Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työttömyys väheni elokuussa lähes kaikissa Kainuun kunnissa – pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on hidastumassa

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut pitkän pienentymisen jälkeen korona-aikana nousussa, mutta kasvu vuoden takaiseen verrattuna on pienentynyt kesäkuusta lähtien, selviää Kainuun ELY-keskuksen julkaisemasta työttömyystilastosta.

Työttömyys vähentyi Pohjois-Savossa – seutukunnittain tilanne koheni eniten Varkaudessa ja Sisä-Savossa

Pohjois-Savon työttömyysprosentti on nyt kymmenen, työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa vajaat 11 300. Pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut hieman heinäkuusta, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli silti 4 700.

Pitkäaikaistyöttömyys piinaa Keski-Suomea yhä pahemmin

Tuoreimman työllisyyskatsauksen mukaan työttömien ja lomautettujen määrä laski elokuussa viime vuoteen verrattuna, mutta pitkäaikaistyöttömyys on jatkanut kasvuaan.

Pirkanmaan työttömyysaste alitti 10 prosentin rajan

Ely-keskuksen kuukausiraportin mukaan alueella oli noin 24 500 työtöntä työnhakijaa elokuun lopussa.

Työttömyys helpottui Etelä-Savossa – työttömänä tuhat ihmistä vähemmän kuin vuosi sitten

Alle 25-vuotiaiden työttömyys on helpottanut, sillä Etelä-Savossa työttömänä nuoria oli elokuun lopussa 16 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömyys puolestaan jatkaa kasvuaan.

Työllisyystilanne paranee Pohjois-Pohjanmaalla samaa tahtia koronatilanteen kanssa, mikä näkyy etenkin lomautusten vähenemisenä

Elokuun lopussa maakunnassa oli alle 20 000 työtöntä työnhakijaa tai lomautettua. Se on yli 4000 vähemmän kuin heinäkuussa ja 3400 vähemmän kuin vuosi sitten. Myös avoimia työpaikkoja on aiempaa enemmän tarjolla.

Monessa maakunnassa työttömyys laskee Hämettä nopeammin

Elokuun lopussa Päijät-Hämeessä oli melkein 12500 ja Kanta-Hämeessä yli 7700 työntöntä työnhakijaa.

Varsinais-Suomen työttömyysaste painui alle kymmenen prosentin ensi kertaa pandemian alkamisen jälkeen

Työttömyys on ollut koronapandemian aikana pitkälti lomautuksista johtuvaa.

Kierrätyskeskus on avattu Joensuun Salpakadulle

Kiertämöön voi tuoda esimerkiksi käyttökelpoisia kodintavaroita, keittiövälineitä, polkupyöriä, huonekaluja ja rakennustarvikkeita.

Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa edelleen Tampereen seudulla – työllisyyden kuntakokeilu ei ole tuonut helpotusta

Puoli vuotta jatkuneen kokeilun aikana työttömyys on vähentynyt, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut. Nuorille työtä on tarjolla, mutta tekijät ja työpaikat eivät kohtaa.

Korona kohteli Kainuun työllisyyttä muuta maata kevyemmin, työvoimapula vaivaa edelleen

Monilla aloilla on Kainuussa ollut pitkään työvoimapulaa. Useisiin ammatteihin on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin tarjolla oleva avoimia paikkoja.

Työttömyys laski Kanta-Hämeessä vuodentakaisesta – eniten vapaita työpaikkoja on muun muassa lähihoitajille ja vartijoille

Kanta-Hämeessä oli heinäkuun lopussa lähes 8 800 työtöntä työnhakijaa. Laskua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on yhdeksän prosenttia.

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyysluvut ovat olleet laskusuuntaisia alkuvuonna

Heinäkuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli noin 4 000 vähemmän kuin pahimpana koronakesänä 2020. Työttömyyslukuja on alkuvuoden aikana laskenut erityisesti koronapandemiasta aiheutuneiden lomautusten tasainen väheneminen.

Satakunnassa 10 590 työtöntä työnhakijaa heinäkuussa – työllisyystilanne parantunut selkeästi vuoden aikana

Maakunnassa on heinäkuun lopun tilanteen mukaan 2 860 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste on 10,9 prosenttia.

Lomautettujen määrä on pudonnut hurjasti ja uusia avoimia työpaikkoja on entistä enemmän – asiantuntija: "Ollaan selvästi toipumaan päin"

Pohjois-Savossa oli heinäkuussa hieman alle 13 000 työtöntä työnhakijaa. Työttömien osuus työvoimasta on maakunnassa noin 11 prosenttia, kun koko maan lukema on noin 12 prosenttia. Nuorten työllisyystilanne koheni viime vuodesta.

Työttömyys on vähentynyt Pohjanmaalla – myös uusia avoimia työpaikkoja on kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna

Työttömyys pienentyi kaikilla ELY-keskusalueilla, eniten Pohjanmaalla. Vaikka työttömyys on pienentynyt vuoden takaiseen verrattuna, on pitkäaikaistyöttömyys kasvussa.

Työttömyys alenee Varsinais-Suomessa muuta maata ripeämmin

Vakka-Suomessa työttömyys lähes puolittui vuoden takaisesta.

Pohjois-Karjalan työllisyystilanteessa tapahtunut muutos parempaan

Työttömien määrän laskusta yli puolet selittyy sillä, että lomautukset ovat vähentyneet. Maakunnan työttömyysprosentti on nyt 15,3.

Työnvälitystilasto: Keski-Suomessa 17 900 työtöntä – samaan aikaan 30 prosenttia yrityksistä valittaa työvoimapulaa

Keski-Suomen työttömyysprosentti on maakunnista toiseksi korkein Pohjois-Karjalan jälkeen. Samaan aikaan 30 prosenttia yrityksistä ilmoittaa työvoimapulan olevan ongelma ja Jyväskylä yrittää houkutella osaajia uudella mainoskampanjalla.

Tilastokeskus kertoo hyvästä heinäkuusta: Työllisyys kasvoi ja työttömyys väheni

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli heinäkuussa 86 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä taasen oli 5 000 vähemmän.

Vaasassa halutaan saada TE-toimiston työnhakijoita takaisin hoitotyön pariin jatkokoulutuksen avulla

Elokuussa TE-toimiston työnhakija-asiakkailla on mahdollisuus hakea koulutukseen, jonka avulla avautuu työsuhde Vaasan kaupungin palveluksessa. Vaatimuksena on jonkinasteinen hoitoalan koulutus.

Astrofyysikko Sissi Enestam treenaa astronauttihakua ja synnytystä varten: “Suomalaisen valinta astronautiksi on mahdollista”

Euroopan avaruusjärjestö Esa rekrytoi parhaillaan uusia astronautteja. Hakijoita on yli 22 000. Yksi heistä on avaruustieteen tohtorikoulutettava Sissi Enestam. Enestam uskoo, että nyt voisi olla Suomen vuoro saada ensimmäinen astronauttinsa.

Ajokortti ei riitä, omaa autoa vaaditaan varsinkin hoitoalalla – Superin puheenjohtaja: "Aikamoinen vaade, kun vuotuinen bruttopalkka on alle 30 000"

Omaa autoa vaaditaan yllättävään moneen työpaikkaan. Tyypillisiä ovat kotihoito, rakennus- ja korjausalan työt ja siivous. Tasavertaisista työnhakijoista voidaan valita se, jolla on oma auto käytössään.

Näin toimii sivusto, jossa huumekauppiaat, huijarit ja jopa palkkamurhaaja tarjoavat palveluksiaan – "Ei kiinnosta mitä laki sanoo"

Tor-verkon suojissa toimii työnhakupalsta, jolla ei rekrytoida puhelinmyyjiä. Siellä palkataan huumekauppiaita, huijareita ja velanperijöitä. Toimittaja seurasi elämää pimeän verkon työmarkkinoilla kolmen kuukauden ajan.

Työttömien määrä kasvoi kesälomien alettua hiukan Etelä-Savossa

Lomautettujen määrä on palautunut koronakriisin huippuluvuista alkukesän normaalitasolle kuin myös TE-palveluissa olevien määrä ja osuus.

Kainuun työttömyys laski koronakriisiä edeltävää aikaa matalammalle – poikkeus koko maassa

Kainuun työttömyys on nyt matalammalla tasolla kuin ennen koronakriisiä. Eniten työttömyys väheni kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna Sotkamossa ja Kajaanissa, vähiten Paltamossa ja Hyrynsalmella.

Työllisyysaste harppasi 72 prosenttiin, kysyimme kolmelta asiantuntijalta, miten se onnistui: "Kyllä se koronapilvi siellä taivaalla yhä on"

Tällä hetkellä kasvaa sekä työttömien että työllisten määrä. Koronavuonna moni täydensi opintojaan ja nyt haetaan taas töitä. Helpotusta tilanteeseen ovat tuoneet myös yritystuet ja Suomen lomautusjärjestelmä.

Työttömien määrä väheni Lapissa edelleen – taustalla etenkin lomautusten päättyminen

Lähimpänä pandemiaa edeltäneitä aikoja tilanne on Meri-Lapissa sekä Itä-Lapissa.

Työttömyys on vähentynyt kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa

Kanta-Hämeessä oli kesäkuun lopussa 8 500 työtöntä työnhakijaa, mikä on yli 2 100 vähemmän kuin vuosi sitten, kertoo Hämeen ely-keskuksen tilasto.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa

Sekä työttömyys- että työllisyystilanne paranivat koko maakunnan alueella.

Työttömyys on alentunut Pohjois-Savossa, mutta pitkäaikaistyöttömien määrä kasvanut

Pohjois-Savossa oli kesäkuun lopussa 12 500 työtöntä työnhakijaa. Heistä pitkäaikaistyöttömiä oli 4800.

Työttömien määrä väheni Pohjois-Karjalassa yli viidenneksellä viime vuoden karuimmista luvuista

Maakunnassa oli kesäkuun lopussa noin 10 623 työtöntä työnhakijaa, mikä on 23 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien määrän laskusta noin 70 prosenttia johtui lomautusten vähenemisestä.

Työttömyys väheni Pohjanmaalla

Pohjanmaan ELY­-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on manner­-Suomen toiseksi alhaisin. Erityisesti nuorten työttömien määrä pienentyi vuotta aikaisempaan nähden.

Nuorten pitkäaikaistyöttömyys on tuplaantunut Uudellamaalla – elpyminen on maan hitainta täällä

Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi edellisvuodesta peräti 70 prosenttia Uudellamaalla.

Keski-Suomen työttömyys väheni viidenneksen vuodentakaiseen verrattuna, pitkäaikaistyöttömyys tuntuvassa nousussa

Keski-Suomessa työttömiä työnhakijoita oli kesäkuussa 17 600 eli 14 prosenttia työvoimasta. Vuodentakaiseen verrattuna työttömyys laski Keski-Suomessa vähemmän kuin useimmissa muissa maakunnissa.

Työllisyys on toipunut Kaakkois-Suomessa koronavuoden jälkeen – erityisesti nuorten työttömyys on vähentynyt selvästi

Kaikkiaan työttömyys on laskenut Kaakkois-Suomessa viime vuodesta 27 prosenttia. Nuorten työttömyys laski lähes 40 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Etelä-Pohjanmaalla viime kuukaudesta, osuus silti Manner-Suomen alhaisin

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla 33,1 prosentilla. Maakunnan alhaisimmat osuudet olivat Kuortaneella, Alavudella, Soinissa ja Vimpelissä.

Työttömyys vähenee edelleen Varsinais-Suomessa – laskua vuoden takaiseen lähes 10 000 työntekijää

Työttömien määrä on vähentynyt ripeämmin kuin koko maassa yleisesti, jossa työttömyys väheni vuoden takaisesta noin neljänneksellä.

Markku Kostiainen ryhtyi muistisairaan äitinsä omaishoitajaksi – pian loppui työttömyystuki ja talous romahti: "TE-toimistolle ei kelpaa mitkään selvitykset"

Omaishoitajien ja työttömien etujärjestöt vaativat parannuksia omaishoitajien työttömyysturvaan. Markku Kostiainen menetti oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyystukeen, sillä TE-toimiston mukaan hän työllistyy kokopäiväisesti äitinsä omaishoitajana.

Myös henkilöstöyritysten avoimista työpaikoista osa jää täyttämättä – Baronan toimitusjohtaja: "Ollaan menossa kohti ihan selkeätä työvoimapulaa"

Henkilöstöpalveluyritykset Eezy ja Barona välittävät yrityksiin työvoimaa. Niissä on jo törmätty tekijäpulaan. Avoimien työpaikkojen määrä kasvaa, mutta työnhakijoiden määrä ei kasva samassa suhteessa. Tilanteen ratkaisemiseksi tarvitaan työn tekijöiden ja tarjoajien uutta ajattelua.

Työvoiman kysyntä jatkunut Kainuussa ennätysvilkkaana

Edeltävä ennätys on rikottu alkuvuonna neljänä kuukautena viidestä. Eniten uusia työpaikkoja oli rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille sekä palvelu- ja myyntityöntekijöille, selviää tuoreimmasta työllisyyskatsauksesta.

Etelä-Savon työllisyystilanne hieman valtakunnan tasoa parempi

Maakunnan tilanne on keskiarvoa parempi lomautettujen määrässä, koko työttömyysprosentissa sekä aktivointimäärissä.

Työllisyystilanne kohenee Pohjois-Pohjanmaalla, myös avoimia työpaikkoja runsaasti tarjolla

Maakunnan työllisyystilanteesta kuuluu myönteisiä uutisia. Työttömyys jatkaa laskuaan alkuvuoden tapaan, ja työvoiman kysyntäkin on kasvussa. Maakunnassa on kuitenkin edelleen yli 21 000 työtöntä työnhakijaa tai lomautettua.

Työttömien määrä väheni Pohjanmaalla

Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Suomen toiseksi alhaisin. Työttömyys on vähentynyt ja suurin osa lomautetuista on työllistynyt uudelleen viime vuoteen verrattuna.

Pohjois-Savossa oli toukokuussa noin 12 000 työtöntä työnhakijaa – lomautettujen määrä laskenut koko alkuvuoden

Työttömien osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli toukokuussa 10,6 prosenttia. Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä oli toukokuussa 37 prosenttia vähemmän, mutta pitkäaikaistyöttömiä oli 28 prosenttia viime vuotta enemmän.

Työttömyys on vähentynyt Keski-Pohjanmaalla – suurin osa lomautetuista myös työllistynyt uudelleen

Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Suomen toiseksi alhaisin. Myös pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi alueella viime vuoteen verrattuna.

Lomautusten purkautuminen laskee työttömyyttä vauhdikkaasti Varsinais-Suomessa

Normaalivuosina työttömien määrä kasvaa kesän kynnyksellä.

Keski-Suomen työttömyys jatkoi toukokuussa laskuaan, koronaa edeltävään aikaan ei ole palattu

Eniten on vähentynyt palvelu- ja myyntityöntekijöiden työttömyys. Vuoteen 2019 verrattuna työttömiä oli toukokuussa yhä 22 prosenttia enemmän.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle