Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teuvan kunnanjohtaja moittii korttelirallia

Poliisi on tehnyt ajoittain tehostettua valvontaa keskustassa, mutta traktorirallia ei voi kitkeä pelkästään poliisin avulla.

Kortteliralli on hävinnyt Joensuun keskustasta, sanoo poliisi: "Jonninjoutavaan rälläämiseen ei koeta enää tarvetta"

Joensuun poliisi on joutunut tänä kesänä puuttumaan häiritsevään ajeluun vain harvoin.

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Korttelirallin hinnaksi 100 euroa ja mitä koronapotilaiden hoidosta on kuukaudessa opittu

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

New law tightens grip on noisy joyriders

The law deems unnecessary driving as joyriding, while engine-revving and loud sound systems are considered nuisances.

Korttelirallin hinnaksi 100 euroa – uusi tieliikennelaki kieltää tarpeettoman ja metelöivän ajon koko Suomessa

Huviajelu on lain mukaan tarpeetonta ajoa. Kaasuttelu ja stereoiden huudattaminen ovat häiritsevää ajoa. Kesäkuussa näihin puree uusi laki.

Bottas vastasi tallipäällikön kritiikkiin – "En voinut vain kruisailla eroa kiinni"

Valtteri Bottaksen mukaan kuluneilla renkailla oli todella vaikeaa ohittaa Italian GP:ssä.

Kortteliralli on takavuosista rauhoittunut – "Jopa viikonloppuiltaisin on niin hiljaista, että näyttäisi kuin olisi ulkonaliikkumiskielto"

Poliisi saa nykyään kaupungeissa keskittyä rattijuoppojen ja huumeissa ajavien nappaamiseen.

Kortteliralli palaa Hämeenlinnaan

Rallia saa taas ajaa laillisesti.

Friday's papers: Latvian booze cruising, wind farm outrage, municipal hockey jolly and a very Finnish catastrophe

Friday's papers include stories on the eternal Finnish quest for cheaper alcohol, a novel campaign from the Finns Party, an expensive and controversial trip for Espoo officials and a new twist on an old disaster movie for the Finnish national football team.

Jesse Puljujärvi sai ajokortin ja ajeli torniolaisten hurrattavaksi

Tornion IHC:n kasvatti Jesse Puljujärvi herätti pienoista hysteriaa saapuessaan lauantaina pikavisiitille kotikaupunkiinsa. Tuore, perjantaina saatu ajokortti takataskussa Jesse kirjoitti satoja nimmareita ja pääsi satoihin selfieihin.

P*lluralli haastaa ihmisiä kokemaan yhteisiä hetkiä kadulle – Ensimmäiseen työpajaan ei tullut ketään

Tanssiryhmä Routa ei lannistu P*illurallin ensimmäisen työpajan osallistujakadosta, vaan nyt keskitytään seuraavaan työpajaan. Tanssija Anna Riski pohtii, että Kajaanissa on opittu katsomaan tanssiesityksiä, mutta osallistuminen niihin vielä jännittää.

Helppoon voittoon kruisaillut Hamilton: Luulin, että saamme kunnon kisan

Mercedesin Lewis Hamilton ajoi helppoon voittoon Sotshin katuradalla sen jälkeen, kun hänen tallitoverinsa Nico Rosberg oli joutunut keskeyttämään. Näin Hamilton on yhä lähempänä mestaruutta.

Rehtorin kruisailusta mojova lasku – autosotkun selvitys käy koululle yhtä kalliiksi kuin tuliterä perheauto

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on saamassa mittavan laskun rehtori Heikki Saastamoisen autoedun purkamisesta.

Työmieshuumori kukkii räsymattotyömaalla – näin syntyy jättimäinen maalimatto

Lahden pääkadulle maalataan asukkaiden toivomuksesta räsymatto Jyväskylän malliin. Kymmeniä metrejä pitkään maalimattoon tehdään hapsut ja kaikki, kuten aitoon räsymattoon kuuluu.

Apurahoilla kohennetaan kulttuuria, tehdään taidetta ja ajetaan Pillurallia

Kulttuuriapuraha mahdollistaa täysipäiväisen taiteen tekemisen, sanoo suomussalmelainen keraamikko Ulla Harju. Harju oli yksi 24 kainuulaisesta Kulttuurirahaston apurahan saajista.

Huikeita ajokilometrejä ja parkkipaikkojen tunnelmaa – kerro ikimuistoisimmat pilismuistosi

Korttelirallia ajetaan edelleen, tosin vähemmän kuin vuosia sitten. Pilistä ajettiin kaupunkien keskustoissa muun muassa ajankuluksi ja tietenkin vilkuiltiin vastakkaista sukupuolta. Kerro meille unohtumattomimmat pilismuistosi.

Wunderbaum haisee, karvanopat heiluu ja subbari jytisee – teatterin kanssa pilikselle?

Joensuun kaupunginteatteri yrittää houkutella yleisöä mukaan teatterin tekemiseen. Teatteri etsii ihmisten rallausmuistoja korttelirallista eli piliksestä. Lisäksi ihmisiä haetaan osallistumaan myös joukkokohtaukseen.

Finnish health officials laud Estonian booze tax hike plan

The new Estonian government wants to increase alcohol taxation consistently in the coming years, raising questions about Finns’ habit of crossing the Gulf of Finland to stock up on relatively cheap drinks. Finnish health officials are pleased with the plan to increase the cost of alcohol, but stress the move won’t end the ‘booze cruising’ habit on its own.

Video: Kiiltävää maalipintaa, pyöreitä muotoja ja ärhäkkää pärinää

Jenkkiautonäyttely kokoaa kruisailukansan Lahteen. Menopelejä on esillä 1950-luvun dollarihymyistä huippuviritettyihin kiitäjiin ja Batmobilen näköisversioon.

Korttelirallia Rovaniemellä vuonna 1979

Rovaniemen Kortteriralli harmitti ja huvitti

Nurmijärveläinen kulkee heinänkorsi suussa - keravalainen kruisaa karvanopat heiluen

Kuntaliitosten pelko on voimistanut Keski-Uudenmaan kuntien paikallishenkeä ja syventänyt kuilua pääkaupunkiseutuun. Nyt alueen museot ovat alkaneet tutkia, mitä stereotypioiden alta löytyy.

Poliisi: korttelirallin suitsiminen on hankalaa

Tornion keskustan asukkaat haluaisivat, että poliisi puuttuisi kortteriralliin tehokkaammin. Torniolainen kaupunginvaltuutettu puolestaan haluaisi poistaa yölliset ajokiellot.

Mercedes production cruising along smoothly in Uusikaupunki

The Uusikaupunki car factory has seen a boost in business since winning the contract to manufacture Mercedes A-Class vehicles. Many workers who had been furloughed have already returned to post and the factory anticipates the possibility of more hiring next year.

Tornion korttelirallista ei aloitetta liikenneministeriölle

Tornion tekninen lautakunta on esittänyt, että ministeriö suitsisi lainsäädännöllä autoista kantautuvan musiikin voimakkuutta. Ministeriön mukaan poliisilla on jo mahdollisuus puuttua ongelmaan tehokkaasti.

Näin sujuu koeajo vanhalla venäläisellä sotilasmaasturilla

"Jos rättikatto otetaan pois, tämä on sellainen kruisailuauto, että tyttöjä olisi jonossa tulossa kyytiin", varoittaa Risto Lappalainen venäläisen UAZ-maastoauton vetovoimasta liikenteessä.

Tornio haluaa kieltää lailla liian äänekkäät autosoittimet

Erityisesti autoista kantautuva matalataajuuksinen melu haittaa kaupunkien ydinkeskustojen asukkaita. Torniossa kortteliralli on kuumentanut tunteita pitkään, joten tekninen lautakunta haluaa lainsäätäjän puuttuvan asiaan.

Kortteliralli kiihdyttää edelleen Torniossa

Pahiten yöllisestä autoilusta kärsivien talojen asukkaat eivät ole tyytyväisiä Tornion kaupungin toimiin. Asukkaiden puhetorvena toimiva Olli Timonen sanoo kaupungin tekojen olevan lähinnä kosmeettisia.

Tornion korttelirallista halutaan tarkemmat melumittaukset

Tornion korttelirallin aiheuttamasta melusta halutaan tähänastista tarkempia mittauksia. Melusta kärsivät keskustan asukkaat ovat tehneet ympäristölautakunnalle selvityspyynnön alueen meluhaitasta.

Tornion korttelirallista keskustelutilaisuus - kaduille vaaditaan jo puomejakin

Kortteliralli Tornion keskustassa kuumentaa yhä tunteita. Keskustan öisestä ajokiellosta huolimatta alueen asukkaita häiritsevä bassonjumputus kuuluu edelleen.

Korttelirallikiista jatkuu Torniossa

Tornion korttelirallikiista ei ota laantuakseen. Tekninen lautakunta hyväksyi keskiviikkona lausunnon, jonka mukaan hallinto-oikeuden tulisi hylätä taloyhtiöiden jättämä kunnallisvalitus asiasta.

Tornio käsittelee jälleen korttelirallijupakkaa

Tornion tekninen lautakunta käsittelee keskiviikkona hallinto-oikeudelle annettavaa lausuntoa keskustan korttelirallijupakasta. Lausunnon mukaan hallinto-oikeuden tulisi hylätä taloyhtiöiden jättämä kunnallisvalitus asiasta.

Tornion kortteliralli hallinto-oikeuteen

Rauhattomiin öihin väsyneet Tornion keskustan taloyhtiöiden asukkaat eivät tyytyneet teknisen lautakunnan päätökseen yöllisen ajokiellon purkamisesta.

Kortteliralli edelleen kiellettyä Torniossa

Tornion tekninen lautakunta on poistanut ajokiellon, mutta päätös ei ole saanut lainvoimaa siitä tehdyn oikaisuvaatimuksen vuoksi. Ajokiellon kumoamispäätös saa lainvoiman helmikuussa, mikäli siitä ei valiteta hallinto-oikeuteen.

Korttelirallikiellon kumoaminen kismittää Torniossa

Tornion keskustan asukkaat ovat pääsääntöisesti pitäneet rallin rajoittamista hyvänä asiana ja olisivat toivoneet jopa laajemmalle alueelle öisen ajelun hillitsemistä.

Torniossa öinen kortteliralli saa jatkua

Tornion tekninen lautakunta on päättänyt, että keskustan yöllinen ajokielto poistetaan kokonaan. Kaupunginarkkitehti Jarmo Lokion mukaan kielto- ja rajoitemerkit poistetaan katukuvasta heti lautakunnan päätöksen saatua lainvoiman.

Kortteliralli jätti torin sotkuiseksi

Kemissä viikonvaihteessa järjestetty p-ralli jätti jälkensä torille: renkaista jääneiden mustien kumiraitojen lisäksi tori oli "koristeltu" muun muassa sukkahousuilla ja lasinsiruilla.

Hirvonen: Sukka syyläriin

Mikko Hirvonen iloitsee Ouninpohjan erikoiskokeen paluusta Suomen MM-ralliin. Kotikulmilla ajamisessa on oma fiiliksensä - ja vauhtinsa.

Tornion korttelirallista jaettu jo sakkoja

Yöllistä ajokieltoa keskustassa on alettu valvoa ja ensimmäisiä sakkoja kiellon rikkojille on jo kirjoitettu.

Jääkärinkadun ajokieltoa valvotaan

Peräpohjolan poliisi tiedottaa ajokiellon valvonnasta Jääkärinkadulla ja muutamalla muulla kadulla lähikadulla. Ajokielto määrättiin keväällä, kun alueen asukkaat olivat kärsineet yöllisestä korttelirallista jo pitkään.

Tornion kaduille yöllinen ajokielto

Häiritsevään yölliseen ajeluun yritettiin aluksi puuttua tiedottamalla, mutta lempeät keinot eivät tepsineet. Paremminkin koeaika sai korttelirallia ajavat provosoitumaan.

Korttelirallaajille kurinpalautusta Jämsässä

Poliisi yrittää suitsia korttelirallia Jämsän keskustassa. Poliisi valvoi tehostetusti keskustan liikennettä maanantai-iltana ja puuttui häiritsevään, tarpeettomaan ajeluun keskustan alueella. Monille autoilijoille oli yllätys, että korttelirallin ajaminen on kielletty.

Viikonloppu täynnä moottorien pärinää

Tulevana viikonloppuna on luvassa monenlaisia tapahtumia autojen ja moottoripyörien ystäville ympäri Meri-Lappia. Tulossa on harrikoita, tuunattuja autoja, jokkisrallia sekä jenkkikaaroja.

Radio-ohjattavat kokoontuvat Rovaniemelle

Pari lentokonetta, kolme kopteria ja kaksi autoa, luettelee välinerepertuaariaan parikymppinen Niila Jurvelin. Kemiläisellä Jurvelinilla on esimerkiksi Morris Mini, jolla hän ajelee viikottain. Kyse on siis radio-ohjattavista ajokeista. Niilan mukaan yli puolet ajasta menee kamppeita korjaillessa, mutta välillä pääsee myös kruisailemaan.

Tornio antaa autolla häiriköiville nuorille mahdollisuuden

Tornio antaa korttelirallia ajaville nuorille mahdollisuuden parantaa tapansa ennen yöllisen ajokiellon käyttöönottoa. Teknisten palvelujen lautakunta päätti keskiviikkona asettaa öisen ajokiellon sijaan kolmen kuukauden koeajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle