Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi kirjasi 40 huumausainerikosta viikonloppuna Seinäjoella

Poliisin katuhuumevalvonta oli ajoitettu Seinäjoen Hiphop Festivalin kanssa samaan aikaan. Tapahtumajärjestäjät saavat poliisilta kiitosta.

Nimimerkki "Manskun_stokka" on Europolin etsityimpiä rikollisia – 26-vuotias espoolaismies pystyi pakenemaan tuomiotaan Espanjaan, koska laissa on porsaanreikä

Espoolainen 26-vuotias Jeremias Värtinen on pakoillut tuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta jo noin kaksi vuotta.

Olisivatko huumeiden pistohuoneet ratkaisu huumemyrkytyksistä aiheutuviin kuolemiin? Norjassa kuolemat laskussa, Suomessa nousussa

Norjassa ja Tanskassa huumeiden käyttäminen on sallittua valvotuissa pistotiloissa.

Päivi Happonen: Sirkka on onnellinen pössyttelijä, mutta miksi Pekka on katkera kannabikselle? – Tätä kiihkeässä keskustelussa on sanottu

Kannabiskeskustelussa on monenlaisia näkemyksiä. Kuka on eniten oikeassa, pohtii Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.

Justice minister sceptical about cannabis decriminalisation

The government agenda calls for drug policy reform, but the minister does not see decriminalisation as the way forward.

Meksikon tuleva hallitus punnitsee huumeiden osittaista laillistamista

Sisäministerin mukaan Meksikon pitäisi ottaa mallia Yhdysvalloista ja laillistaa marihuanan käyttö.

Thursday's papers: Drug policy, name boards and Olympic hockey

Thursday's newspapers include stories on Finnish drug policy, data protection and apartment buildings, and the ice hockey tournaments at the Olympics.

Dokumenttiprojekti: Where to Invade Next

Löytyykö Suomesta apua Yhdysvaltain ongelmiin?

THL:n ja A-klinikan asiantuntijat: Huumeriippuvaisten rankaisussa ei ole järkeä

A-klinikan johtavan ylilääkärin mielestä keskustelu huumeista tuntuu jääneen Suomessa ääripäiden keskusteluksi.

Ulkolinja: Filippiinien kuoleman kadut

Filippiinien poliisi on ampunut tuhansia huumeidenkäyttäjiä.

Filippiinien Duterte laittamassa tupakoinnin kuriin – kiellon rikkojat jopa vankilaan

Kovaotteisesta huumepolitiikastaan tunnettu presidentti Rodrigo Duterte aikoo kieltää julkisilla paikoilla tupakoinnin.

Huumeiden supermarketin aika on ohi – Portugalin sosiaalinen huumepolitiikka onnistui

Portugali teki 15 vuotta sitten huumepolitiikassaan kohutun käännöksen, jonka tuloksia kiitetään nyt laajalti. Synkkä ongelma saatiin hallintaan hoitoonohjauksella ja rangaistuskäytäntöä lieventämällä.

Ylen kysely: Viidennes suomalaisista ei rankaisisi kannabiksen käytöstä

Kannabiksen käyttörankaisusta luovutaan Suomessa "jossain vaiheessa", muotoilee talous- ja sosiaalihistorian dosentti Mikko Salasuo. Politiikan tutkija Erkka Railo ei pysty tällä hetkellä kuvittelemaan, että suomalaiseen huumepolitiikkaan löydettäisiin jokin uusi linjaus. Hänen mukaansa se vaatisi, että jokin suuri puolue ottaisi kantaa politiikan lieventämisen puolesta.

THL:n kehittämispäällikkö: En tiedä, onko huumeiden käyttäjän rankaiseminen rikoslaissa järkevää

Suomea voi pitää yhden sortin mallimaana huumepolitiikassa, sanoo THL:n kehittämispäällikkö Tuukka Tammi. Hänen mielestään käyttäjien rankaiseminen rikoslaissa ei kuitenkaan välttämättä ole järkevää.

YK vääntää huumepolitiikkaa uusiksi – monen mielestä sota huumeita vastaan on hävitty

Vuosikymmeniä harjoitettu huumepolitiikka on synnyttänyt laajan järjestäytyneen rikollisuuden verkoston. Huumesodissa on kuollut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Huumeiden käyttäjien määrä ei ole kääntynyt laskuun.

Irlanti suunnittelee piikityshuoneita huumeiden käyttäjille

Irlannin tasa-arvoministeri Aodhan O'Riordain katsoo, että piikityshuoneet vähentäisivät huumeiden käyttäjien altistumista sairauksille sekä poistaisi kaduilla injektoimisen.

"Kannabis tuo elämään lisämausteen" – Polttelu yleistynyt myös yli 35-vuotiailla, nuoret ohittivat jo eurooppalaiset ikätoverinsa

Suomalaiset suhtautuvat yhä vapaamielisemmin kannabikseen. Käyttö on yleisintä nuorilla aikuisilla, mutta lisääntyy myös yli 35–vuotiaiden ikäryhmässä. Monissa muissa Euroopan maissa trendi on jo hiipumaan päin.

Naapuriosavaltiot haastavat Coloradon oikeuteen kannabiksen laillistamisen takia

Oklahoman ja Nebraskan mielestä marihuanan aiheuttamat ongelmat valuvat osavaltiorajojen yli.

AL: Suomen tunnetuin kannabiksen kotikasvattaja on kuollut

Suomen huumausainepolitiikkaa julkisesti kritisoinut Mikko Pekkola on kuollut, Aamulehti uutisoi. Pekkola tuli tunnetuksi kannabiksen julkikasvattamisesta.

YK: Huumeiden kysyntä on pysynyt ennallaan viime vuosina

YK:n huumeviraston UNODC:n mukaan kokaiinin markkinat ovat kutistuneet mutta toisaalta oopiumin ennätyssadot Afganistanissa ja huumekauppaan liittyvän väkivallan Keski-Amerikassa synkentävät kuvaa.

Lääkekannabista käytetään ainakin 15 Euroopan maassa – kannabistilanne kartalla

Lääkekannabiksen käyttö on sallittua ainakin 15 Euroopan maassa. Kannabiksen lääkekäytön ei kuitenkaan uskota merkittävästi yleistyvän, koska valmiste ei ole kivunlievittäjänä monille riittävän tehokas. Yle Uutiset kokosi kartalle tiedot eri maiden suhtautumisesta kannabikseen.

Court: No barrier to cannabis association registration

Finland's Supreme Administrative Court has ruled that the rejection of an application for official registration from an organization seeking the legalization of cannabis was unjustified.

KHO: Kannabisyhdistyksen rekisteröinnin estämiselle ei perusteita

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kyse ei ole sellaisesta pakottavasta yhteiskunnallisesta tarpeesta, joka oikeuttaisi epäämään rekisteröinnin.

Professori: Huumeiden kriminalisointi on ollut virhe

Huumeet alettiin kokea uhkana erityisesti 60-luvulla, sanoo Helsingin yliopiston professori Jaakko Hämeen-Anttila. Hän ei näe helppoa tapaa korjata huumepolitiikan ongelmia.

Uruguay äänestää marihuanan laillistamisesta ja monopolisoinnista

Paavi on vedonnut huumeiden laillistamista vastaan.

Entiset presidentit vaativat: Huumeiden käyttö lailliseksi

Myös hepatiitti C -epidemia huolestuttaa arvovaltaisia henkilöitä. Tauti tekee tuhojaan erityisesti Itä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa.

Kannabismyönteinen 2010-luvun Suomi

Suhtautuminen kannabikseen on muuttunut Suomessa.

Infografiikka: Kannabislakeja tulkitaan Euroopassa lukemattomin tavoin

Kannabikseen suhtaudutaan eri Euroopan maissa vaihtelevasti. Useimmissa maissa hallussapito, käyttö ja kasvattaminen ovat edelleen rikollista toimintaa, mutta tulkinnoissa on suuria eroja.

Meksikolaispoliitikko haluaa laillistaa marihuanan

Lakiesitykselle ei ennusteta menestystä Meksikossa, missä suurin osa vastustaa laillistamista. Useissa Latinalaisen Amerikan maissa kieltopolitiikka nähdään epäonnistuneena ratkaisuna.

Brittiasiantuntijat haluavat dekriminalisoida huumeidenkäytön

Asiantuntijoiden mukaan huumeidenkäyttö ei lisääntyisi merkittävästi, vaikka käytöstä ei rangaistaisi. Muun muassa Portugalissa huumeidenkäytön dekriminalisoinnilla ollaan saatu hyviä tuloksia.

Ulkomaalaisten pössyttelijöiden oljenkorsi katkesi Hollannissa

Maan neljä vuosikymmentä jatkunut liberaali huumausainepolitiikka kiristyy vähitellen. Myyntikiellon ennustetaan kasvattavan katukauppaa ja lisäävän pikkurikollisuutta.

Tulli: Hollannin huumekielto näkyy myös Suomessa

Suomen tullissa jäädään Hollannin-tuliaisten kanssa kiinni viikottain. Kesäkuukausina salakuljetusyritykset ovat yleisiä.

Asukkaat ostavat Kööpenhaminan Kristianian

Kristianian vapaakaupungin asukkaat haluavat ostaa kaupunginosansa itselleen. Kaupan tarkoituksena on, että alueen rakennukset pysyisivät yhteisomistuksessa.

Kofi Annan laillistaisi huumeet

Liuta korkean profiilin kansainvälisiä vaikuttajia laillistaisi huumeet. Muun muassa YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan kuuluu komiteaan, jonka tuore raportti tuomitsee huumesodan flopiksi ja kannustaa kokeilemaan ainakin marihuanan laillistamista.

Youth More Liberal About Drugs, AIDS Cases Falling

The use of cannabis seems to be on the rise among the young, and attitudes towards drugs are becoming more liberal. At the same time, according to a new report, drug possession crimes and drug-related deaths have risen.

Nuorten huumeasenteet aiempaa sallivampia, hiv-tartuntojen määrä laskussa

Nuorten kannabiksen käyttö näyttää olevan lisääntymässä ja asenteet muuttumassa sallivammiksi. Lisäksi viranomaisten tietoon tulleet huumausainerikokset ja huumeisiin liittyvät kuolemat ovat lisääntyneet, kerrotaan huumausainepoliittisen koordinaatioryhmän raportissa.

Hollanti haluaa sulkea Coffee Shopit ulkomaalaisilta

Hollannin oikeistohallitus haluaa sulkea kannabiskahvilat ulkomaalaisilta. Pääsy huumekahviloihin halutaan varata vain Hollannissa vakituisesti asuville, jotta kannabisturismin aiheuttamat lieveilmiöt saataisiin kuriin. Vastustajat uskovat kiellon romahduttavan matkailun ja siirtävän huumekaupan kaduille.

Kiista huumepolitiikasta repii Hollantia

Parikymppiset espanjalaisnuoret Martin ja Elena istuvat pössyttelemässä amsterdamilaisessa Dampkring-kannabiskahvilassa. On lauantai, kello on kahdentoista tienoilla ja olisi koko viikonloppu aikaa tutustua tuulimyllyjen luvatun maan pääkaupunkiin. Nuoripari hoitaa kuitenkin tärkeimmät asiat ensin.

Kymmeniä designhuumeita halutaan kieltää nopeasti

Designhuumeiden määrittelemistä huumeiksi nopeutetaan. Huumausainelainmuutoksella valtioneuvosto saisi asetuksenantovaltuuden. Asetuksella uusia huumaavia aineita voitaisiin määritellä huumausaineiksi, vaikka niitä ei kansainvälisesti olisi kielletty.

Nettikommentoijat murehtivat nuorten huumeiden käyttöä

Suomeen on ilmestynyt tänä vuonna toistakymmentä uutta design-huumetta. Uusia kehitellään yhtä nopeasti kuin edelliset luokitellaan laittomiksi. Nettikommentoijat ovat huolissaan nuorista ja vapaamielistä huumepolitiikkaa kammoksutaan.

Nuorten huumeidenkäyttö vähentynyt

Huumeiden kokeilu ja käyttö eivät kasvaneet Suomessa vuonna 2008. Nuorilla ne ovat jopa vähentyneet, kerrotaan hallitukselle iltakoulussa keskiviikkona esitellyssä Huumausainepolitiikan vuosikertomuksessa.

EU haluaa narkomaaneille enemmän hoitoa ja vähemmän rangaistusta

Euroopan unioni yrittää yhtenäistää jäsenmaidensa hajanaista huumepolitiikkaa. Unioni on luonut oman poikkitieteellisen huumetyöryhmän, joka on valmistellut jäseniä sitovan toimenpideohjelman.

Kaliforniassa löytyi yli miljardin arvosta marihuanaa

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat onnistuneet takavarikoimaan yli 1,2 miljardin dollarin edestä marihuanakasveja. Kaliforniassa tehdyissä ratsioissa pidätettiin lisäksi 83 ihmistä, kertoo Fresno Bee -sanomalehti.

Portugalissa huumeiden dekriminalisointi saavuttanut hyviä tuloksia

Portugalissa huumeiden dekriminalisointi on johtanut huumeiden aiheuttamien terveysongelmien voimakkaaseen laskuun. Tiedot käyvät ilmi Yhdysvaltalaisen Cato Instituutin tutkimuksesta.

Yhdysvallat soimasi Boliviaa huumepolitiikasta

Yhdysvallat on tiistaina soimannut Boliviaa liian vähäisestä panoksesta huumeiden vastaisessa taistelussa.

Alankomaat kieltää taikasienet

Alankomaiden hallitus on päättänyt kieltää hallusinogeeneja sisältävien sienien myynnin. Myyntikielto alkaa lähikuukausien aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle