Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

The people have spoken - rye bread is the national food

Finns were asked to name their picks for Finland's official national food and the results are in: the winner is rye bread. Karelian stew came in a very close second place, and fried fish and mashed potatoes was third.

Sadat lapset käyvät kesällä ruokakoulua

Keittäminen, paistaminen, maistaminen ja haistaminen tulevat tutuiksi lapsille ruokakoulussa. Kokkaustaitojen lisäksi alakouluikäisille annetaan tietoa ruuan alkuperästä ja terveellisestä syömisestä.

Pizzapohjalla jongleeraus kertoo intohimosta, mutta auttaa myös tasaisen pohjan saamiseksi – video

Pizzayrittäjä innostui opettelemaan pizzapohjan heittelyä, kun näki italialaisten tekevän sitä.

Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa

Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia.

Fazerin Lappeenrannan leipomon ammoniakkivuodon syy selvisi - piirakoita ei päästä vielä paistamaan

Fazerin leipomon tuotannon Lappeenranassa sunnuntaiyönä keskeyttänyt ammoniakkivuoto johtui vioittuneesta venttiilistä. Venttiili vaihdetaan illan aikana ja laitoksen kunto tarkastetaan keskiviikkona. Karjalanpiirakoiden paistaminen jatkuu siten aikaisintaan keskiviikkona.

Kypsyy se leipä ilman uuniakin – Yle Oulu kokeili vaihtoehtoisia leipäkonsteja

Leivän paistaminen uunissa on toki taitolaji, mutta leivän ystävää ei uunin puutekaan estä leipomasta tuoretta leipää. Nuotiolla paistettu tikkuleipä on monelle tuttu makkaran korvike, mutta saa sen leipätaikinan kypsäksi kotioloissakin. Tässä pari vinkkiä vaikkapa uudenvuoden lämpimäisten tekoon.

Rosé-lammas ei maistu kaikille - älä usko kokkiohjeita vaan paista kypsäksi

Kuluttaja on paistin lämpötilojen kanssa helposti sormi suussa. Varsinkin, jos laittaa lammasta vain kerran vuodessa. Lihayrittäjä suosittelee paistamaan lampaanpaistin täysin kypsäksi, vaikka moni tv-kokki neuvoisikin jättämään lihan punaiseksi.

Uuni sanoo leipomisessa viimeisen sanan

Perinnetilan pirtissä iso leivinuuni lämmitetään huolella leivontapäivää varten valmiiksi. Jopa neljäkymmentä ruislimppua yhdellä kertaa paistavan leivinuunin lämmittäminenkin on taitolaji.

Kesäkeittiö: Rosvopaistia

Veijo Vanamo ja Jaakko Kolmonen valmistavat rosvopaistia.

Munkin voimalla ladulle ja mäkeen

Saariselällä Kaunispään huipulla oleva ravintola on kuuluisa erikoisen suurista reikämunkeistaan. Vuosikymmenten aikana Kaunispään sokerinen reikämunkki on saanut lähes legendaarisen maineen. Munkin sanotaan antavan voimaa ja kestävyyttä hiihtoladulle ja rohkeutta mäkeen.

Lampaanlihan valmistus ei ole hätäisen hommaa

Kolmekin päivää kestävä, hidas suolaus on suotavaa, sillä silloin lammas suolautuu tasaisemmin. Myös hidas paistaminen tekee lihasta mureampaa, vihjaa Lappeenrannan kauppahallin lihakaupan yrittäjä.

Makupaloissa paljastuvat ruskean kastikkeen salat

TV-kokit lihakääryleiden ja ruskean kastikkeen parissa.

Joulu on leipomolle vasta vuoden kakkossesonki

Vaikka joulu on herkkuja pullollaan, leipomolle se on vasta vuoden toiseksi kiireisin sesonki. – Juhannus on selvästi kiireisempi. Jouluna paistetaan paljon itseleivottuja tai pakasteesta, yrittäjä Riitta Siiskonen Juvalta kertoo.

Nötkötistä saa maistuvan pihvin

Sikanauta, nötkötti, nöde. Naudan ja sianlihavalmisteella on lukuisia nimia ja huono maine. Nötkötistä saa pienellä vaivalla pihvit, keiton tai perunasosemuhennoksen.

Hyvän pihvin salaisuus on maltti

Suomalainen syö mieluiten pihvinsä mediumina. Keittiömestari Janne Laukkanen kannustaa, että hyvän pihvin paistaminen on yksinkertaista. Tärkeintä pihvin onnistumisen kannalta on hyvä raaka-aine.

Aurinkokeittiö loihtii ravintolaillallisen ilman sähköä

Suomea kiertää tänä kesänä aurinkoenergialla toimiva ravintola. Sen perustaja, kokki Antto Melasniemi halusi haastaa käsityksiä ravintolasta ja sen suhteesta luontoon.

Juhannuksen herkulliset grillivinkit

Grillikylki on jopa hieman aliarvostettu grilliherkku. Varhaiskaalista saa tähän vuodenaikaan maittavaa ruokaa grillissä. Myös täytetty kuha on juhannuksena kokeilemisen arvoinen.

Mämmin mitalla kohti pääsiäistä

90-luvun lama vähensi monen muun asian lisäksi mämmin syöntiä, mutta menekki on kuitenkin pysynyt tasaisena tuon jälkeenkin. Isojen leipomoiden lisäksi mämmiä valmistaa muun muassa asikkalalainen Kanavan Kotileipomo. Valmistus on tarkkaa ja aikaa vievää, ja leiville se ei lyö, mutta siitä huolimatta tuokkoset täyttyvät vuosi toisensa perään.

Karavaanarit suosivat Jalavaniemeä

Jalavaniemen leirintäalue Hattulan ja Hämeenlinnan rajalla on pääasiassa kotimaisten vaunumatkailijoiden suosiossa. Jalavaniemen isännäksi vaihtui muutama vuosi sitten nuori Henri Lindholm. Leirintäalueen pyörittämisestä on tullut Lindholmin perheen pääelinkeino.