelleen mukaan muun muassa tiedon puute.

Leikkaussali

Kuopiossa varaudutaan koronatilanteen heikkenemiseen siirtämällä kymmeniä leikkauksia

On mahdollista, että myös alkuvuodelle suunniteltuja leikkauksia joudutaan siirtämään.

Osastonhoitaja kävelee Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla.

Kanta-Hämeen keskussairaalalla on valmius moninkertaistaa tehohoito

Tehohoitokapasiteetti on mahdollista nelinkertaistaa nykyisestä. Kanta-Hämeen keskussairaalaan on hankittu kapasiteetin nostamiseksi esimerkiksi lisää hengityskoneita.

yleiskuva - Ruusu -niminen ragdoll-kissa esittelee paperilta veriarvojaan eläinsairaalan hoitopöydällä.

Lemmikin hoito eläinsairaalassa maksaa jopa tuhansia euroja – kotikissankin henki halutaan pelastaa yhä useammin lähes hinnalla millä hyvänsä

Koirien ja kissojen vaativa hoito yleistyy koko ajan. Esimerkiksi kissoillekin on jo veripankkeja ja verenluovuttajakissoista on pulaa. Sairaalassa tehty iso operaatio ja tehohoitopäivät maksavat omistajalle helposti tuhansia euroja.

Teho-osaston ylilääkäri Mika Valtonen: Sydänpotilaat sinnittelevät kotosalla koronajonojen takia

Tehohoidon ylilääkäri on huolissaan sairaaloiden koronapaineesta: "Sydänpotilaat joutuvat sinnittelemään kotosalla"

Tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kasvanut viime viikkoina eikä paikkoja riitä leikkauspotilaille. Sairaanhoitopiirit ovat joutuneet siirtämään muun muassa suuria sydänleikkauksia.

Hoitaja siirtämässä potilasta kirurgian poliklinikalle Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä

Meri-Lapissa perutaan leikkauksia pahenevan koronatilanteen vuoksi – keskussairaalaan on perustettu koronapotilaille erillinen teho-osasto

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri vetoaa alueen väestöön koronaturvatoimien huomioimiseksi ja suosittelee vahvasti koronarokotteen ottamista.

Carita Vuorenpää ja Lotta Lantto leikkausalihoitajat Jorvin sairaalan Anestesia- ja leikkausosasto K:n leikkaussalissa.

HUS otti käyttöön Suomessa kehitetyn potilasturvallisuutta parantavan luunleikkausmenetelmän

Kyseessä on uudenlainen luunleikkaukseen tarkoitettu terä, joka on kehitetty Suomessa. Kirurgian alaan kuuluva innovaatio on herättänyt kiinnostusta myös maailmalla. 

Happihoitoa annetaan Meilahden sairaalassa.

Aluehallintovirasto: Ylä-Savon soten lopetettava nukutusta vaativat leikkaukset

Aluehallintovirasto on määrännyt lopettamaan yleisanestesiaa vaativat toimenpiteet vuoden loppuun mennessä.

Pihtiputaalaisen naisten lentopallon mestaruusliigajoukkueen tanskalaisen kapteenin Helena Elbäkin kasvokuva.

LiigaPlokin kapteenin kausi päättyi polvivammaan - Helena Elbäk joutuu leikkaukseen

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan LiigaPlokin kapteeni Helena Elbäk loukkaantui ottelun tiimellyksessä viime lauantaina.

Sami Ylämurto.

Sami Ylämurron elämä mullistui täysin vuorikiipeilyonnettomuudesta – kiipeilypari oli lähes varma menehtymisestä, poliisitkin varautuivat pahimpaan

"Haluan nähdä elämäni uutena mahdollisuutena. Olen onnellinen ollessani elossa ja omilla jaloillani."

Leikkausalin ovi ja sairaalasänky.

Koronapotilaiden määrä pienessä kasvussa Keski-Suomessa – tehohoitokapasiteetin osalta ollaan kalkkiviivoilla

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ollaan huolissaan tehohoidon henkilökunnan riittävyydestä. Tilanteen pahentuessa muita leikkauksia voidaan joutua siirtämään.

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Sairaalat täyttyvät, mutta koronatilanne on "liian hyvä" rajoituksille – ylilääkäri pelkää tilanteen kroonistuvan

Päävastuu koronatoimista on nyt paikallisilla viranomaisilla, ei hallituksella. Ravintolarajoituksilla arvioidaan olevan kaikkein suurin merkitys epidemian torjumisessa, mutta juuri ne ovat hallituksen päätösvallassa.

Ranuan eläinpuiston uusi jääkarhu Nord

Jääkarhu Nordin sairastumisen syy selvisi – Ranuan eläinpuisto suree valkoista jättiä

Ranuan eläinpuisto oli konsultoinut jääkarhujen eläinlääkinnällistä neuvonantajaa ennen lauantaista eutanasiapäätöstä.

Läheltä

Uutta tietoa Mäntän yliajosta, tutkinnanjohtaja: "Luulisi, että joku tietää"

1990-luvulla syntynyt pyöräiljä loukkaantui vakavasti törmäyksessä ja sai leikkaushoitoja vaativia vammoja.  Poliisi kaipaa tietoja yliajosta epäillystä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle