Uusimmat artikkelit
”On huomattavasti helpompaa olla diabeetikko, jos pitää ruoanlaitosta” – vaasalainen Ebba Håkans valmistaa makunystyrät räjäyttävää grilliruokaa kasviksista
Kokeile kiivisalsaa ja grillattua munakoisoa.
Tiistai 6.4.2021 (tv)
Koronatilanne. Sukunimet. Kasvisruoka. Sää.
Suuren paaston aikana kasvissyöjä saa mahansa täyteen Venäjällä
Arkea maailmalta: Lihaton ruoka on venäläisille usein vain keväinen kausituote, kertoo kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.
Tiesitkö, että juustoa voi jo valmistaa ilman lehmää? Geenitekniikat pienentäisivät ruoan ympäristökuormaa, mutta ihmisten epäluulo hidastaa niiden yleistymistä
Onko geenimuuntelu mörkö vai mahdollisuus?
Keskiviikko 10.3.2021 (radio)
Juniin tulee maskipakko. Koronakaranteenista lipsutaan. Kasvisruoka jakaa mielipiteet. Poliisi ottaa käyttöön haalarikamerat.
Pitäisikö kasvisruoan määrää julkisissa ruokaloissa lisätä? Suomalaiset jakautuvat kahteen leiriin, kertoo Ylen kysely
Naiset ja nuoret kannattavat kasvisruoan lisäämistä, vanhemmat ikäluokat ja miehet ovat toista mieltä.
Tältä maistuu Suomessa myyntikiellossa oleva pihvi – Näyttääkö tulevaisuuden ruokalautanen tältä?
Euroopassa on tiukat säätelyt geenimuunnellulle ruoalle. Takaisin Pasilaan -podcastissa maistetaan myyntikiellossa olevaa geenimuunneltua kasvispihviä.
Jo puolipäiväinen kasvissyönti on terveysteko – Viisi helppoa keinoa vähentää lihaa lautaselta
Viikon vegelounaat kokkaat reilussa tunnissa.
Nauti suklaista papupataa ja omenapaistosta ulkona – nämä reseptit on suunniteltu erityisesti retkikeittimellä valmistettaviksi
Strömsön vieraileva kokki: ravintoneuvoja Silvia Englund
Kokeile parsakaalipihvejä juuressoseella ja raikkaalla piparjuurivaahdolla – tässä arjen kasvisruokasuosikki
Strömsön vieraileva kokki: Kenny Sundqvist
Mikä on hampurilaisten, sushin ja oluen kohtalo? - Uutuussarja Voiko tätä syödä? vie roadtripille ruoan tulevaisuuteen
Voiko tätä syödä? -sarja Yle Areenassa 2.3.2021
Päijäthämäläisissä päiväkodeissa lisätään kasvisruokaa osana tutkimusta: tarkoituksena arvioida ruuan terveys- ja ilmastovaikutuksia
Lopullinen päämäärä on kehittää kasvissyöntiä lisäävä malli Suomen päiväkodeille.
Päiväkoteihin suunnitellaan kasvisruoan lisäämistä – lapset syövät suositeltua enemmän lihaa ja maitoa
Tutkimuksessa mitataan lasten ruoankäyttöä ja veren merkkiaineita samalla, kun kasvisruuan syömistä lisätään.
Lihankorvikkeiden raaka-ainetta rahdataan ulkomailta – Suomeen kaavaillaan uutta kasviproteiinitehdasta
Kasviproteiinien markkinat ovat kasvaneet noin seitsemän prosentin vuosivauhtia.
Pidätkö pullista? Silloin kardemummaperunat on ehkä sinun juttusi
Tässä joulupöydän seuraava hitti.
Helppotekoinen valkokaalimuhennos rapealla juustokuorella – edullista arkiruokaa pikku twistillä
Tässä ruoassa maistuu neilikka.
Fariinisokerilla, muskottipähkinällä ja konjakilla maustetut punajuuriletut – yllättävä makuyhdistelmä, joka antaa punajuurelle uutta puhtia
Helppotekoinen mutta juhlava kasvisruoka.
Jussi Holopaisen lapsen ei tarvitse enää tulla nälkäisenä päiväkodista – Kajaanissa alettiin lopulta tarjota vegaaniruokaa lapsille
Kajaanin kaupungin vegaaniruokakokeilu kestää kaksi kuukautta, minkä jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen.
EU-parlamentti ei ole puuttumassa kasvispihvien nimeämiseen – muutosesitykset hylättiin äänestyksessä
Paljon keskustelua herättänyt nimeämiskysymys liittyy EU:n maatalouspolitiikan suureen uudistukseen.
Pitääkö kasvisnakit ja kasvispihvit nimetä uudelleen? EU-parlamentti äänestää pian kiistellystä ehdotuksesta
Parlamentti käsittelee ensi viikolla esitystä, joka rajoittaisi lihaa jäljittelevien tuotteiden nimiä.
Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa
Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.
Oletko valmis vaihtamaan erätauon makkaran kasvisvaihtoehtoon? Urheilutapahtumien aiheuttamasta ilmastokuormasta halutaan nyt eroon
Ilmastokuormitusta vähennetään sekä isoissa massatapahtumissa että paikallisella tasolla.
Kasvisruoan määrää on lisätty armeijassa, mutta monet pitävät sitä mauttomimpana inttiruokana – alikersantti: Pitsapuhelin kävi kuumana
Kasvisruoan suosio vaihtelee alueittain. Ympäristöystävällisyys saa kiitosta.
Grillikausi mahdollistaa herkulliset etäateriat ulkona – tässä Strömsön yllättävimmät ruokalajit himogrillaajille
Yllätä uudenlaisilla grilliruoilla.
Grillattua ja muhennettua purjoa vuohenjuuston ja yrttien kera
Maukas kasvisruokalaji maistuu parhaalta alkukesällä.
Koululaisten ruokakassitilaukset kasvoivat Mikkelissä liki tuhannella – valittavana oli peruskassi tai kasviskassi
Peruskoululaisista lähes kaikki varasivat ruokakassin.
Kouvola alkaa jakaa etäopetuksessa oleville oppilaille myös erikoisruokia – tarjolle kasvisruokaa ja gluteenittomia annoksia
Ilmoittautuminen ruokajakelun piiriin päättyy tänään.
Porkkanatartar uppopaistetuilla kapriksilla – tee kasvistartarpihvi
Juju on jättää porkkanat keitettäessä napakoiksi.
Kun Sofia Buono ilmoitti kasvissyönnistään, äiti nauroi – Nuoret saavat vanhempansa pohtimaan ilmastoa, mutta aihe myös repii perheitä
Tuhat suomalaista kertoi Ylelle omista ilmastoteoistaan ja niiden aiheuttamista ristiriidoista perheessä ja suvussa.
Roope Lipastin kolumni: Maailmanloppua odotellessa
On aina helppo vaatia muilta muutosta, kirjoittaa Roope Lipasti.
Suomalainen nyhtökaura mukaan Yhdysvaltojen markkinoille
Toimitusjohtajan mukaan kasviproteiinit ovat löytäneet paikkansa jokapäiväisenä arkiruokana.
Huijataanko meitä kasvissyöjiksi? Testaa tietosi ruoan ympäristöystävällisyydestä
Testaa kuinka hyvin tiedät mikä on faktaa ja fiktiota.
Espoo haluaa lisätä kasvisruoan määrää kaupungin omissa ateriapalveluissa: lasten ja vanhusten lautasilla luvassa vähemmän punaista lihaa
Perusteena ovat muun muassa ympäristösyyt.
Ilmasto-Jenni: "Lihankorvikkeet on pahoja" – Miten 18 vuotta vegaanisesti syönyt ruokabloggaaja Elina "Chocochili" Innanen saa kasvisruuan maistumaan?
Ylen toimittaja Jenni "Ilmasto-Jenni" Frilander kokeili Chocochilin kasvisruokaa. Katso video, kuinka sekasyöjän kävi Innasen kokkausten parissa.
Yle tutki: yllättäen lihansyöntiä ovat vähentäneet eniten yksinasuvat keskisuomalaiset – katso, millaiset ovat kaltaistesi ruokatottumukset
Olivia Toivanen, 35, Jyväskylästä suosii kasvisruokaa. Saara Patama, 29, Helsingistä syö lihaa, mutta vain kotimaista.
Karppausbuumi huipentui 2010-luvulla somen ansiosta – Uudella vuosikymmenellä ketoilu ja kasvisruoka ovat iso trendi, mutta fleksaaja on edelläkävijä
Joustavasti kasviksia ja lihaa yhdistävä fleksaaja on tutkijan mukaan merkki siitä, että muutokset kohti ympäristöystävällistä syömistä on mahdollista saavuttaa.
Kouluruuan hinnoissa isoja eroja Kainuussa – halvin annos Sotkamossa, kallein Ristijärvellä
Sotkamossa ja Ristijärvellä kasvisruuan tarjoaminen ei ole kasvattanut kouluruuan kokonaishintaa.
Ilmastonmuutoksesta puhuttiin vuonna 2019 enemmän kuin koskaan, mutta liha on yhä suomalaisten ykkösherkku ja lentojen määrä vain kasvaa
Sekasyönti eli fleksaus nostaa päätään: kasvisruokaa lounaalla ja kanaa illalla.
Koululaiset saavat jatkossa myös kasvisruokaa Haminassa – toinen ruokavaihtoehto tarjolle vähintään kerran viikossa
Kasvisruokaa tarjotaan ensi vuoden aikana kaikissa Haminan kouluissa.
Virossa joulupöydät notkuvat verimakkaraa ja porsaanpaistia, mutta Tallinnaan aukeaa yhä uusia vegaaniravintoloita – mistä etelänaapurin kasvisruokabuumi johtuu?
Arkea maailmalta: Tallinnalaiset hurahtivat vegaaniruokaan, vaikka terveysviranomaiset varoittelevat kasvissyönnistä, kirjoittaa Ylen Tallinnan-toimittaja Silja Massa.
Kohu Poutun kasvislihasta kertoo kuinka vaikeaa vegeruokien nimeäminen on: Burger viittaa lihaan, mutta pihvi ei
Viranomaiset toivovat pikaisesti selkeää linjausta lihankorvikkeiden nimeämiseen.
Terveysviranomainen kielsi kasviliha-sanan käytön – Pouttu tyrmistyi päätöksestä ja joutuu uusimaan tuotepakkauksensa
Kyse on liha-termin tulkinnasta. Poutun mukaan määräyksestä aiheutuu yritykselle jopa puolen miljoonan vahingot.
Keskustele tässä kasvisruoasta!
Onko kasvisruokabuumi tulossa?
Falafelit ovat tulleet jäädäkseen – näillä viidellä vinkillä saat niistä kuohkeita ja rapeita
Tässä valmistamme ne kotimaisista palkokasveista.
Okonomiyaki – valkokaalilla ja kevätsipulilla täytetty japanilainen munakas
Sopii myös juhlaillalliseksi.
Joensuulaiset koululaiset syövät perheenisän kehittämää "täydellistä seitania" – nyt hanke sai valtakunnallisen eläinoikeuspalkinnon
Eläinoikeusjärjestö Animalia palkitsi Joensuun kaupungin ateriapalvelut tuottavan yhtiön kasvisruokailun edistämisestä.
Lihatalot kilpailevat nyt myös kasviksilla – Ruokatalojen tulos tulee silti perinteisistä lihaa sisältävistä tuotteista
Liha- ja ruokatalot haluavat myydä enemmän ruokaa myös kasvissyöjille. Vegaanit ovat vielä marginaalissa.
Naudanlihaa ei aiota vähentää Vaasan, Seinäjoen ja Kokkolan ruokalistoilta – kasvisruokien määrä on kuitenkin kasvussa
Koulujen ja päiväkotien ruokalistoilla on edelleen naudanliharuokia. Kasvisruokien määrää on lisätty ja halutaan lisätä edelleen.
Kasvisruokakeskustelu ei heilauta Viskaalin lihatuotantoa – "Voimme tulevaisuudessa olla se maakunta, joka tuottaa naudanlihaa muualle"
Viskaalin tilalliset kertovat miettivänsä tuotantonsa hiilijalanjälkeä.