Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Amerikansuomalaisia metsätyömiehiä Aberdeenissa, Washingtonissa n. 1904

Siirtolaishanke laajenee Kaustisella – Leader-rahan turvin palkataan työntekijä

Kaustisella on kerätty vapaaehtoisvoimin tietoja siirtolaisista runsaan vuoden verran. Työhön saadaan nyt vauhtia Leader-rahan turvin.

Konsta Huhtala seisoo luonnossa puiden keskellä

17 000 entistä kokkolalaista sai kirjeen, jossa heitä pyydettiin palaamaan – tempaus osa kaupungin vetovoimaisuuskampanjaa

Henkilökohtaisten kirjeiden avulla Kokkolan kaupunki yrittää houkutella paluumuuttajia. Tavoite on saada tulevina vuosina 1600 uutta työntekijää paikkakunnalle.

Laskettelija tykkylumisten puiden takana.

Kajaani, Sotkamo ja Paltamo aloittivat uudenlaisen markkinointityön potentiaalisten paluumuuttajien saamikseksi

Tänään käynnistyneellä Unelmatodeksi -kampanjalla halutaan tuoda esille yhtenäisen työssäkäyntialueen ura- ja asumismahdollisuuksia. Markkinointi suunnataan Kainuun ulkopuolelle.

Mauno Feodoroff

Ǩieʹsskueʹss Mauno Feodoroff lij jååttam jieʹllem ääiʹj, leâša rääʹǩǩesvuõtt šâddpäikka ǩeäss pâi Čeʹvetjäurra

Âʹvvlest jälsteei Mauno Feodoroff vuârdd, što måtam peeiʹv son vuäitt obbnes seʹrdded päʹrnnpoodd kueʹstlmid Rautaperäjäurra.

Merianna Luoma seisoo Kokemäenjoen rannalla.

Porisuhdeneuvoja Luukkone houkuttelee jo paluumuuttajia Poriin: "Tästä on minkään muun kaupungin vaikea pistää paremmaksi"

Miljoonia katselukertoja kerännyt Porisuhdeneuvoja Luukkose ohjelma on vaikuttanut positiivisesti Porin imagoon. Talvella käynnistynyt kampanja on jo houkutellut ensimmäiset paluumuuttajatkin kaupunkiin.

Kuhmon keskustan pääkatu

Kuhmoon on ensimmäistä kertaa 30 vuoteen muuttanut enemmän ihmisiä kuin sieltä pois

Kuhmo koetaan kyselytutkimuksien mukaan hyväksi vapaa-ajan ympäristöksi ja se vetää myös paikkakunnalle muuttajia.

Tatu Horto poseeraa kameralle kotinsa edustalla ja hymyilee.

Tatu Horto, 29, muutti Kuopiosta takaisin Paltamoon: "Minulla on tällä hetkellä asiat kivasti reilassa täällä"

29-vuotias Tatu Horto muutti takaisin Paltamoon kuuden Kuopiossa vietetyn vuoden jälkeen vuonna 2020 ja on ollut tyytyväinen ratkaisuunsa.

Ilmakuvassa Losonlampi lähes luonnontilaisessa Losonvaaran metsässä

Kainuuseen palaamisesta kiinnostuneille on lähetetty kirje: Sotkamosta haaveilee lähes joka kolmas paluumuuttaja

Muutto vakituisesti johonkin päin Kainuuta houkuttelee joka neljättä muualle muuttanutta. Naiset ovat miehiä kriittisempiä paluumuuttajia.

Oulun kaupunki helmikuussa 2022.

Korona-aika toi paluumuuttajia Pohjois-Pohjanmaalle

Vuonna 2020 maakuntaan tuli ensimmäistä kertaa vuosiin enemmän paluumuuttajia kuin pohjoispohjalaisia lähti ulkomaille.

Lasketteluasuinen Anna Lukkari nojaa sauvoihin ja katsoo kameraan laskettelulasit silmillä.

Italialaistunut Anna Lukkari tuli Kainuuseen pitkäksi viikonlopuksi, mutta jäi asumaan – sopeutuminen vaati tuhannen kilometrin terapiahiihdon

Anna Lukkari vaihtoi Milanon Sotkamoon. Hänen kaltaisiaan paluumuuttajia on ollut koronavuosina erityisen paljon, mutta nyt määrä on kääntynyt laskuun.

Perhe leikkii olohuoneessa sohvan ympärillä

Kolmekymppinen pariskunta teki ratkaisun, josta moni kunta olisi iloinen – paluumuuttajia havitellaan nyt määrätietoisesti lisää

Nelihenkinen Liimataisen perhe muutti Kotkasta takaisin vanhempien kotiseudulle Etelä-Karjalaan. Heidän kaltaisiaan paluumuuttajia havitellaan eri puolilla Suomea.

Luminen Kajaanin keskusta.

Kajaani, Paltamo ja Sotkamo selvittävät muuttoliikkeen syitä ja tutkivat kiinnostusta paluumuuttoon

Koronapandemian aikana etätyö on lisääntynyt, ja paluumuutto on tullut mahdolliseksi aiempaa paremmin heille, jotka ovat harkinneet paluuta kotiseuduille.

Hymyilevä Jussi Lampi nojaa pöytätasoon ja katsoo kameraan.

Näyttelijä Jussi Lampi palasi juurilleen ja aloitti työt kulttuurikoordinaattorina Alavudella: "Ehkä hienoin titteli, mikä minulla on koskaan ollut"

Vuosikymmeniä Helsingissä asunut lappajärveläissyntyinen Lampi aikoo uudessa työssään hyödyntää hyviä verkostojaan.

En cyklist med gul tröja cyklar på den stenlagda gatan mellan trähusen i Gamla Raumo.

Rauman kesäteekkarikampanja sai kiitosta Satakuntalaiselta Osakunnalta

Satakuntalainen Osakunta perustelee paluumuuttopalkinnon myöntämistä Rauman kaupungille sillä, että kampanja on edistänyt konkreettisesti paluumuuttoa.

Kirjailija Markku Seppänen.

Lapsuudesta tuttu puhetapa voi herättää paluumuuton halun – murteen voisi ottaa Kainuun vetovoimamarkkinoinnin avuksi

Kainuun murteesta kirjan julkaiseva Markku Seppänen arvioi, että käynnissä olevaa murrebuumia voisi hyvin käyttää Kainuunkin imagomarkkinoinnissa ja vetovoiman lisäämisessä.

Ministeri Antti Kurvinen lupaa opintolainahyvityksiä syrjäseuduille muuttaville osaajille

Ministeri lupaa syrjäseuduille muuttaville opintolainaa anteeksi – opiskelijat epäilevät, saisiko edes raha heitä muuttamaan pikkukuntaan

Niin sanottua Norjan mallia on selvitetty ja vatvottu vuosia. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sanoo nyt, ettei asia jää vain selvittelyksi, vaan hän aikoo viedä opintolainahyvitysmallin eduskuntaan.

Kirsi Vehkakoski kirjoittaa tietokoneella kotinsa parvekkkeella.

Lappeenranta houkuttelee paluumuuttajia takaisin – kehittyvät etätyömahdollisuudet saattavat lisätä paluumuuttoa

Lappeenrannan ja Imatran kaupungit perustavat verkkosivuston ja nostavat sosiaalisessa mediassa aiemmin Lappeenrannassa asuneiden tai opiskelleiden innostusta muuttaa takaisin Etelä-Karjalaan.

Mies nojaa kiviseinään.

Työnvälitystilasto: Keski-Suomessa 17 900 työtöntä – samaan aikaan 30 prosenttia yrityksistä valittaa työvoimapulaa

Keski-Suomen työttömyysprosentti on maakunnista toiseksi korkein Pohjois-Karjalan jälkeen. Samaan aikaan 30 prosenttia yrityksistä ilmoittaa työvoimapulan olevan ongelma ja Jyväskylä yrittää houkutella osaajia uudella mainoskampanjalla.

Kanoja Holstilan nokkostilalla Tervolassa

Maaseutu on monille vieras ja siksi lypsylomat ja paimenviikot kiinnostavat – maatilayrittäjä: "On kysytty, mihin pääsisi keppejä keräämään"

Kaupungistunut Suomi on vieraantunut maaseudusta ja alkutuotannosta. Tutkimusten mukaan suurella osalla alakoululaisista on heikko käsitys siitä, mistä ruoka tulee. Luontosuhdetta halutaankin parantaa esimerkiksi paimenlomien ja tilavierailujen avulla.

Lapsi seisoo pellolla kuvan etualalla. Aikuiset seisovat taka-alalla.en ollessa takana.

Kainuuseen houkutellaan lapsiperheitä musiikkivideolla – moderni Kainuun laulu kertoo kaipuusta kotiseudulle

Nälkämaan laulusta tunnettu Kainuu houkuttelee nyt maakuntaan uusia asukkaita musiikkivideolla. Kaikuu Kainuusta kaipuu -musiikkivideo kertoo nuorten aikuisten kaipuusta takaisin kotiseudulleen Kainuuseen.

Anne Olli

Saamenkieliset muuttavat pois saamelaisalueelta suomenkielisiä harvemmin – myös ivalolainen Anne Olli päätti palata kotiseudulleen

Tuoreen selvityksen mukaan Lapin pohjoisimmissa kunnissa saamenkieliset ovat kotiseutu-uskollisempia kuin suomenkieliset. Veto- ja pitovoimainen Lappi -hanke on tuottanut yhteistyössä Aluekonsulttitoimisto MDI:n kanssa Lapista poismuuttoselvityksen. Yhtä laajaa selvitystä lappilaisten poismuutosta ei ole aikaisemmin tehty.

a05690267 Israeli Minister of Education, Naftali Bennet speaks in English and specifically to US Secretary of State John Kerry after lighting candles on a Menorah for the Jewish holiday of Hanukkah in Jerusalem, 28 December 2016. Bennet stressed the Jews have been lighting Hanukkah candles in Jerusalem for over 1800 years and called the UN Security Council resolution on Israel settlements 'shameful.'

"Palestiinalaisvaltio ei tule kysymykseen" – Tällainen on Israelin pääministeriksi nouseva Naftali Bennett

Äärinationalistiksi usein kuvattu it-miljonääri Naftali Bennett on nousemassa Israelin johtoon seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Hän itse sanoo olevansa väistyvää pääministeriä Benjamin Netanjahua vieläkin oikeistolaisempi.

Losovaaran maisemia.

Kainuu tarttui hetkeen ja brändäsi itsensä vapauden valtakunnaksi

Brändityöryhmän mukaan kainuulaista vapautta ovat muun muassa sujuva arki, mahdollisuus irrottautua arjesta luonnon keskellä sekä vapaus valita millaista työtä tekee, milloin ja minne.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.

Työ puhutti Kainuun Kuntarundilla: Areenasta kuunneltava Ylen vaalikeskustelu käy läpi jokaisen kunnan asiat Kainuusta

Pääpuheenaiheeksi Kainuun keskusteluissa nousi tuulivoima, ja muita kuumia aiheita ovat muun muassa nuorten pitäminen kunnissa, paluumuutto ja kuntaliitokset.

Ylen Kuntavaalikone näkyy puhelimen ruudulla.

Ylen vaalikoneessa jo yli 250 kainuulaisen kuntavaaliehdokkaan vastaukset – kaikista Kainuun kunnista löytyy vaalisisältöjä myös Yle Areenasta

Vaaliaudiosarja Kuntarundi on julkaistu Yle Areenassa. Esillä ovat Manner-Suomen kaikki lähes 300 kuntaa. Jokaisesta kunnasta on oma ohjelma, jossa käsitellään kunnan kiinnostavimpia puheenaiheita kolmen ehdokkaan kesken.

Raatihuoneentori Kajaanissa aurinkoisena talvipäivänä.

Kainuussa tiedetään nyt, miksi naiset muuttavat pois eivätkä palaa, vaikka arkeen voisi saada kaksi tuntia lisää aikaa

Kainuussa aiotaan muuttaa asioita niin, että nuoria naisia saadaan houkuteltua takaisin.

Kuvituskuvassa on siistijä työssään toimistotiloissa Helsingissä elokuussa 2020.

Bahrainista Suomeen muuttanut Ali: "He eivät välittäneet tutkinnoistani tai työkokemuksestani" – rekrytoijat eivät tunnusta paluumuuttajien ja ulkomaalaisten kykyjä

Paluumuuttajien ja Suomessa asuvien ulkomaalaisten on vaikea löytää töitä rekrytoinnissa piilevien ennakkoluulojen ja syrjinnän vuoksi.

Tytär ja äiti seisovat talonsa edessä auringonpaisteessa talvella

Neljän lapsen äiti päätti muuttaa kaupungista syrjäiseen Miehikkälään – vuokrasi perheelleen kaksi omakotitaloa: "Saatan ostaa viikon ruuat kerralla"

Kaikki pienet kunnat eivät kuihdu. Venäjän rajan tuntumassa sijaitsevaan alle 2000 asukkaan Miehikkälään muutti viime vuonna yli sata ihmistä.

Markus Hännikäinen

Jokereiden haaviin 91 NHL-ottelua pelannut paluumuuttaja

27-vuotias Markus Hännikäinen vahvistaa Jokereiden hyökkäystä.

Viitasaari-kassi roikkuu hyllyn reunalla.

Viitasaaren lopputyöstipendin kysyntä lopahti koronavuonna – tuhannen euron kannustusrahalla ei toistaiseksi yhtään hakijaa

Viitasaaren kaupunki toivoo, että 1000 euron stipendi auttaisi paikkakunnan yrityksiä koulutetun työvoiman etsinnässä.

Tuomas Koskinen hymyilee kameralle, järvi taustalla.

Yhä useampaa kiinnostaa mökkinsä muuttaminen vakituiseksi asunnoksi – maalle muuttaja ei aina kaipaa edes vesivessaa

Moni koronan aikana mökillä etätöitä tehnyt on herännyt pohtimaan, että maalle voisi asettua kokonaan asumaan.

Emilia Campbell ja koira Charlie keinuvat kotipihallaan Tuusulassa

Paluumuutto on kiihtynyt korona-aikana – Emilia Campbell muutti äitinsä kanssa Sveitsistä Tuusulaan: "Uudet kaverit ovat tosi kilttejä minulle"

Paluu vanhoille kotikonnuille kiinnostaa etätöitä tekeviä korkeakoulutettuja suomalaisia. Katso jutun lopusta, kuinka paljon sinun kotikulmillesi on muuttanut paluumuuttajia.

Jani Honkavaara

SJK rynnisti jälleen voittoon – Interille kauden ensimmäinen kotitappio

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi lauantaina neljännen peräkkäisen voittonsa miesten jalkapalloliigassa.

Vuoden 2020 pakolaiset Kordnejad Ebrahimi ja Farhia Abdi.

Torstai 10.9.2020 (radio)

Vuoden pakolaiset on valittu. Monet ulkosuomalaiset miettivät paluumuuttoa. Pääministeri Marin koronatestiin. Korkeasaaren Coco-laiskiainen kuoli.

Emma Winiecki ja lapset lentokentällä

Coronavirus crisis driving Finnish emigrants back home

More Finnish citizens are returning to Finland than leaving for the first time in over a decade.

Emma Winiecki ja lapset lentokentällä

Kaksi ulkosuomalaista kertoo, miksi korona kannusti palaamaan Suomeen – Emma Winiecki: "Suomen turvallisuus ja vakaus korostuvat pandemian aikana"

Ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen Suomen kansalaisia muuttaa takaisin enemmän kuin lähtee.

Kaupunginjohtaja Juha Viitasaari, Virrat.

Mökkiläiset ja paluumuuttajat ovat innokkaimmin kehittämässä pikkukaupunkia – Virtain kaupunginjohtaja haki ideoita kyläkierroksella

Ehkä etätöitä mutta ei pärehöylätalkoita. Virroilla oli asukkaiden vuoro miettiä, miten houkutella väkeä paikkakunnalle.

Gulivery-firman lähetit pääsevät ohi tiesulkujen myös silloin, kun Mogadishussa on tapahtunut pommi-isku.

Deeq Mohamed perusti lähettifirman Somaliaan ja tajusi vaurastumisen olevan hyvä tapa kamppailla väkivaltaa vastaan

Afrikan vapaakauppasopimuksen oli määrä astua voimaan heinäkuun alussa. Sopimus voisi parhaassa tapauksessa auttaa mannerta konfliktien ratkaisussa.

Läheltä

Helsingissä esiintyvien nisäkäslajien määrä noussut viime vuosina

Liito-orava on vakiintunut Helsinkiin vuoden 2013 jälkeen.

Hailuotolainen Kaarle Pereira katselee maisemaa

Kaarle Pereiran rohkea elämänmuutos kannatti: Pyysi puolisoaan mukaan muuttamaan Suomeen, ja pian molemmilla oli töitä ja elämä pikkukunnassa

Moni ulkomailla asuva suomalainen haaveilee paluusta, mutta työpaikka ja puoliso voivat jarruttaa muuttoa.

nainen istuu lapsenkanssa sohvalla

Juurisyyt tuovat muuttoliikettä takaisin suurista kaupungeista pieniin – paluumuuttaja: "Vaikka ihmisiä oli Tampereella koko ajan ympärillä, sisimmässä oli yksinäistä"

720 hengen Lestijärven kunnanjohtaja: “Veroprosentin alentaminen tulee olemaan kova sana, Lestijärvestä tulee toinen Kauniainen”

Pop punkia soittava Kätfish-yhtyeen promokuva.

Iisalmi markkinoi itseään potentiaalisille paluumuuttajille Mestis-ottelussa Tampereella

Tapahtumassa kuullaan myös ensimmäistä kertaa livenä punk-pop-bändi Kätfishin Iisalmen kaupungille tekemä nimikkobiisi.

Kaksi lentävää laulujoutsenta

Laulujoutsenet ovat tulleet Lounais-Hämeeseen

Esimerkiksi Tammelan Pehkijärvellä joutsenia on jo ollut suurin joukoin.

Pikkutyttö istuu aikuisen harteilla ja heiluttaa Ruotsin lippua.

Ruotsin väkiluku kasvoi vuosikymmenessä miljoonalla – suurin osa kasvusta johtuu maahanmuutosta

Ruotsalaisia oli vuoden 2019 päättyessä yli kymmenen miljoonaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle