Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keittiömestari Sauli Kemppainen maustaa katajan oksalla paistettuja muikkuja ulkopannulla.

Saksalainen Michelin-kokki ihastui Saimaan muikkuihin: "Aivan mahtava maku ja rakenne"

Suomalainen asiantuntija arvioi, että vientiin löytyy helposti 20–30 sellaista raaka-ainetta, jotka kelpaisivat huippuravintoloiden keittiöihin ja lautasille.

Puhtaita kuppeja aluslautasineen ja servettien kanssa pinottuina.

Yhä useammalla juhlavieraalla on nykyään erikoisruokavalio – keittiömestarin vinkeillä huomioit erilaiset ruokailijat hermoja menettämättä

Tarjoilut kannattaa kasata siten, että vieraat voivat koota lautaselleen omaan ruokavalioon sopivan salaatin tai vaikka pita-leivän.

Kokki viimeistelee annosta lk kädet

Kesän matkailusesonki alkaa pian, eikä kaikissa ravintoloissa ole vieläkään tarpeeksi työntekijöitä – ravintoloitsija: "Pula on aika karmea"

Sekä ravintolakokeista että salihenkilökunnasta on monin paikoin huutava pula. Koronan aikana moni ravintolatyöntekijä vaihtoi kokonaan alaa rajoitusten ja sulkujen takia.

Ravintola Fröjn taustajoukot  Simon Selin, Michael Björklund, Mattias Åhman ja Anna Åhman.

Vaasan keskustaan avataan huhtikuun lopulla uusi ravintola – Hejm saa sisarravintolan nimeltään Fröj

Ravintolan taustalla on sama joukko joka pyörittää ravintola Hejmiä. Modernin pohjoismaisen tyylin lisäksi ravintolan erikoisuutena ovat maistelumenut.

Keittiömestari Kozeen Shiwan hyppää ilmaan.

Huippukokki Kozeen Shiwan aloitti uransa Lahdessa pizzerioissa, nykyisin hän voi saada annoksen idean vaikka värikartasta

Kozeen Shiwanin annoksissa maku ja visuaalisuus kulkevat käsi kädessä. Shiwanin mukaan hänen ei tarvitse erikseen miettiä visuaalisuutta – se tulee luonnostaan.

Mies tekee ruokaa keittiössä

Vuoden Kokki 2021 -finaalissa pohjalaisia

Pohjalaiset ovat menestyneet kisassa aikaisemminkin. Voittaja palkitaan 10 000 euron apurahalla. Lisäksi hän pääsee toteuttamaan erilaisia edustustehtäviä ja yhteistöitä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Jari Kurtti ravintolan keittiössä

Nyt on töitä – tarjoilijoita ja kokkeja haetaan Lapissa kuumeisesti ravintoloihin, MaRan mukaan alan työntekijöistä on pula koko maassa

Ravintolatyöntekijöillä riittää nyt kysyntää, kun alan yritykset valmistautuvat tulevaan talvikauteen. Kokeille ja tarjoilijoille on enemmän avoimia työpaikkoja kuin kaksi vuotta sitten. Alan mukaan rekrytoinnissa näkyy se, että korona hääti monen ammattilaisen muihin töihin.

Kim Mikkola.

Kim Mikkola Ykkösaamun vieraaksi - mitä haluat kysyä keittiömestarilta?

Uusi Michelin-tähti on kirkas, mutta mitä se vaatii ja mitä se tuo? TV1:n Ykkösaamun vieraana on ravintoloitsija, keittiömestari Kim Mikkola.

Anthony Bourdain

Tekoäly teki aidolta vaikuttavan simulaation kolme vuotta sitten kuolleesta Anthony Bourdainista, ja nyt viihdemaailma pohtii, oliko se oikein

Morgan Nevillen ohjaama brittidokumentti edesmenneestä julkkiskokki Anthony Bourdainista on herättänyt keskustelua tekoälyn käytöstä.

Kalanperkaamo, joka on muutettu ravintolaksi Taivassalossa.

Ruotsista uitettu kalanperkaamo kelluu nyt ravintolana Saaristomerellä – asiakas Katriina Johansson: "Ihan kuin ulkomailla olisi"

Kotimaan matkailusesonki on kuumimmillaan. Saariston rengastien varrelle Taivassaloon uitettiin viime kesänä kalanperkaamo Ruotsista. Yrittäjäkaksikko unelmoi ruokailusta meren päällä, ja rakennus on muuntunut ravintolaksi.

Kokki Henri Alèn ja kylmäkkö Saska Ruutiainen työskentelivät ravintola Pastiksen keittiössä.

Kokki Henri Alén pelkää, että ravintola-alalle tulee työntekijäpula koronan jäljiltä – "Monet ovat vaihtaneet alaa, ja minä ymmärrän heitä"

Suomalaisia ravintoloita ei arvosteta tarpeeksi, mikä on näkynyt hallituksen ravintolarajoituksissa. Täällä on voinut jonottaa ennen aamuyhdeksää baariin, mutta työpäivän jälkeen ei ole saanut ostaa ravintolasta lasillista viiniä, Alén sanoo.

Ulla Liukkonen seisomassa vierellään kunniakirja

Linnan juhlista tuttu suomalaiskokki pääsi maailman arvostetuimpien joukkoon – ei aio ylpistyä: "En halua olla valmis koskaan"

Keittiömestari Ulla Liukkonen on ollut loihtimassa syötävää niin Linnan juhlissa kuin pienissä kyläjuhlissa. Vaikka hän on saanut lukuisia palkintoja, paras hetki silloin, kun ruoka maistuu asiakkaalle.

Kotkalainen Nelli Kortelainen Kahvila-konditoria Hyggessä.

Kaksi nuorta kertoo, miltä tuntuu valmistua koronan rasittamalle ravintola-alalle: "Teimme kaverin kanssa sopimuksen, että viemme tämän loppuun"

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuu tänä keväänä yli 40 000 opiskelijaa. Ravintola-alalta valmistuvat Nelli Kortelainen ja Jesse Bergman ovat jo löytäneet työpaikan.

Graafikko ja somevaikuttaja Enni Koistinen Puoli seitsemän -ohjelman vieraana

Somevaikuttaja Enni Koistinen on innostunut Jaakko Kolmosesta ja perinneruuista – talkkunankin hän brändäisi uudelleen

Tuplakääk-podcastista tuttu graafinen suunnittelija ja somevaikuttaja on myös intohimoinen euroviisufani, jolle euroviisuviikko on "ihmisen parasta aikaa".

Harri Hinkka kuvaa ruoka-annosta

Ravintoloiden mainoskuvissa saattaa poseerata raaka peruna tai hiuslakalla kiiltäväksi suihkittu pihvi – Lue ammattilaisen parhaat kuvausvinkit kotikeittiöön

Valokuvaaja Harri Hinkka tietää kikat kauniiden ravintolamainosten takana. Kotona annosta ei tarvitse tuunata syömäkelvottomaksi.

Kokki Henri Alén uskoo, että ravintoloiden sulkeminen kolmeksi viikoksi ei juurikaan vaikuttaa koronatilanteeseen

Kokki Henri Alén ei usko kolmen viikon ravintolasulun vaikuttavan ja rajoitukset jatkuvat: "Stay home, stay safe ja tehkää juurileipää"

Alénin mielestä sulun jälkeen pitäisi hyödyntää keinoja, joilla viruksen leviämistä esimerkiksi ravintoloissa voidaan estää.

Urheilustudio 7.2.

Tässä ovat Sami Garamin Super Bowl -reseptit: Ota haltuun Kallen kanasiivet, Mustin mutakakku ja Urheilustudion BBQ-kastike

Urheilustudiossa puhutaan sunnuntaina Super Bowlista. Otteluun seuraamiseen liittyy olennaisesti hyvä ruoka. Sami Garam esittelee reseptinsä.

Sirly Ylläsjärvelle tärkeä porotartar-annos on lähes valmis tarjottavaksi.

Keittiömestari Sirly Ylläsjärven sydän ja ura ovat Lapissa: "Voin tehdä täällä mitä vain, vaikka joudun tekemään asioita, mitä muut eivät ole tehneet"

Boutique hotellin omistaja ja keittiömestari Sirly Ylläsjärvi luo uraansa Lapista käsin, vaikka se ei varsinkaan koronavuonna ole ollut helppoa.

Fizzan pizza-automaatti Kauniaisissa.

Parkkipaikalta Kauniaisissa saa pizzaa 24/7 – Katso video siitä, miten lohipizzan tilaaminen onnistuu

Yrittäjä Alexandre Benjamin avasi tiettävästi Suomen ensimmäisen pizza-automaatin Kauniaisiin viime viikolla.

Nainen kelkkakypärässä

Matkailuyrittäjä Niina Pietikäiselle koronavuosi oli tilaisuus uudistua, kun ikäkriisiä ei tullutkaan: "Neljänkympin kriisi oli lievä pettymys"

Harrinivan matkailuyrityksen pelastukseksi osoittautuneessa saunamaailmassa ovat kylpeneet julkkikset Beckhamista Bottakseen ja Gordon Ramsayhin.

Gino D'Acampo halaa puuta Kittilän Levin HaliPuussa, muun muassa Gordon Ramsay seuraa vierestä

Gordon Ramsay kuvasi Lapissa Muoniossa, Luostolla, Levillä ja Rovaniemellä – mukana 40 hengen kuvausryhmä

Kolmikko muun muassa sukeltaa Jerisjärven jään alla, paimentaa poroja Luostolla, saunoo Levillä ja päättää Lapin-matkansa joulupukin tapaamiseen Rovaniemelle.

Gordon Ramsey

Celebrity chef Gordon Ramsay brings film crew to Finnish Lapland

A restaurateur said Ramsay and his entourage were well behaved and offered female patrons glasses of sparkling wine.

Gordon Ramsey

Gordon Ramsay teki pikavisiitin Lappiin ja kuvasi joulujakson tv-sarjaansa

Jakso esitetään brittiläisellä ITV-kanavalla 16. joulukuuta.

Tomi Björck.

Tomi Björck avasi kaksi uutta ravintolaa keskellä alan pahinta kriisiä: "En enää tässä vaiheessa ala omilla rahoillani harjoittelemaan"

Koronapandemia on kurittanut erityisesti ravintola-alaa. Björck sanoo luottavansa kokemukseensa ja ihmisiin ympärillään.

Kuvassa on opiskelijoita.

Kokkiopiskelijat tuoreistavat koronakevään ruostuttamia taitojaan – opettaja: "Jopa veitsenkäsittelyssä on puutteita, sitä treenataan"

Kokkiopiskelijat pitävät omaa ravintolaa, sillä etäopetus ei korvaa oikeaa keittiötä. Osalla valmistuminen viivästyy.

Suomea Bocuse d'Or -kisassa edustava Mikko Kaukonen on helsinkiläinen keittiömestari, joka on työskennellyt muun muassa Michelin-ravintola Olossa. Hänet valittiin viime vuonna Vuoden kokiksi.

Suomalainen kokkijoukkue kilpaili kuolleen keittiömestarin muistolle – Matti Jämsénin piti tuomaroida ruoka-alan arvostetuinta kisaa

Suomi sijoittui tänään viidenneksi Bocuse d’Or -kilpailun Euroopan-karsinnoissa Tallinnassa. Kisan voitti Norja.

Hans Välimäki kyllästyi Michelin-tähtien tavoitteluun: "Kuin lyhennetty elinkautinen"

Michelin-tähtien vaatimukset puuduttivat huippukokki Hans Välimäen: "Kuin aikuisten McDonald's"

Ravintoloitsija-kokki muisteli Puoli seitsemän -ohjelmassa uransa kiireisimpiä vuosia

Gordon Ramsey

Julkkiskokki Gordon Ramsay vieraili Oulussa – visiitti tuli yllätyksenä myös kaupungin matkailuyhtiölle

Useista ruokaohjelmistaan tunnetun Gordon Ramsayn Oulun vierailu on kiinnostanut ihmisiä ja tiedotusvälineitä.

Henri Alén

Henri Alén keksi 10 vuotta sitten "ravintolaruoan Ikean", josta tuli tänä keväänä yllättäen totta

Kun poikkeusolot alkoivat maaliskuussa, Alénin ravintolat tekivät 80 000 euroa tappiota parissa viikossa. Sitten vanha idea kaivettiin esiin.

Remontissa oleva ravintolasali entisen ravintola Lekkerin kiinteistössä.

B & J´s Livingroom konkurssissa Kuopiossa – yrittäjä: "Vuosi lähti erittäin hyvin käyntiin, mutta sitten tuli korona"

Vielä maaliskuussa ravintolassa iloittiin hyvin alkaneesta vuodesta, mutta huhtikuussa edessä oli konkurssi.

Kokki ja keittiömestari valmistavat lounasta ravintolan keittiössä

Huippuravintola sulki ovensa, mutta keittiössä paiskitaan hiki hatussa noutoannoksia – keittiömestari: "Viikonloppuna tehtiin 15 tunnin päiviä"

Yökerhot, kahvilat ja ruokaravintolat joutuvat sulkemaan ovensa sosiaalisten kontaktien rajoittamiseksi.

Ravintoloitsija Henri Alén: Miettikää luovia ratkaisuja, valtiolta ei tule apua

Ravintoloitsija Henri Alén: Nyt on mietittävä luovia ratkaisuja

Ravintoloitsija toivoo, että ketään ei tarvitsisi lomauttaa kokonaan.

Pizza

Nurmeslainen pizzeriayrittäjä huhuryöpyn kohteena

Pitkään kaupungissa toiminut yrittäjä on sotkettu toiseen ravintoloitsijaan, jonka asioita puidaan Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Nepalilaisissa ravintoloissa esiintyy edelleen kokkien hyväksikäyttöä - Miksi epäkohtia ei saada korjattua?

Ylen aamu tänään: Nepalilaisissa ravintoloissa esiintyy edelleen kokkien hyväksikäyttöä – Miksi epäkohtia ei saada korjattua? Katso lähetys tästä

Mistä löytyisi turvapaikka Kreikan pakolaisleireillä oleville alaikäisille? Psykiatrisista diagnooseista on tullut osa nykykulttuuria ja nykykieltä.

Mavlina Purtseladze istuu pöydän ääressä ja katselee ikkunasta ulos

Georgialaiskokkien kielteisiin työlupapäätöksiin meni 17 kuukautta, Migri vihjaili ihmiskaupasta – yrittäjä: "Tuntuu, että liiketoimintaamme yritetään torpata"

Työvoimapulan helpottamiseksi hallitus haluaa lyhentää työperäisten oleskelulupien käsittelyajat noin kuukauteen.

Pitkäjärven koulu

Sunnuntai 8.3.2020 (radio)

Pirkanmaalla suljetaan koulu ja laitetaan ihmisiä eristykseen koronaviruksen takia. Pohjois-Italiassa eristykseen laitetaan yli 16 miljoonaa ihmistä. Nepalilaisten kokkien työolot eivät ole parantuneet. Aksel Kankaanranta edustaa Suomea Euroviisuissa.

Ilmastonmuutos muuttaa suomalaista kansallismaisemaa

Ylen aamu tänään: "Vuosisadan sopimukseksi" luonnehdittu rauhansopimus julki – Saadaanko Lähi-itään rauha Donald Trumpin avulla? Katso lähetys tästä

Miten ilmastonmuutos muovaa suomalaista kansallismaisemaa? Vieraana myös maailmalta Suomeen palannut huippukokki Helena Puolakka.

Keittiömestareiden tekemiä ruoka-annoksia itsenäisyyspäiväksi.

Huippukokit loihtivat herkkuja Linnan juhlien tyyliin – syntyi ankanlihapiirakkaa, kaskinauriita poronsydämellä ja peruna-mäticocktailpaloja

Kokkikolmikko Turusta, Inarista ja Lappeenrannasta sai tehtäväkseen panna parasta pöytään itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Regina Rask

Regina Raskin blogi: Mitä australialaisen kokkikokelaan romahdus kertoo itseluottamuksesta ja sen syistä?

Australian MasterChef-kilpailun ennakkosuosikkia kutsuttiin makujen kuningattareksi – sitten hänen taitonsa kummallisesti katosivat. Regina Rask kirjoittaa blogissaan tietävänsä miksi.

Nuori Arto Rastas paistaa muurinpohjalettuja metsässä suvun ympäröimänä.

Arto Rastas - keittiömestari, joka ei osannut sanoa ei

Kun rovaniemeläispojasta MM-kokki tuli.

Nick Victorzon, ravintoloitsija, YLP.

Maailman Michelin-keittiöitä kolunneen kokin vitsi omasta pizzeriasta muuttui todeksi: "Meillä on Suomessa raaka-aineita, joista täytyy olla ylpeitä"

Nick Victorzon teki kovassa paineessa gourmetruokaa Michelin-tähtiä saaneiden ravintoloiden keittiöissä, mutta halusi lopulta jotain aivan muuta.

Mestari Cheng -elokuvassa kokataan fuusioruokaa.

Mika Kaurismäki teki positiivisen elokuvan vastalauseeksi vihapuheelle – Mestari Chengissä ruoka yhdistää ihmiset

Mika Kaurismäen elokuva Mestari Cheng käsittelee kulttuurien kohtaamista. Draamakomediassa kiinalainen kokki saa työpaikan baarista Lapissa.

Nuoret loihtivat herkkuja hävikkiruuasta

Uskallatko ostaa lampaan sisäelimiä tai punalappuisen lohen? – Nuoret kokit näyttävät, miten hävikkiruoka taipuu herkuksi

Nuoret pohjoismaiset kokit kokeilivat muun muassa, miten ylijäämäraejuustosta voi valmistaa friteerattuja palloja.

Simpukoita pannulla paistumassa

Saako järvisimpukoita syödä? Huippukokki: "Paljon parempaa mitä odotin"

Järvestä sukelletut simpukat ovat maukasta lähiruokaa. Ne ovat parhaimmillaan kesän lopussa, sillä tuhdissa kunnossa oleva simpukka on rasvapitoinen.

Suomen Bocuse d'Or -edustajapaikasta kaudelle 2020-2021 kilpailevat Mikko Kaukonen (kuva Santeri Stenvall), Kalle Tanner (kuva Oscar Granqvist) Erik Mansikka (kuva Antti Leino) ja Tommi Tuominen (kuva Lili Ermezei)

Turkulainen huippukokki Erik Mansikka haluaa maailman tunnetuimpaan kokkikilpailuun

Mansikka kisaa kolmen muun suomalaiskokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun.

Mies valmistaa täytettyjä paprikoita ravintolan keittiössä.

Tiedätkö, mitä ovat lasse, tussu ja perse ravintolaslangissa? "Pitää olla pikkaisen hullu, että pärjää tällä alalla"

Kolme kokenutta keittiömestaria paljastaa, miten ravintoloiden keittiössä puhutaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle