Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yli puolet suomalaisista kalastaisi enemmän, jos sen voisi tehdä keskustassa – kalastuskisassa Hämeenlinnassa nousi muun muassa iso hauki

Hyviä kalapaikkoja löytää jopa keskeltä kaupunkia. Hämeenlinna on siitä hyvä esimerkki. Suomalaiset kävisivät enemmän kalassa, jos tietäisivät missä voi kalastaa. Hyvät ja helppopääsyiset kalapaikat houkuttelevat kansaa kalastuksen pariin.

Ensin yksi mies sai idean, nyt kyläläiset syövät samasta pellosta – näin toimii yhteisöviljely, jossa vastuu ja sato jaetaan yhdessä

Oulun Huttukylässä perustettiin viime vuonna kyläläisten toimesta yhteisviljelymaa, jossa on mukana viisi perhettä. Yhteisöviljelyn suosio on kasvussa, koska puutarhaviljely, yhteinen toiminta ja lähiruoka kiinnostavat yhä enemmän.

Centrian Likiruoka tuo lähiruuan kotiovelle – Keski-Pohjanmaan lisäksi tänä vuonna paketit kulkevat myös Lapissa

Likiruuan idea ja sähköinen alusta ovat sama kuin edellisessä 2018 käynnistyneessä Vaste-hankkeessa. Asiakas tilaa tuotteen yritykseltä ja toimitus menee sähköiselle alustalle, josta asiakas saa valita itse toimittajan.

Kalastajat ja veneilijät voivat hakea pian kylmää kyytiin – Jämsässä avataan perjantaina jääasema

Jäähileaseman ovat rakentaneet talkoovoimin Jämsänkosken urheilukalastajat.

Lähiruokaa jaetaan nyt autojen seassa, mutta jatkossa Kokkolan Reko-tapaamiset saattavat siirtyä kauppatorille

Urheilutalon viereinen parkkipaikka on koettu turvattomaksi. Siellä ei myöskään ole valoja.

Savon Yrittäjien maakunnallinen yrittäjäpalkinto Peltolan Juustolalle

Yrittäjäystävällisin kunta on Leppävirta ja vuoden yksinyrittäjä kuopiolainen Leena Ståhlberg.

Katso Ilmastotekoja Keski-Suomi -valokuvakilpailun finalistit - äänestä omaa suosikkiasi!

Valokuvakilpailun voittaja ja yleisön suosikki julkistetaan Keski-Suomen päivänä 18.4.

Suomalaiset syövät kananmunia enemmän kuin koskaan aikaisemmin – nuoret miehet ja vanhemmat naiset ovat suurimpia munafaneja

Aittolahden tila vie neljästi viikossa munalastin suoraan asiakkaille, koska moni välttää ostoksia väentungoksessa.

Hedelmän- ja marjanviljelijöitä houkutellaan tuottamaan glögiä

Glögin tuottamiseen järjestetään koulutusta ja tuotteille luvataan näkyvyyttä ruokamaakunta -tunnustuksen nimissä.

Esedu siirtyi Norjan lohesta lähikalaan – "roskakalasta" tehdään tonneittain koululounasta

Opiskelijoille halutaan antaa hyvä pohja kestäville ruokavalinnoille.

Samiedu tuo ruokapöytään enemmän luomua ja lähiruokaa – ruokahuoltopäällikkö: "Asiakkaat ovat hyvin valveutuneita"

Luomun ja lähiruoan osuus tulee olemaan aluksi hyvin pientä, sillä budjetti ei salli kokonaan luomuun siirtymistä.

Lähituotemyymälä, infopiste ja oluthuone – Asikkalan Päijännetalo uudistuu lähivuosina

Asikkalan kunta ja paikallinen panimoyhtiö rakentavat Päijännetalosta uudenlaista matkailuvalttia kuntaan.

Vetääkö kauppahalli ihmisiä aiempien joulujen tapaan? Katso, miten Oulun kauppahallissa valmistaudutaan aattoon

Oulu kauppahallissa joulun aika on yleensä kiirettä täynnä. Mikä on tilanne tänä vuonna?

