Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalainen ajokortti.

Paltamossa uusille lukiolaisille ilmainen ajokortti ensi syksystä lähtien

Mikäli opiskelija keskeyttää lukion, peritään häneltä kulut takaisin. Kainuussa myös Puolangalla lukiolaisia houkutellaan kuntaan ilmaisella ajokortilla.

Joe Biden.

Mediatiedot: Joe Bidenin varapresidenttikausien aikaisia asiakirjoja löydettiin yksityisestä toimistosta viime syksynä

Uutiskanava CNN:n tietojen mukaan osa asiakirjoista on huippusalaiseksi luokiteltua ja tiedustelulähteistä saatua erittäin arkaluontoista tietoa.

Etelä-Hämeen OP:n Lakipalvelujen päällikkö Maija Ahoniemi tietokoneella työpöytänsä ääressa.

Pankkien maksulliset lakipalvelut käyvät kaupaksi, vaikka netistä voi imuroida sopimusmalleja halvalla tai ilmaiseksi

Testamenttien ja edunvalvontavaltakirjojen laatimisesta saa pulittaa pankeille tavallisesti satoja euroja, mutta kauppa käy hyvin. Nimet pannaan useimmiten papereihin perinteiseen tyyliin konttorilla.

Keltainen taksikyltti ulkona ja taksin ohjaamoa.

Taksien valvontaisku paljasti puutteita – tavallisimmin piilossa ovat hinnat ja nimet

Taksissa asiakkaan nähtävillä pitäisi olla niin hinnat, luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot kuin kuljettajan nimikin.

Hoitokodinasukas istuu hoitajan ja rollaattorin avulla sängylleen.

Vanhasta hoivakodista löytyi vanhoja asiakirjoja, mukana henkilötietoja – Jyväskylässä ilmennyt tietoturvaloukkaus koskee 150:tä henkilöä

Puuppolan vuonna 2014 lakkautetusta hoivayksiköstä on löytynyt asiakirjoja, jotka sisältävät henkilötietoja. Jyväskylän kaupunki on tehnyt tutkintapyynnön asiasta.

Vanhaa kirjoitusta vuodelta 1788 olevassa teoksessa.

Kansallisarkiston Vaasan toimipiste saa 370 000 euron lisärahoituksen hallitukselta

Hallitus päätti vuoden 2023 talousarvioesityksen täydentämisestä, ja myönsi rahaa Kansallisarkistolle torstaina 17.11. Alueen kansanedustajat ovat päätökseen erittäin tyytyväisiä.

Poliisin haalarikamera

Oikeusasiamies: Poliisi ei saa itse päättää haalarikameran kuvan poistamisesta – alkuperäinen kuva pidettävä tallessa ainakin jonkin aikaa

Oikeusasiamies katsoo, että poliisi ei voi itse päättää poistamisesta ainakaan silloin, jos häntä epäillään epäasianmukaisesta menettelystä tai toiminnasta on tehty kantelu tai rikosilmoitus.

Kuva Anton Kumienkon passista ja viisumista. Henkilökohtaiset tiedot ovat sumennettu kuvasta.

Venäläinen Anton halusi solmia Suomessa avioliiton, mutta menetti rajalla viisuminsa – Rajavartiolaitos kertoo, mitä tarkoitetaan "läheisellä suhteella"

Todellisella rakkaudella ei ehkä ole rajoja, mutta maiden väliset rajat eivät ole kadonneet mihinkään. Maahantulosäännösten tiukennettua venäläis-suomalaiset pariskunnat joutuvat todistamaan viranomaisille suhteensa vakavuuden.

Helsingin kaupungintalo joulukuussa 2020.

Helsingin ylimmän johdon muistiot halutaan julki kaikille – vihreiden Otso Kivekäs: "Demokratiaan kuuluu päätösten julkisuus"

Aloitteen muistioiden julkistamisesta teki RKP:n varavaltuutettu Petrus Pennanen. Uudistuksen valmistelu jatkuu kaupunginhallituksessa valtuuston tahdon pohjalta. 

Passi ihmisen kädessä

Poliisi mitätöi kaikki yli 500 virheellisesti postitettua passia

Noin 550 passia ehdittiin lähettää reilu viikko sitten väärille henkilöille noutopisteisiin noudettavaksi. Nyt poliisi aikoo mitätöidä kaikki virheellisesti postitetut passit. Tilalle valmistetaan uudet.

Monta passia rivissä

Kymmeniä suomalaisia passeja on yhä väärissä käsissä, virhe johtui inhimillisestä erehdyksestä

Tämän hetken tiedon mukaan 136 luovutetusta passista vajaat 90 on palautettu tai palautumassa.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump.

Oikeus suostui Trumpin pyyntöön: Ulkopuolinen asiamies käy läpi takavarikoidut asiakirjat

Tuomarin tuore päätös viivästyttänee oikeuministeriön meneillään olevaa rikostutkintaa.

FBI teki kotietsinnän Donald Trumpin Mar-a-Lago kartanoon Floridassa.

Trump yrittää nyt oikeudessa estää FBI:n takavarikoimien asiakirjojen käsittelyä

Entisellä presidentti Donald Trumpilla oli Mar-a-Lagon kartanolla yhteensä yli 300 salaista asiakirjaa, kertoo New York Times.

FBI teki Trumpin Mar-a-Lagon kartanolle kotietsinnän – nyt perusteita vaaditaan julki.

Oikeusministeri yrittää paljastaa Trumpin bluffin – Trump kehottaa julkistamaan kartanonsa etsintäluvan välittömästi

Trumpin kartanon etsinnälle lupaa hakenut oikeusministeri pyysi oikeuden päätöksen julkistamista sen jälkeen, kun asiasta nousi kohu. Trump ehtii halutessaan vielä vastustaa julkistamista.

Trumpin kannattajat tuomitsivat FBI:n tekemän kotietsinnän

FBI teki kotietsinnän Donald Trumpin kartanoon – ex-presidentin kannattajat pitävät kohtelua törkeänä: "He pelkäävät, että hän voittaa taas"

FBI teki Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin kartanoon kotietsinnän. FBI ei ole vielä kommentoinut etsinnän tarkoitusta.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto, Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, Suomen presidentti Sauli Niinisto, Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ja Ruotsin ulkoministeri Ann Linde poseeraavat yhteiskuvassa.

Professorien näkemykset Madridin paperista jakautuvat: Sitooko Nato-polun avannut sopimus Suomea kiristämään lainsäädäntöä terrorismista?

Suomen, Ruotsin ja Turkin allekirjoittama paperi sai vaatimattoman nimen, mutta Martti Koskenniemen ja Tuomas Ojasen mukaan kyse on valtiosopimuksesta. Heidän näkemyksensä jakautuvat siinä, sitooko Madridin paperin sisältö suomalaisen lainsäätäjän valtaa.

Henkilö pitää virratonta avainta auton käynnistysnapin päällä.

Valtaosa Savo-Karjalan kansanedustajista ei kannata suoraan kaikkien 17-vuotiaiden ajo-oikeutta: liikenneturvallisuus huolenaiheena

Yle kysyi kansanedustajilta, pitäisikö kaikkien 17-vuotiaiden voida hankkia ajokortti. Ylen kansanaedustajakyselyyn vastasi kolmetoista kansanedustajaa viidestätoista Savo-Karjalan kansanedustajasta.

Anna-Maja Henriksson.

Oikeusministeri Henriksson Turkin vaatimuksista luovuttaa 12 ihmistä Suomesta: “Suomi noudattaa edelleen samaa kansainvälistä sopimusta”

Oikeusministeri Henriksson alleviivaa, ettei luovutuksiin liity jatkossakaan minkäänlaista poliittista harkintaa.

Katja Hyttinen passijonossa Tampereen pääpoliisiaseman edustalla aamutuimaan.

Tampereen passijonot ovat edelleen pitkiä – asiakkaita on keskimäärin sata päivässä ja vapaita aikoja löytyy vasta elokuussa

Ensimmäiset vapaat asiointiajat menevät Tampereella elokuulle, mutta peruutusaikoja kannattaa seurata. Passin voi saada myös muutamassa minuutissa, mikäli vanha asiakirja on vielä voimassa ja sähköinen hakemus tehty.

Kauhavan kaupungintalo, jonka edustalla seisoo yrittäjäpatsas.

Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumion eroon johtanutta raporttia ei julkaista, vaikkei sitä ole päätöksellä salattu

Kauhavan kaupunginhallituksen puheenjohtaja perustelee asiakirjojen ei-julkisuutta sillä, että valiokunnan työ keskeytyi kaupunginjohtajan irtisanouduttua.

Väärennettyjä matkustusasiakirjoja.

Kansainvälistä rikollisorganisaatiota epäillään laittomasta maahantulon järjestämisestä – matka Eurooppaan maksaa 10 000 euroa

Rajavartiolaitos epäilee esitutkinnan perusteella, että ihmisille on järjestetty laittomasti koko paketti majoituksineen, kuljetuksineen ja väärine asiakirjoineen Turkin kautta edelleen ympäri Eurooppaa.

Ihmiset jonottavat poliisin lupapalveluihin Jyväskylässä

Passia jonotetaan nyt kuin ilmaisia ämpäreitä – Jyväskylässä vuoronumerot poliisin lupapalveluun jaetaan aamuisin minuuteissa

Poliisin lupapalvelujen hakemusruuhkalle ei näy loppua. Ajanvarauksessa seuraavat vapaat ajat löytyvät heinäkuun lopulta.

Passi poliisin lupapalvelupisteessä.

Poliisin ennätysruuhkat helpottivat, silti vapaan ajan saa vasta kuukausien päähän – pääkaupunkiseudun passinhakijat tulevat kaakkoon

Kaakkois-Suomessa ruuhkia on ollut erityisesti Kotkan ja Imatran poliisiasemilla. Asiakirjoja pystytään nyt käsittelemään tuplanopeudella aiempaan verrattua, koska asiakaspalvelijoita on lisätty.

Läheltä

Anttolanhovin liiketoiminnasta vastannutta yhtiötä haetaan konkurssiin

Yhtiö on perustettu vuonna 2018 ja sen tulos on ollut tappiollista viimeisten vuosien aikana. Anttolanhovi on Mikkelin Anttolassa sijaitseva hotelli, joka tarjoaa myös esimerkiksi ravintola- ja kylpyläpalveluita.

Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden emeritusprofessori Olli Mäenpää

Ministeriöt pimittävät ehdotuksensa hallituksen kehysriiheen – emeritusprofessorin mukaan paperit rahankäytöstä pitäisi luovuttaa

Sanna Marinin hallituksen aikana valtioneuvoston kanslia on tehnyt lukuisia kiistanalaisia julkisuuspäätöksiä, ja nyt sellaisia tekivät myös useat ministeriöt.

Postin pakettiautomaattiin meneviä pakettaja rullakon pohjalla.

Kymmeniä Kelan postittamia asiakirjoja kadonnut Vihdissä

Kadonnut paketti sisältää useita Kelan Vihdin palvelupisteeseen tai palvelupisteen ulkopuolella olevaan postilaatikkoon 25.–28. helmikuuta jätettyjä hakemuksia ja asiakirjoja.

Passi ihmisen kädessä

Jokaisella olisi aina hyvä olla voimassaoleva matkustusasiakirja, suosittaa Rajavartiolaitos – poliisin mukaan sodan eskaloituminen huolettaa osaa passin uusijoista

Poliisihallituksen mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saattanut lisätä matkustusasiakirjojen hakemista normaalia kevättä enemmän. 

Lupapalvelun virkailija

Poliisiasemilla ruuhkaa myös Itä-Suomessa – valmistelussa lupalauantai jonojen purkuun

Poliisin mukaan lupa-asioiden hoitamiseen lisätään tilapäisesti resursseja ruuhkien vuoksi. Passijonot ovat olleet viime aikoina pitkiä ympäri Suomea.

Pasilan poliisitalon edustalle on muodostunut jono.

Passijonoja ryhdytään purkamaan poliisissa siirtämällä henkilöstöä asiakaspalveluun – uusia aikoja voi avautua jo lähipäiville

Poliisiasemilla asiointi on ruuhkautunut ympäri maan. Syynä ovat pääasiassa olleet korona-aikana vanhentuneet passit ja asiakirjat, joiden uusiminen on vaatinut käynnin poliisiasemalla.

Valtioneuvoston kanslia Helsingissä Senaatintorilla.

Valtioneuvoston kanslia säilöö tietoja arkistoon julkisuuden ulkopuolelle – oikeustieteilijät tyrmäävät käytännön

Julkisoikeuden professorin mukaan kyseessä oleva toiminta ei kuulu demokraattiseen yhteiskuntaan.

Postipaketteja rullakossa Postin lajittelukeskuksessa.

Posti kadotti Kelan tärkeän paketin, joka sisältää asiakkaiden henkilötietoja – etsitty jo kaksi kuukautta: "Olemme erittäin pahoillamme"

Kateissa on noin 20 asiakkaan asiakirjoja, jotka oli jätetty Kouvolan palvelupisteeseen ja postitettu sieltä Kelan skannauskeskukseen. Kaikkien asiakkaiden henkilöllisyys ei ole tiedossa.

Rovaniemen kaupungin toimialajohtaja Antti Lassila

Toimialajohtaja Antti Lassilan valinnan kumoamispäätöksen toimenpiteitä käsitellään salaisena Rovaniemen kaupunginhallituksessa

Esityksen asiasta tekee ensi maanantain kokouksessa kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

Ruokolahden kunnantoimisto talvella kovalla pakkasella.

Ruokolahden kunnanhallitus vaatii hallinto-oikeutta hylkäämään kunnanjohtajasotkua koskevat valitukset

Ruokolahden kunnanhallitus purki kunnanjohtajaksi valitun Anu Sepposen virkasuhteen viime marraskuussa. Päätöksestä jätettiin kaksi valitusta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Sanna Marin Säätytalolla.

Valtioneuvoston kanslia ei luovuta Marinille lähetettyjä lobbausviestejä Veikkaus-rahoista

Kun Marinin johtama VNK ei luovuta viestejä, julkisuudessa ei voida arvioida, millaisia vaikuttamisyrityksiä pääministeriin kohdistui ennen hänen tekemäänsä päätöstä leikkausten perumisesta.

Kuvassa on tyhjä perukirjalomake ja kukkia heinäkuussa 2020.

Virkatodistusten saanti nopeutuu ensi vuoden alusta alkaen

Lahdessa virkatodistusta joutuu odottamaan noin kuukauden, kun lain mukaan prosessiin saisi kulua vain kaksi viikkoa.

Hattulan Parolan uuden koulurakennuksen tontti kuvassa vasemmalla

Parolan yhteiskoulun valmistumisen aikataulusta erilaiset näkemykset – Hattulan kunta epäilee tietovuotoa koulusuunnitelmista

Hattulan kunnan johdon ja Parolan uuden koulurakennuksen urakoitsijan käsitykset koulun valmistumisaikataulusta poikkeavat toisistaan. Koulusuunnitelmiin liittyy myös kunnan tekemä tutkintapyyntö.

Monta passia rivissä

Ehtikö passi vanhentua korona-aikana? Loppuvuoden matkustussuunnitelmat voivat tyssätä lupapalveluiden ruuhkaan

Ajanvarausaikoja voi joutua odottamaan tammikuun puoliväliin Keski-Suomessakin. Ruuhkaa pyritään purkamaan Jyväskylässä lauantaina ylimääräisellä aukiolopäivällä.

Kuvassa on suojelupoliisin päämaja on Helsingin Punavuoressa osoitteessa Ratakatu 12 syyskuussa 2020.

Supo suspects it was target of espionage via job application process

The Finnish Security Intelligence Service suspects that people have applied for Supo jobs as a way to find out about those who are hired.

Seinäjoen sukututkijoiden tapaaminen Seinäjoen Aallon kirjastossa. Puheenjohtaja Matti Mäki luennoi.

Sukututkimukseen liittyviä asiakirjoja voi joutua odottamaan jopa vuoden – syynä uudistukset Lapuan hiippakunnassa

Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisterin sukuselvitysten toimitus on ruuhkautunut. Syynä tähän on hiippakunnan toimintatapauudistukset. Samaan aikaan yhä useampi on kiinnostunut sukututkimuksesta.

Facebookin logo.

Facebook Papers -asiakirjat: Toimitusjohtaja Zuckerberg puhuu eri totuutta julkisuuteen – yhtiö teki miljardien osavuosituloksen

Facebook Papers -nimellä kulkeva uutistoimitusten yhteistyöprojekti käy nyt läpi tuhansia sivuja Facebookin sisäisiä asiakirjoja, jotka vuodettiin jo aiemmin Wall Street Journalille.

Utajärveläiset ihmettelevät henkilötietojen katoamista

Terveystietoja ja henkilötunnuksia saattoi päätyä paperinkeräykseen Utajärvellä – nyt selvitetään, onko tietoturvaloukkausta tapahtunut

Oulunkaaren kuntayhtymä ja muut vastuutahot joutuvat nyt tarkoin selvittämään, pitääkö joihinkin henkilöihin ottaa yhteyttä tietosuojaloukkauksen vuoksi, kerrotaan tietosuojavaltuuten toimistosta.

Paperinkeräyspiste.

Kun Utajärven terveydenhuolto muutti, jopa satojen ihmisten tuhottavaksi määrättyjä tietoja heitettiin epähuomiossa paperinkeräysastiaan

Mukana on ollut mahdollisesti jopa satojen ihmisten tietoja, muttei ole varmaa, onko niitä päätynyt vääriin käsiin. Tapauksesta on tehty ilmoitus tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Oulun Kaijonharjun vanhoihin neuvolan tiloihin avattu yhteisötila.

Oulun Kaijonharjuun avattiin uusi yhteistötila

Yhteisötilasta on tarkoitus tehdä asukkaiden oma olohuone. Tila liittyy Oulussa pari vuotta jatkuvaan Kaijonharjun alueen kehittämiseen.

Jethro Rostedtiinkin yhdistetty kauppakeskus Kauppalinna rapistuu Savonlinnan keskellä ilkivallan vuoksi.

Savonlinnan keskustassa autioituneen Kauppalinnan omistavalla yhtiöllä ei edelleenkään toimivaa hallitusta – näin kohteesta on väännetty

Kiinteistön omistava yhtiö on poistumassa viranomaisten rekisteristä, koska sille ei ole nimetty hallitusta pyynnöistä huolimatta.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Uroksen toimitusjohtaja uskoo rahoituksen vielä löytyvän, eikä hänen mukaansa yhtiö aio alaskirjata satojen miljoonien voittojaan. Uroksen suurin velkoja on käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Valtiokonttori.

Kanta.fi/omakanta-sivusto kuvattuna tietokoneen ruudulta Helsingissä 19. joulukuuta 2018.

Rovaniemeläisten rokotustiedot näkyvät vihdoin Omakannassa

Rokotustiedot eivät ole aiemmin näkyneet osalle rokotetuista, sillä rokotustietojen kirjaamisessa oli ongelmia.

Facebookin logo.

Facebook asettaa voittonsa yleisen hyvän edelle, sanoo asiakirjoja medialle vuotanut entinen työntekijä

Facebookin entinen työntekijä toimitti talouslehti Wall Street Journalille asiakirjoja, jotka paljastivat Facebookin olevan tietoinen useista alustalla rehottavista ongelmista. Yhtiö on kuitenkin laittanut kasvutavoitteet ongelmien korjaamisen edelle.

Liisa Siponen ja taustalla löytätavarahyllyjä.

Löysitkö lompakon ja laitoit ajokortista kuvan someen? Poliisi ei siitä tykkää – uhkana jopa identiteettivarkaus

Jyväskylän löytötavaratoimistossa on edessä kiireiset ajat. Kaupungissa järjestetään MM-rallit tulevana viikonloppuna, ja isot tapahtumat lisäävät löytötavaroiden määrää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle