Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kiinnostus lähiruokaan kasvoi kohisten koronan jälkimainingeissa – maaseudun tilamyyntikohteet houkuttelevat nyt matkailijoita

Maaseutu, lähiruoka ja ruokamatkailukohteet kiinnostavat nyt niin paikallisia asukkaita kuin maakuntiin saapuvia matkailijoita.

Korona ei estä kalastamista Kainuussa - vapaa-ajankalastajat patistelevat hienon harrastuksen pariin

Korona perui suuria tapahtumia, mutta pieniä järjestetään tänäkin kesänä.

Villiyrttiaika on nyt parhaimmillaan

Villiyrttiharrastajien määrä on lisääntynyt ja niiden keräily luonnosta on aina vaan suositumpaa.

Palstaviljelyä, syötävä puisto ja siirtolapuutarha – kaupunkiviljely halutaan tuoda osaksi kemiläisten elämää

– Ensimmäisenä suunnitelmissa on perustaa Kemiin palstaviljelmä, kertoo kaupunkiviljelyhankkeen projektipäällikkönä hiljattain aloittanut hortonomi, agrologi Heidi Nikkilä.

Citykalastajien määrä on kasvanut Jyväskylän seudulla – ilman kalastuslupaa kalalle ei kuitenkaan kannata läksiä

Kalastamiseen tarvitaan muutenkin kalastuslupaa, mutta lisäksi Jyväskylän Tuomiojärvellä ja Köhniöjärvellä tarvitsee virkistyskalastusluvan.

Ylen aamu tänään: Korona sulki matkailualan palvelut – miten kotimaan matkailu nostetaan kuopasta? Katso lähetys tästä

Korona sai suomalaiset kokkaamaan kotona. Viimeinen sana kysyy, miksi journalismi tarvitsee tukea. Aamun kirjassa Markus Leikola.

Etkö saanut haluamaasi lounasta? Osalla ravintoloista on nyt vaikeuksia saada tarvitsemiaan raaka-aineita

Erikoisempia tuotteita, kuten sisäfilettä ja lohta, voi olla vaikea saada, mutta myös perustuotteista on ollut pulaa.

Vapaa-ajan kalastajat toivoivat kylmäketjua lähikalalle Jämsässä – hanke on nyt edennyt, ja rakentaminen voi alkaa

Jäähilekone tuottaa vuorokaudessa 200 kiloa jäähilettä, jolla kala saadaan pysymään kylmänä pyydyksestä valmistukseen asti.

Tutkimus: Lähiruoka on suurimmalle osalle mahdottomuus – Riippuvuus tuontiruuasta lisää haavoittuvuutta koronapandemian kaltaisten kriisien aikana

Suomen pitäisi säilyttää ainakin nykyinen omavaraisuuden taso ja vähentää riippuvuutta eläinrehun valkuaisten ja lannoitteiden tuonnista, sanovat tutkijat.

Vuoden lähiruokateko -palkinto Pielisen Kalalle

Luonnonkala-säilyke voitti myös yleisöäänestyksen.

Koronakriisi on saanut ranskalaiset ostamaan lähiruokaa ja pariisilaiset haaveilemaan maaseudun avaruudesta

Arkea maailmalla: Ranskassa kolme viikkoa voimassa ollut tiukka ulkonaliikkumiskielto on muuttanut ihmisten arkea etenkin suurkaupungeissa, kirjoittaa Ylen toimittaja Annastiina Heikkilä.

Pielisen Kala ja särkikalasäilyke ehdolla vuoden lähiruokateoksi

Luonnonkala-säilyke on yksi viidestä yleisöäänestykseen valitusta lähiruokatekoehdokkaasta.

Pirkanmaan julkiset keittiöt ostavat läheltä eniten leipomotuotteita, perunaa ja marjoja

Asia selviää Ruralia-instituutin tekemästä tutkimuksesta lähiruuan käytöstä.

100-prosenttisesti kotimaista ruokaa julkiskeittiöissä? Ehkä vuonna 2025

Etelä-Savon julkiskeittiöissä kotimaista ruokaa, lähiruokaa ja luomua halutaan käyttää tulevaisuudessa reippaasti nykyistä enemmän.

Ruoan kotimaisuusaste on kasvanut julkisen puolen keittiöissä – Keski-Suomessa kotimaisuusprosentti 90

Julkisen puolen keittiöissä ruoka on entistä enemmän kotimaista, mutta lähiruoan osuus on pysynyt ennallaan.

Satakunnan julkisen sektorin keittiöissä lähes kaikki ruoka on kotimaista

Satakunnassa suositaan myös oman maakunnan elintarviketuotteita eniten koko maasta.

Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan pian rasvatonta luomumaitoa

Luomumaidon raaka-aine kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta ja valmistetaan Maikkulassa.

Arto Rastas - keittiömestari, joka ei osannut sanoa ei

Kun rovaniemeläispojasta MM-kokki tuli.

Tammelan ruokapalvelut haluaa mukaan lähiruokatuotteiden kehittämiseen

Tammelan kouluissa, päiväkodeissa ja hoivapalvelussa on lähiruokapäivä kerran viikossa.

Maija Munkki jätti teologian ja perusti pubin saareen: “Elän kutsumukseni mukaan”

Hengellisyys ei ole unohtunut matkasta, vaikka Maija Munkki vaihtoikin uraa lennosta.

Keskuskeittiöt haluaisivat lisää luomua, mutta sopiva tavara lähteekin ulkomaille – "Emme voi ottaa vastaan sadan gramman rahkapurkkeja"

Keskuskeittiön ja luomutuottajan välistä puuttuu tekijäporras, joka jalostaisi esimerkiksi juurekset ja vihannekset laitoskeittiöille sopivaan muotoon.

Pieni on ekologista – miniversot päätyvät siemenestä kauppaan jopa viikossa

Sisäviljelyn roolia ruuan tuotannossa halutaan kasvattaa. Hämeenlinnan Lammilla Puutarha Miniverson antimia saa lähikaupoista jo ympäri vuoden.

Lapin keskusta: Kunnat, suosikaa lähiruokaa

Kun euro pyörii paikallisesti, niin alueen hyvinvointi kasvaa työllisyyden ja parantuneen toimeentulon muodossa.

Satakunnan Osuuskauppa hakee kilpailulla uusia lähiruokatuoteideoita

Lähiruuan myynti on ollut viime vuodet selkeästi kasvussa.

Saimaa Gastronomy valittiin Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi

Saimaa Gastronomy on neljän eteläsavolaisen yrityksen yhteistyöverkosto.

Lieksassa suositaan lähiruokaa

Kuudessa koulussa ja neljässä päiväkodissa tarjottavasta ruoasta on nyt liki kolmasosa tuotettu lähiseudulla.

Maatilan emäntä valitsi alan eläinrakkaudesta, samasta syystä ruokapöydästä löytyvällä lihalla on nimi – “Pyydän eläimeltä anteeksi, että tapan sen”

Johanna Niskasen mukaan lapsia pitää opastaa hyvään eläintenpitoon, sillä lapsissa on eläinten tulevaisuus.

Käylän lähiruokapolulla tehdään tapasta niin taiten, että haukea erehdytään luulemaan siiaksi

Kuusamon Käylän lähiruokapolulla valmistetaan lähiympäristöstä löytyvistä raaka-aineista herkkuja eri tyyleillä.

Perheenisä kehitti kotikeittiössä täydellistä seitania ja kohta sitä tarjotaan kymmenissä ruokaloissa – "Tehtäväni ei ole käännyttää ketään"

Joensuussa etsittiin ammattikeittiöön sopivaa lähiruokaa kilpailulla. Voiton vei perheenisän kehittämä seitan.

Maakunnan ensimmäiset vege- ja lähiruokafestarit pidetään Mansikkakarnevaaleilla – Suonenjoella maistellaan mansikoiden lisäksi sirkkoja

Tarkoituksena on tukea pieniä toimijoita, joille tuotteiden markkinointi saattaa aiheuttaa haasteita.

Kajaanin kalakunkku kruunataan tiistaina – nuoret saavat kisassa tasoitusta

Katukalastustapahtumassa houkutellaan kalastajia lähikalastupaikoille.

Osalle ketjuliikkeistä Kokkola on liian pieni – Kauppakeskus Chydenia etsii veturiyrityksiä, useita neuvotteluja kesken

Kauppakeskusjohtajan mukaan kiinnostus vapautuneisiin tiloihin on kasvanut mediajulkisuuden myötä.

Olutsommelier Maria Markus pani olutta nunnan kanssa ja sai näpäytyksen Intiassa – "Vitsailen, etten käytä alkoholia muuten kuin töissä"

Millaisia tarinoita olut sisältää? Voiko mallasjuomasta tulla salonkikelpoinen? Muun muassa näihin vastauksen tietää Suomen ensimmäinen olutsommelier Maria Markus.

”Ei kukaan lähde hakemaan näitä kaloja Mynämäen korvesta” – kalastaja Jukka Toivonen hankki kauppa-auton ja lastasi kalat kumipyörien päälle

Ensimmäisenä myyntipäivänä meni tunnissa sata kiloa silakkaa. Kalastajan täytyi käydä hakemassa lisää myytävää.

Kankaanpään keskustaan suunnitellaan lähiruokamyymälää

Kankaanpään kaupunki selvittää lähituottajien kiinnostusta Kankaanpään torin läheisyydessä sijaitsevan liiketilan käyttämiseen lähituotteiden vähittäismyyntipaikkana. 

Ilmastonmuutos kannusti koululaiset tekemään lähiruokaa kokkailukisaan – katso videolta, millaisia nuorten annokset ovat

Ruokavisan finaalissa kohtaavat Kotimäen koulu Kaarinasta, Lumijoen peruskoulu Pohjanmaalta sekä Pyörön koulu Kuopiosta.

Kunnianhimoinen kehitystyö: täysin uusi lähiruokatuote

Polkka ja kolme yritystä kehittävät yhdessä uutta lähiruokatuotetta, joka sopii suurkeittiöiden käyttöön.

Arktinen maatalouskonferenssi ensi kertaa Lapissa

Rovaniemelle tulee kokousvieraita muun muassa Ruotsista, Islannista ja Kanadasta.

Osa Oulun Musiikkijuhlien esityksistä nähdään tänä vuonna oululaisten kodeissa

Mukana on yhteensä seitsemän oululaista kotia.

Lähiruoan suoramyynti takkuaa Meri-Lapissa

Meri-Lapin Reko lähiruokarenkaassa on runsaat parituhatta jäsentä, mutta heistä vain pieni osa on innostunut tilaamaan ruokaa paikallisilta tuottajilta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle