Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Läjäpäin pikaruokajätettä, kuohuviinipulloja pitkin puistoja – tällainen näky oli vastassa Oulussa päättäjäisjuhlinnan jäljiltä

Roskaa oli aikaisempiin vuosin nähden vähemmän. Sotku koostui silmiinpistävän paljon pikaruokajätteestä.

Loppuuko samppanja ikiajoiksi? Ilmastonmuutos tuo mullistuksia viininviljelyyn – vuosisataiset menetelmät voivat loppua, mutta tilalle jännittäviä uutuuksia

Yli puolet nykyisistä viljelyalueista on tuotantokelvottomia nykymenetelmillä, jos lämpötila nousee kaksi astetta.

Ravintolat sulkeutuvat ja hanapakkausviinejä myydään nyt hurjaa tahtia – Aiheuttaako koronavirus kalsarikännäilybuumin?

Hanapakkauksia kysytään nyt Alkoissa tavallista enemmän, kuohuviinejä vähemmän.

Celebrations: Finland thirsty for sparkling wine, champagne

Fizzy wine sales have grown by over one million litres in the past decade - and not just for festive occasions.

Suomalaiset kuluttavat aiempaa enemmän kuohuviinejä – Asiantuntija antaa vinkit kuplajuoman nauttimiseen: "Hylkää sukujuhlista tutut huilulasit"

Uusivuosi on vapun ohella toinen tärkeä sesonki kuohuviinille ja samppanjalle. Lue pitkän linjan sommelierin ja Master of Winen vinkit juhlajuoman nauttimiseen.

"Mikään ei tuntunut niin hyvältä kuin ajatus pullon korkkaamisesta" – nuorten naisten viinin lipittelyssä uhkana riippuvuus

Syöpäjärjestöjen selvityksen mukaan sosiaalinen media antaa viinin juomisesta kaunistellun kuvan. Sitä, miten ilta päättyy, ei somessa kuvata.

Kirkkaiden kulutus ukkoutuu – nuorista aikuisista tullut "epälojaaleja" alkoholin kuluttajia

Viiniä kulutetaan jo yhtä paljon kuin väkeviä. Kuohuviinistä on puolestaan tullut arkinen juoma.

Helsingin Kaivopuistossa tyhjennettiin ainakin 21 000 skumppapulloa – siivous jatkuu yhä

Hieno sää veti Helsingin Kaivopuistoon yllättävän paljon väkeä vappupäivänä. Kaupungin kunnossapidosta myönnetään, että vessoja Kaivopuistoon olisi pitänyt varata puolet enemmän.

Juhannussima ja kauppojen kuohari ponnahtaneet rakettina vappusuosikeiksi – lonkeron tähti laskussa

Kauppias: "Alkoholipitoisen siman menekki on yllättänyt täysin. Sitä menee todella paljon."

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Uusi ruokasuositus, vegaanivaikuttaja söi kalaa ja miksi nuoresta miehestä tuli huumegangsteri

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

"Olen tuntenut silmitöntä vihaa" – kun proseccon suosio räjähti, viiniköynnökset tulivat Bonin perheen takapihalle ja niiden mukana huoli myrkyistä

Lääkärien mukaan Bonin perheen kuopuksen sairastumiseen voi olla monia syitä. Vanhemmat epäilevät, että torjunta-aineilla oli osansa. Juttu on julkaistu maaliskuussa 2019.

"World's oldest champagne" discovered near Åland found to be undrinkable

More than one hundred bottles of centuries-old champagne found in a shipwreck in Finland's archipelago nearly a decade ago were found to be unfit to drink.

Juhlaviikonloppu on ohi, nyt on kiitosten aika – niin vierailla kuin sankarillakin

Juhlat eivät ole ohi, kun skumpat on juotu ja lahjat saatu. On kiitoksen paikka niin juhlien sankarilla kuin vieraillakin.

Hyppäsitkö rattiin vappuna nautitun kuoharilasin jälkeen? Poliisi on saamassa vapaammat kädet puuttua pikkumaistissa ajeluun

Tähän saakka poliisi on toivottanut lähinnä hyvää matkaa, jos promilleraja on ollut alle 0,5. Uusi tieliikennelaki on muuttamassa tilannetta.

Herätys: Vapun juhlintaa suorana, testautimme kuohujuomat ja Yhdysvallat lykkäsi teräksen ja alumiinin tuontitulleja

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Samppanjaa vai kuoharia, maistatko eron? Teimme makutestin juhlijoille – Tulos selviää tältä videolta

Samppanjan myynti on vuosituhannen vaihteesta lähtien noussut joka vuosi. Mutta kuinka hyvin suomalaiset erottavat samppanjan ja kuohuviinin toisistaan maun perusteella? Teimme testin. Tulos selviää videolla. Skool!

Maanantai 23.4.2018 (tv)

Suomessa on tullut käyttöön startup-oleskelulupa. Hangon kaupunki saa sähköä aurinkopaneeleista. Ranskalainen samppanjafirma testaa, miten samppanja kypsyy syvällä maan alla Suomessa. Lasinen Aurinkopullo on suomalainen klassikko. Säätiedot.

Hyvä arki ei vaadi sisustusblogi-elämää, mutta viisikymppiä hillopurkissa helpottaa kummasti

Harva on niin varoissaan, että pystyy suhtautumaan rahaan täysin huolettomasti. Kun tekee tiukkaa, suunnittele, säästä ja nuku yön yli, neuvovat tietokirjailijat.

Ranskalainen samppanjatalo kypsyttää kuohujuomaansa Suomessa 170 metrin syvyydessä: Vaikutus makuun on arvoitus

Kyseessä on viisi vuotta kestävä kokeilu Lohjan kalkkikaivoksessa. Ranskassa samppanja jälkikypsytetään samantyyppisissä kalkkikiviluolissa.

Tuhkimopäivä: Sushia ja sumopainia Hannalle!

Hannan hemmottelu sai aasialaisia sävyjä.

"Vain niitä ärsyttää, jotka joutuvat olemaan täällä viikon" – Tällainen on helsinkiläislobbarin päivä Porissa

Nämä ovat yhdet Porin parhaista kekkereistä, lobbarimme sanoo kuohuviinilasi kädessä. Sitten SuomiAreenan väenpaljous nielaisee hänet.

Halpa skumppa vai ökyshampanja? Talousviisaat kertovat, miten kallista juhlajuomaa Suomi-taloudessa on varaa tarjoilla

Meneekö Suomen taloudella jo niin hyvin, että keväällä juhlitaan kalliisti? Epätieteellinen shampanja-mittarimme kertoo.

Oletko avannut samppanjapullon aina väärin? Näin se tehdään oikein käsin ja miekalla – video

Käsin avatessa olennaista on pyörittää pulloa eikä korkkia.

Sillitehtaan suojissa kypsyvät nyt viinit – jopa rupiset rumilukset taipuvat juhlajuomaksi

Rymättyläläisessä viinitehtaassa yhdistyvät varsinaissuomalaiset raaka-aineet ja ranskalainen osaaminen.

Kuohujuoman poksauttelu tuo juhlan tunnun, mutta kuplat kärsivät: "Korvan ilo on suun suru"

Kuohuviini- tai shampanjapullon avaaminen kunnon räiskeellä ei anna oikeutta itse juomalle, vaikka juhlan tuntua se varmasti luo. Pullon voi avata jopa sapelilla, mutta vakuutusyhtiö ei ole tästä tavasta mielissään.

Moskovassa osataan juhlia – uudenvuoden juhlapöytä notkuu majoneesia

Venäläisille uusivuosi on vuoden tärkein juhla. Silloin perheet kokoontuvat nauttimaan yhdessäolosta. Kirjeenvaihtajamme Kerstin Kronvall selvitti, mitä venäläiset syövät juhlaillallisella.

Itsenäisyyspäivä on skumpan myyntipiikki – oikein avattuna korkki ei poksahda

Itsenäisyyspäivän kynnyksellä sekä kuohuviinin että samppanjan myynti kasvaa noin 70 prosenttia. Joulukuun pyhistä on tullut yksi kuohujuomasesongeista.

Ei mikään tavallinen pottu – "Saisinko samppanjaperunaa, kiitos"

63 leveyspiirin yläpuolisella alueella viljellään erityisen hyvälaatuista perunaa. Kuusamolaiset haluavatkin omaksua ruotsalaisten tavan markkinoida sampanjaperunaa.

"Viime vuonna ruusua annettiin kouraan ja shamppanjaa lyötiin käteen. Tällä kertaa tuli kuraa kunnolla niskaan"

Kirin urheilutoimenjohtaja Jari Ahola kommentoi Superpesiksen hallituksen päätöstä jättää jyväskyläläisseura ilman ensi kauden pääsarjalisenssiä.

Australialainen F1-kuski naukkasi taas kuohujuomat ajokengästään - mutta miksi ihmeessä?

Daniel Ricciardo maisteli samppanjaa kengästään saavutettuaan kakkossijan Belgian osakilpailussa. Juhlintatapa on hyvin australialainen.

Potkonen juhli mitalia laulamalla Apulantaa – katso video

Yle Urheilun toimittaja Petri Sjöblom pääsi seuraamaan Mira Potkosen mitalijuhlia lähietäisyydeltä. Potkonen juhlisti mitalia muuan muassa suihkuttamalla shamppanjaa ja laulamalla Apulantaa. Katso, miten juhlinnat sujuivat oheiselta videolta.

Alko sales up as economy shows signs of growth

Finnish alcohol sales recovered in the first half year to record a 1.7 percent increase. This is the first time alcohol sales have grown for eight years, and it coincides with initial indications that the Finnish economy is starting to grow again.

Alkon myynti pulpahti plussalle kahdeksan sukellusvuoden jälkeen – ennakoiko talouden käännettä nousuun?

Alkon litramyynti kasvoi tammi-kesäkuussa lupaavasti. Bruttokansantuotekin on tukevasti nousu-uralla valtiovarainministeriön ennusteessa.

Postaa nämä 10 kesäkuvaa, niin elämäsi näyttää täydelliseltä

Koostimme kesäkuvien kliseet yhteen artikkeliin. Näillä otat kesälomapostauksen perusteet helposti haltuun.

Video: Hurttia huumoria ja shampanjasuihku – Ruuskasen ronssijuhlissa ilo ylimmillään

Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen EM-mitalijuhlissa pronssikasteen sai niskaansa myös Suomen valmennusjohto. Katso videolta iloiset tunnelmat Amsterdamista.

Työttömyyden kasvu pysähtyi vihdoin Kymenlaaksossa – edelliskerrasta on vuosia

Työttömyys on ollut kasvussa vuosia Kymenlaaksossa, mutta nyt kierre näyttää ainakin hetkeksi pysähtyneen. Kuohuviinit voi kuitenkin pitää jäissä, sillä kesän kehitysnäkymät eivät ole järin hyvät.

Video: Vapunvietto on alkanut – vappupallot käyvät kaupaksi ja kuohuviini kuplii

Vapun juhlinta on päässyt alkuun. Helsingissä juhlivia opiskelijoita oli jo puoliltapäivin kerääntynyt keskustaan ja Kaivopuistoon. Moni lapsiperhe oli hankkimassa vappupalloja. Videolla Helsingin vapputunnelmia.

Seitsemän asiaa, joita et tiennyt samppanjasta

Ranskalainen löytää aina hyvän syyn juoda samppanjaa. Yhä suurempi osa samppanjasta juodaan kuitenkin Ranskan sijasta Aasiassa, minkä uskotaan nostavan kuuluisan kuplajuoman hintaa.

Proseccon myynti ohitti samppanjan – suosio Suomessa yllätti italialaistuottajat

Italialaista prosecco-kuohuviiniä myydään maailmalla jo enemmän kuin samppanjaa. Suomessakin myynti kasvoi viime vuonna kolmanneksen. Proseccon kotiseudulla Koillis-Italiassa suosio lämmittää.

Tämä nainen päättää, mitä viiniä sinä juot – katso videolta, miten viinimaisteri Vilkuna maistaa viiniä

Alkon viestintäpäällikkö Taina Vilkuna saa kokovartalokiksit hyvästä samppanjasta. Alkoholi oli harvinaista luksusta tamperelaisen työläisperheen tyttären lapsuudenkodissa, mutta nyt Vilkuna on kansainvälisesti tunnustettu viinimaisteri.

Suomi kuohuu ja kuplii vappuna – Ruotsi sytyttää kokon, Norja korkkaa punkun

Suomessa kuohuviinin myynti yli viisinkertaistuu vappuna normaalista. Norjassa ja Ruotsissa kuohari ei lukeudu vappusuosikeihin.

Et kai juo vappuna kuohuviiniä kuohuviinilasista? – Asiantuntijan mukaan kunnon viinilasi on paras vaihtoehto

Viiniasiantuntija Antti Rinta-Huumo suosittelee jäähdyttämään kuplajuomat jopa liian viileäksi mieluummin kuin tarjoamaan niitä liian lämpimänä.

Rymättylän vanhalla sillitehtaalla aletaan valmistaa kuohuviiniä

Röölän entisellä sillitehtaalla valmistetaan jatkossa omenakuohuviiniä. Ensimmäiset pullot tulevat myyntiin kesäksi 2017. Tarkoitus on valmistaa viiniä myös vientiin.

Holiton on hitti – "Ihmiset ovat ryhtyneet miettimään, mitä he laittavat suuhunsa"

Alkoholittomien juomien maine paranee koko ajan, ja niiden myynti on jo ylittänyt samppanjan myynnin. Yhä useammin kuluttajat haluavat, että tarjolla on myös alkoholiton vaihtoehto.

Haikarakuume nousee Koskella päivä päivältä – tuleeko Kontti?

Viime vuonna haikarat saapuivat Koskelle vappuna. Nyt niiden tuloa odotetaan jo samppanjan maku suussa.

Suomen viinikulttuuri ei ole aina ollut junttia – 1900-luvun alkuun asti syrjäseuduillakin juotiin hienoja viinejä

Jo 1900-luvun alussa jopa syrjäisessä Kainuussa juotiin hienoja viinejä. Sen jälkeen viinikulttuuri romahti, mutta vielä 1980-luvulla viineistä ei oikein uskallettu julkisesti puhua. Sitten tuli viinibuumi, joka alkoi valkoviineillä.

Yleiset laavut ja nuotiopaikat lisäävät yhteisöllisyyttä – muista kuitenkin laavuetiketti!

Tähän aikaan vuodesta suosituimmilla laavuilla voi olla jopa tungosta. Alkoholinkaan nauttiminen retkipaikalla ei ole ongelma, jos sen tekee muut huomioiden.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle