Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Märkä rätti vie kultauksen – liian innokas siivous vaarantaa valtion omaisuutta

Kultaajamestari Snellman on pelastanut koko Suomen kultauskulttuurin Venäjän opeilla

Roosa, 31, meni steriloitavaksi, koska ei halua lapsia: “Jos katuu, voi katsoa vain itseään peiliin”

Perjantai-dokkarissa Multa puuttuu äitigeeni vapaaehtoisesti lapseton Roosa Pakkanen pääsee vihdoin odottamaansa sterilisaatioon.

Taivaan voima sulatti peilin ja särki kattolamput Ivalossa – "Kyllä se pisti ukkosen pelon päälle"

Lapissa riehui maanantaina raju ukkoskuuro, jonka voiman ivalolainen perhe joutui kokemaan. Pihalle iskenyt salama särki peilejä, kattolamppuja ja vesiputken.

130 cm pitkä Satu rakensi kodin omille mitoilleen – "On luksusta nähdä itsensä vessan peilistä"

Mikkeliläinen Satu Hasanen kyllästyi kurkottelemaan valonkatkaisijoita, pyyhekoukkuja ja vesihanoja.

Oho! Diskopallo onkin jo yli 100-vuotias!

Diskopallon historia ulottuu jopa 1800-luvulle

95-vuotias Aira Ehrlund on leikannut hiuksia 76 vuotta – eikä aio lopettaa

Aira Ehrlundista tuli parturi talvisodan päättymisen jälkeen. Tänä vuonna hän täytti 95 vuotta, eikä aio laskea saksia.

Säveltäjä etsi vaikutteita muinaisesta mytologiasta – myyttinen Cthulhu-jumala herää eloon nykymusiikissa

Säveltäjä Harri Vuori loi musiikkia, jonka tunnelma mukailee Cthulhu-mytologian käänteitä. Chtulhu on kirjailija H. P. Lovecraftin luoman todellisuuden keskushahmo.

Runoviikolla kaveria ei jätetä – "Kaikki draama on syntynyt jostakin kitkasta"

Juhlavuotta viettävä Kajaanin Runoviikko tarjoaa festivaalikansalle klassikoita, ensi-iltoja ja ilmaisesityksiä. Tapahtuman tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman moni tavallinen kansalainen.

Kehitysvammaisten nuorten Suomi-tekoja: ”Kerro aina kiusaamisesta ja käyttäydy kunnolla"

Oppimisyksikkö Lampun uutisluokkalaiset ottivat Suomi-tekoja haasteen vastaan. Nuoret haluavat kitkeä koulukiusaamisen ja saada kehitysvammaisille enemmän tuettua opiskelua ja paikkoja, joissa voi harjoitella itsenäistymistä. Näin Suomesta saataisiin heidän mielestään parempi paikka elää.

Kun vaimo peruuttaa, mies ei vilkuile peileihin – Se on luottamusta kainuulaisliitossa

Kajaanilainen yrittäjäpariskunta vaalii parisuhdetta kuin yritystä. Roolit vaihtelevat vahvuusalueiden mukaan. Yhteiset tavoitteet vievät elämää eteen päin. Ilman päämääriä elämä uhkaa mennä ajelehtimiseksi, sanoo kajaanilainen yrittäjäpariskunta Camilla ja Mikko Maunu.

Hirvensarvet, pääkallo tai trukkilava – kromimaalaria eivät maalaustoiveet enää ihmetytä

Neljä vuotta kului, kun Janne Hautakoski tutki ja testasi erilaisia kromimaalaustekniikoita. Nyt hän on tiettävästi Suomen ainoa kromimaalausyrittäjä. Samalla asiakassuhteet laajentuivat myös taidemaailmaan, sillä maalausta halutaan auton osista, sisustukseen ja taide-esineisiin.

Asuntokaupoissa voi piillä kitkerä yllätys: Loppusiivous tekemättä, peilikaapit revitty irti

Pelko takuuvuokran menettämisestä saa vuokralaisen yleensä tekemään huolellisen loppusiivouksen vuokra-asunnossa. Mutta kun kyse on omistusasunnon kaupasta, uudella omistajalla voi olla edessään muuttopäivänä urakka myös mopin varressa. Siivous kannattaa kirjata kauppaehtoihin.

Keräilijä ei piilota esineitään "paffilaatikkoon" – enkelit, elefantit ja nallet sulassa sovussa

Tuhatkunta nallea, mahdottomasti enkeleitä ja elefantteja sekä Arabiaa seinät täynnä. Hämeen härkätien varrelta Kanta-Hämeessä löytyy mielenkiintoisia pistäytymispaikkoja, joista yksi löytyy nykyisin Hämeenlinnaan kuuluvasta Rengosta.

Ohjeita aamulla räjähtäneen näköisille naisille

Miten karu on aamu-nainen, kuinka selviää aamuhässäkästä hän

Miljoonalla eurolla korjattu mies totuttelee katsomaan itseään peilistä

Seitsemän vuotta sitten Kimmo Oksanen sairastui vakavasti ja elämä muuttui kertaheitolla. Taistelu takaisin normaalielämään on vaatinut ravaamista sairaaloissa ja lukuisia leikkauksia. Sairaudesta jäi koko loppuelämän kestävä, näkyvä jälki.

Sananen – Kadonneet miehet

Kautta aikain miehet ovat kadonneet. Huoli on vaihtunut nopeasti helpotukseksi. Sitten he ovat palanneet, muina miehinä.

Jotain on mennyt pieleen, jos innovointi ei innosta

Innovoin siis olen. Uuden tuottaminen ja oppiminen on ihmisille luontaista. Useimmiten meitä harmittaa, jos emme pääse vaikuttamaan tai emme saa osallistua asioiden kehittämiseen. Moni kuitenkin poistaa varmistimen, kun puhe kääntyy innovatiivisuuteen, sen vaatimuksiin tai jatkuvaan muutoksen tarpeeseen.

Yli 50 vuoden salaisuus vei melkein hengen – "Heitin monta kertaa pois salaa ostamani huulipunat"

Ensio Nyman ihaili pikkupoikana salaa tyttöjen kellohelmaisia hameita ja koreita pitsejä. Tuntui pahalta, ettei hän miehenä saanut pukeutua kauniisiin vaatteisiin. Nymanin haaveesta tuli kuristava salaisuus. Kunnes 2000-luvun Lapin matkalla Ensiosta tuli lopulta myös Eveliina.

Vaimo lihoi 40 kiloa aviomiehen herkuttelun vuoksi

Itsetunnon kohoaminen, yleisen olotilan petraantuminen ja parempi jaksaminen ovat syitä miksi Merja Haataja jatkaa kevyemmäksi muuttunutta elämäntyyliään. Myös pienentyvät vaatekoot ja uusi peilikuva saavat kajaanilaisen tyytyväiseksi.

Mikko Leppilammen pappa reippaana Linnan juhliin – vaimolle vuolaita kehuja

Ylivieskalainen sotaveteraani Veikko Leppilampi osallistuu vaimonsa Kainon kanssa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Linnassa nähdään ryhdikäs ja sanavalmis Leppilampi, jolla on paljon vinkkejä nuoremmille polville. Mies myös kehuu vuolaasti vaimoaan.

Viekö Vain elämää ravintoloiden asiakkaat?

Kotisohva ja sosiaalinen media ovat yllättäviä kilpailijoita ravintoloille. Etenkin perjantai-illat ovat paikoin hiljentyneet viime aikoina ruokaravintoloissa.

Näkökulma: Muslimiyhteisön on korkea aika katsoa peiliin

Ei voi olla niin, että musliminuoria värvätään jatkuvasti sotimaan maailmalle, mutta yhteisö itse ei tiedä asiasta mitään, kirjoittaa toimittaja Wali Hashi.

"Katso itseäsi lempeästi ja sano jotain kaunista"

Peilin eteen pitäisi mennä sillä ajatuksella, että sieltä katsoo rakas, kaunis minä. Olisi syytä nähdä kauniita asioita omassa itsessä eikä vain vikoja. Se on vähän surullista energian haaskuuta, mun mielestä, pahoittelee naiseuskouluttaja Liisa Salomaa.

Ellinkulmalla ikäihminen virkistyy

Juuan keskustassa sijaitseva ikäosaamiskeskus Ellinkulma tarjoaa juttukavereita, hyödyllistä tietoa, liikuntaryhmiä ja myös terveysneuvontaa. Kun Kela ja moni muu toimija vähentää asiakaspalveluaan, niin se tietää lisää työtä Ellinkulman terveydenhoitaja Raija Rantalalle.

Huutokaupat villitsevät kansaa sekä livenä että telkkarissa

Huutokauppojen suosio on noussut viime aikoina. Väkeä riittäisi tilaisuuksiin enemmän kuin huutokauppoja pystytään järjestämään. Asiantuntijat neuvovat pitämään pään kylmänä huutokauppahuumassa. Esineet ja huonekalut kannattaa tutkia tarkasti ennakkoon.

Boikottiuhka tepsi – Helsingin kiistellyt terassiohjeet käsitellään vielä kerran

Helsinki ottaa kuohuntaa aiheuttaneet terassiohjeensa vielä kerran käsittelyyn. Joukko ravintoloita uhkasi jättää terassit avaamatta kesällä uusien ohjeiden takia.

Suomen lasimuseossa loistavat värikkäät lasiaarteet Ranskasta ja Ruotsista

Suomen lasimuseossa on avautunut perjantaina kaksi näyttelyä, joita yhdistää värien hehku. Charles Schneiderin ranskalainen art déco ja Ulla Forsellin ruotsalainen koristeellinen studiolasi tuovat tuulahduksen lämpöä ja väriloistoa Riihimäelle.