Korona on tuonut lähiruoan myyntiin nostetta – pandemia pakotti Teemu Virrantalon myymäläauton parkkiin, mutta verkkokauppa pelastaa joulun

Korona on saanut monet tukemaan pienyrittäjiä. Videolla yksi lähiruoan suurkuluttaja kertoo, miksi suosii lähiruokaa.

Etelä-Pohjanmaan maanviljelysseura jakoi tunnustuspalkinnot

Säätiö palkitsee vuosittain yksityishenkilöitä tai julkiyhteisöjä, jotka ovat tehneet omalla sarallaan merkittävää työtä eteläpohjalaisen maatalouden hyväksi. 

Kyrö Distillery hakee ravintolansa raaka-aineita pohjalaisilta tuottajilta

Isokyröläisyritys tekee yhteistyötä jo reilun parinkymmenen tuottajan kanssa. Nyt yritys etsii muun muassa kalastajia.

Maaseutuluotain: Hämeessä kannattaisi panostaa maaseudun tietoliikenneyhteyksiin

Erityisesti kaukana kaupungeista sijaitsevien seutujen elinvoima voi tulevaisuudessa olla entistä riippuvaisempi etätyöläisistä, joille toimivat tietoliikenneyhteydet ovat tärkeitä.

Kiinnostus lähiruokaan kasvoi kohisten koronan jälkimainingeissa – maaseudun tilamyyntikohteet houkuttelevat nyt matkailijoita

Maaseutu, lähiruoka ja ruokamatkailukohteet kiinnostavat nyt niin paikallisia asukkaita kuin maakuntiin saapuvia matkailijoita.

Korona ei estä kalastamista Kainuussa - vapaa-ajankalastajat patistelevat hienon harrastuksen pariin

Korona perui suuria tapahtumia, mutta pieniä järjestetään tänäkin kesänä.

Villiyrttiaika on nyt parhaimmillaan

Villiyrttiharrastajien määrä on lisääntynyt ja niiden keräily luonnosta on aina vaan suositumpaa.

Palstaviljelyä, syötävä puisto ja siirtolapuutarha – kaupunkiviljely halutaan tuoda osaksi kemiläisten elämää

– Ensimmäisenä suunnitelmissa on perustaa Kemiin palstaviljelmä, kertoo kaupunkiviljelyhankkeen projektipäällikkönä hiljattain aloittanut hortonomi, agrologi Heidi Nikkilä.

Citykalastajien määrä on kasvanut Jyväskylän seudulla – ilman kalastuslupaa kalalle ei kuitenkaan kannata läksiä

Kalastamiseen tarvitaan muutenkin kalastuslupaa, mutta lisäksi Jyväskylän Tuomiojärvellä ja Köhniöjärvellä tarvitsee virkistyskalastusluvan.

Ylen aamu tänään: Korona sulki matkailualan palvelut – miten kotimaan matkailu nostetaan kuopasta? Katso lähetys tästä

Korona sai suomalaiset kokkaamaan kotona. Viimeinen sana kysyy, miksi journalismi tarvitsee tukea. Aamun kirjassa Markus Leikola.

Etkö saanut haluamaasi lounasta? Osalla ravintoloista on nyt vaikeuksia saada tarvitsemiaan raaka-aineita

Erikoisempia tuotteita, kuten sisäfilettä ja lohta, voi olla vaikea saada, mutta myös perustuotteista on ollut pulaa.

Vapaa-ajan kalastajat toivoivat kylmäketjua lähikalalle Jämsässä – hanke on nyt edennyt, ja rakentaminen voi alkaa

Jäähilekone tuottaa vuorokaudessa 200 kiloa jäähilettä, jolla kala saadaan pysymään kylmänä pyydyksestä valmistukseen asti.

Tutkimus: Lähiruoka on suurimmalle osalle mahdottomuus – Riippuvuus tuontiruuasta lisää haavoittuvuutta koronapandemian kaltaisten kriisien aikana

Suomen pitäisi säilyttää ainakin nykyinen omavaraisuuden taso ja vähentää riippuvuutta eläinrehun valkuaisten ja lannoitteiden tuonnista, sanovat tutkijat.

Vuoden lähiruokateko -palkinto Pielisen Kalalle

Luonnonkala-säilyke voitti myös yleisöäänestyksen.

Koronakriisi on saanut ranskalaiset ostamaan lähiruokaa ja pariisilaiset haaveilemaan maaseudun avaruudesta

Arkea maailmalla: Ranskassa kolme viikkoa voimassa ollut tiukka ulkonaliikkumiskielto on muuttanut ihmisten arkea etenkin suurkaupungeissa, kirjoittaa Ylen toimittaja Annastiina Heikkilä.

Pielisen Kala ja särkikalasäilyke ehdolla vuoden lähiruokateoksi

Luonnonkala-säilyke on yksi viidestä yleisöäänestykseen valitusta lähiruokatekoehdokkaasta.

Pirkanmaan julkiset keittiöt ostavat läheltä eniten leipomotuotteita, perunaa ja marjoja

Asia selviää Ruralia-instituutin tekemästä tutkimuksesta lähiruuan käytöstä.

100-prosenttisesti kotimaista ruokaa julkiskeittiöissä? Ehkä vuonna 2025

Etelä-Savon julkiskeittiöissä kotimaista ruokaa, lähiruokaa ja luomua halutaan käyttää tulevaisuudessa reippaasti nykyistä enemmän.

Ruoan kotimaisuusaste on kasvanut julkisen puolen keittiöissä – Keski-Suomessa kotimaisuusprosentti 90

Julkisen puolen keittiöissä ruoka on entistä enemmän kotimaista, mutta lähiruoan osuus on pysynyt ennallaan.

Satakunnan julkisen sektorin keittiöissä lähes kaikki ruoka on kotimaista

Satakunnassa suositaan myös oman maakunnan elintarviketuotteita eniten koko maasta.

Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan pian rasvatonta luomumaitoa

Luomumaidon raaka-aine kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta ja valmistetaan Maikkulassa.

Arto Rastas - keittiömestari, joka ei osannut sanoa ei

Kun rovaniemeläispojasta MM-kokki tuli.

Tammelan ruokapalvelut haluaa mukaan lähiruokatuotteiden kehittämiseen

Tammelan kouluissa, päiväkodeissa ja hoivapalvelussa on lähiruokapäivä kerran viikossa.

Maija Munkki jätti teologian ja perusti pubin saareen: “Elän kutsumukseni mukaan”

Hengellisyys ei ole unohtunut matkasta, vaikka Maija Munkki vaihtoikin uraa lennosta.

Keskuskeittiöt haluaisivat lisää luomua, mutta sopiva tavara lähteekin ulkomaille – "Emme voi ottaa vastaan sadan gramman rahkapurkkeja"

Keskuskeittiön ja luomutuottajan välistä puuttuu tekijäporras, joka jalostaisi esimerkiksi juurekset ja vihannekset laitoskeittiöille sopivaan muotoon.

Pieni on ekologista – miniversot päätyvät siemenestä kauppaan jopa viikossa

Sisäviljelyn roolia ruuan tuotannossa halutaan kasvattaa. Hämeenlinnan Lammilla Puutarha Miniverson antimia saa lähikaupoista jo ympäri vuoden.

Lapin keskusta: Kunnat, suosikaa lähiruokaa

Kun euro pyörii paikallisesti, niin alueen hyvinvointi kasvaa työllisyyden ja parantuneen toimeentulon muodossa.

Satakunnan Osuuskauppa hakee kilpailulla uusia lähiruokatuoteideoita

Lähiruuan myynti on ollut viime vuodet selkeästi kasvussa.

Saimaa Gastronomy valittiin Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi

Saimaa Gastronomy on neljän eteläsavolaisen yrityksen yhteistyöverkosto.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle