Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaatehäpeä on paikallaan, jos kertakäyttömuoti maistuu – Jenni Haukion pukusuunnittelija työskentelee Louis Vuittonilla, mutta innostuu tylsistä vaatteista

Kulttuurivieras on Vuoden nuori suunnittelija Emma Saarnio, joka puhuu ekologisen ja eettisen muodin puolesta.

Selvitys väitetystä muodin opiskelijoiden epäasiallisesta kohtelusta valmistui - Vakavia väärinkäytöksiä ei ilmennyt

Muodin opiskelijoille halutaan taata selkeät polut purkaa kriisejä. Myös ohjeistuksia esimerkiksi muotinäytösten järjestämisestä rukataan.

Victoria's Secret peruu maailmankuulun alusasunäytöksensä – vuosittainen show on herättänyt kritiikkiä tarjoamallaan ahtaalla naiskuvalla

Yhtiön myynti on viime vuodet laskenut nuorempien ostajien hylkiessä sen tarjoamia yliseksikkäitä hepeneitä.

Muotiraamattu Vogue innostui suomalaismiehestä, joka löysi itsensä mummojen ompelukurssilla – Rolf Ekroth on muodin suuri lupaus

Muotisuunnittelija, kulttuurivieras Rolf Ekroth pitää kohun keskelle joutunutta Aalto-yliopiston muotikoulun opettajaa Tuomas Laitista elämänsä tärkeimpänä suunnannäyttäjänä.

Luksusmerkki Gucci mainostaa hiilineutraalia muotinäytöstä, mutta asiantuntija ei vakuutu muotitalojen ekohypestä: "Kokonaiskuvassa mennään huonompaan suuntaan"

Yksittäiset ekoteot eivät riitä, jos yrityksen tavoitteena on myydä aina vain enemmän vaatekappaleita.

Kevätmuotia catwalkilla ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla Kataloniassa osoitettiin mieltä Espanjan keskusvaltaa vastaan, Lontoon muotiviikoilla esitteli ensi vuoden trendejä ja pandanpoikanen ihastutti Berliinissä.

Muotiraamattu Voguen konkaritoimittaja ei malta odottaa, että näkee suomalaislupausten luomukset catwalkilla – Katso loppuunmyyty näytös suorana kello 20.30 alkaen

Suora lähetys Aalto-yliopiston muotiopiskelijoiden kevätnäytöksestä alkaa kello 20.30. Se on katsottavissa tässä jutussa myös jälkikäteen.

André Leon Talleyn suuri kauneus ei sulaudu tapettiin

Uusi dokumentti kertoo tyylitaiturin voimauttavan tarinan.

Tyylin ja tyylittömyyden rajoilla – muotisuunnittelija Dries Van Noten

Dokumentissa seurataan vuosi belgialaisen Van Notenin työtä.

Teeman muotiviikko tulee taas maaliskuussa 2019!

Huippusuunnittelijoita ja muodin historiaa 17.–24.3.

Muotiviikkojen mallielämän nurja puoli – salakavala velkajärjestely tulee mallintöitä tekeville yllätyksenä

Malleja lennätetään eri puolille maailmaa. Jos he eivät saa töitä, velkasumma toimistolle kasvaa usein valtaviin summiin.

Meikkitaitelija Piia Hiltusen kansainvälistä uraa avitti posteljooni

Uhkarohkea matka Lontooseen avasi ovet muotiviikoille.

Lontoon muotiviikko luopuu turkiksista ensimmäisenä isoista muotiviikoista – "kulttuuri on muuttunut"

Yhä useampi vaatemerkki on päättänyt käyttää muita materiaaleja turkiksen sijaan, muotiviikon järjestäjä kertoo.

Suomalaismalli leikkasi MacGyver-tukan ja nyt muotitalot Guccista lähtien haluavat hänet näytöksiinsä

Aaron Sirainen on huomannut, että monella mallilla ei ole tulevaisuuden suunnitelmat selvillä. Hän itse tähtää isona taiteilijaksi.

Kukkairokeesi tekee miehestä viikingin – kukat koristavat nyt ihoa ja vaatteita

Suurten kaupunkien katukuvaa koristava kukkatrendi näkyy myös muodissa. Elävillä kukilla koristellaan vaatteita, tatuoidaan ihoa ja tehdään vaikka kaljupäälle irokeesi.

Tältä näytti Suomi-muodin tulevaisuus catwalkilla – video ja kuvat

Suomi-muodin nuoret lahjakkuudet esittelivät mallistonsa Helsingin Kaapelitehtaalla. Hyppää tästä jutusta takaisin perjantai-illan huippuhetkiin.

Yle näyttää suorana muotinäytöksen alkaen kello 21 – Nuorten suunnittelijoiden kärkijoukko pääsee parrasvaloihin catwalkilla Helsingissä

Kaapelitehtaan catwalkilla nähdään yli kaksikymmentä Aalto-yliopiston opiskelijoiden mallistoa. Yle Uutiset striimaa perjantai-iltana näytöksen kokonaisuudessaan alkaen kello 21. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

Huippumalli Saara Sihvonen: "Mallimaailmassa tarvitaan nyt kaikennäköisiä ihmisiä"

Alalle aikoville Sihvonen suosittelee hyvää urasuunnittelua

Vanhuksellakin on oikeus värikkäisiin vaatteisiin – katso palvelutalon asukkaiden catwalk

Kauniit ja hyvin istuvat vaatteet ovat osa ihmisarvoista vanhuutta.

Luke Skywalkerin näyttelijä ja R2D2 tähtihuumassa Walk of Famella ja viikon muita uutiskuvia

Star Wars -näyttelijä Mark Hamill sai viime viikolla oman tähden Hollywoodin kuuluisalle kadulle, paralympialaisten talvikisat avattiin ja Itävallassa kurkattiin merileijonan kitaan. Yle kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Tältä näyttää venäläinen muoti nyt – Kotimaisen muodin valtavirta ei kiinnosta Pietarin nuoria

Venäläinen muodin valtavirta ei kiinnosta Pietarin nuoria vaan katseet suuntaavat Eurooppaan. Pietarin muotiviikkojen inspiraatio on lähtöisin suurkaupungin kaduilta.

Poliisikoirat juhlivat Chilen itsenäisyyspäivää, hurrikaani teki jälleen tuhojaan ja viikon muita uutiskuvia

Luonto osoitti jälleen viime viikolla voimansa, kun hurrikaani ja maanjäristys tekivät tuhojaan Amerikan mantereella. Lontoossa vietettiin muotiviikkoja ja Chile juhli itsenäisyyttään. Kokosimme yhteen viikon kiinnostavimpia uutiskuvia.

Laulavia mannekiineja ja ihoa hivelevää mokkanahkaa

Laulavia mannekiineja ja ihoa hivelevää mokkanahkaa

Teeman muotiviikko 2017

Teemalla vietetään taas muotiviikkoa 4. – 10.9.2017.

Vanhainkodin catwalkilla mallikin voi olla seitsemänkymppinen: "Kauneudesta nauttii, vaikka olisi 100-vuotias"

Hyväntekeväisyysjärjestön muotinäytöksessä katsojat ovat vanhainkotien asukkaita ja mallit eläkeläisiä.

Tähtien pukujuhla tahkoaa miljoonia Metropolitan Museum of Artin muotiosastolle – tuhti lompakko ei riitä pääsyyn vieraslistalle

Itärannikon Oscareiksi kutsuttuun Met Gaalaan pääsevät harvat ja valitut. Voguen päätoimittaja Anna Wintour päättää, ketkä ovat tarpeeksi kiehtovia, kauniita ja kuuluisia punaiselle matolle.

Roswithalle, 72, kuntosali on catwalk – miesystäväksi vain alle viisikymppinen?

Roswitha Möhring ei haikaile enää Helsinkiin, koska on asunut siellä 50 vuotta. Joensuulaistunut muotimamma käy kuntosalilla päivittäin.

Fitness-kilpailuissa persoonalla on väliä – "Itseensä tyytymätön kilpailija ei hymyile kuten pitäisi"

Fitness-kilpailut voivat olla raakaa peliä. Henkinen puoli, persoona ja luonne saavat näkyä, mutta vain jos se on aitoa ja positiivista.

Ikä hidastaa missin tahtia – Anne Pohtamo: "Välillä unohdan, mitä olin tekemässä"

Yrittäjä ja suosikkimissi Anne Pohtamo nauttii työstään ja isoäitiydestä.

Korkokenkiä ja värjättyjä kulmakarvoja – katso kuvat japanilaismuodista suomalaiseen tyyliin

Japanilaisen muodin saloja avaava Aicon-tapahtuma järjestettiin Hämeenlinnassa. Ennen japanilaismuoti tarkoitti esimerkiksi isoa peruukkia, mutta nyt muoti arkipäiväistyy suomalaiseenkiin tyyliin, sanoo tapahtuman järjestäjä.

Happohyökkäyksen uhri asteli catwalkilla ja kampanjoi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan – video

19-vuotias intialainen Reshma Quereshi kohahdutti ja ihastutti meneillään olevilla New Yorkin muotiviikoilla. Muun muassa toisen silmänsä happohyökkäyksessä menettänyt Quereshi toivoi esiintymisensä antavan toivoa kohtalotovereilleen.

Saara Sihvonen nousi mallimaailman huipulle suomalaisella sisukkuudella

Suomen Huippumalli haussa -ohjelmasta esille ponnahtanut malli on tehnyt määrätietoista työtä maailmalla jo vuosia. Tänä keväänä uurastus palkittiin. Nyt kaikki merkittävät muotitalot haluavat hänet malliksi.

Keskiviikko 25.5.2016 (tv)

Kreikka on alkanut tyhjentää Idomenin leiriä Makedonian rajalla. Yksin asuminen on Helsingissä kallista. Sähköautoja toivotaan lisää Saksan maanteille. Helsinki-Vantaan lentokentän kiitoradalla järjestettiin muotinäytös.

Tältä näytti muotinäytös Helsinki-Vantaan kiitoradalla - video

Voiko lentokentän kiitoradan muuttaa oikeaksi muotinäytöksen runwayksi? Voi. Yksi Helsinki-Vantaan koiitoradoista suljettiin illalla näytöksen ajaksi.

Mummojen muotinäytöksen glamouria: satavuotias verhokangas ja vanhat videonauhat saivat uuden elämän

Pappilanpuiston palvelukeskuksen ikäihmiset loihtivat kierrätysmateriaaleista uusia vaatteita ja asusteita, joita he esittelevät mummojen muotinäytöksissä. Vanhassa potentiaalin näkevät kädentaitajat kummastelevat nykyajan kulutuskulttuuria, joka kannustaa uuden ostamiseen.

Pakistanilainen muotinäytös ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla nähtiin muun muassa flyygelin säätöjen viimeistelyä New Yorkissa, pääministeritapaaminen Helsingissä, juoksijoita Rotterdamin maratonilla sekä prinssi Williamin ja hänen puolisonsa herttuatar Catherinen vierailun alkaminen Intiassa.

P*lluralli haastaa ihmisiä kokemaan yhteisiä hetkiä kadulle – Ensimmäiseen työpajaan ei tullut ketään

Tanssiryhmä Routa ei lannistu P*illurallin ensimmäisen työpajan osallistujakadosta, vaan nyt keskitytään seuraavaan työpajaan. Tanssija Anna Riski pohtii, että Kajaanissa on opittu katsomaan tanssiesityksiä, mutta osallistuminen niihin vielä jännittää.

Maailman pohjoisin muotoiluviikko kiinnostaa myös konepajayrityksiä

Muotoiluun satsattu sata euroa lisää yrityksen arvoa yli kahdellasadalla eurolla. Osakkeen arvo nousee 50 prosentilla, jos muotoilua käytetään aktiivisesti. Muotoilualan järjestöjen selvitykset vakuuttavat nyt yrityksiä, joita osallistuu ennätysmäärä maailman pohjoisimmalle muotoiluviikolle.

One-of-a-kind fashion show promotes breast cancer awareness

“Who says you need two?” is the motto of Monokini 2.0, a Finnish art project that staged a fashion show in Helsinki on Saturday. The unique show featured ten women who have experienced breast cancer modelling swimsuits designed for women like themselves, who don’t wish to have breast reconstruction surgery after a mastectomy.

Rohkeat rintasyövän sairastaneet esiintyivät uimapuvuissa täydelle katsomolle

Yksirintaisuus on monelle edelleen tabu. Siitä ei ole helppo puhua, eikä se saa näkyä. Ainutlaatuisen poikkeuksen teki lauantaina Helsingissä järjestetty hyväntekeväisyysmuotinäytös. Sen tähtiä olivat rintasyöpää sairastaneet naiset, jotka esiintyivät heille suunnitelluissa uimapuvuissa.

Räätälit sinnittelevät valmisvaateteollisuuden puristuksessa – kone ei korvaa käsityötä

Maailmankongressi kokosi Tampereelle 250 vaatturi- ja ompelijamestaria eri puolilta maailmaa. Vaatturien ammattikunnalla on pitkät perinteet. Maailmankongressejakin on järjestetty yli sadan vuoden ajan.

Tongan kuningas sai kruununsa – seremonia huipensi viikon juhlinnan

Kruunaaja oli tuotava Australiasta, sillä saarivaltion kansalaiset eivät saa koskettaa kuninkaansa päätä.

Tätä Afrikkaa media ei näytä – tuhannet afrikkalaiset levittävät Twitterissä maanosastaan erilaista kuvaa

Mikroblogi Twitterin yli 47 000 tviitin kautta voi tutustua vaikka nigerialaisiin muotinäytöksiin tai Etiopian tavarapörssiin.

Tonga sekaisin uudesta kuninkaasta – palatsi pursuaa sikaa

Lauantain kavaseremonia on yhtä tärkeä kuin itse kruunajaiset, joita vietetään viikon päästä.

Pre Helsinki teki muodista taideinstallaatioita – katso kuvagalleria ja video

Nuoria suunnittelijoita esittelevä muotitapahtuma Pre Helsinki järjesti Designmuseolla kahden tunnin taidenäyttelyn muotinäytöksistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle