Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hypnotisoija Olliver Hawk sai Suomen pauloihinsa – tuore dokumentti väittää, että Hawk sai presidentti Kekkoselta salaisen tehtävän

Hypnotisoija Olliver Hawk eli Olavi Hakasalo sai Suomen pauloihinsa 60-luvulla. Tuore dokumentti käsittelee hypnotisoijan yhteyttä Kekkosen politiikkaan.

Babylon Berlin – Saksan kuohuva 20-luku herää henkiin näyttävässä jännityssarjassa

Uusi draamasarja kuvaa aikaa ennen natsien valtaannousua.

Torimyyjän huikea menneisyys merillä ja hypnologina: "En minä näitä kaikille kerro, eivät usko kuitenkaan"

Kesään heräävillä toreilla kuulee perinteisten kaupantekotarinoiden lisäksi hurjiakin elämäntarinoita. Tomi Tiihonen kasvoi pajukoreja kauppaavasta sotalapsesta merimieheksi, vakuutusmyyjäksi ja hypnologiksi.

Hannu Lauerma perää puoskarilakia: Hypnoosin käyttö ilman soveltuvaa tausta-ammattia voi olla vaarallista – "Meillä ei ole mitään viisasta alitajuntaa"

Rikollinen voidaan manipuloida tekemään rötöksiä, mutta hypnoosiin erikoistunut Psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri Hannu Lauerma pitää sitä harvinaisena.

Suomalaisohjaaja jäljitti ja tapasi nimeä vaihtaneen hypnoosimurhaajan elokuvaansa varten

Kansainvälisenä yhteistyönä tehty The Guardian Angel -trilleri käsittelee vuosikymmenten takaista tosielämän hypnoosirikosta. Ohjaaja Arto Halonen etsi elokuvaa varten käsiinsä julkisuudelta piiloutuneen tanskalaisrikollisen.

Suomen tunnetuin hypnoositaiteilija Olliver Hawk muutti veden viinaksi – kuoli kesken esityksen Kemissä

Olavi Hakasalosta tehdään dokumenttielokuva. Hypnoositaiteilija kuoli esiintymislavalle Kemissä lähes 30 vuotta sitten.

Suojaavat pelot voivat muuttua ahdistaviksi fobioiksi

Peloilla on yleensä suojaava merkitys, mutta pahimmillaan ne rajoittavat elämää.

Urban Sax hypnotisoi yleisön Porissa 1984: ”Livetallenne päästää uudet kuulijat sisään”

Tuhannet musiikinystävät saivat elämänsä kokemuksen Keski-Porin kirkossa vuonna 1984. Urban Saxin järjestämä spektaakkeli raivostutti monet. Samalla se räjäytti musiikkinsa suuren yleisön sydämiin. Jussi Lehtisaloon konsertti teki niin vahvan vaikutuksen, että hän julkaisi siitä livetallenteen yli 30 vuotta myöhemmin.

Shamaanirumpumatkalla vaivutaan transsiin ja etsitään omaa voimaeläintä

Modernit shamaanit muun muassa hakevat uutta yhteyttä luontoon sekä etsivät itseään vaipumalla transsiin shamaanirummun tahdissa. Voimaeläimen löytäminen on transsiin vaipumisessä olennainen etappi ja eläimen löydyttyä se voi antaa ihmiselle vaikkapa härän voimat.

Ufoista henkiseen kasvuun - Ultrapäivät 40 vuotta

Ensimmäisillä Ultrapäivillä käsiteltiin muun muassa valoilmiöitä ja ufoja. Nyt huomio on kääntynyt yksilöön päin eli kehoon, mieleen ja henkiseen kasvuun. Rajatietoon keskittyviä Ultrapäiviä on järjestetty jo 40 vuotta. Suurimmaksi osaksi ne on järjestetty Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella.

Unien tulkintaa ja hypnoosia täyden kuun aikaan

Jännittävää keskustelua unista, ja hypnoosista

Mies, joka haastatteli Saatanaa

Jarl Fahler oli parapsykologian uranuurtaja

Voiko hypnoosin avulla selvittää murhia?

Keplerin dekkareissa verta, vainoojia ja hypnoosia

Vauvateatteri tarjoaa elämyksiä vauvoille ja yhteisöllisyyden kokemuksia isoille katsojille

Teatteri sopii myös vauvoille. Lahdessa ensimmäistä kertaa tänä keväänä toteutetut Keltainen kuu -vauvateatteriesitykset ovat saaneet hyvän vastaanoton ja esityksiä toivotaan jo lisää.

Hyvinvointivalmentajia koulutetaan vanhassa kaivoskylässä Kemijärvellä

Kemijärvellä Raajärven vanha kaivoskylä muuttuu puoleksi vuodeksi hyvinvointivalmentajien koulutuskeskukseksi. Opetus on pääasiassa tarkoitettu henkilöille, jotka jo työskentelevät ohjaus-, valmennus- tai hyvinvointialalla, mutta myös muille asiasta kiinnostuneille.

Noora Karma aloittaa kiertueensa juuriltaan Oulusta

Oulun Madetojan salissa on tänään luvassa jännittäviä hetkiä, kun erilaisista tempuistaan ja illuusioistaan tunnettu Noora Karma aloittaa kevätkiertueensa. Televisiosta tuttu mentalisti nähdään ensimmäistä kertaa suuren yleisön edessä Oulussa, johon esiintyjällä on myös sukujuuria.

Jooga ja hypnoosi saavat eteläpohjalaisen veren kiehumaan

Lehdistön ja toimittajan näkökulmasta mediassa ei ole tabuaiheita. Pohjalaislukijat eivät ole aina samaa mieltä. Uskonto, seksuaalisuus ja epäkristilliset tavat, kuten jooga ja hypnoosi saavat eteläpohjalaisen veren kiehahtamaan, tietävät seinäjokelaisten kaupunkilehtien päätoimittajat.

Hypnoosi voi palauttaa mieleen rekisterinumeron vuosien takaa

Television dekkarisarjoista tutun oikeushypnoosin käyttö rikostutkinnassa on Suomessa edelleen harvinaista. Menetelmä on kuitenkin tunnettu vuosikymmenet.

Lentopelko jumiutti 12-vuotiaan englantilaispojan yli vuodeksi Abu Dhabiin

Poika lennätettiin lopulta kotiin hypnotisoituna.

Hypnologin vastaanotolla

HypnoPentti Sundell esittelee tyypillisen hypnoosi-istunnon.

Hypnoosi onkin totta

Aivotutkimus on pystynyt osoittamaan hypnoosikokemukset todellisiksi. Menetelmällä hoidetaan jo vakaviakin sairauksia. Hypnoosia käytetään myös arkipäiväisempien vaivojen hoitoon, kuten hammaslääkäripelkoon.

Motivaatio, tunteet ja älykäs toiminta

Tietoiset ja tiedostamattomat tekijät ohjaavat ihmistä.

Lestadiolainen liikutus on sukua shamaanien transsille

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen erikoistutkija Elina Helander- Renvallin mukaan Lestadiolainen liikutus on sukua shamanismille ja noituudelle. Siinä missä shamaani pyrkii transsiin joikaamalla, saadakseen tiedon parantamisesta, lestadiolainen tosiuskovainen tahtoo parantua liikutuksen ja syntien anteeksiantamisen kautta.

Elämäntapakouluttaja kannustaa tekemään rohkeitakin ratkaisuja

Työyhteisövalmentaja, elämäntapakouluttaja Seija Heusser-Honkasen mielestä kovin moni voi elämässään huonosti. Hektinen elämäntapa ja työelämän haasteet, ainainen kiire ja stressi ovat monelle liikaa. Parhaansa sitä tekee, mutta tietää silti sisimmässään, ettei tällainen meno voi loputtomiin jatkua. Elämäntapakouluttajan mukaan täytyy uskaltaa pysähtyä miettimään, kuka minä olen ja mitä minä oikeasti haluan tehdä?

Yliluonnolliset ilmiöt tieteen luupin alle

Enkeleitä, kuolleiden läsnäoloa ja rajatilakokemuksia on tutkittu yliopistojen yksittäisissä oppiaineissa. Suomen Akatemian suurhankkeessa selvitetään ehkä suurinta ihmismielen ratkaisematonta kysymystä tieteellisesti. Mitä aivoissa tapahtuu rajatilakokemusten aikana?

Yle pahoittelee hypnotisoinnista aiheutunutta mielipahaa

Tarkoituksena ei ollut pilailla kenenkään kustannuksella, kertoo Ylen ajankohtaisohjelmien päällikkö Riikka Uosukainen.

Kanervan ja Karman temppu kerää katsojia Yle Areenaan

Linnan juhlien jatkoilla nähdyn hypnoositempun päätteeksi Ilkka Kanerva löysi itsensä makaamasta ravintolan lattialla.

Hypnoosilla synnytys siedettäväksi - kipuakin tarvitaan

Synnytyspelkoa voi aiheuttaa aiempi traumaattinen kokemus synnytyssalista. Myös tuttavien ja esimerkiksi internetin keskustelupalstojen kauhukertomukset voivat olla pelkotilojen taustalla. Hypnoosilla on autettu onnistuneesti pelkääviä naisia.

Kehrääminen villitsee käsityöihmisiä

Pelkkä neulominen ei enää riitä, vaan tosiharrastajat kehräävät nyt omat lankansa. Rukki hurisee nykyään jo sadoissa suomalaiskodeissa.

Suomalaisnäyttelijä ruotsalaisdekkarin pääosassa

Viikonloppuna teattereihin elokuva tulee nimeltä Hypnotisoija. Se on tehty isolla rahalla Ruotsissa.

Hartolan markkinat ulottuu geeneihin

Jollei ole ihan varma siitä, mitä tarkoittaa paikallinen identiteetti, kannattaa mennä Hartolan markkinoille. Ennen markkinoilla heilui halko, nyt sanansäilä, arvioi Päivi Kuisma kolumnissaan.

Viekö skientologia suomalaisten rahat ja tahdon?

Skientologiaa 1990-luvun Suomessa.

Lottohullun haaveissa seitsemän oikein

Lottohullu suomalainen laittaa kupongin vetämään joka viikko, vaikka tietää, ettei pääpotti todennäköisesti koskaan osu kohdalle. Mikä numeroiden rastittamisessa niin kiehtoo?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle