Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Isompia lihapaloja ja hitaampaa kypsyttämistä – hifistely on hiipinyt suomalaisten grillaukseen, mutta makkaraa ostetaan yhä 500 000 pakettia päivässä

Elintarvikekehityksen professori Anu Hopian mukaan ruoan voi saada meheväksi ja maistuvaksi millaisessa grillissä tahansa.

Kivijärveltä lähdettiin Milanoon marssimaan hitaan ruuan puolesta

Talviaisten tilalta lähdettiin ottamaan osaa Slow food -liikkeen järjestämään tapahtumaan, jossa yli parituhatta ruokatuotannon kanssa työskentelevää tapasi toisensa.

Kekri oli aikansa slow food -hetki – höppävoi kruunasi juhlapöydän

Sadonkorjuun juhla kokosi maatilojen ihmiset yhteen nauttimaan kiireettömästä ruokailusta. Kesän ja syksyn raskaita töitä paiskineiden suihin katosivat palvilihat, imellysmarjavelli ja höppävoi.

Mufloni on uusi tulokas suomalaisessa ruokapöydässä

Suomen ensimmäiset muflonit tulivat eläintarhan kautta Inkoon saaristoon jo 30-luvulla. Ruokapöydissä lampaan sukulainen on kuitenkin vielä melko tuntematon.

Valittaminen seis ja katse maaseudun moniin mahdollisuuksiin

Muuttotilastot kertovat, että väki pakkautuu kaupunkeihin ja maaseutu tyhjenee ihmisistä. Kehittämissuunnittelija Kimmo Riusala Pohjanmaan liitosta sanoo, että kehitystä voidaan ainakin hidastaa, jos katse kiinnitetään maaseudun mahdollisuuksiin. Valittaminen ei nyt auta.

Slow food: Maukas, puhdas ja reilu

Italiasta Suomeen levinnyt Slow food -liike on vastaisku tämän päivän pikaruokakulttuurille. Liikkeen perusajatuksena on valmistaa ruoka rauhallisesti puhtaista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Aika ja omat hampaat ovat luksusta

Kylpyamme, ergonomisesti hyvä sänky ja uusin elektroninen vehje ovat ylellisyyttä. Tutkijan mukaan ylellisyys liittyy nykyään juuri vapaa-aikaan. Tampereen Radion kyselyssä tosin selvisi että luksusta ovat myös omat hampaat.

Slow Food kiinnostaa Uudellamaalla

Kansainvälisen Slow Food -verkoston paikallisyhdistyksiä on Uudellemaalle perustettu tähän mennessä kolme. Neljäs on tulossa itäiselle Uudellemaalle lähiaikoina. Länsi-Uudellemaalle on luvassa muun muassa vuosittainen lähiruokatapahtuma Slow Foodin voimin.

Lähiruokaa hitaasti ja muodikkaasti

Meri-Lapissa opetellaan viikonloppuna syömään trendikkään kiireettömästi ja lähiruokaa suosien. Järjestyksessään kuudennet ruokamessut alkoivat perjantaina teemalla "slow food".

Hitauden vallankumous tulee - oletko valmis?

Kiire on tietoyhteiskunnan musta surma, sanoo tulevaisuuden tutkija, professori Sirkka Heinonen. Hän saarnaa hitauden vallankumousta. Leppoisuudesta voisi löytyä jopa ratkaisu työurien pidentämiseen.