Iskä kokkaa ja omaishoitaa - yli 300 reseptiä vuodessa

Vaimonsa omaishoitajana toimiva Ilkka Pirhonen tympääntyi ruuanlaittoon ja käänsi pakkopulllan harrastukseksi. Tuloksena on omalaatuinen blogi ja satoja erikoisia kattauksia vuodessa.

Moottoritien katteen kauppakeskuksen onnistumisen takana seisoo yksi nainen

Helsinki-Tampere moottoritie sulkeltaa Hämeenlinnan kohdalla tunneliin, jonka päälle nousee parhaillaan kauppakeskus ja asuintaloja. Hankalaan paikkaan tehty kate vaatii projektijohtajalta kokemusta ja taitoa. Tiukkaan paikkaan houkuteltiin työmaanvetäjäksi Riitta Jokivuo, joka pitää hanketta työuralle osuneena lahjana.

Valtavat aurinkopeilit valaisevat norjalaiskylän talveksi

Auringon säteet eivät ole talvisin löytäneet tietään norjalaiseen Rjukanin pikkukylään, jota vuorenhuippu varjostaa. Tänään keskiviikkona kylän asukkaat kokoontuivat torille todistamaan ihmettä. 100 vuotta vanha idea oli toteutumassa

Fiksu muuttaja ei tingi laatikoista

Loppukesä on monelle muuton aikaa. Ammattimuuttaja neuvoo, että muuttolaatikoista ei kannata tinkiä ja laatikot tulisi pakata mahdollsimman tiiviisti. Lasiesineiden väliin kannattaa asettaa kangasta perinteisen sanomalehden sijaan.

Korjausrakentamiseen vanahoo ossoo

Kiinnostus rakennusperinteen vaalimiseen lisääntyy Etelä-Savossa.

Retroilijan aarreaitta pursuaa nostalgiaa

Mikkelin Pursialassa teollisuusalueella on keltainen varastohalli, jonka oven takaa avautuu nostalgiannälkäisen tavarakeräilijän paratiisi. Parinkymmenen vuoden aikana osto- ja myyntiliikkeeseen on kertynyt tuhansia tavaroita aina 1800-luvulta nykypäivään. Nyt kuuminta hottia ovat vanhat, 1960-luvulta peräisin olevat kampauspöydät.

Käräjäoikeus kompasteli asuntoyhtiöjutussa

Sitkeä riitely lahtelaisnaisen asunto-osakkeesta jatkuu uudelleen Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Noin vuosi sitten tapahtuneessa istunnossa on Kouvolan hovioikeuden mukaan tapahtunut virhe.

Omalääkärin vastaanotto 6.2.2013

Aiheina mm. peiliterapia ja keuhkoahtaumatauti

Lumikuningatar-baletissa peikotkin saunovat

Lumikuningatar on vuosikymmeniin ensimmäinen Suomen Kansallisbaletille tehty kotimainen kokoillan balettiteos.

Maalaisromantiikka ajaa sisustajat kaapelikelavarkaisiin

Vanhoista heinäseipäästä saattaa joutua maksamaan jopa toistakymmentä euroa. Innokkaimmat sisustajat ovat kuitenkin valmiita maksamaan maalaisromantiikasta.

"Ei kolme olympiamitalia olisi edes kehun paikka"

Suomen Olympiakomitean entinen pääsihteeri Kosti Rasinperä ihmettelee Suomen mitätöntä mitalitavoitetta ja iänikuista kitinää olympiajärjestelyistä. Kolme mitalia ei olisi Rasinperän mukaan edes kehun paikka.

Miten studiojuontaja valmistautuu EM-kisoihin?

Yle Urheilulla on menossa superkesä, sillä jalkapallon EM-kisat, yleisurheilun EM-kisat ja Lontoon olympialaiset näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla. Mukana on runsaasti väkeä: niin toimittajia, ohjaajia, tekniikan väkeä kuin maskeeraajiakin.

Juhannukseen mennessä mökki tip-top kuntoon

Mökkitalkkari on paljon muutakin kuin mökinlämmittäjä, tienauraaja tai yleistarkastaja.

Miten esineet syntyvät?

Näin syntyy -ohjelmissa vieraillaan suomalaisissa tehtaissa.

Sovituskoppi ei sääliä tunne

Tilaa on neliön verran ja kun pungertaa käsivarrelle lastatun vaateröykkiön kanssa verhon taakse, tulee ahdasta. Kaikista eniten tilaa vie oma keho. Sitä on liikaa.

Napin paikka esti tissien tirkistelyn

Miesten ja naisten paidoissa nappirivit ovat eri puolilla. Käytäntö juontaa juurensa sotilaiden univormuista ja siitä, etteivät herrat päässeet tirkistelemään naisten puseroiden alle.

Vaatetiloihin ripaus luksusta

Walk-in-closetit tuovat pukeutumiseen ja vaatteiden säilytykseen hivenen ylellisyyttä. Säilytystilojen tason nosto on suunnittelijan mukaan luonnollinen askel asuinmukavuuden kehittämisessä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle