Uusimmat artikkelit
Antiikkikaapissasi saattaa olla salalokero – aikoinaan lokeroissa säilöttiin rahaa, nyt niiden sisältä saattaa löytää dildon
Erikoisimpia Kemppaisten veljesten salalokerolöytöjä ovat olleet turkishännällä varustettu anustappi sekä täytetty krokotiili.
Onko sinulla arkaluontoinen aarre? Kerro sen tarina!
Norsun jalasta tehty pöytä, enon eroottiset esineet, sotasaalis - arkaluontoisiin aarteisiin liittyy ristiriitaista historiaa ja arvokasta ajan kuvaa. Ikimuistoisten esineiden ilta kerää tavaroiden tarinoita! Katso ohjeet!
Antiikkikauppias Amanda Kääriäinen kannustaa rohkeaan sisustamiseen antiikilla – tällaisia ovat hänen omat aarteensa
Antiikki- ja vintagekauppias Amanda Kääriäinen avaa kotinsa ovet ja kertoo, miten antiikilla sisustetaan edullisesti.
Suomen kenties tunnetuin antiikkiasiantuntija Wenzel Hagelstam kehottaa tarkkuuteen ostaessa, mutta vasta myydessä selviää, tekikö hyvät kaupat
Antiikkia Antiikkia -ohjelmasta tutuksi tullut Hagelstam kertoo elämäkerrassaan siitä, miten oppi sotalapsena Ruotsissa suomen kielen, ja miten isoisän veli adoptoi hänet 14-vuotiaana.
Monet suomalaiset muuttavat esineitään rahaksi – sähkölaskun pelossa myyntiin menee koruja, pöytähopeita ja rannekelloja
Huutokaupassa ja panttilainaamossa on huomattu suomalaisten kasvanut huoli rahan riittämisestä. Moni miettii nyt 1990-luvun lama-ajan tapaan voisiko kodin vähemmän käytetyt tai tarpeettomat esineet muuttaa rahaksi.
Aku Ankan harvinainen nimikkopyörä uhkasi päätyä roskalavalle – nyt se on yksi polkupyöräkeräilijän kokoelman helmistä
Polkupyöriä rakastava Vittorio Giannini nousi ensi kertaa polkimille äitinsä pyörällä. Nyt miehellä on yksityismuseo Hyvinkäällä, ja pyöräkokoelmaan kuuluu kymmeniä polkupyöriä eri vuosikymmeniltä.

The Rasmus ja maailman musiikkitähdet konsertoivat tänään Akropoliin juurella Parthenonin marmoriveistosten yhdistämisen puolesta – lue lyhyet vastaukset Kreikan ja Britannian välisestä veistoskiistasta
Akropolis-kukkulalla sijaitsevan Parthenonin veistoksista yli puolet päätyi 1800-luvulla laittomasti Lontooseen eikä British Museum ole suostunut keskustelemaan niiden pysyvästä jälleenyhdistämisestä.
Yle Ukrainassa: Odessaa puolustavat sotilaat löysivät vahingossa ikivanhoja vaaseja – väärin kaivettu, harmittelee arkeologisen museon tutkija
Antiikin kertakäyttöastioilla ei ole suurta rahallista arvoa, mutta sodan melskeissä Ukraina yrittää varjella kulttuuriperintöään huolellisesti.
Miekka oli ritariuden symboli – historiallisten aseiden väärennöksiä on markkinoilla enemmän kuin aitoja esineitä
Historiallisten aseiden väärennöksiä on liikkunut antiikkimarkkinoilla jo 1800-luvulta lähtien. Antiikkikauppias, keräilijä Peter Mustonen toteaa, että esineiden aitouden arvioimisessa täytyy olla tarkkana. Joskus aitouden varmistamiseksi tarvitaan metallianalyysi.

Eliel Saarisen penkin tai oven voi nyt ostaa omaan kotiinsa – Huutokaupan meklari: "En usko, että enää ikinä tulee vastaavaa esineistöä myyntiin"
Launtaina Vallilan Konepajalla huutokaupataan Suomen merkittävimpiin arkkitehteihin kuuluvan Eliel Saarisen rautatieteollisuudelle suunnittelemaa esineistöä. Esineet löytyivät sattumalta rojuvuoren alta.
Keräilijäpariskunta etsii 1800-luvun hopeista, isoa pokaalia 10 000 esineen kokoelmaan – asiantuntija: "Kauniit esineet ovat harmiton sairaus, josta ei pääse eroon"
Anne ja Pentti Siivosen taide- ja antiikkikokoelmaa on esillä Uudenkaupungin Rauhan 300-vuotisjuhlan kunniaksi. Useita antiikkikirjoja pariskunnan kanssa tehnyt taide- ja antiikkiasiantuntija Wenzel Hagelstam pitää kokoelmaa Suomen mittakaavassa erittäin merkittävänä.

Japanilainen Sony ostaa Suomen pelialan kantaäidin – Housemarquen kauhupeli Returnal antoi todennäköisesti vauhtia kaupanhierontaan
Housemarque perustettiin jo vuonna 1995. Yhtiön johto uskoo, että pitkäaikainen yhteistyökumppani antaa suomalaisille jatkossakin vapauden luovuuteen.

Yli satavuotiaan sillan korjaus siirtyy Teuvalla
Urakkakilpailutuksessa halvin tarjous oli reilut 70 000 euroa, mikä on noin kaksinkertainen summa työhön kunnan budjettiin varatusta rahasta.
Aurinkoinen sää sai ihmiset liikkeelle – juttuseuraa haettiin piknikiltä ja kirpputoreilta
Kansallinen Siivouspäivä on siirretty elokuulle, mutta teemaa kunnioitettiin pienimuotoisilla tapahtumilla.

Kiiltokuvat toivat säihkettä lasten elämään pula-ajan jälkeen – nyt kiiltokuvat ovat keräilijöiden aarteita
Kiiltokuvat edustavat klassista kauneutta. Tuore tietokirja kertoo, että kuviin otettiin vaikutteita renessanssiajan maalauksista.

Vintage on uusi antiikki – asiakkaiden uusi sukupolvi ei juuri kaipaa sadan vuoden takaista tavaraa
Antiikkikauppias on huomannut, että ihmiset ostavat mieluummin lastulevysenkin 1960-luvulta kuin aidon jugendkaapin sadan vuoden takaa.

Raamatun historia vetää puoleensa myös väärentäjiä – Kuolleenmeren kääröt ovat miljoonabisnes
Pyhien tekstien houkutus on suurta sekä väärentäjille että keräilijöille. Kuolleenmeren kääröjen tutkimus on Suomessa huippuluokkaa.

Niilin varrelta löytyi pieni sfinksi
Patsas löytyi Kom Ombon temppelistä Assuanin pohjoispuolelta.

Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Hyppää puolalaisen rekkakuskin kyytiin ja katso, miten haalarit päällä voi kävellä sisään isoihin yrityksiin kenenkään pysäyttämättä
Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Arkistonhoitaja varasti historiallisia kirjoja kahdeksan miljoonan arvosta – joukossa esimerkiksi Isaac Newtonin tiedeklassikko
Varkaudet tehtiin kahden vuosikymmenen aikana. Arkistonhoitaja yksinkertaisesti käveli ulos kirjastosta teokset mukanaan.
Antiikkikaksintaistelu – Kuka tekee parhaimmat löydöt?
Kaksi antiikkikauppiasta saa rahaa ja kolme päivää aikaa.

Kolme vai kolmesataa euroa? Testaa, osaatko hinnoitella kirpputorituotteet kuin ammattilainen
Onko halpaa vai kallista? Testaa tästä, laittaisitko saman hintalapun kuin kirpputorilla.

Selvitä vanhan tavaran taustat – hyvä tarina voi nostaa antiikkiesineen arvon jopa kolminkertaiseksi
Antiikki elää uutta kukoistuskauttaan. Kertakäyttökulttuurin vastakohtana se vetoaa nykyään myös kierrätyssukupolveen.

Kaverukset hullaantuivat oudosta antiikista – tuhansien dollareiden kartta, pippuripurkkipistooli ja voodoopatsas
Vesa Toljanderin ja Jouni Materon vaimot eivät niinkään sisustamisesta piittaa, mutta kaverukset luovat ympärilleen interiöörejä suurella intohimolla.
Antiikkikaksintaistelu – Kumpi tekee parhaimman löydön?
Kaksi antiikkikauppiasta saa rahaa ja viisi tuntia aikaa.
Tanskan aarteenmetsästäjät – uusia löytöjä
Tanskalaiset antiikin ammattilaiset metsästävät aarteita.

SvD: Antiikkikauppa voi tukea Isisiä
Ruotsalaisia varoitetaan taiteen ja antiikin jälleenmyyntiin liittyvistä ongelmista.

Luuletko olevasi viisas? Olet todennäköisesti väärässä
Millainen ihminen on viisas? Kysymys on kiehtonut ihmistä vuosituhannet. Tutkijoiden mukaan viisaan ihmisen tunnistaa heti – jos sellaisen vain löytää.

Ruotsin lahjoittama arvorakennus sai vihdoin omistajan itärajalla
Koitsanlahden hovi Parikkalassa on myyty yksityiselle antiikinkeräilijälle. Omistaja aikoo avata hovin kotimuseona jo ensi kesänä.

Muovia, lastulevyä ja metallia – tuleeko tämän päivän designista koskaan antiikkia?
Kokeneiden antiikkikauppiaiden tuntuma on se, että nuoria sukupolvia ei tahdo antiikki kiinnostaa. Minimalismi ohjaa sisustustrendejä toiseen suuntaan.

Kaiverrus saattaa laskea kellon arvoa – "Se on vähän kuin pitäisi toisen housuja jalassa"
Romuläjästä löytyi kultakuorinen Omega-merkkinen rannekello. Kelloon oli kaiverrettu tunnetun poliitikon nimi. Kyseisen kellon hinta nousi, mutta usein kaiverrus laskee kellon arvoa.

Antiikkikauppias povaa tuhoa tuunatuille – alkuperäisyys kantaa antiikissa
Ihmisten into tuunailla vanhoja esineitä saa asiantuntijan tuomion. Huonosti käsitelty esine saattaa menettää pahimmassa tapauksessa arvonsa kokonaan.

Kello kertoo enemmän kuin ajan – suomalaissepät arvossaan maailmallakin
Kellokulttuuri elää vahvana kännykkäkaudellakin. Etenkin retro- ja vintagekellot ovat nyt suosittuja. Suomalaisten kelloseppien osaamista arvostetaan maailmallakin.

Yksisarviset ja merihirviöt kelpasivat tietokirjaan 1500-luvulla – Turusta löytyi erikoinen ensyklopedia
Luonnontieteiden uudistajan, Conrad Gessnerin ”megaopus” on harvinaisuus koko Pohjolassa. Turusta löytyneen tietoteoksen sivuilla seikkailee myös taruolentoja – joskin hyvästä syystä.

Schilgen, Kolehmainen, Ali... Näin syttyivät olympiatulet vuosien varrella
Antiikin tarustossa Prometheus kähvelsi tulen Zeukselta. Sittemmin liekistä tuli olympiahengen symboli, ja vuoden 1936 Berliinin kisoista lähtien ikoninen kisatulen sytytys on tallentunut filmille. Kertaa olympiatulen historian lyhyt oppimäärä kuvaa klikkaamalla.

Tutkija: Jeesuksen vaimosta kertova papyrus todennäköisesti moderni väärennös
Koptinkielisen tekstin sanottiin olevan peräisin 300-luvulta. Papyruksen alkuperästä on kuitenkin noussut esiin uusia todisteita, jotka viittaavat aivan muuhun.

Kivoin kirppislöytösi – jaa kuva, kerro tarina
Antiikkiastia, ihana vaate tai välttämätön tarve-esine. Mikä on sinun paras löytösi kirpparilta?

Mätiä kaloja juhlijoiden niskaan – aprillipiloilla on juuret antiikissa ja keskiajalla
Aprillauksella on juuret syvällä, mutta yksiselitteistä alkulähdettä keväiselle keppostelulle ei ole. Aprillipiloilla on liittymiä niin antiikin Roomaan, keskiajan Eurooppaan kuin 1500-luvun Ranskaankin. Suomeen tapa tuli Ruotsin kautta viimeistään 1700-luvulla.

Suurin osa Palmyran muinaisraunioista sittenkin ehjiä – video
Syyrian antiikkiasioiden johtaja sanoi, että arvokkaat muinaismuistot olivat säilyneet paremmin kuin oli uskottu. Osa tuhoutuneesta UNESCO:n maailmanperintökohteesta voidaan mahdollisesti rakentaa uudelleen.

Paperinkeräysnukke, peltiauto ja rumpua soittava nalle – Vanhat lelut kiinnostivat Turussa
Kuvagalleria kurkistaa Turussa Taide- ja Antiikkimessuilla pidettyjen leikkikalumarkkinoiden tunnelmaan.

Vasco da Gaman laivaston alus löytyi Omanin edustalta 500 vuotta haaksirikon jälkeen – video
Hylystä löytyneiden antiikkiesineiden joukossa oli Indio-nimellä tunnettu hopeakolikko. Meidän päiviimme on säilynyt vain yksi toinen Indio.

Taideasiantuntija: "Tällä hetkellä uudempi on parempi kuin vanha"
Antiikkia antiikkia -ohjelmasta tuttu taideasiantuntija Tuija Peltomaa neuvoo keräilijöitä ostamaan sitä, mistä itse pitää. Tällä hetkellä 1950- ja 60-lukujen keräilytavara on erityisen haluttua ja myös hintavaa. 1800-luvun jälkipuoliskon hopeaesineitä puolestaan voi saada hyvinkin edullisesti.

Kannattaako designiin sijoittaa? Yllättävien esineiden arvo voi vuosien päästä olla kuusinumeroinen
Arvoesineisiin, kuten antiikkisiin lipastoihin tai lasitavaraan kannattaa sijoittaa, vaikkei voittoa välttämättä saisikaan.
Huutokauppa on parhaimmillaan viihdyttävää show'ta
Huutokaupan meklari myy ja viihdyttää.

Pieni taskuopas ammattinyrkkeilyn taustoihin
Yle Urheilun Christer Sarlin on koonnut oppaan, joka avaa lukijalle ammattinyrkkeilyn saloja.

YK:n määräys: Isisin rahoitus on katkaistava
Isis saa arviolta 80 miljoonaa euroa kuukaudessa mm. öljy- ja kaasukaupasta, verottamalla, ja myymällä huumeita ja antiikkia. YK:n turvallisuusneuvoston mukaan järjestön rahoitus on katkaistava rangaistuksen uhalla.
YK aikoo kiristää toimenpiteitä terroristien saaman rahoituksen estämiseksi
Ääriryhmät ovat rahoittaneet terroristista toimintaansa lähinnä laittomalla öljykaupalla, antiikkiesineiden kaupalla sekä panttivankien lunnasrahoilla.

Faarao Tutankhamonin haudassa "90 prosentin todennäköisyydellä" salainen kammio
Britannialainen egyptologi uskoo, että piilotettu huone olisi kauneudestaan tunnetun kuningatar Nefertitin hautaholvi.