Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Parikkalan vedenpuhdistamon suodatusjärjestelmää säädetään edelleen – kunta hoitaa säätötoimet itse

Vedenpuhdistamossa käytetään MBR-kalvosuodatustekniikkaa ts. puoliläpäisevää membraania eli kalvoa, jonka läpi jätevesi ajetaan.

Vesi on meidän -kansalaisaloite etenee eduskunnan istuntosaliin – sai laajan kannatuksen valiokunnassa kautta puoluekentän

Vesihuollon yksityistämistä vastustava kansalaisaloite sai alkunsa kuuden vasemmistoaktiivin tekemänä puolitoista vuotta sitten. Nyt eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta esittää yksimielisesti eduskunnalle lainsäädäntötyön aloittamista.

Stora Enso uusii Varkauden tehtaiden jätevesiputken

Nykyinen jätevesiputki on 1970-luvulla rakennettu puinen putki. Sen rinnalle rakennetaan uusi, muovinen putki. Samalla jäteveden purkupaikka muuttuu hieman. Vanhaa putkea ei pureta, jotta pohjan sedimentissä olevat haitta-aineet eivät vapautuisi veteen.

Puolangan biokaasulaitoksen rakentaminen alkaa pian – jätevesiliete auttaa korvaamaan fossiilista polttoöljyä

Biokaasulaitoksessa syntyy jätevesilietteestä biokaasua, joka käytetään kunnan lämpölaitoksessa korvaamaan fossiilista polttoöljyä. Laitoksen kapasiteetti riittää kolmen Puolangan kokoisen kunnan jätevesilietteiden käsittelyyn.

Valiokunta yksimielisesti kansalaisaloitteen takana: vesihuoltoa ei haluta yksityistää

Maa- ja metsätalousvaliokunnan mukaan vesihuoltolaitosten säilyminen kuntien omistuksessa tulee varmistaa osana tekeillä olevaa lakiuudistusta.

Keskuspuhdistamo selittää siirtoviemärin lupamääräysten vastaista asennusta: yhtiö halusi vähentää työn aikaisia haittoja

Keskuspuhdistamo asensi Pyhäjärven poikki kulkevan siirtoviemärin osin lupamääräysten vastaisesti. Pirkkalassa viemäri on lähempänä pintaa kuin alun perin suunniteltiin. Suunnitelmaa muutettiin, jotta nykyistä paineviemäriä ei tarvinnut siirtää.

Turku tarkastaa jätevesikampanjansa aikana kiinteistöjä – ranta- ja pohjavesialueet syynissä

Tarkastusten tavoitteena on varmistaa jätevesien käsittelyn lainmukaisuus ranta- ja pohjavesialueilla sekä Maarian altaan lähi- ja kaukosuojavyöhykkeillä.

Tampereen keskuspuhdistamon siirtoviemäri asennettu Pyhäjärveen osittain lupamääräysten vastaisesti

Paineviemäriä ei ole asennettu Pirkkalan Haikan ranta-alueella niin syvälle kuin lupa velvoittaa.

Mikkelin jätevedenpuhdistamon budjetti ylittyi kymmenillä miljoonilla, päättäjät pimennossa: “Kallis harjoitustyö”, sanoo johtokunnan jäsen

Mikkelin jätevedenpuhdistamon pääurakka purettiin salamyhkäisesti ja asiakirjojen perusteella hatarin perustein. Vesilaitoksen johtajalla on vahvat siteet yritykseen, joka vastasi puhdistuslaitteiden hankinnasta ja pyörittää uutta laitosta.

Ravintola tyhjennettiin asiakkaista ja rikostutkinta alkoi Kotkassa – ravintolan mukaan syynä olivat väärin asennetut vessanpöntöt

Poliisi sulki Kotkan Kantasatamassa kelluvan Oceanbar-ravintolalautan noin viikko sitten. Nyt ravintola kertoo saaneensa luvan avata ovensa taas asiakkaille.

Nuorten suosima baarilautta tyhjennettiin asiakkaista Kotkassa – poliisi epäilee vastuuhenkilöitä jätevesien laskemisesta suoraan mereen

Poliisi epäilee kahta yrityksen edustajaa törkeästä ympäristön turmelemisesta. Viranomaiset kävivät torstaina tutkimassa tilannetta paikan päällä. Sama ravintolalautta sai pari vuotta sitten lähtöpassit Helsingistä.

Kiista Viitasaaren jätevedenpuhdistuksen ongelmista ratkottaneen oikeudessa – Alva Viitasaari haastoi laitetoimittajan käräjille

Viitasaaren jätevedenpuhdistamo otti kesällä 2018 käyttöön MBR-kalvopuhdistusjärjestelmän, jonka piti tehostaa jätevedensuodatusta huimasti. Järjestelmä ei kuitenkaan toiminut toivotulla tavalla, ja epäonnistumisen syitä etsitään nyt oikeusteitse.

Suurkanala lopetti Karjalankannaksella, mutta pilaa yhä Itämerta – pellolla makaa metreittäin lantaa ja hanaveteen on asukkaan mukaan sekoittunut ulostetta

Karjalankannaksella on lukuisia suurkanaloita, joiden päästöt pilaavat Suomenlahden vesiä. Yksi niistä sijaitsee entisessä Kanneljärvessä, nykyisessä Pobedassa.

Mikä on paras multacocktail? Näin valitset sopivan mullan kasveillesi

Oikeanlainen multa on ensimmäinen askel hyvään satoon.

Jätevesitutkimus paljastaa pohjalaisten käyttävän amfetamiinia – kokaiinista ei näy merkkejä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on seurannut huumeiden käyttöä 27 kaupungin jätevesistä. Viime vuonna näytteitä kerättiin neljän viikon aikana eri vuodenaikoina, kun normaalisti on tyydytty kahteen keräysviikkoon.

Koronavuonna on käytetty amfetamiinia enemmän kuin koskaan mittaushistorian aikana – laaja jätevesitutkimus paljastaa huumeiden käytön erot koko maassa

Amfetamiinin käytön kasvu näkyy erityisesti pääkaupunkiseudulla. Helsingin ja lähiseutujen alueella todettiin maaliskuussa mittaushistorian korkeimmat amfetamiinin käyttömäärät, ilmenee valtakunnallisesta jätevesitutkimuksesta.

Avi vaatii Korppoon jätevedenpuhdistamon toiminnan tehostamista – sako- ja umpikaivolietteiden vastaanotto on keskeytetty

Aluehallintovirasto on muuttanut Korppoon jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa. Paraisten kaupungin on tyhjennettävä aiemmin käytössä ollut lietekenttä lokakuun loppuun mennessä.

Viikonlopun koronasaldo Lapissa: viisi uutta tartuntaa

Epidemiatilanne on hyvin rauhallinen Lapin sairaanhoitopiirin alueella.

Onko Vaasasta luvassa lisää akkuteollisuusuutisia vielä ennen kesää? Jo julkaistu aiesopimus on vauhdittanut neuvotteluja

Kemianyhtiö Johnson Mattheyn kanssa julkaistu aiesopimus on saanut aikaan liikettä myös muihin Laajametsän suurteollisuusalueen hankkeisiin. Vaasan kaupungilla ei kuitenkaan ole kiire, vaan oikeiden palasten loksahtamiseen vaaditaan myös malttia.

Tunnettu taimenpuro Helsingissä värjäytyi punaiseksi – sitten paljastui, että Longinojaan on valutettu kuukausia asuntojen jätevettä

Punaisesta väristä alkaneet tutkimukset paljastivat, että kunnostettuun Longinojaan on jälleen päässyt sinne kuulumatonta ainetta. Syynä jätevesipäästöön oli väärin tehty ristiliitos. HSY pumppaa nyt jätevettä pois purosta.

Etelä-Saimaa: Lappeenrannan Karhusaaren kehittämissuunnitelmat laajenivatkin – avaus siirtyy ensi vuoden kesään

Lappeenrannan Karhusaareen rakennetaan ensi vuoden kesään mennessä viemäröinti, jotta retkeilijöitä saadaan palvelultua monipuolisemmin.

Kiikelinlahteen juoksutettiin käsittelemätöntä viemärivettä putkirikon vuoksi

Vuoto on nyt korjattu ja jätevesien ohijuoksutus lopetettu.

Atrian jätti-investointi rakentuu kolmen vuoden aikana Nurmoon

Atrian Nurmon tehtaan siipikarjateurastamon laajennus on yhtiön historian tähän mennessä suurin investointi. Mylläys on tontilla jo alkanut.

Heinolaan suunniteltu kalankasvattamo sai ympäristöluvan

Suuniteltu laitos on manner-Suomen suurin kalankasvattamo. Laitoksen arvioidaan työllistävän yli 50 henkilöä ja maksavan 15 miljoonaa euroa. Heinolan kaupunki tukee hankkeen etenemistä, mutta ei sijoita siihen rahaa.

Oulussa Kajaaninkatu menee ensi maanantaista alkaen remonttiin Isokadun ja Lävistäjän välillä

Kesäkuun alusta heinäkuun loppuun saakka Kajaaninkatu välillä Isokatu–Lävistäjä suljetaan kokonaan ajoneuvoliikenteeltä.

Video: Tampere sai jälleen uuden maamerkin – jättiläispiippu rakennettiin samalla tekniikalla kuin Näsinneula

Sulkavuoren jätevedenpuhdistamon 60 metriä korkea poistoilmapiippu on noussut täyteen komeuteensa.

Kuopion veden yhtiöittämisessä sattuneeseen virheeseen löytyi ratkaisu – ei vaikuta asiakasmaksuihin

Kuopion ja Siilinjärven valtuustot ja hallitukset päättävät korjaustoimien hyväksymisestä toukokuussa.

Koronarajoitusten piti vähentää huumeiden saatavuutta, toisin kävi ainakin Tampereella

Vastaavaa kolmen aineiston vertailua ei aiemmin ole tehty Suomessa eikä tiettävästi kansainvälisestikään.

Imatran Karhukalliossa tehdään savukokeita viemärien tutkimiseksi – lattiakaivoihin ja lavuaareihin on laskettava vettä, jotta putkistotutkimukset onnistuvat

Imatran Karhukalliossa tehdään tällä viikolla viemärien ja putkistojen korjauksiin liittyviä savukokeita. Savu on vaaratonta.

Siirtoviemäriä kaivetaan Härmälän läpi

Pitkä linja tulee Pyhäjärven pohjoisrannalta Raholasta.

Kertakäyttömaskit rumentavat tienvarsia ja tukkivat pumppuja – roskapihtien kanssa lenkkeilevä Raili Sergejeff paikkaa toisten välinpitämättömyyttä

Maskiroskia varten kauppojen edustoille on lisätty roskiksia, mutta kaikki eivät näytä niihin osuvan.

Teollisuuden jätevesiä sisältävän tekoaltaan vuodosta pelätään ympäristökatastrofia Floridassa

Vuotava allas on toiminut entisen fosfaattikaivoksen jätevesien säilytyspaikkana. 

Jätevedenpuhdistamon ongelmista yritetään neuvotella vielä Parikkalassa – Econet Group jätti kolmannen sovintoesityksensä

Jätevedenpuhdistamon teknisistä ongelmista ja niiden kustannusten korvaamisesta erimielisyyteen ajautuneet Parikkalan kunta ja Econet Group selvittävät, onko heidän yhteistyölleen luvassa vielä jatkoa.

Poliisi tutkii Punkaharjulla syntyneen jättivesilaskun taustoja –vuoto jatkunut kohteessa yli kaksi vuotta

Savonlinnan Veden vesihuoltopäällikkö Esa Hinkkasen mukaan kyseessä on yhtiön historian suurin laskutettava summa ja samalla suurin vuoto.

Oulun Stora Ensolta lähtevää pahaa hajua selvitetään nyt monin konstein, tutkimuksia tehdään maantasossa ja droonia lennättämällä

Yksi merkittävä hajupäästölähde on paikannettu sellutehtaan kuituvesikanaalin hönkäputkiin.

Jätevesien piti puhdistua entistäkin kirkkaammiksi huipputekniikalla, jonka on määrä levitä ympäri maan: "Ongelmia ilmennyt asennuspäivästä lähtien"

Puhdistamon moderni kalvosuodatustekniikka ei ole toiminut sovitulla tavalla, vaan kalvot ovat olleet tukossa.

Savonlinnan keskustaajamassa ilmennyt talousvesivuoto paikallistettu

Savonlinnan Vesi tekee ensi yönä kulutusseurannan, jonka jälkeen varmistuu, onko paikallistettu vuoto koko vuotomäärän taustalla.

Kuopio patistaa liittymään vesijohtoverkkoon hallintopakon avulla

Lain mukaan vesihuoltolaitoksen alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen verkostoon.

Rovaniemellä Ounasrinteen vesivuoto on saatu rajattua – tilapäinen vedenjakelupiste pystytetty

Napapiirin Energia ja Vesi Oy tiedottaa, että vedessä voi esiintyä veteen sekoittuneesta ilmasta johtuvaa harmautta sekä rusehtavaa sakkaa, joka on terveydelle vaaratonta.

Hailuodon ja Oulunsalon välinen merenalainen siirtoviemäri on tukossa – jätevedet kuljetetaan jäteautoilla Oulunsaloon

Kovat pakkaset ja alhaalla oleva merenveden pinta ovat aiheuttaneet harvinaisen ongelman Hailuodosta kulkevalle siirtoviemärille.

Paroisten vedenpuhdistamolla uusien altaiden asennustyöt ovat käynnistyneet – jätevesimaksuihin korotuspainetta

Paroisten vedenpuhdistamon saneerauksen hintalappu on noin 16 miljoonaa euroa. Se rahoitetaan jätevesimaksuilla.

Pidä Saaristo Siistinä ry asentaa taas uusia imutyhjennyslaitteita saaristoon

Kaksi uutta imutyhjennyslaitetta sijoitetaan Saaristomerelle, Högsåran Kejsarhamneniin ja Pähkinäisiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle