Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maaseudun versio piknikistä oli tukeva välipala peltohommien lomassa – tämän päivän piknik maistuu mansikalta

Ruokakulttuuri on muuttunut hurjasti sadassa vuodessa. Kaura nosti viljatuotteiden menekkiä viime vuonna, selviää Luonnonvarakeskuksen uudesta selvityksestä.

Tässä ovat Senaatintorin 16 kesäterassia: pizzaa, tapaksia, fine diningia, cocktaileja ja pienpanimo-oluita

Helsingin Senaatintorille tuodaan laaja valikoima erilaisia ravintola- ja baarialan toimijoita. Avajaisia vietetään viimeistään 1. heinäkuuta.

Perunan kulutus laskee kilon vuodessa per suomalainen – markkinointiasiantuntija ehdottaa tastingeja ja tv-ohjelmia perinneherkun brändäykseen

Pasta ja riisi vievät perunalta tilaa lautasilla. Kerro jutun lopussa, mitä sinä tekisit arvostuksen nostamiseksi.

Arjen ruoka tilataan yhä useammin ravintolasta – Femi David Ogungbemi, 38, on nähnyt työssään, kuinka koronakevät muokkaa ruokailutottumuksiamme

Koronakevät voi muuttaa pysyvästi ruokakulttuuria. Seurasimme ruokalähetin maanantaista päivää.

Jani Kaaron kolumni: Vanhan kansan lohturuokaa

Kun kaikki muuttuu liian nopeasti, vierauden tunne valtaa ihmisen. Silloin sitä kai vain kaipaa kalakeittoa, kirjoittaa Jani Kaaro.

Kolme yritystä on perunut osallistumisensa ruoka-alan suurtapahtumaan Gastro-messuille koronaviruksen vuoksi

Suomalaisen yrityksen henkilökunta ei tule paikalle, mutta yrityksellä on osasto messuilla. Kaksi italialaista yritystä on perunut tulonsa matkustusrajoitusten vuoksi.

Pielavetiselle ruokakulttuurin ylläpitäjälle Seppo Ruotsalaiselle Vuoden yrittäjäteko -palkinto: "Ruoka on meille kunnia-asia"

Ruotsalaisella on palkintoperusteiden mukaan kyky käyttää ja nostaa esille itäsuomalaisia perinneruokia ja puhtaita raaka-aineita.

Arto Rastas - keittiömestari, joka ei osannut sanoa ei

Kun rovaniemeläispojasta MM-kokki tuli.

Utran Uittotupa on vuoden Karelia à la carte -yritys

Perusteluissa todetaan, että Utran Uittotupa tunnetaan erinomaisesta ruuasta, joka valmistetaan alusta lähtien käsityönä pohjoiskarjalaista ruokakulttuuria vaalien.

Rutto tappoi jopa puolet Kiinan sioista, ja maan johto säännöstelee "hätäpossun" jakelua – Kiinalaisten lempiruuan hinta kohosi pilviin

Afrikkalainen sikarutto on tyhjentänyt Kiinan sikatilat. Eläinlääkärin mukaan pahin on vielä edessä.

Mika Kaurismäki otti koko kylän Mestari Cheng -elokuvan tekoon mukaan – päänäyttelijä Anna-Maija Tuokko: "Yksi elämän huippukokemuksia"

Kiinalainen ruoka, Lapin maisemat. Kahden eri kulttuurin kohtaaminen, ystävyys, rakkaus. Siinä eväät, joista Mika Kaurismäen elokuva on kokattu.

Kuluttajat haluavat aiempaa pienempiä kasviksia – viljelijä säätelee kaalin kokoa jo pellossa

Pienikokoisempien kasvisten kysynnän taustalla on muun muassa sinkkutalouksien määrän kasvu.

Kebab on hyvää ruokaa, jolla on turhan huono maine – vasta lihan laittaminen leivän väliin teki kebabista pikaruokaa 50 vuotta sitten

Erään tarinan mukaan Saksaan muuttanut turkkilainen myi ensimmäistä kertaa ”döneriä” 1969. Suomessa kebabin suosion kasvulle ei näy loppua.

Sirkkojen kasvatus ihmisten ruuaksi on vähentynyt alkuinnostuksen jälkeen - nostetta haetaan reseptikehittelyllä

Joensuulaisen Hermanni Niemisen sirkkalassa siritti parhaimmillaan 300 000 sirkkaa, nyt tuotanto on pudonnut neljäsosaan.

Laittomia sirkkoja purkissa ja “vapaan mummon pullat” – Näin uudet elintarvikkeet kikkailevat itsensä markkinoille pakkausmuotoilun avulla

Aalto-yliopistossa tutkittiin, miten suomalaiset elintarvikealan start up -yritykset hyödyntävät muotoilua uusien elintarvikkeiden markkinoinnissa.

Olisiko Suomi valmis kasvispitoisempaan ruokaan? Liha on monille intohimo, mutta asiantuntijat huomaavat arvojen myös muuttuneen

Kasvisruuan lisääminen jakaa mielipiteet. Osa pitää sitä järkevänä, toiset ovat jyrkästi ruokailuun puuttumista vastaan.

Kamrat Venäjä - naapuriystävä idässä

Millainen on naapurimaamme Venäjä?

Cocaa, granitaa ja syötäviä rolexeja – Tässä 3+1 reseptiä maailmalta viime hetken juhannusmenua miettivälle

Nappaa tästä kaiken sään juhannuspöydän vinkit Italiasta, Espanjasta ja Ugandasta. Jos kauha ei viihdy kädessä, inspiroidu globaaleista sotkuista ja kehittele oma helppo herkkusi.

Savolaista ruokakulttuuria tehtiin tutuksi virtuaalilounaalla – "Helteen keskellä näkymä jäiselle Kallavedelle oli fantastinen"

Pohjois-Savoon myönnettiin European Region of Gastronomy -tunnustus vuonna 2017. Ensi kesänä alkavaan juhlavuoteen laaditaan parhaillaan ohjelmaa.

Nuudelit katossa ja viikon muita uutiskuvia

Kuluneella viikolla Pakistanissa valmistettiin herkkuja paastokuukauden päätösjuhlaan ja Ranskassa muisteltiin Normandian maihinnousua. Kokosimme viikon näyttävimmät uutiskuvat yhteen.

Yhä useampi vasikka syntyy ainoastaan lihan tuotantoa varten – samalla naudanlihan hiilijalanjälki kaksinkertaistuu

Suomalaisen naudanlihan hiilijalanjälki on yleensä ulkomaista pienempi, oli kyseessä maito- tai liharotuinen nauta.

Keskisuomalaista ruokakulttuuria vahvistetaan valokuvakisalla

Keskisuomalaista ruokaa nostetaan tänä vuonna esille erityisen näkyvästi, muun muassa valokuvakilpailulla.

Röffeli vakuutti ravintola-alan ammattilaiset Tuunaa rössy-kisassa

Oululaisen harrastelijakokki Seija Selänperän röffeli vei voiton ensimmäisessä kilpailussa, jossa haettiin vaihtoehtoja veripaltulle.

Professori: Ruokakulttuurin perinteet näkyvät myös uusissa elintarvikkeissa

Nyt ruokakeskustelu versoo usein kasviksista, mutta karppausbuumi jäi elämään proteiinipuheena.

Aiju Salmisen sarjakuvakolumni: Kannattaa olla varuillaan, jos ruokaa sanotaan perinneruuaksi

Historiaa on hyvä tuntea, mutta sitä ei pakko syödä, pohtii sarjakuvapiirtäjä Aiju Salminen kolumnissaan.

Lähihoitaja Pamela Koistinen leipoi vanhuksille kotimaansa Indonesian herkkua – etniset ruuat keräsivät kiitosta palvelukeskuksessa: "Tämä on ihanaa"

Porvoolaisessa palvelukeskuksessa on aloitettu uusi perinne: eri maista lähtöisin olevat hoitajat esittelevät kokkailutaitojaan aiemman kotimaansa tyyliin.

Rössypotun arvostusta halutaan nostaa reseptikilpailulla: "Turha häpeily pois"

Reseptikilpailulla toivotaan esimerkiksi paikallisesta ruuasta kiinnostuneille turisteille enemmän vaihtoehtoja tarjolle.

Mitä yhteistä on kalakukolla ja premium burgerilla? Suomen pikaruokakulttuuri on kypsynyt vuosikymmeniä

Kun hampurilainen rantautui Suomeen, asiasta kohistiin isoon ääneen. Nyt jo arkipäiväistyneeltä pikaruualta halutaan korkeaa laatua ja persoonallisia makuja.

Taste of Helsinki lopettaa toimintansa: "Päätös ei ollut helppo"

Helsinki haluaa profiloitua tapahtumien kaupunkina, mutta Taste of Helsingin tapahtumasuunnitellija Mira MacNamaran mukaan kommunikaatio kaupungin ja yrittäjien kanssa ei suju.

Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

Ruoka ratkaisee matkakohteen yhä useammin, mutta Suomessa vasta heräillään mielikuvilla markkinoimiseen – "Meillä on insinöörimäinen tapa kuvata matkailutuotteita"

Suomalainen ruoka kiinnostaa hitusen jo aasialaisiakin. Kohdemaan ruoka ja juomat ovat tärkeitä varsinkin nuorille aikuisille.

Maailmankuulu ruokakriitikko Andrea Petrini: "Lihasta nauttiminen ei tee minusta paskiaista!"

Yle tapasi huippuravintoloiden parhaimmistoa tuomaroineen kulinaristin Helsingissä.

Saisiko olla naurista ja nokkosta? Rooman nuoret kokit nousivat kapinaan, sillä "kukaan ei jaksa vetää samaa pastaa joka päivä"

Nuoret roomalaiskokit ovat laittaneet ruokalistat ja ravintoloiden aukioloajat uusiksi.

”Ei enää vain hampurilaisia ja siipiä” – Tampereen maine ruokakaupunkina on noussut huimasti, kiitos riskinottojen

Nousukausi ja tulikuuma kesä takaavat, että tästä vuodesta on tulossa ravintoloille paras moneen aikaan. Kysyimme kolmelta alan vaikuttajalta, miten Tampereen ruokakulttuuri on kehittynyt.

Hyvä ruoka ei synny sattumalta kiteyttää keittiömestari Jaakko Nuutila

Luomututkija Jaakko Nuutila kunnioittaa hitaasti kasvatettua

Katukeittiö puraisee burgereillaan siivun rokkiviikonlopun miljoonien eurojen potista

Joensuulainen Katu Catering ravitsee nälkäistä rokkikansaa kahdessa paikassa: Linnunlahden leirintäalueella ja kävelykadulla.

Koirien tappaminen syötäväksi kiellettiin Etelä-Koreassa

Etelä-Koreassa syödään arviolta miljoona koiraa vuosittain. Vastedes koiran tappaminen ruoaksi on laitonta.

Saksalaisten parsainto on nyt huipussaan – valkoista kultaa kasvattavat tilat muuttuvat parsakaudella elämyspuistoiksi

Parsa on saksalaisten varhaisperuna. Saksalaiset innostuvat siitä yhtä paljon joka vuosi, koska tuoreen kotimaisen vihanneksen kausi on niin lyhyt.

Tässä suomalaisten suosikkipöperöt: Uunilohta, tuttuja jauheliharuokia, "vaihtelua" itse tehdystä pizzasta

Suomalainen on kyselyn mukaan kiinnostunut ruoasta ja haluaa kehittää kokkaustaitojaan. Silti arjessa syödään samoja tuttuja ruokalajeja.

Pääsiäisruokia à la Patakakkonen ja Makupalat

Suosikkiohjelmissa on nähty monenlaisia pääsiäismenuita.

Tunnetko jo pitaijan, sumakin ja durianin? Testaa tietosi eksoottisista hedelmistä ja mausteista

Suomalaisessa keittiössä tuoksuvat yhä useammin kaukomaiden herkut. Testaa, kuinka hyvin sinä tunnet nämä 10 eksoottista hedelmää, maustetta ja ruoka-aihetta.

Yläkoululaiset huolestuivat kouluruokailusta – ideoivat itse kännykkäsovellusta, jolla voisi tarkkailla moniko syö ja mitä

Esimerkiksi Kuusamossa jopa 37 prosenttia 8.–9. -luokkalaisista jättää päivittäisen kouluruoan syömättä, selviää THL:n tilastosta.

Hernekeitto on liittoutunut torstain kanssa – purkkihernekeitto pitää ikisuosikin pinnalla

Toiset haluavat sen sakeana, toisille maistuu laihempi versio. Hernekeittoon jokainen tekee tuttavuutta viimeistään koulussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle