Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mieli Etelä-Karjalan mielenterveys ry -teksti Saimaan kriisikeskuksen ovessa Lappeenrannan Linnoituksessa.

Noin 300 eteläkarjalaista saa vuosittain apua kriisikeskuksesta – Imatralla avautuu oma toimipiste

Mieli Etelä-Karjala avaa Imatralle Vuoksen kriisikeskuksen, jotta matalan kynnyksen apu tavoittaisi myös maakunnan pohjoispään asukkaat.

Lasten keinu ja taustalla asuinrakennus, jossa poliisi epäilee vanhempien murhanneen neljä-vuotiaan lapsen.

Joensuun varhaiskasvatuksessa ollaan järkyttyneitä neljävuotiaan murhaepäilystä – lapsille kuolemasta kerrotaan maanantaina

Kuolleen lapsen päiväkotiryhmän työntekijät saavat tänään kriisiapua. Perhe- ja sosiaalipalveluista kehoitetaan kaikkia, joiden mieltä asia painaa, hakemaan keskusteluapua.

Romahtaneelle sillalle vievällä käytävällä poliisin eristysalueateippi.

Espoon siltaonnettomuuden uhreista osa on palannut kouluun – kriisiapu ei vieläkään tavoittanut kaikkia

Kaupunki on velvollinen tarjoamaan kriisiapua jokaiselle onnettomuuden uhrille. Jos joku onnettomuuteen osalliseksi joutunut ei ole saanut riittävästi apua, rehtori neuvoo olemaan yhteydessä kouluun tai kriisiapuun.

Pari- ja seksuaaliterapiaan erikoistunut psykoterapeutti Paula Yliniemi seisoo oppilaitoksen käytävällä.

Tahaton lapsettomuus aiheuttaa vakavia aikuisiän kriisejä – mutta siihen on mahdollista saada apua

Suomessa joka viides ihminen päätyy lapsettomaksi vaikka haluaisi lapsen. Niin sanottu tahaton lapsettomuus aiheuttaa usein kriisin, joka vaikuttaa ihmisiin ja heidän läheisiin monin eri tavoin.

Leluja Forssan sairaalan lastensuojelun huoneessa.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtävämäärät ovat lisääntyneet viime vuodesta Etelä-Pohjanmaalla

Yleisimmät syyt ovat olleet väkivalta, päihteet, mielenterveys sekä muun muassa luvatta sijaishuoltopaikasta poistumiset.

Kaisaniemen yläkoulu 28.3.2023

Ylivieskan Kaisaniemen koululla jatketaan arkea tiistaina tapahtuneesta puukotustilanteesta huolimatta – tunnelma on rauhallinen mutta järkyttynyt

Kriisityö aloitettiin jo tiistaina. Heti puukotustapauksen jälkeen esimerkiksi silminnäkijät saivat keskusteluapua. Keskiviikkona koululla on paikalla parisenkymmentä kriisityöhön valmistautunutta henkilöä.

Pieni vauvanukke istuu nukkekodissa.

Jouluna turvakodeissa on hiljaista, kun kotona sinnitellään lomien yli – asiantuntija toivoo, että apua haettaisiin ennen kuin tilanne kärjistyy

Pohjalaismaakunnissa turvakotien asiakasmäärät ovat kasvussa viime vuoteen verrattuna. Joulun aikaan tavallista on, että asiakkaita on turvakodeissa vähemmän, vaikka ongelmat eivät suinkaan katoa.

Kriisikeskusjohtaja Sari Huovinen ja kriisityöntekijä Raila Arpala istuvat pöydän ääressä.

Ukrainan sotaa paenneet ovat löytäneet kriisiavun Kajaanissa

Kriisikeskuspalvelut ovat tavoittaneet Ukrainan sotaa paenneet Kajaanissa. Kainuun kriisikeskus on saanut asiakkaaksi useita Ukrainasta sotaa paenneita, ja kysyntä kasvaa. 

terveysasema

Siun soten sosiaalipäivystys on nykyisin sosiaali- ja kriisipäivystys

Uudella päivystyksellä varmistetaan, että kiireellisiä toimenpiteitä vaativissa tilanteissa sosiaalipalvelut ja akuutti kriisiapu ovat mahdollisimman pian saatavilla.

Kaksi ensihoitajaa selin kameraan, he seuraavat palavan rivitalon sammutusta.

Kriisi- ja onnettomuustilanteissa viranomaisilla on tarjota turvaverkko – Soiten sosiaalipäivystys toimii vuorokauden ympäri

Viranomaiset pystyvät tarjoamaan nopeasti apua esimerkiksi tulipalon uhreiksi joutuneille ihmisille.

Mikkelin kriisikeskuksen johtaja Helena Pohjanvirta

Kriisipuhelimet alkoivat piristä Suomessa, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – kriisikeskuksen johtaja: "Turvallisuuden tunne on hävinnyt"

Mieli ry:n kriisipuhelimeen tuli helmikuussa enemmän yhteydenottoja kuin koskaan aiemmin. Sadat yhteydenotot johtuvat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Kriisikeskuspäivystäjä työskentelee tietokoneella hämärässä huoneessa

Uusi kriisipäivystys tarjoaa apua Keski-Suomessa ympäri vuorokauden – Kriisikeskus Mobile siirtyi lähemmäs virka-aikaa

Kriisikeskus Mobilen rinnalle on tullut toinen toimija, Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystys. Päivystyksestä saa apua ympäri vuorokauden, mutta Mobilen palveluita saa päivisin maanantaista perjantaihin.

Kriisityöntekijä Silja Junes ja vertaistuen koordinaattori Minttu Väisänen istuvat kriisikeskus Turvapoijun tiloissa Kemissä.

Mietitkö itsemurhaa? Etenikö tilanne jo vaaralliseksi? Itsetuhoisista ajatuksista voi päästä eroon: Meri-Lapissa on tarjolla uutta apua

Matalan kynnyksen apua tarjotaan itsemurhaa suunnitelleille tai yrittäneille sekä lähipiirille. Alueen itsemurhaluvut ovat olleet jo vuosia todella korkeat.

Punaruutuiseen paitaan pukeutunut Janne Keinänen koirineen kaupunkikeskustan maisemassa, taustalla näkyy liikerakennuksia ja kävelykatu.

"Hetkeäkään en ole katunut, etten tappanut itseäni" – itsemurha-aikeista selvinnyt Janne Keinänen suree vain sitä, ettei hakenut apua aiemmin

Itsemurhissa menetetään Suomessa nelinkertainen määrä henkiä liikenneonnettomuuksiin verrattuna. Janne Keinäsen neuvo itsemurhaa miettiville on yksinkertainen: älä tee sitä vielä.

Anonyymi vanhus puhumassa puhelua

Ikäihmisten akuuttien hätätilanteiden sote-tilannekeskus käynnistyy Seinäjoella

Ikäihmiset asuvat entistä pidempään kotona ja tarve kotiin tarjottaviin palveluihin kasvaa. Sote-tilannekeskusta kehitetään vastaamaan osittain tähän tarpeeseen.

Janne Tuunanen står framför taktiktavlan där han skrivit de ord som beskriver depressionen

Mies hakee apua vasta, kun asiat ovat jo pahasti solmussa – avun hakemista estävät häpeä ja opitut miehen mallit

Mieli ry kerää kyselyssään tietoa siitä, miten miesten avun hakemisen kynnystä voisi madaltaa. Kyselyyn voi vastata verkossa 30. marraskuuta asti.

Metsän keskellä pressun alla oleva teltta

Kymenlaaksoon tulee ensisuoja niille, jotka muuten jäisivät taivasalle – johtajaylilääkäri: "Ettei tulisi näitä telttametsätapauksia"

Kymenlaaksossa ei ole tällä hetkellä ensisuojaa, johon asunnottomat voisivat mennä yöksi. Uuden kokeilun tarkoituksena on selvittää, miten suuri tarve ensisuojapalvelulle on.

Nainen katselee syksyistä kaupunkia sosiaali- ja kriisipäivystys työntekjän takki yllään.

Ampumatapaus nosti esiin sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöiden turvallisuuden – päivittäinen väkivallan uhka vaikeuttaa työntekijöiden löytämistä

Hämeenlinnassa sattui kuukausi sitten sosiaali- ja kriisipäivystyksen yksikön vaarallisin tilanne, kun tavanomaisella työkeikalla alettiin ampua. Väkivalta on yleistynyt koko sosiaalialalla.

Poliisiauto ajaa hämärässä. Kuvattu takaa.

Rauhalassa tapahtunut ryöstö saattaa järkyttää muitakin kuin rikoksen uhreja – jos uni tai ruoka eivät maistu, kannattaa ottaa asia puheeksi

Rauhalassa Kotkassa tapahtui eilen rikos, joka voi järkyttää myös laajempaa nuorisojoukkoa. Apua on tarjolla paitsi uhreille, myös niille, jotka kokevat aiheen ahdistavaksi.

Poliisin hälytysvalo

Poliisin virka-apu sosiaalityöntekijöille muuttuu maksuttomaksi

Esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungille on tullut poliisin virka-avusta vuosittain runsaan 10 000 euron lasku. Hämeenlinnassa maksullisuus on koettu ongelmaksi.

Roosa Huusko istuu nojatuolilla ja katsoo suoraan kameraan. Etualalla on puinen pöytä.

Roosa Huusko, 27, yritti turruttaa suruaan vuosia ennen kuin soitti itselleen apua – nykyään hän tietää, mitä tekee, jos uusi kriisi iskee

Elämänkriisin voi kohdata kuka tahansa, ja yleensä se tapahtuu yllättäen. Kynnys avun pyytämiseen on kuitenkin usein korkea. Kriisikeskuksen asiakkaalla Roosa Huuskolla kesti viisi vuotta hakea apua.

Hämeenlinnalainen Karhuntie 18:a julkisivu ja etupihaa.

Hämeenlinnan poliisiampumisessa oli paikalla myös Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöitä – epäiltyä esitetään vangittavaksi

Hämeenlinnan Kettumäen alueella poliisi antoi virka-apua viime viikon perjantaina, kun tilanne eskaloitui ampuma-aseiden käyttöön. Vaaratilanteessa olleille työntekijöille annetaan kriisiapua. Keskusrikospoliisi esittää epäiltyä ampujaa vangittavaksi.

Kriisipuhelin

Kriisipuhelimeen jälleen ennätysmäärä puheluita heinäkuussa – yleisin keskustelun syy ollut pandemian ajan paha olo

Erityisesti nuorten itsetuhoisuus on noussut esiin kuluneena kesänä. Kaikkiaan itsetuhoiset keskustelut ovat kuitenkin hieman vähentyneet.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaan työntekijä Mika Perttunen Paperiliiton järjestämässä tiedotustilaisuudessa Rytikarin työväentalolla Kemissä.

"Me ollaan kuin yksi suuri perhe, joka nyt revitään auki" – Kemin Veitsiluodon pettyneet työntekijät kokoontuivat yhteen

Stora Enson Veitsiluodon tehtailta irtisanottavat ovat pettyneitä tarjottuun muutosturvaan. Tehtaiden lopettamisen myötä työpaikan on menettämässä 550 ihmistä. Ensimmäiset irtisanomisilmoitukset jaettiin tiistaina.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vantaalla hukkui 9-vuotias lapsi valvomattomalla uimarannalla

Sivulliset löysivät lapsen vedestä menehtyneenä puoli tuntia poliisille tehdyn katoamisilmoituksen jälkeen.

Seppeleenlasku Taipalsaaren uhrien muistoksi

30 vuoden rankka odotus päättyi – seitsemän traagisesti kuollutta nuorta saivat lopulta herkän muistohetken

Koskaan aikaisemmin eivät Taipalsaarella menehtyneet varusmiehet olleet saaneet muistohetkeä onnettomuuspaikalla. He kuolivat, kun 13 tonnia painanut miehistönkuljetuspanssarivaunu upposi Saimaan syvyyksiin 30 vuotta sitten.

Kriisikeskuspäivystäjä työskentelee tietokoneella hämärässä huoneessa

Kriisikeskus Mobilen puolesta kerätään nyt nimiä kuntalaisaloitteeseen Jyväskylässä

Maakuntaan suunnitellun sosiaali- ja kriisipäivystyksen käynnistyminen uhkaa leikata matalan kynnyksen kriisikeskus Mobilen rahoitusta. Mobilen puolesta vetoava kuntalaisaloite vaatii kriisikeskuksen toiminnan turvaamista myös jatkossa.

Mikrofonilla varustetut kuulokkeet pöydällä vesilasin vieressä.

Keski-Suomeen suunnitteilla yhteinen sosiaali- ja kriisipäivystys – Kriisikeskus Mobile huolissaan rahoituksensa kaventumisesta

Kiireellisissä kriisi- tai hätätilanteissa saisi jatkossa apua yhdestä puhelinnumerosta. Aiemmin järjestölähtöisestä kriisi- ja väkivaltatyöstä on vastannut Kriisikeskus Mobile. Uudistus supistaisi sen saamia kunta-avustuksia alle puoleen nykyisestä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kaksi parikymppistä miestä loukkaantui vakavasti mopomiitissä Haminassa – molemmat kriittisessä tilassa sairaalaan

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä vammantuottamuksena.

Stora Enson Veitsiluodon tehdas Kemissä

Kemin talous joutuu syöksykierteeseen ja Kemin sataman liikevaihdosta katoaa miljoona euroa Stora Enson Veitsiluodon sulkemisen myötä

Stora Enson Veitsiluodon tehtaan sulkemisella on laajat vaikutukset Kemin kaupungille ja koko Meri-Lapille.

Koulukiusattu Henna Tampereen Ratinan suvannon laidalla.

Koulukiusattu parantaa vaurioitaan pitkään – Henna Toivonen haaveilee joskus pystyvänsä työntekoon: “Nyt uskallan jo käydä kaupassa”

Kiusatut-hanke tarjoaa mahdollisuuden puhua koulu- tai työpaikkakiusaamisesta. Vanhimmat yhteyttä ottaneet ovat yli 80-vuotiaita.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Tampere yhdisti sosiaalipäivystyksen ja kriisipäivystyksen

Hätätilanteessa kuten tulipalon jälkeen saa vastedes apua yhdeltä luukulta.

Kynttilöitä ja kukkia Koskelan murhapaikalla.

Teinipojan epäillystä murhasta järkyttyneille koululaisille järjestetään Helsingissä kriisiapua – kirkkoherra: "Mietteille väkivallasta tulisi olla aikaa"

Kaupunki ja kirkkoherra korostavat, että nyt on tärkeä kuunnella ja antaa tilaa lasten ja nuorten kysymyksille ja pohdinnoille.

Raskaana olevan nainen työntää lastenvaunuja.

Chat-palvelu on madaltanut avun hakemisen kynnystä – Ensi- ja turvakotien perhetyö toimii myös etänä

Ensi- ja turvakotien liitto laajensi chat-palvelutarjontaansa keväällä koronan vuoksi.

Pertti Hakkarainen, psykologi, Naistenklinikan Seri-tukikeskus, HUS.

Seksuaaliväkivallan uhreille ei riitä auttajia, HUSin tukikeskukseen 60 uutta raiskattua kuukaudessa – "Järkyttävä määrä", sanoo psykologi

Tukikeskuksella on vaikeuksia ohjata uhreja jatkohoitoon, kun Tyttöjen Talo ei pysty enää vastaanottamaan lisää avuntarvitsijoita.

Noora Frantzi katsoo puhelinta.

Noora Frantzi, 30, kouluttautui keväällä vapaaehtoiseksi kriisipuhelinpäivystäjäksi ja auttaa nyt ahdistuneita suomalaisia – puheluiden määrät räjähtäneet

Niin kiinnostus vapaaehtoistyötä kohtaan kuin myös avun tarve ovat kasvaneet suuresti koronapandemian puhjettua.

Poliisiauto

Poliisi valvoo Järvenpään Kinnarin koulua nuorisojoukkojen häiriöiden vuoksi – noin kuukausi sitten koulun pihalla tapahtui puukotus

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Kinnarin koulusta on tullut ilmoituksia ja valvontaa on lisätty.

Kaustisen sankarihautausmaa, taustalla kirkko

Seurakunta järjestää suruhartauden Kaustisella surmatun nuoren miehen muistoksi

Hartauteen saapuville tarjotaan myös mahdollisuutta keskusteluun.

Hope ry:n vapaaehtoiset viikkaavat vaatteita Mikkelin Hope ry:n toimitiloissa.

Mikkelissä jaettu jo 8 000 ruokakassia – koronasyksyn pelätään heikentävän perheiden tilannetta entisestään

Nyt kaivataan lahjoituksina etenkin ulkoiluvaatteita ja harrastusvälineitä.

Anne Äikäs mittaa kaavoilla kangasta työhuoneellaan.

Anne Äikäs katsoi keväällä, kuinka koronalaman lannistama kollega pani pillit pussiin – vaatturi päätti laittaa hanttiin ja painaa nyt 70-tuntista viikkoa

Korona-Suomessa sinnittelevien yrittäjien henkistä ahdinkoa helpottamaan on perustettu valtakunnallinen kriisikeskus.

Lapsi kävelee tiellä nuoli merkin päältä.

Nuorille oma kriisikeskus Oulun Tuiraan

Walk in -toiminta palvelee ainakin tämän vuoden loppuun.

Flicka använder smarttelefon och dator.

Kainuussa panostetaan etämielenterveystyöhön – etäapu voi nopeuttaa hoitoon pääsyä

Hanke tuo apua tekniikan kiemuroihin ja myös siihen, miten ja millaista etäapua on yleensä mahdollista antaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle